sledzie w oleju - 2468 przepisów (strona:6/165)

Jak zrobić śledzie w oleju 431

dobrej jakości filetów śledziowych, lepiej przeznaczmy więcej pieniążków na prawdziwe filety matias aniżeli kupowanie filetów śledziowych a’la matias, jestem pewny że szybko poczujecie różnicę :) Jak zrobić śledzie w oleju – przepis: Filety śledziowe namaczamy w zimnej wodzie (ok. 2-3 godzin) w zależności od tego jak bardzo są słone. W międzyczasie zmieniamy 2-3 razy wodę. Cebulę drobno(...)pomiędzy warstwy 2 liście laurowe, np. na dole i na górze. Ułożoną cebulę i śledzie w słoiku zalewamy olejem, tak aby przykrył wszystkie warstwy. Smacznego! Post Jak zrobić śledzie w oleju pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SPOSOBY NA WIGILIJNEGO ŚLEDZIA 166

zawsze inaczej, zawsze smacznie.. Kupując śledzie, które potem podam mojej rodzinie, sięgam po śledzie SEKO . Mięciutkie, bielutkie, bez skóry..Idealne Zobaczcie moje propozycje na przygotowanie śledzia.  *Śledzie w oleju z cebulką  Wykonanie: 1 opakowanie filetów śledziowych solonych a'la matjas w oleju rzepakowym Seko 250 g 1 cebulka kilka łyżek oleju lnianego Wykonanie: Filety śledziowe odsączamy(...)zalewy. Każdy filet kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy  w piórka. Cebulę mieszamy ze śledziami, zalewamy olejem, odstawiamy na min noc żeby smaki się przegryzły.  *Śledzie z zielonym groszkiem: Wykonanie: 200 g filetów śledziowych solonych a'la matias Seko pół puszki zielonego groszku 1 czerwona cebulka szczypiorek z jednej cebulki dymki łyżka śmietany łyżka majonezu sól, pieprz

Z Majeczką w kuchni
Śledzie na ciepło z migdałami i żurawiną 127

sardeli i orzeszków piniowych. Zrobiłam więc własną przepyszną wersję włoskiego klasyka – sardeli po palermitańsku i to był strzał w dziesiątkę. W tym przepisie ważne jest, żeby użyć śledzi w oleju, bo takich nie trzeba namaczać i lepiej się pieką. Składniki: ok 14 filetów śledziowych w oleju – u mnie 2 beczki śledzi z olejem wiejskim Seko 100 g mąki(...)sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Drugą połówkę cytryny pokroić na półplasterki. Na patelni podsmażyć mąkę z ciecierzycy z czosnkiem i migdałami. Kiedy się zarumienią dodać kilka łyżek oleju ze śledzi, żurawinę i ser. Podsmażyć przez chwilę i zestawić z ognia, żeby nadzienie trochę ostygło. Dodać połowę koperku, wymieszać i lepić z nadzienia kulki. Każdą kulkę owinąć filetem ze śledzia tworząc

Ugotowane pozamiatane
Śledzie z burakami i jabłkiem 141

Uwielbiam śledzie, dlatego przepisów na nie znajdziecie na blogu mnóstwo. Mam oczywiście kilka ulubionych do których wracam zawsze – tradycyjne z cebulką koniecznie w oleju lnianym, śledzie w czosnku i majeranku(...)konfiturze z cebuli. Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie – śledzie po kaszubsku – śledzie w czosnku i majeranku – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku – śledzie w olejuśledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami – tatar ze śledziaśledzie w wiśniówce – śledź marynowany w occie – śledź na konfiturze z cebuli – śledzie w kiszonych cytrynach Przygotowanie : 30 minut Składniki: – 3-4 filetów

nietylkopasta.pl
Śledzie z pestkami granatu w oleju lnianym 123

Moja Mama jest specjalistką od śledzika „na raz” w oleju lnianym z cebulką i koperkiem. To od niej od dawien dawna podpatrywałam różne wersje śledzi w oleju (mój Tata zajadałby się nimi codziennie) – w oleju rzepakowym, lnianym, (czasem w oliwie z oliwek), z koperkiem, pietruszką, grzybami, cebulką czerwoną, białą, czasem szalotką, i tak dalej i tak dalej(...)gościom nawet śledzie z miodem, z suszonymi owocami, marynowanymi warzywami w różnych ostro-słodko-kwaśnych sosach i salsach. Nic mnie już chyba nie zdziwi w temacie śledzi Dziś śledzie w oleju lnianym z czerwoną cebulą i chili z dodatkiem chrupiących i świeżych pestek granatu, z pięknie pasującym (nie tylko kolorem) świeżym koperkiem. Składniki: 500 g śledzi 1 duża czerwona cebula

Zasmakuj Kuchni
Tatar ze śledzia 35

Jeśli lubicie śledzie, możecie je przygotować w wielu różnych wersjach. Bardzo lubię tradycyjne śledzie z cebulą w oleju , czy moje ulubione śledzie z czosnkiem i majerankiem . Jeśli jednak chcę odejść nieco od tego co ląduje zwykle na moim stole, robię taki właśnie tatar. Spotkałam się już z jego różnymi odmianami – wersją z jabłkiem i imbirem, czy wersją z ogórkiem(...)babki kwiat 30,00  zł Dodaj do koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE 59,00  zł Dodaj do koszyka Polecam Wam także: – śledzie w śmietanie na pieczonym ziemniaku –  śledzie w oleju –  śledź pikantny z chilli i suszonymi pomidorami –  śledzie w wiśniówce –  śledź marynowany w occie –  śledź na konfiturze z cebuli –  śledź

nietylkopasta.pl
Śledzie w oleju 125

świąt zostało 10 dni więc to ostatnie chwile na zrobienie śledzi w oleju, które muszą zagościć na wigilijnym stole. Składniki: - 500 g śledzi a la matias - 2 duże cebule - olej Przygotowanie: Śledzie wkładamy do miski i zalewamy wodą na około trzy godziny wymieniając wodę trzykrotnie. Cebulę kroimy w drobną kostkę a śledzie w kawałki około(...)górze była cebula. Napełnione słoiki zalewamy olejem i zakręcamy. Odkładamy do lodówki. Śledzie można przygotować na trzy dni przed wigilią ale przygotowane wcześniej będą delikatniejsze. Polecam również  śledzie w oleju z grzybkami Życzę smacznego

Kulinarne życie
Śledzie z majerankiem i czosnkiem w oleju lnianym 651

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na śledzie z majerankiem i olejem lnianym, śledzie są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, a że są marynowane przez 48 godzin, to możemy je przygotować z wyprzedzeniem i podać na przykład podczas kolacji wigilijnej. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takich śledzi, to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania śledzi będziemy potrzebowali: 500 g filetów śledziowych(...)czosnku, rozkruszam jeden listek laurowy i dodaję ziarenko ziela angielskiego. Do miski dodaję pozostałe śledzie i posypuję resztą składników. Całość zalewam olejem i delikatnie ugniatam łyżką, tak aby śledzie był przykryte olejem. Miskę nakrywam szczelnie folią spożywczą i wstawiam do lodówki na 48 godzin. Jeżeli śledzie układamy w słoiku to słoik zakręcamy wieczkiem. Po 48 godzinach śledzie są gotowe, można

Uwaga Babcia Gotuje
Śledzie w oleju, tradycyjne z cebulką. Błyskawiczny przepis. 215

Karnawał już prawie za nami, zapraszam zatem na śledzika ostatkowego, w postaci tradycyjnych śledzi w oleju. Śledzie z tego przepisu są łagodne w smaku, a cebulka dzięki dodaniu cukru pudru jest miękka, aromatyczna a jednocześnie lekkostrawna . Polecam :) Składniki ( na słój o poj. 1 litra ) - 6 płatów śledziowych solonych typu Matjas - 2 duże cebule - 3 kulki ziela angielskiego - 2 liście laurowe(...)ziele angielskie i 2-3 łyżki oleju, mieszam dokładnie i odstawiam na chwilkę. Do cebuli dodaję pokrojone śledzie, całość dokładnie mieszam i przekładam do słoja, dopełniając pozostałym olejem tak aby przykrył śledzie. Słój zakręcam pokrywką i przekładam do lodówki, po kilku godzinach są gotowe do spożycia. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce ok. 7-8 dni, choć zwykle znikają

Kuchnia z widokiem na ogród
Śledzie z przyprawą suszone pomidory 47

Śledzie to bardzo smaczna przekąska, idealna na każdą okazję. Sprawdzą się szczególnie na święta, a także inne domowe przyjęcia. Śledzie z przyprawą suszone pomidory smakują naprawdę wyśmienicie. Są bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Smak śledzi idealnie łączy się z przyprawą suszone pomidory z czosnkiem. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ŚLEDZIE Z PRZYPRAWĄ SUSZONE POMIDORY(...)wody 2 łyżki cukru 2 liście laurowe 1/2 łyżki solI 4 ziela angielskie 10 ziarenek pieprzu 2 łyżki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem 400 ml oleju Wykonanie Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, przez około 3 godziny. Co jakiś czas zmieniać wodę. Podczas moczenia sprawdzać słoność. Przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, dodać cukier, sól i przyprawy. Całość zagotować. Pod koniec

Alle Dobre!
Śledzie marynowane w zalewie octowej 119

Śledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem egzotycznych przypraw lub owoców, marynowane w winie albo w musztardzie. Warto jednak wrócić do kulinarnych śledziowych korzeni i przygotować tradycyjne śledzie w occie. Polecam przepis na śledzie marynowane w zalewie octowej w wersji tradycyjnej(...)cebulą i olejem. Składniki na śledzie w zalewie octowej 8 filetów śledziowych (solonych) 1 szklanka wody ¼ szklanki octu winnego 1 łyżka cukru 3  goździki 3 ziarna ziela angielskie 2 listki laurowe ½ łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1 łyżeczka białej gorczycy 100 ml oleju rzepakowego 2 cebule sól i cukier do smaku Jak przygotować śledzie marynowane w occie Do marynowania najlepsze

Korniszonki