sledzie w oleju z cebula - 509 przepisów (strona:10/34)

Śledzie w musztardzie, z zielonym pieprzem, w oleju 211

sobą   wymieszały. Potem odcedziłam ocet.   Do słoja wkładałam po kolei cebulę i śledzie. Wierzch oprószyłam zmielonym pieprzem. Następna warstwa to znów cebula, potem śledzie .... Na wierzchu rozłożyłam cebulę i całość zalałam olejem.   Ja dodałam musztardę bawarską, która jest odrobinę słona, dlatego nie soliłam śledzi. Ale to już rzecz gustu. Takie proporcje składników u mnie się sprawdziły

Kuchnia u Krysi
Śledzie po kaszubsku 3848

kiszone ogórki1 liść laurowy1 łyżeczka majeranku1/2 łyżeczki ostrej papryki (lub więcej)sól, świeżo mielony pieprz10 łyżek oleju rzepakowego aromatyzowanego czosnkiemmleko do moczenia śledzi Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, następnie wkładamy do mleka i moczymy przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Cebule kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju czosnkowego (lub olej i cały rozgnieciony ząbek czosnku(...)śledziem zyska charakterystyczny smak.Gdy całość się zagotuje, zdejmujemy z ognia i studzimy. Namoczone śledzie kroimy w paseczki lub kostkę. Mieszamy z dwoma łyżkami oleju z czosnkiem. Do słoika układamy na zmianę warstwami śledzie i cebulę w sosie. Zamykamy, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej całą noc. Post Śledzie po kaszubsku pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Śledzie matiasy z żurawiną i cebulą w oleju babci Basi 273

która bardzo dobrze wpływa na pracę nerek . Składniki : 7-8 sztuk matiasów, 1 większa cebula lub 2 mniejsze. 5 dag żurawina suszona, 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soku z cytryny, olej rzepakowy Kujawski – ile potrzeba. Sposób przygotowania : Śledzie wymoczyć 2 razy w mleku po 30 min ( jeżeli są bardzo słone to dłużej !,( UWAGA

Pysznosci Babci Basi
ŚLEDZIE W OLEJU Z PIECZARKAMI 176

duża cebula, majeranek,  pieprz, 3 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe, płaska łyżeczka cukru, odrobina vegety, 3/4 szklanki oleju, czubata łyżeczka koncentratu, 1/3 szklanki wody. Przygotowanie: Śledzie moczę około 2 godziny w zimnej wodzie, kroję na mniejsze kawałki. Cebulę i pieczarki kroję w plasterki, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw (majeranek, pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, cukier oraz vegeta

JejKuchnia
Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi 166

Składniki: 6 płatów śledzi a'la matjas słoiczek pomidorów suszonych w oleju 1/2 szklanki orzechów włoskich 2 łyżki koncentratu pomidorowego cebula 2 łyżki octu winnego Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę. Osuszamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Przekładamy na sitko i polewamy wrzątkiem. Ciepłą wkładamy do miski, dodajemy koncentrat, mieszamy. Dodajemy olej z pomidorów, pokrojone

kulinarnyswiatdomi
Śledź z papryką w oleju 245

Składniki: 5-6 filetów śledziowych matias 1 czerwona papryka 2 cebule 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki octu olej 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego pieprz Wykonanie: Śledzie namoczyć w zimnej wodzie na około 2-3 godziny. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wymoczonego śledzia osączamy, kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę, paprykę, śledzia oraz pietruszkę przełożyć do miski

magiczna kuchnia Kasi
WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI 192

szkl cukru 3 łyżki rodzynek mały słoiczek koncentratu pomidorowego 4 cebule 1/2 szkl oleju cukier, sól Wykonanie:Sledzie moczymy ok 2 godzin. Ocet winny mieszamy z cukrem,dodajemy listek,ziele ang zagotowujemy. Sledzie zalewamy goąrącą zalewą. Odstawiamy na noc. Na drugi dzień na patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, rodzynki. Doprawiamy solą i cukrem do smaku

Z Majeczką w kuchni
Śledzie z cebulą i rodzynkami 364

jedliście śledzie z rodzynkami ? Bo jeśli nie to polecam spróbować, u mnie takie śledzie od kilku lat goszczą na świątecznym stole. Składniki: 50 dkg śledzi w oleju 10 dkg rodzynek 5 cebul 200 ml koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Na patelni podgrzewamy troszeczkę oleju i jak będzie gorący

Kuchnia u Bietki
Śledzie po kaszubsku 🐟🐟 663

rybami w roli głównej, czyli sałatkę z tuńczykiem i fasolą . Możecie także wypróbować tapas z anchois. Zobacz mój film z przygotowania śledzi Składniki – Śledzie po kaszubsku 10 śledziowych matiasów 2 duże cebule 200 ml oleju 4 łyżki cukru do 100 g suszonych śliwek – możesz spróbować śliwek bio łyżeczka majeranku 6-7 ziaren ziela angielskiego 3 świeże listki laurowe(...)pomidorowego pół łyżeczki chilli – tu jest wyśmienita przyprawa sól i pieprz Przepis – Śledzie po kaszubsku Nasz przepis zaczynamy od krojenia. Płaty śledziowe kroimy w paski, a cebulę w piórka. Natomiast każdą śliwkę suszoną dzielimy na cztery części. Rozgrzewamy patelnię z ok. 50 ml oleju. i wrzucamy cebulę. Gdy ta zacznie się dobrze smażyć dorzucamy do niej nasz cukier

Kuchennyviral.pl
Śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami 171

śledzie z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi.  Składniki: 250 g słonych filetów śledziowych 15 suszonych śliwek 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 cebuli 2 łyżeczki suszonego tymianku około 100 ml oleju rzepakowego świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Śledzie płuczemy pod bieżącą wodą, wkładamy do miski, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na godzinę. Następnie ponownie płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym(...)kroimy na około 2 cm kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, śliwki w plasterki. Orzechy rumienimy na suchej patelni, siekamy. Wszystkie składniki wkładamy do miski, dodajemy tymianek, świeżo mielony pieprz, zalewamy olejem i mieszamy. Śledzie z dodatkami wkładamy do słoika i wstawiamy do lodówki na około 24 godziny

Smakowity Blog Kulinarny
Śledzie po łowicku 341

matjas, marchewki, pietruszki, ogórków kiszonych oraz cebulki. Wystarczy warzywa zetrzeć na tarce i wymieszać z pokrojonymi filetami śledziowymi.  Składniki: 3 płaty śledzi a'la matjas w oleju 2 mniejsze marchewki 1 korzeń pietruszki 1 mała cebula 2 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu olej sól, pieprz Marchewkę i pietruszkę umyć oraz zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać

Ugotować
Śledzie z czosnkiem i majerankiem 154

ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki majeranku 2 liście laurowe 5-6 ziaren ziela angielskiego olej (tyle,żeby przykryć śledzie) pieprz Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie by pozbyć się nadmiaru soli. Wymoczone kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki i popieprzyć. Cebulę drobno kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy razem z majerankiem do śledzia, całość dokładnie mieszamy

magiczna kuchnia Kasi
Śledzie z rodzynkami 164

lubię. Są idealną przekąską nie tylko na Święta, ale także na Sylwestra. Przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil, a gotowe śledzie znikają błyskawicznie.Potrzebne nam:- 20 dag śledzi z oleju- mała garść rodzynek- średnia cebula - 2 łyżki koncentratu pomidorowego- łyżka miodu- łyżeczka soku z cytryny- 2 ziarna ziela angielskiego- liść laurowy- pieprz- ewentualnie odrobina soliPrzygotowanie: Rodzynki zalewamy wrzątkiem i zostawiamy(...)minut. Cebulę kroimy w sporą kostkę, wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i szklimy na średnim ogniu. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy koncentrat, 3-4 łyżki wody, przyprawy i mieszamy. Dodajemy miód i pieprz, skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy około 5 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Śledzie wyciągamy z zalewy i tniemy w grube paski. Wrzucamy do miseczki, dodajemy przestudzony

W poszukiwaniu inspiracji
Śledziowa przekąska 151

oleju sól pieprz sezam Buraka ugotować. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Buraka i ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Śledzia wymoczyć i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z olejem, pieprzem, cebulą pokrojoną w drobną kosteczkę, szczypiorkiem i natką pietruszki. Wymieszać. Z masę ziemniaczano-buraczaną nabierać łyżeczką i uformować w rękach placek nałożyć śledzia i skleić

O kuchni z uczuciem
Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem 149

przygotowane śledzie idealnie smakują jako przegryzka do mocniejszych trunków. Są ostre i wyraziste w smaku. Pozostawiają posmak pieprzu i cynamonu. 2-4 płaty śledziowe marynowane 3 cebule Olej do smażenia 0,5 szklanki wody 2 łyżeczki koncentratu(...)pomidorowego 4 łyżki keczupu 1 łyżeczka czerwonego pieprzu  SKWORCU 0,5 łyżeczki cynamonu 1 łyżka octu 10% Pieprz czarny Ze śledzi zdejmujemy skórę, kroimy je w 2 cm paseczki. Cebulę kroimy w piórka, szklimy na odrobinie oleju. Gdy zmięknie dolewamy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym i keczupem. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy czarnym i czerwonym pieprzem oraz cynamonem. Dolewamy ocet. Doprowadzamy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania