śledź po - 1000 przepisów (strona:58/67)

Sernik z rosą II - niezawodny 218

piekarnika. 3 białka z pół szklanki cukru zmiksować na pianę. Rozłożyć na masie serowej. Dopiec w piekarniku. Nie doprowadzić do powstania bezy. Dlatego ten końcowy proces pieczenia należy śledzić. Wyciągnąć sernik, odłożyć do wystygnięcia. Po jakimś czasie pojawią się na serniku krople złotej rosy. Idealny na drugi dzień i prosto z lodówki. Inspirowałam się przepisem od  Margarytki

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka ze śledziem 330

Prosto , szybko i smacznie...ilość składników dowolna.. filety śledziowe papryka czerwona, żółta  ogórek konserwowy cebula szczypiorek majonez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Kruche ciasto ze śliwkami 106

Jest mi niezmiernie miło zaprosić Was do lektury najnowszego numeru magazynu Spring Plate. Znajdziecie w nim smaki jesieni, a w nich m.in. moje śliwki :) Magazyn ten śledzę od początku. Każdy numer jest oprawiony w przepiękne fotografie, a to wszystko pod okiem Weroniki z blogu Spring Plate. Nie powiem ile czasu się „czaiłam” by napisać

Pink Envelope
SAŁATKA JARZYNOWA 208

alergicy pokarmowi będący na diecie bezjajecznej, mogą podać taką sałatkę, a jajko jako dekorację na półmisku. Rodzina zje z jajkiem, a alergik bez jajka, - w wersji wigilijnej można dodać śledzia pokrojonego w kostkę, - można dodać świeżej natki pietruszki lub koperku, drobno pokrojonych, szczególnie latem taka sałatka cieszy oko i smakuje dobrze, - można posypać „Posypką zieloną” z suszonych zielonych warzyw: cebulka

Tradycyjna kuchnia inaczej
współpraca - niespodzianka od Kamis'a 105

dzielenia się przepisami i poradami kulinarnymi. Na nowej stronie www.kamis.pl zobaczymy nowy layout, a także nowe funkcjonalności i działy. Nowy layout jest lekki i apetyczny, zachęca internautów do śledzenia przepisów, a zaawansowana wyszukiwarka odnajduje w różnych kategoriach wszystkie przepisy w serwisie. Nawigacja strony jest przejrzysta i funkcjonalna dla użytkownika.   ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Liebster Blog Award 140

się całkiem dobrze na piłce nożnej, rykoszetem interesuję się bieganiem a z powodów sentymentalnych (13 lat treningów) także łucznictwem. Poza tym lubię grzebać w rękodziele (decoupage, transfer nitro), chętnie śledzę nowinki dotyczące aranżacji wnętrz i a w wolnych chwilach szwendam się po targach staroci. 10. Zbliża się koniec roku... Twoje najważniejsze wydarzenie tego roku? bardzo prywatne :) 11. Bez czego

Pyry na Gaz
Blogerem być… 242

zakłada bloga stwarza swój własny świat, do którego bardzo chciałby zaprosić czytelnika i pragnie, by ten rozgościł się i został u niego na dłużej i razem z nim śledził co będzie działo się dalej w jego historii.  Kto zrozumie blogera? Śmiem twierdzić, iż najszybciej inny bloger, który rozumie jego pasję i zaangażowanie. Ja bloga założyłam przypadkiem, za namową innych

Sajkofanka smaku
Karp pieczony, faszerowany 578

Karp na każdym polskim wigilijnym stole''. Był rybą tanią, łatwo dostępną, łatwą do hodowania i idealnie przyjął się we wczesnym PRL, zajmując miejsce królującego wcześniej na polskich stołach solonego śledzia. Łuska karpia, zostawiona na stole, miała symbolizować bogactwo dla całej rodziny. Musimy pamiętać, że Karp ma dużo cholesterolu, więc jest niewskazany dla osób mających problemy z ciśnieniem, krążeniem krwi

KreatywnePiny
Palcem po mapie: Warszawa, La Maison Gourmand, Chłodna 15 144

końca określić. Wynika to z tego, że przy tego typu wydarzeniach są raczej zimne płyty plus dosłownie parę dań ciepłych. Na zimno królowały francuskie wędliny, sery, śledzie - i o ile trudno ocenić walory, o tyle na tym stanowisku widać było, że obsługa nie do końca się wyrabia. Walczyli dzielnie, ale był moment, kiedy talerze były raczej puste niż pełne. Inaczej

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tradycyjna sałatka jarzynowa 130

chyba na każdym polskim stole podczas domowej uroczystości. Choć wielu ją uważa za wytwór komunizmu moim zdaniem jest niezastąpiona  jako dodatek do zimnych mięs czy w połączeniu ze śledziem. Za często jej nie robię, ale Świąt bez jarzynowej jakoś sobie nie wyobrażam :) Składniki : 4 średnie ziemniaki  2 marchewki 1 średni seler  1 pietruszka  4 ogórki kiszone

Gosia gotuje
Dorsz w korzennej marynacie 127

Kolejna rybka marynowana po pstrągu  i śledziach gości na moim blogu. Danie proste w przygotowaniu, a jakże smaczne. Warta polecenia, gdyż zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a jest ona nieodzownym elementem Wigilijbego stołu. Serdecznie polecam! Składniki  : 8 filetów dorsza ( u mnie mrożone) Marynata: 2 duże cebule 3 liście laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 5 goździków pół łyżeczki ziaren

Gosia gotuje
Porady kulinarne: Jak zrobić tanio zakupy na Wielkanoc? 168

siłę – próbując zaoszczędzić, tak naprawdę stracisz, a produkty nigdy nie zostaną wykorzystane albo okażą się zbędne, a Ty przypomnisz sobie o nich, kiedy minie termin ważności. Gazetki promocyjne możesz śledzić również w sieci – istnieje wiele portali, dzięki którym prześledzisz, w którym sklepie jest aktualnie najtaniej. Co przygotujesz na święta, a co kupisz? To ważne pytanie, które warto sobie zadać, planując

WojnaNaSmaki.pl
Sałatka śledziowa 129

łyżek majonezu sól, pieprz KROK 1 marchewki, pietruszkę oraz ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy i przesyp do dużej miski śledzie namoczyć w wodzie (ok. 0,5 h), aby "oddały" nadmiar soli wyjąć z wody, osuszyć i pokroić w drobną kostkę ugotowane, ostudzone warzywa pokroić w kostkę KROK 2 Wszystkie składniki przesypać

smacznieinatemat
Łosoś Teriyaki 191

Pozostajemy w temacie ryb. Dziś coś dla tych, którym znudziły się już karpie i śledzie. Może nie jest to tradycyjne danie na wigilijny stół, ale święta trwają kilka dni, które spędzamy z najbliższymi przy stole i myślę, że warto poczęstować ich czymś wyjątkowym. Polecam łososia Teriyaki. Pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach. Mój Ukochany, który nie lubi łososia początkowo

Zawsze głodna!
Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym z łódeczkami z ziemniaka 218

Dorsz atlantycki to drapieżna ryba morska występująca w Oceanie Atlantyckim i morzach północnej Europy. Dorasta do niespełna 2 m długości, a żyje nawet 20 lat. Obok szprota i śledzia dorsz jest gatunkiem najliczniej poławianym przez rybaków państw Unii Europejskiej i najcenniejszym z nich. Ryba ta odegrała znaczącą rolę w historii Europy. Dorsz suszony na mrozie był prowiantem wikingów i przyczynił

W SMAK