zawsze inaczej, zawsze smacznie.. Kupując śledzie, które potem podam mojej rodzinie, sięgam po śledzie SEKO . Mięciutkie, bielutkie, bez skóry..Idealne Zobaczcie moje propozycje na przygotowanie śledzia. *Śledzie w oleju z cebulką Wykonanie: 1 opakowanie filetów śledziowych solonych a'la matjas w oleju rzepakowym Seko 250 g 1 cebulka kilka łyżek oleju lnianego Wykonanie: Filety śledziowe odsączamy(...)zalewy. Każdy filet kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy w piórka. Cebulę mieszamy ze śledziami, zalewamy olejem, odstawiamy na min noc żeby smaki się przegryzły. *Śledzie z zielonym groszkiem: Wykonanie: 200 g filetów śledziowych solonych a'la matias Seko pół puszki zielonego groszku 1 czerwona cebulka szczypiorek z jednej cebulki dymki łyżka śmietany łyżka majonezu sól, pieprz
Z Majeczką w kuchniposiłku, który pieści zmysły i podnosi na duchu. Mocz śledzie przez 2 godziny, zmieniając wodę kilka razy. Pokrój śledzie w paski 2-3 cm. Pokrój jabłko i cebulę w kostkę. Wymieszaj śledzie, śmietanę, cebulę, jabłko i pieprz. Udekoruj koperkiem lub natką pietruszki. Śledzie w sałatce – Wielkanocna eksplozja smaków Sałatka ze śledziem to kolejne danie, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym(...)przygotowania tatara ze śledzia znajdziesz na stronie cenionego producenta dań rybnych Lisner . Warto zajrzeć do księgi przepisów producenta, ilekroć potrzebujesz inspiracji! Dania ze śledziem na Wielkanoc to nie tylko hołd dla polskiej tradycji, ale również okazja do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych połączeń smaków. Niezależnie od tego, czy marzy Ci się klasyczny śledź w oleju, wykwintny tatar czy kolorowa
Kuchnia MagdaLenyposiłku, który pieści zmysły i podnosi na duchu. Mocz śledzie przez 2 godziny, zmieniając wodę kilka razy. Pokrój śledzie w paski 2-3 cm. Pokrój jabłko i cebulę w kostkę. Wymieszaj śledzie, śmietanę, cebulę, jabłko i pieprz. Udekoruj koperkiem lub natką pietruszki. Śledzie w sałatce – Wielkanocna eksplozja smaków Sałatka ze śledziem to kolejne danie, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym(...)przygotowania tatara ze śledzia znajdziesz na stronie cenionego producenta dań rybnych Lisner . Warto zajrzeć do księgi przepisów producenta, ilekroć potrzebujesz inspiracji! Dania ze śledziem na Wielkanoc to nie tylko hołd dla polskiej tradycji, ale również okazja do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych połączeń smaków. Niezależnie od tego, czy marzy Ci się klasyczny śledź w oleju, wykwintny tatar czy kolorowa
Kuchnia MagdaLenysardeli i orzeszków piniowych. Zrobiłam więc własną przepyszną wersję włoskiego klasyka – sardeli po palermitańsku i to był strzał w dziesiątkę. W tym przepisie ważne jest, żeby użyć śledzi w oleju, bo takich nie trzeba namaczać i lepiej się pieką. Składniki: ok 14 filetów śledziowych w oleju – u mnie 2 beczki śledzi z olejem wiejskim Seko 100 g mąki(...)sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Drugą połówkę cytryny pokroić na półplasterki. Na patelni podsmażyć mąkę z ciecierzycy z czosnkiem i migdałami. Kiedy się zarumienią dodać kilka łyżek oleju ze śledzi, żurawinę i ser. Podsmażyć przez chwilę i zestawić z ognia, żeby nadzienie trochę ostygło. Dodać połowę koperku, wymieszać i lepić z nadzienia kulki. Każdą kulkę owinąć filetem ze śledzia tworząc
Ugotowane pozamiataneUwielbiam śledzie, dlatego przepisów na nie znajdziecie na blogu mnóstwo. Mam oczywiście kilka ulubionych do których wracam zawsze – tradycyjne z cebulką koniecznie w oleju lnianym, śledzie w czosnku i majeranku(...)konfiturze z cebuli. Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie – śledzie po kaszubsku – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledzia – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 3-4 filetów
nietylkopasta.plMoja Mama jest specjalistką od śledzika „na raz” w oleju lnianym z cebulką i koperkiem. To od niej od dawien dawna podpatrywałam różne wersje śledzi w oleju (mój Tata zajadałby się nimi codziennie) – w oleju rzepakowym, lnianym, (czasem w oliwie z oliwek), z koperkiem, pietruszką, grzybami, cebulką czerwoną, białą, czasem szalotką, i tak dalej i tak dalej(...)gościom nawet śledzie z miodem, z suszonymi owocami, marynowanymi warzywami w różnych ostro-słodko-kwaśnych sosach i salsach. Nic mnie już chyba nie zdziwi w temacie śledzi Dziś śledzie w oleju lnianym z czerwoną cebulą i chili z dodatkiem chrupiących i świeżych pestek granatu, z pięknie pasującym (nie tylko kolorem) świeżym koperkiem. Składniki: 500 g śledzi 1 duża czerwona cebula
Zasmakuj KuchniJeśli lubicie śledzie, możecie je przygotować w wielu różnych wersjach. Bardzo lubię tradycyjne śledzie z cebulą w oleju , czy moje ulubione śledzie z czosnkiem i majerankiem . Jeśli jednak chcę odejść nieco od tego co ląduje zwykle na moim stole, robię taki właśnie tatar. Spotkałam się już z jego różnymi odmianami – wersją z jabłkiem i imbirem, czy wersją z ogórkiem(...)babki kwiat 30,00 zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00 zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w oleju – śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – śledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledź
nietylkopasta.plświąt zostało 10 dni więc to ostatnie chwile na zrobienie śledzi w oleju, które muszą zagościć na wigilijnym stole. Składniki: - 500 g śledzi a la matias - 2 duże cebule - olej Przygotowanie: Śledzie wkładamy do miski i zalewamy wodą na około trzy godziny wymieniając wodę trzykrotnie. Cebulę kroimy w drobną kostkę a śledzie w kawałki około(...)górze była cebula. Napełnione słoiki zalewamy olejem i zakręcamy. Odkładamy do lodówki. Śledzie można przygotować na trzy dni przed wigilią ale przygotowane wcześniej będą delikatniejsze. Polecam również śledzie w oleju z grzybkami Życzę smacznego
Kulinarne życieWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na śledzie z majerankiem i olejem lnianym, śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a że są marynowane przez 48 godzin, to możemy je przygotować z wyprzedzeniem i podać na przykład podczas kolacji wigilijnej. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich śledzi, to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: 500 g filetów śledziowych(...)czosnku, rozkruszam jeden listek laurowy i dodaję ziarenko ziela angielskiego. Do miski dodaję pozostałe śledzie i posypuję resztą składników. Całość zalewam olejem i delikatnie ugniatam łyżką, tak aby śledzie był przykryte olejem. Miskę nakrywam szczelnie folią spożywczą i wstawiam do lodówki na 48 godzin. Jeżeli śledzie układamy w słoiku to słoik zakręcamy wieczkiem. Po 48 godzinach śledzie są gotowe, można
Uwaga Babcia GotujeKarnawał już prawie za nami, zapraszam zatem na śledzika ostatkowego, w postaci tradycyjnych śledzi w oleju. Śledzie z tego przepisu są łagodne w smaku, a cebulka dzięki dodaniu cukru pudru jest miękka, aromatyczna a jednocześnie lekkostrawna . Polecam :) Składniki ( na słój o poj. 1 litra ) - 6 płatów śledziowych solonych typu Matjas - 2 duże cebule - 3 kulki ziela angielskiego - 2 liście laurowe(...)ziele angielskie i 2-3 łyżki oleju, mieszam dokładnie i odstawiam na chwilkę. Do cebuli dodaję pokrojone śledzie, całość dokładnie mieszam i przekładam do słoja, dopełniając pozostałym olejem tak aby przykrył śledzie. Słój zakręcam pokrywką i przekładam do lodówki, po kilku godzinach są gotowe do spożycia. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce ok. 7-8 dni, choć zwykle znikają
Kuchnia z widokiem na ogródMoja rodzinka uwielbia śledzie w każdym wydaniu, więc robię je przy każdej nadarzającej się okazji. Obowiązkowo śledzie muszą być na święta Bożego Narodzenia. Na ten okres świąteczny przygotowuję śledzie w kilku odsłonach. Jednym z wielu pomysłów są śledzie po florencku . Najlepszym dodatkiem do tych ryb jest cebula i tak też jest w przypadku śledzi po florencku . Ponadto znajdziemy tu również(...)solonych filetów śledziowych a’la matjas 1 większa cebula 2 ząbki czosnku 8 pomidorów suszonych w oleju 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki octu spirytusowego 2 łyżki musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy sól olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śledzi po florencku: Filety śledziowe przełożyć do miski, zalać zimną wodą, odstawić na 3-4 godziny, w międzyczasie
Danka Pichci