Oczywiście mam już swoje ulubione i sprawdzone przepisy na śledzie. Należą do nich śledzie z cebulką i po kaszubsku . Jednak w okresie przed świętami Bożego Narodzenia szukam nowych inspiracji i w ten sposób powstał przepis na śledzie po prowansalsku. Do ich przygotowania potrzebujemy (oprócz śledzi) ogórków kiszonych, kilku ząbków czosnku, oleju oraz ziół prowansalskich. Przepis na śledzie po prowansalsku jest(...)nieduże ogórki kiszone 1 i 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śledzi po prowansalsku: Śledzie przełożyć do miski i zalać wodą lub mlekiem. Miskę ze śledziami odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Po tym czasie śledzie wyjąć z wody i odsączyć na ręczniku papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki kiszone wyjąć ze słoika
Danka Pichcitylko klasyczne z cebulką to prawdziwe danie ze śledzi. Dlatego proponuję przepis na śledzie, które spokojnie postoją w lodówce nawet tydzień i więcej. SKŁADNIKI: 1 kg. dobrych śledzi 1/2 szklanki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1/4 szklanki octu winnego jabłkowego 5 cebul 1 łyżka oleju do smażenia WYKONANIE: Śledzie moczymy w wodzie zmieniając kilka razy jeśli są słone(...)Wlewamy odrobinę do słoika. Śledzie kroimy i układamy w słoiku, przekładając cebulą. Zalewamy resztą oleju i octu. Wstawiamy do lodówki -danie gotowe. Pyszna mięciutka cebula w połączeniu z olejem i śledziem Pyszne. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyśledzi w oleju, 150 g cebuli, 150 g świeżego ogórka, 150 g czerwonej papryki, 3 ugotowane na twardo żółtka, pieprz, sos: 2 łyżki cukru, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy Płaty śledzi wyjąć z oleju, osuszyć. Śledzie, cebule, ogórki, paprykę, żółtka pokroić w drobną kostkę. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Połączyć sałatkę z sosem, doprawić pieprzem. Można również
królestwo garówmarchewką i gorczycą z marynaty), cebulę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ogórki, liście laurowe, ziele angielskie. Oprószamy pieprzem cytrynowym, skrapiamy olejem, bardzo delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate(...)życzę smacznego. Śledź w roli głównej – przepisy na blogu: Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem Śledzie po japońsku Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym Śledzie bazyliowo czosnkowe Śledzie w oleju Barszcz śledziowy Śledzik Wydrukuj przepis The post Śledzie z kurkami marynowanymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkomarchewką i gorczycą z marynaty), cebulę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ogórki, liście laurowe, ziele angielskie. Oprószamy pieprzem cytrynowym, skrapiamy olejem, bardzo delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoika i odstawiamy na noc do lodówki, aby potrawa „się przegryzła”. Śledzie z kurkami marynowanymi to jedna z wielu propozycji na „ostatki ostatków”. Świetne jako przystawka, przekąska (zakąska), czy danie kolacyjne. Bogate(...)życzę smacznego. Śledź w roli głównej – przepisy na blogu: Śledzie iwasi w oleju, z różowym pieprzem Śledzie po japońsku Śledzie w sosie jogurtowo majonezowym Śledzie bazyliowo czosnkowe Śledzie w oleju Barszcz śledziowy Śledzik Wydrukuj przepis The post Śledzie z kurkami marynowanymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkokilkakrotnie odlewałam wodę. Odcisnęłam nadmiar wody i wysuszyłam je np.ręcznikiem papierowym. Pokroiłam na części. Można użyć (i następnym razem tak zrobię ) śledzi w occie. Cebulę pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na oleju. Podlewałam ją wodą,żeby zmiękła podczas duszenia. Trochę posoliłam i dodałam majeranek. Dodałam pokrojone suszone śliwki Wsypałam sporo słodkiej(...)czerwonej papryki Wymieszałam składniki,dosypując kolorowego pieprzu i ewentualnie trochę soli. Na sam koniec dodałam koncentrat pomidorowy. Wystudziłam i przełożyłam do miski ze śledziami. Można polać jeszcze wszystko olejem. Śledzie podawać jest najlepiej schłodzone. Smacznego! Polecam śledzie w różnych odsłonach: śledzie smażone w zalewie octowej śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie śmietanowo musztardowym z koperkiem
potrawyregionalnemintaj, miruna lub dorsz) 3 cebule 3 ogórki konserwowe 3 jajka mąka pszenna bułka tarta sok z cytryny sól, pieprz Zalewa: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki oleju 1/3 szklanki octu 2 łyżki cukru 80 g koncentratu pomidorowego (mały słoiczek) kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych łyżka soli Przygotowanie Rybę oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem(...)pomidorowo-octowej Zobacz inne przepisy na rybę w zalewie: Ryba w zalewie słodko kwaśnej Ryba w zalewie pomidorowej Ryba po japońsku Ryba marynowana w occie Śledzie po cygańsku – przepis na śledzie Śledzie korzenne w oleju – śledzie z przyprawą do piernika Artykuł Ryba w zalewie pomidorowo-octowej pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarnePiernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Natomiast dziś zapraszam po przepis na m arynowane śledzie. Z tak zamarynowanej ryby przyrządzam między innymi śledzia
Kulinarne przygody GatityChciałabym podać coś innego bardziej świątecznego na tegoroczną Wigilię. Tradycyjnie podane śledzie w oleju znudziły mi się. Propozycja podania bardzo zachwyciła moich domowników. Do śledzi używam jedynie oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego wyłącznie króluje w mojej kuchni. Ma niezliczone pokłady wartości odżywczych. Znakomicie wpływa na funkcjonowanie naszego organizmu. Więc dlaczego(...)Kiedy są już dobre odcedzamy je i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kawałki. Cebulę odbieramy i kroimy w plastry. W naczyniu układamy warstwę cebuli, śledzia, znów cebula i śledzie... Wszystko zalewamy olejem rzepakowym tak, aby były dobrze przykryte. Odstawiamy je w chłodne miejsce na min 24 godziny. Po tym czasie jabłko kroimy na pół. Ustawiamy na talerzu i wbijamy wykałaczkę
Malinowe Pocałunkidelikatny, ocet nie jest dominujący. Pysznie smakują z dodatkiem marynowanej papryki, można posypać je dodatkowo pokrojonym w paseczki porem i obłożyć plasterkami jajka ugotowanego na twardo. Polecam! Marynowany śledź w oleju - przepis składniki 4 filety matiasów( ok 350 g) - używam śledzi korzennych 2 cebule ocet winny - użyłam jabłkowego olej o neutralnym smaku i zapachu opcjonalnie - liść laurowy, pieprz, ziele angielskie(...)zaczynając od cebuli. Kolejne warstwy śledzi posypać przyprawami ( o ile używamy). Zalać octem tak, aby wszystko było przykryte, odstawić na pół godziny. Po tym czasie ocet odlać, a śledzie zalać olejem. . Zamknąć słoik, i odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Śledzie podawać przybrane marynowaną papryką, paseczkami pora i jajkiem na twardo. Smacznego
Stare Garysmażonych świeżych śledzi w zalewie słodko-kwaśnej ze względu na sos paprykowy - pomidorowo - cebulowy, prawda, że kuszą i zachęcają do degustacji? Składniki: 1 kg świeżych śledzi bez głów 2 jajka mąka krupczatka olej do smażenia Zalewa 1 litr wody 2 łyżki octu 10 % 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 2 listki laurowe(...)ziarnka ziela angielskiego 2 słoiki pomidorów z cebulą 1 słoiczek przecieru pomidorowego 30% 1 słoiczek sosu paprykowo- pomidorowego cioci Rysi Wykonanie: Śledzie myjemy, suszymy. Na patelni rozgrzewamy olej. Śledzie panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie obtaczamy w mące krupczatce, smażymy z obu stron na złoty kolor około 10 minut. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem i przyprawami
kgwjanczewocebulą, pieprzem, przyprawami i zalane olejem rydzowym. ŚLEDZIE NA OSTRO W OLEJU SKŁADNIKI 300 gramów płatów śledziowych typu matjas; 2 czerwone cebule; 150 ml oleju rydzowego; 2 liście laurowe; 5-6 kulek ziela angielskiego; 1 łyżeczka ziaren gorczycy; pieprz kolorowy w ziarnach; przepis na pikantne... Artykuł Pikantne śledzie w oleju rydzowym pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaŚledzie w oleju to przepis na polskie, tradycyjne śledzie, które goszczą w każdym domu podczas świąt. A co najważniejsze nie wymagają wielkich przygotowań i robi się je bardzo szybko. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg filetów śledziowych solonych, 2 średnie cebule, 3 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, ¾ szkl. oleju, sól, pieprz, mleko i woda do moczenia śledzi(...)mleko co jakiś czas. Jak już śledzie są wymoczone kroimy je na 4-5 mniejszych kawałków. Przekładamy do miski. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do śledzi. Zalewamy olejem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Przekładamy do naczynia. Najlepiej słoika. Odstawiamy do lodówki. Najlepiej na ok. 2 dni ;-) Smacznego
Passion of Cookingrozsmakować. Udostępnij Składniki na śledzie z żurawiną 4 filety śledziowe a’la Matjas 150 g suszonej żurawiny 4 szalotki 2 duże ząbki czosnku 1 łyżka oliwy pieprz olej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Śledzie zalać zimną wodą, w zależności od zasolenia ostawić na jedną do kilku godzin. Jeśli są bardzo słone, co najmniej dwa razy wymienić wodę. Odsolone śledzie osuszyć papierowym(...)części. W słoiczku ułożyć z tych składników 3 warstwy zaczynając od cebuli, na nich położyć śledzie, następnie żurawinę, ostatnią warstwą powinna być szalotka. Całość zalać oliwą z czosnkiem oraz olejem. Śledzie z żurawiną odstawić na co najmniej dobę do lodówki, najlepiej jednak smakują dwa dni po zrobieniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie z żurawiną pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikpary