śledź po - 1000 przepisów (strona:63/67)

Bułeczki drożdżowe 201

fanpege'a Koła Naukowego, w którym czynnie działam z kolegami i koleżankami z gastronomii: https://www.facebook.com/SKNSztukaKulinarna Mamy już nowe plany, a wkrótce nastąpi ich realizacja. Tam też możecie śledzić nasze poczynania - wpadajcie! A na niedzielne popołudnie zachęcam was do pieczenia słodkich bułeczek - smacznego :)     Składniki na ok.16 bułeczek: 2 szklanki mąki 4dag drożdży 3/4 szklanki cukru cukier

Sajkofanka smaku
"Staromiejskiej" klimat wiecznie żywy... 188

dobrych lat, a nigdy wcześniej nie było mi dane odwiedzić tego miejsca. Aż dziwne, gdyż restauracja Staromiejska położona jest w samym centrum starówki. Ze względu jednak na moje zainteresowania śledzę na bieżąco na facebook'u olsztyńskie restauracje  - ciekawi mnie, jakie menu panuje obecnie, jak prezentowane są dania na talerzach, jakie połączenia smakowe proponują tutejsi szefowie kuchni. W zeszłym tygodniu

Sajkofanka smaku
Ulubieńcy miesiąca PAŹDZIERNIK 103

YouTube . Wrzucam także FB oraz link INSTAGRAM   AbstrachujeTV   SERIAL / PROGRAM TV  W tym miesiącu wybrałam program Top Chef. Co prawda miało nie być kulinarnie, ale śledzę ten program na bieżąco. Najpierw za sprawą Piotrka z Kocham Gotować , a teraz moim faworytem został Darek. Taki przystojniak i do tego gotujący. Może nie do końca ogarnięty , ale ... Wybaczam

Magiczne Życie Marty
Sałatka śledziowa 182

Składniki : * 6 płatów śledziowych ala matias * pół czerwonej papryki konserwowej * mała marchewka * natka pietruszki * pół czerwonej cebuli * sól , pieprz * łyżka soku z cytryny * 3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie :Śledzie kroimy w paski , takie idealne na jeden kęs. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Łączymy z drobno pokrojoną natka

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXIX 135

świątecznych przepisów. Będą propozycje na Wielkanocny stół.  A w następny weekend Kwietniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów. Tym razem smoothie zdominuje nasze blogi.  Już dzisiaj Was zapraszam do śledzenia tego wydarzenia! To świetna zabawa. I to by było na tyle już. Zapraszam na zdjęcia i do usłyszenia za tydzień.  * nareszcie słonko  * tak się zaczynał ten tydzień

Magiczne Życie Marty
Drugie śniadanie z Fitellą #1 Trufle musli 142

czytelników do poświęcenia większej chwili czasu na przygotowanie czegoś do zjedzenia w pracy, szkole, na uczelni. Po co głodować, albo dojadać batonikami? Na koniec akcji jest przewidziany konkurs, więc śledźcie co się dzieje na blogu i fanpage. Pierwszym przepisem, który chcemy Wam dzisiaj zaprezentować, na inaugurację akcji są pyszne trufle musli, które wykonacie dosłownie w kilka minut!  Do ich wykonania

Pora coś zjeść
Blog Forum Gdańsk 2012 - transmisja na żywo. 199

Miejskiej, blogerzy biorą udział w debacie poświęconej nowym mediom. Konferencja cieszy się dużym uznaniem w branży, co owocuje rozwijaniem relacji Miasta z blogerami również przy innych projektach. Zapraszam do śledzenia wydarzeń na żywo! Cała relacja moimi oczami znajdzie się na blogu w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 377

się dowiedzieć, jak się nimi odpowiednio posługiwać. Sztućce do ryb -  służą do filetowania ryb, oddzielania mięsa od ości. Natomiast zwykłym nożem i widelcemy jemy wyłącznie ryby wędzone oraz śledzie.  Zupy w bulionówkach je się łyżeczką do bulionu, którą kładziemy tak jak zwyczajną łyżkę,  z prawej strony nakrycia między nożami. Do zupy, gdzie podajemy pieczywo i masło

W kuchni Karmel-itki
OFDS Poznań - będzie się działo! 177

roku, co również jest zupełną odmianą i nowością, do akcji wkroczą kulinarni blogerzy z Wielkopolski. Kilka z blogówotrzymało zaszczytny status BLOGA PARTNERSKIEGO, co zobowiązuje autorów do dokładnego śledzenia i relacjonowaniawszystkiego, co się dzieje. BlogerChef ma w tym swój wielki wkład i właśnie organizatorzy, autorzy BlogerChef'a są głównymiwspółorganizatorami całego festiwalu, dając tym samym otwartą furtkę możliwości blogerom. Na scenie głównej

W kuchni Karmel-itki
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 194

mniejszym zasolenia, w przypadku Morza Bałtyckiego wynosi ono ok. 7 promili.Dorsz jest gatunkiem ryb niemigrujących.Zaliczany jest do drapieżników wśród ryb, żywi się mniejszymi rybami, takimi jak np. śledzie, makrele czy młodym narybkiem.Odżywiający się dobrze, dożywa nawet 20 lat.  (źródło: "Dwie ryby - flądra i dorsz" G. Łapanowski, R. Pilecki )   Dorsz jest niesamowicie delikatny, zarówno w smaku

W kuchni Karmel-itki
Co Joseph wniósł w moje życie? 153

nawet napiszę, że bardzo przyjemny. Szybka, a wręcz ekspresowa wysyłka. Powiadomienia mailowe etapowe, dzięki którym wiedziałam kiedy mogę spodziewać się przesyłki. Jestem strasznie niecierpliwa, więc tu mogłam wszystko śledzić na bieżąco. Przesyłka wysłana firmą kurierską K-Tex, która dodatkowo podniosła poziom mojego zadowolenia, otrzymałam mail z numerem przesyłki i podglądem trasy przesyłki. Nie martwiłam się więc, że ktoś zapomniał

Blondynka Gotuje
Makowa panienka 406

dziś przedstawiam nie jest za słodkie, wręcz lekko orzeźwiające, dzięki cytrynowemu kremowi, który doskonale komponuje się z równie lekkim biszkoptem z dodatkiem maku. Tak właśnie maku! Ci, co śledzą mojego bloga zapewne wiedzą, że nie jestem fanką maku, bab, lukru, bezy i przesłodzonych ciast. Natomiast to ciasto w pełni dostaje moje uznanie. Oczywiście jak to zwykle u mnie bywa zmniejszyłam

Fabryka pomysłów
Sałatka śledziowa z buraczkami i jabłkiem 186

  Jeżeli zwykłe rolmopsy już się wam znudziły i tak jak ja uważacie, że śledzik smakuje najlepiej w doborowym towarzystwie to ta sałatka przypadnie wam do

Świat Smaku
Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami i papryczkami chilli 107

Składniki: 4 płaty śledziowe, słoiczek suszonych pomidorów, cebula, cebula czerwona,  4 ogórki konserwowe, 4 papryczki chilli nadziane fetą, olej, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela

W kuchni u Moniki
Sałatka śledziowa z selerem konserwowym 242

Składniki: 2 czerwone cebule,  kawałek pora, słoik selera konserwowego ( 320g netto), puszka czerwonej faosli ( 400g netto), słoik pieczarek konserwowych ( 300g netto), filety śledziowe w oleju

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania