returacji, która by nie serwowała skonów. A oto kilka oryginalnych skonów z St.Andrews, Edynburga i Arbroath : Zwykle przygotowuje się je z mąki pszennej, żytniej lub owsianej. Czasami są lekko słodkie, czasem glazurowane. Czasem mogą mieć lukrowaną polewę (np. z syropu klonowego) lub w cieście mogą być suszone owoce (rodzynki lub żurawiny). Spulchniaczem jest proszek do pieczenia. Skony świetnie smakują
Grahamka, weka i kajzerkaFougasse w duecie. inspirowała książka Chleb. Jeffrey Hamelman . A oto towarzystwo, które w Marcowej Piekarni się udzielało: Aciri Bajkorada Aga W sezonie Amber Kuchennymi Drzwiami Ania Nie tylko na słodko AniaW Moje pasje. Kuchnia i ogród Ankawell Życie od kuchni Alucha Nie-ład mAlutki Arnika Arnikowa kuchnia Asia Asia’s White Kitchen Beata Stare gary Bożena Smakowe kubki Czekoladka
Grahamka, weka i kajzerkakajzerka Healthy Craving Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kulinarne przygody Gatity Leśny Zakątek Magnolia - rozmaryn Moje domowe kucharzenie Moje małe czarowanie Nieład mAlutki Nie tylko na słodko Ogrody Babilonu Red and Pale Ruskie raz! Smakowe kubki Smakowity chleb Stare gary W poszukiwaniu SlowLife W sezonie Z miłości do słodkości Zacisze kuchenne
Grahamka, weka i kajzerkasłoika, posyp makiem i solą, wlej olej. Słoik zakręć i wstrząsaj dopóty, dopóki wszystko się dokładnie nie wymiesza. Po ostygnięciu włóż do lodówki. Dzięki takiemu potraktowaniu cebula będzie słodka i miękka. Składniki (na 12 cebularzy): 500 g mąki krupczatki 50 g świeżych drożdży 250 g ciepłego mleka 1 jajko + 1 roztrzepane do smarowania 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soli
Grahamka, weka i kajzerkamniejszych bułeczek po 50 g, lub 5 superdużych buł a 200 g. Jeśli chcesz zrobić superbuły, możesz dodać jeszcze odrobinę mleka. Bułki wyszły wspaniale. Mięciutkie, puszyste i delikatnie słodkie. I na dodatek z glancem nie mającego sobie równych. Na pierwszy ogień poszły posmarowane odrobiną masełka, oraz dżemem z dyni i miodem. Poszły i zniknęły od razu, takie pyszne. Poniższy przepis
Grahamka, weka i kajzerkachleb „bezalkoholowym”, cydr zamieniłem na sok jabłkowy. I by dodatkowo wzmocnić jabłkowy posmak, wymieniłem na sok również wodę dodawaną do ciasta. Dzięki dużej ilości soku chleb stał się stosunkowo słodki, a jego miąższ nabrał ciemniejszego koloru. Oczywiście nie tylko dzięki sokowi, na kolor miało wpływ dodanie zakwasu przennego razowego i mąki orkiszowej razowej. A smak? Bardzo fajny, chleb warty
Grahamka, weka i kajzerkaFabryka kulinarnych inspiracji Grahamka,weka i kajzerka… Kuchennymi drzwiami Konwalie w kuchni Kuchnia Alicji Kuchnia Gucia Kulinarne przygody Gatity Leśny zakątek Magnolia – rozmaryn Moje małe czarowanie Nie tylko na słodko Nieład malutki Ogrody Babilonu Proste potrawy Smakowe kubki Smakowity chleb Stare gary W poszukiwaniu SlowLife Zapach chleba Zakalce mego życia Zacisze kuchenne
Grahamka, weka i kajzerkaOstatnio u mnie drożdżowo i słodko..ale jak się ma w domu takich amatorów słodkości i sporo produktów do wykorzystania nic innego nie pozostaje - trza coś piec...Tym razem pieczenie odbyło się z wykorzystaniem produktów z Helio..wybór padł na mieszankę keksową, która nadaje się nie tylko do keksów, chociaż w planach jest i keks..Mix keksowy dodałam do nadzienia
Moje domowe kucharzeniewymagają dużej ilość składników, a są przepyszne. Wspaniałe do popołudniowej herbaty, chrupiące, pachnące i przypominają mi trochę w smaku herbatniki posypane cukrem. Bardzo polecam… (inspiracja z książki „Słodki Świat Kasi). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose . Składniki na około 35 roladek: Ciasto: 250g schłodzonego masła 420g mąki pszennej (użyłam tortowej) 200g cukru
Mała Cukierenkacynamonem i jest wilgotne. Apetyczny, pomarańczowy wygląd zawdzięcza polewie marchewkowej zrobionej na budyniu waniliowym i galaretce pomarańczowej. Ciasto jest dobre i łączy w sobie dużo smaków. Jest nie za słodkie, polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „przyślij przepis” K. Cukier). Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, użyłam tortowej 2 płaskie łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 4 jajka 1 szklanka
Mała CukierenkaMimo tego, iż zrobienie zupy zajmuje zaledwie chwilę ostatnio skupiłam się na szybkich i bardzo pożywnych potrawach, prawie całkowicie pomijając zupy. A szkoda. Ta jest bardzo sycąca, pyszna, lekko słodka lecz każdy dodatek przełamuje jej smak w jakiś sposób tworząc inną kombinację... Zresztą... Spróbujcie sami! Warto. Składniki: 800 gram obranej i pokrojonej w kostkę dyni 1 gruszka 1 czerwona cebula
Mango Papajaoceanu i z amerykańską pewnością siebie podbijają nasze podniebienia. Są pysznie złociste i puszyste, a w dodatku bardzo sycące. Sprawdzają się zarówno jako śniadanie, ale też deser czy słodka kolacja. I pomimo, że w naszej narodowej kuchni jest wiele placków, racuchów, blinów i wiele innych odmian placuszków na bazie mąki, wody/mleka, i jajek, również my ulegliśmy trendowi na pankejki
Taste Of My Dayfakt- cynamon za mną chodzi, może dlatego, że przez niego lepiej się czuje Święta? Nie wiem. Śniadanie cynamonowe, smaczne i zdrowe! Składniki -mleko Alpro , u mnie orginalne lekko słodkie -płatki cynamonowe -Cynamonowy Raj od Ziarenkowo -trochę musli -owocowe u mnie Wsyp do miseczki cynamonowe płatki i dosyp sporo Cynamonowego Raju Ziarenkowo.Z alej mlekiem. Dodaj musli i...śniadanie gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: ok 15 g rukoli 1 pierś kurczaka 10 g serka typu włoskiego pomidorki koktajlowe ( ok 10 sztuk) 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka masła tymianek, oregano, słodka papryka, sól, pieprz sos: 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 0,5 łyżeczki octu jabłkowego 1 łyżka oliwy sól i pieprz (wszystkie składniki łączymy) Przygotowanie
Niezły Młyneksekundzie przemakają, zamiast głowy w górę, kulmy nosy w szaliki. Brak słońca i szybko kończący się dzień nie wpływa zbawiennie na moje samopoczucie. Jednakże można sobie umilić chwile słodkim, kolorowym akcentem, który rozbudzi nasze zmysły i zmotywuje do działania. Dziś zaproponuję pyszną granitę, która powstała na bazie pysznego soku zagęszczonego SUNQUICK z mango. Smak jest tak boski, że wręcz
Malinowe Pocałunki