Zgodnie z zapowiedzią na profilu facebookowym dzisiaj przepis na coś dyniowego (jeśli chcecie na bieżąco śledzić moje poczynania kulinarne zachęcam do polubienia). Miniony tydzień był dla mnie wręcz mordęgą ale na szczęście dzisiaj w końcu mogę zasiąść przed komputerem i w spokoju coś skrobnąć. Choć co do tego spokoju miałabym pewne wątpliwości. Wracając z pracy przytargałam ze sobą jeszcze jedną
My simple kitchenMoże nie do końca dziś, ale już od paru dni. Dzisiaj po dość długiej przerwie uchylam rąbka wspomnianej wcześniej tajemnicy :) Po pierwsze wyjaśniam powód mojej długiej nieobecności. Ci, którzy śledzą mnie na bieżąco na moim profilu na facebook'u wiedzą, że zepsuł mi się komputer i odebrałam go z naprawy dopiero kilka dni temu. A drugim powodem mojej słabej aktywności
My simple kitchentworzonego przez blogerów, którzy nie mogą usiedzieć na miejscu, czyli takich jak ja. ;) Czekają tam na Was dwa pyszne przepisy oraz mnóstwo historii z życia szalonych podróżników. Ci, którzy śledzą moje kulinarne poczynania na facebooku pewnie już wiedzą, a tym, którzy się zagapili, przypominam. Magazyn jest do pobrania za darmo na stronie www.letstravelmag.pl , a poniżej pierwsza strona artykułu na zachętę
Food Squarejest przede wszystkim inspiracja i podłożenie iskry pod Wasze żywoty. Nie jesteśmy doskonali ani idealni, ale wiemy, że warto walczyć o siebie i swoje marzenia. Mamy nadzieję, że będziecie śledzić nasz bieg przez życie, bo to długi dystans i trzeba mieć dobrą wytrzymałość. Maugo&Paszko
Bananowe PoleRobi się ją błyskawicznie, ciasto, choć drożdżowe - nie wymaga zbyt wiele pracy, a w czasie jego wyrastania przygotowujemy inne składniki i do pieca! Ci z Was, którzy na bieżąco "śledzą" mój blog pamiętają zapewne, że przepis na razową tartę znajdą tu - klik. Dla tych, którzy są tu pierwszy raz (dziękuję!) mała dygresja - to ciasto jest FENOMENALNE. Nie wymaga mnóstwa pracy
Garniec MagalieDzisiaj alternatywa dla wszystkich, którzy nie lubią śledzia. Nie tylko świąteczna, danie idealnie nadaje się jako przystawka na imprezę z przyjaciółmi. Jeśli zaś myślicie już tylko o zbliżających się Świętach, myślę, że jest to również idealna propozycja na tą okazję. Składniki marynaty zapewne Was zaskoczą, ale uwierzcie że efekt końcowy jest ... co tu dużo mówić - rewelacyjny! Składniki
Garniec Magaliewarsztaty z Jamie Oliverem :) A żeby było jeszcze fajniej, to termin zbiegł się z moimi urodzinami. Spędzę je w Londynie w fantastycznym towarzystwie :) Was zapraszam do śledzenia fanpage'a oraz mojego profilu na instagramie, gdyż tam będą się pojawiać zdjęcia z pobytu w Londynie
Codzienna kuchnia niecodziennazielonymi pomidorami Porzeczka Żel porzeczkowy Sałatki/ surówki Warzywna w przecierze własnym Warzywna z burakami Warzywna z zielonymi pomidorami Z cukinii i buraków Sos Słodko- kwaśny- relish Szczaw Przecier Śledzie Marynowany w winie W piwno- cynamonowej marynacie Śliwka Ketchup śliwkowy Śliwki z alkoholem Truskawki Konfitura z kiwi Wiśnia W żelu Żurawina Konfitura Z dynią
Tradycyjna Kuchniaprzyprawami, a w między czasie dodawać olej i śmietanę. Ogórki obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę, koperek bardzo drobno posiekać, następnie wymieszać z utartym wcześniej majonezem. Polać pokrojone śledzie w salaterce, wymieszać, ozdobić świeżymi gałązkami koperku i odłożyć w chłodne miejsce
Tradycyjna Kuchniazielonego groszku 4 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól do smaku pieprz do smaku Przygotowanie: Jabłka opłukać, odciąć górną część od ogonka i wydrążyć miąższ z nasionami. Śledzie pokroić z cebulą, wymieszać z miąższem z jabłek, groszkiem, majonezem i całość przyprawić do smaku. Pucharki jabłkowe napełnić farszem śledziowym i podawać zaraz po przyrządzeniu
Tradycyjna KuchniaEkspresowa sałatka, którą zazwyczaj podaję na pieczywie w formie smacznej przystawki. Składniki: 3 śledzie w oleju 15 dag boczku 2 cebule 3 kiszone ogórki 3 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku szczypiorek Wykonanie: Wszystkie składniki sałatki drobno posiekać i przyprawić do smaku. Rozłożyć na posmarowanych masłem kromkach chleba(najlepiej wiejskiego) i posypać szczypiorkiem
Tradycyjna Kuchniaszklanki majonezu, natka pietruszki, sól do smaku, pieprz do smaku. \ Wykonanie: Fasolę umyć, zalać przegotowaną wodą i odstawić na dwie godziny. Następnie ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Śledzie pokroić w kostkę, tak samo cebulę, ogórki i pomidor. Wymieszać wszystkie składniki razem z fasolą, przyprawić do smaku, połączyć z majonezem wymieszanym ze śmietana i posypać natką pietruszki
Tradycyjna Kuchniapłaty śledziowe z zalewy octowej puszka kukurydzy (bez dodatku cukru) 1 jabłko (małe) 1 cebula 3 ogórki z octu 7 łyżek jogurtu naturalnego (dość gęstego) Sposób przygotowania: Śledzie obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę cebulę i ogórki również kroimy w kostkę mieszamy wszystkie składniki (łącznie z jogurtem) i ewentualnie doprawiamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzdrowszych potraw na święta, bo do domu zląduję dopiero 23 grudnia i to wieczorem. Nie wiem jak to wszystko zorganizuję. Nie poszaleję tak jak w zeszłym roku ze śledziami po kaszubsku, domową kiełbasą, pasztecikami, itp. ;( Przechodząc do sałatki, przepis dostałam od Agnieszki w jednym z komentarzy na moim fanpage, kiedy pytałam o sposób na kurczaka ;) Lekko go zmodyfikowałam
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnich też zacznę serię recenzji ;) ale poklei! ;) Zacznę od spraw czysto technicznych. Przesyłka Zamówienie złożyłam rano i jeszcze tego samego dnia po południu przesyłka została wysłana (na stronie możemy śledzić status naszego zamówienia). Kurier pojawił się następnego dnia, więc przesyłka EKSPRESOWA. Produkty zostały solidnie zabezpieczone masą styropianowych kulek, więc żaden z produktów nie miał szansy się uszkodzić ;) Ocena jakości produktów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość