Znacie stronę HelloZdrowie ? My od dłuższego czasu często na nią zaglądamy i śledziliśmy wszystkie nowinki o zdrowiu, zdrowym odżywianiu oraz fantastyczne przepisy, które są tam prezentowane na blogu Jedz sezonowo . Teraz mamy przyjemność zaprosić Was na nowy przepis, który w dniu dzisiejszym zagościł na stronie, a przygotowany jest przez nas! Supersałatka ze szpinakiem (klik) , z pieczoną dynią
Plate of Joypróbowaliście, zachęcamy :) Przepis jest również dostępny u Ani z Na Miotle i odsłania kolejne okienko w jej kalendarzu adwentowym ! Sprawdźcie koniecznie wcześniejsze propozycje i zachęcamy do dalszego śledzenia okienek z kalendarza. Składniki: 250 g makaronu typu krajanka, 500-600 g masy makowej, kilka łyżek miodu, orzechy włoskie, orzechy laskowe, siekane migdały, suszone morele, rodzynki, suszona żurawina, ew. suszone
Plate of Joydalszym rozwoju i promocji, a także rozpoznawalności na rynku. Mi osobiście też dużo dały i mam nadzieję, że w kolejnej edycji też będę mógł uczestniczyć. A Was zachęcam do śledzenia strony targów WorldFood Warsaw , a także ich profilu na Facebooku . Kto będzie mógł uczestniczyć za rok, serdecznie polecam :) Pozdrawiam Adam
Parowar FacetaDobry chwyt marketingowy, ale i genialna sztuka kultury marki. A pralinki są po prostu cudowne. Idealne dla kawoszy :) Zamiast iść do sklepu, postanowiłam zrobić kilka różnych rodzajów pralinek. Jeśli śledzicie bloga wiecie, jakie inne smaki na Was czekają na stronicach KP. Te domowe różnią się smakiem i aromatem, nie mają ulepszaczy i E- dopełniaczy smaku, a do tego
KreatywnePinymalutkiej przerwie z nowymi przepisami. W najbliższym czasie postaram się nadrobić zaległości co oznacza, że pojawi się sporo nowych przepisów. Zachęcam więc do śledzenia mojego blogu. A tym czasem zapraszam was na bułeczki gryczane, które możecie przygotować na najbliższe śniadanie. Mają charakterystyczny smak, więc polecam je dla miłośników kaszy gryczanej ponieważ mają
Marta Gotujenetowy podzielił się na dwie grupy. Jedna nawoływała do przebaczenia, bo młoda i głupia a druga kazała jej iść na drzewo. Zupełnie jak 39 ślub Ritcha Forrestera. Setki osób śledziły wymianę zdań i kto komu lajkował wypowiedzi. Łącza się grzały. Firmy marketingowe czytały i wyciągnęły wnioski. Nikt jednak nie zastanowił się, jakim cudem ktoś, kto posiada jakąkolwiek pozycję, kto odpowiada
ladykitchenżadnym sklepie. Gospodarstwo prowadzi sprzedaż na miejscu, wysyłkową oraz na targach, festynach (między innymi w Grucznie, Sandomierzu, Lidzbarku Warmińskim, okazjonalnie w warszawskiej fortecy u Pani Agnieszki Kręglickiej). Najlepiej śledzić poczynania Kozy na jej Facebooku (czasami w Robaczkowie internet działa i wtedy Koza informuje gdzie pojedzie ze swoimi serami). My jesteśmy zauroczeni tak samymi gospodarzami (z którymi można by rozmawiać godzinami
królestwo garówbył ziemniak, różne odmiany ziemniaków. Ziemniak pieczony w ceramicznym grillu, chłodnik postny – ocet, woda, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, szczypiorek. Pieczony był ziemniak odmiany Regina - ziemniak sałatkowy. Śledzie i sałatka ziemniaczana – ziemniak odmiany Belana. Belana to oczywiście odmiana sałatkowa, ze zwięzłym miąższem, przez co nie rozpada się w sałatce. Delikatnie wędzony na jabłonce pstrąg, z plackiem ziemniaczanym
królestwo garówwłaściciel warszawskiej restauracji Moonsfera. Na zaproszenie Hiszpańkich Oliwek , miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach, prowadzonych właśnie przez Jarosława Uścińskiego, podczas których przygotowaliśmy kilka dań z oliwką w roli głównej. śledzie w tapenadzie z oliwkowym sosem tatarskim potrawka z indyka z oliwkami kozi ser z karmelizowanymi figami i oliwkami zupa z dyni z oliwkami zastawa
królestwo garówdiety. Wiosna to doskonały moment, żeby przekonać się, że sałatki z powodzeniem zastępują pełnowartościowy obiad a ciężkie majonezy i sosy jogurtowe można zastąpić lekkimi dresingami. Rozglądam się po blogach, śledzę przepisy i szukam inspiracji. Wszędzie alb pieczone warzywa, albo grillowane, albo mieszanina sałaty i czegoś. Czasem gdzieś przemknie przepis na sałatkę z tuńczykiem lub kurczakiem. Do tego klasyczny winegret, sosy
ladykitchenPatrząc także pod kątem studiów, pokarm jest surowcem, półproduktem lub produktem końcowym, podchodzę więc do niego również pod względem chemicznym i procesów technologicznych. Niemniej obydwa spojrzenia ściśle się przeplatają. Śledźcie bloga pod kątem nowych, nietuzinkowych pomysłów, jak radzić sobie z nowym stylem życia. Bo tak to właśnie wygląda - wdrażam nową ideę własnej codzienności. Nie na tydzień, miesiąc
W kuchni Karmel-itkigrama czystej soli. Kostka rosołowa idealnie ją zastąpiła, a dodatkowo nadała mięsu indyczemu soczystość i delikatny smak warzyw. Mięsko zostało uratowane i skonsumowane ze smakiem. Cały proces jego przygotowania śledziła moja Siostra wraz z aparatem fotograficznym, pstrykając zdjęcia jak szalona. Dzięki temu miałam z czego wybierać. Z pewnością jeszcze nie raz w ten sposób przyprawię mięso. Prosto, szybko, smacznie
Kuchnia po mojemuDziś do obiadu postanowiłam podać surówkę z kapusty pekińskiej. Sezon na to warzywo w pełni. Ostatnio w jakimś mądrym programie (zapewne z cyklu telewizji śniadaniowej, bo tylko te programy śledzę z jako taką uwagą, potem mam milion innych zajęć) słyszałam, że najlepiej korzystać właśnie ze świeżych produktów sezonowych, gdyż zawierają najwięcej wartości odżywczych . W sumie to logiczne i praktyczne - wiemy
Kuchnia po mojemuzaplanować na te wolne dni, kiedy po dzikich wędrówkach tłumów ulice w końcu opustoszeją, a powietrze przesiąknie grillowymi oparami. Nie wiem jak to ma być z pogodą, bo nie śledzę na bieżąco prognoz, ale jeśli nasze grillowanie zagasi deszcz to warto świętowanie przenieść do domu. Upalne czy rześkie - wolne chwile z pewnością umili drink, na którego pomysł Wam właśnie podrzucam
Kuchnia po mojemuzgłoszenia, wybiorę kolejne osoby. Wysyłka tylko na terenie Polski. Dziewczyny, takie piękne Mohito będzie mogły znaleźć w książce, która już niebawem do was trafi :) http://aniapastuszka.blogspot.com/2015/03/truskawkowe-mojito-zapowiedz-konkursu.html Zapraszam do śledzenia bloga :) Pozdrawiam
Mój Smak na Życie