Kolejne świetne śledzie na podstawie przepisu z książki "Śledzie" Małgorzaty Caprari. Tym razem marynowane w domowym occie jabłkowym. Smak gotowych śledzi jest delikatny, ocet nie jest dominujący. Pysznie smakują z dodatkiem marynowanej papryki, można posypać je dodatkowo pokrojonym w paseczki porem i obłożyć plasterkami jajka ugotowanego na twardo. Polecam! Marynowany śledź w oleju - przepis składniki 4 filety matiasów( ok 350 g) - używam śledzi korzennych 2 cebule ocet winny - użyłam jabłkowego ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...