wedzonym pstrągiem i pomarańczą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Roladki z kurczaka z figami w sosie pomarańczowym autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Śledzie z egzotyczną nutą autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Zielony koktajl autorka: Łucja | blog: 777 przepisów mostownicy Łucji Sałatka z rukolą, kaszą jaglaną i burakami autorka: zdrowienawidelcu.pl | blog
Weekendy w domu i ogrodziewstępie, dziś zabiorę Was nad włoskie Jezioro Como, do przepięknego ogrodu przy willi Carlotta. Nad jezioro przyjechaliśmy samochodem, po drodze zatrzymując się na nocleg przy niemieckim Zamku Łabędzia. Kto śledził mirabelkowego Instagrama w wakacje, mógł na bieżąco obserwować naszą podróż- z przymusowym zwiedzaniem Mediolanu i innymi przygodami. Nad jeziorem zaplanowaliśmy trzy noclegi pod namiotem i wizyty w kilku słynnych ogrodach
les mirabellesobręcz Filety śledziowe odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Tak samo robimy z suszonymi pomidorami i oliwkami. Metalową obręcz ustawiamy na półmisku i po kolei nakładamy warstwy śledzia, pomidorów i oliwek. Każdą warstwę lekko ugniatamy aby szczelnie wypełniła foremkę. Na koniec zdejmujemy obręcz, a całość dekorujemy natką pietruszki. Sałatka jest dosyć kwaśna dlatego dobrze smakuje ze świeżym chlebem
Bon Appetit Małgorzatysię trochę rozwinąć kulinarnie i nie tylko, zrealizowałam kilka ciekawych projektów, nauczyłam się piec serniki i chleb na zakwasie. Bardzo Wam za ten rok dziękuję, że byliście ze mną, śledziliście co działo się w mojej kuchni, że mi kibicowaliście i dzieliliście się moimi przepisami. Z Nowym Rokiem rodzą się nowe nadzieje, plany i postanowienia. Zobaczymy co przyniesie nam 2016. Życzę
Smakowity Blog Kulinarnytemacie z teściami, ale to jest inne pokolenie i pewnych rzeczy się nie przeforsuje. Karp w galarecie musi być, choć je go tylko jedna osoba w naszej rodzinie. Podobnie śledzie. I choć na to nie mamy żadnego wpływu, bo wolimy spokój niż rodzinną awanturę przed świętami, to przynajmniej własne zakupy staramy się zaplanować z głową. W tym roku przygotowałam
bistro mamaŚledzik na święta ... musi być. Czy to Boże Narodzenie czy może Wielkanoc roladki śledziowe z słodko-kwaśną sałatką podane na plasterku pomarańczy będą na pewno oryginalnym
Mechanik w kuchniwyrobię się ze wszystkim na czas, przy okazji spędzając miłe chwile z rodziną. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny fenomen. Pierwszym był ser - dip serowy z ziemniaka , później były "śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim , dzisiaj "ryba" z kotletów sojowych po grecku. Dieta wegańska jest niesamowita, wszystkie smaki można odtworzyć lub sprawić by były bardzo podobne z zupełnie innych składników
Be Fit Be Strongryżowym i sałatką, sałatka cesarska z grzankami, sałatka z kiełkami z wędzonym boczkiem i dressingiem balsamicznym, meksykańska zupa pomidorowa z frytkami z batatów z fetą i tortillą czy marynowane śledzie z warzywami i pieczywem chrupkim! Są pomysły na super sałatki do słoika - z pęczakiem, z makaronem czy kuskusem - do koloru do wyboru! Idealna opcja do zabrania ze sobą do pracy
Plate of JoySkładniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed podaniem wymieszać. Smacznego
Anioły w kuchnimarchewek • 10 cebul • ziarna kopru • ziarna kminku • ok 25 -30 dag soli • worek do kiszenia kapusty • gaza lub tetra • beczka dobrze sprawdzają się wiaderka plastikowe np po śledziach z przykrywką Sposób przygotowania 1. • Marchew obrać zetrzeć na grubej tarce Cebulę pokroić w paski • Przygotować beczkę do kiszenia kapusty ja wykładam workiem • Na przemian układać kapustę troszkę marchewki
W królestwie smaków BeatyMogłabym jeść ryby codziennie. A śledzie to nawet dwa razy dziennie… Dorota Wellman Ryby są super! To nie tylko hasło, które przyświeca nam w codziennym życiu (właściwie to bardziej mi, Madzi trochę mniej). To także tytuł nowej książki wydanej przez Lidla. Bo właśnie już niedługo, za kilka dni, będziecie mogli stać się właścicielami książki poświęconej rybom, wydanej w ramach
Marder&Marder Manufacturereceptur już przetestowałam i są świetne. Zachwyciła mnie zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym czy prezentowane przez mnie dzisiaj chili. Niestety spora część przepisów była już na blogu Marty, który śledzę, co tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że książki raczej nie kupię. Niemniej dzisiejsze danie polecam! Chili Sin Carne 2 puszki lub 1 szkl. suchej czerwonej fasoli (gotujemy ją wg przepisu
Dzieje kuchennej Wiewiórybyli sędziami, a nie uczestnikami, zresztą wszystkich spotkałem gdzieś na Błoniach Stadionu Narodowego z burgerem w ręku :) Zapraszam Was Wszystkich na stronę na FB Żarcie Na Kółkach , gdzie możecie śledzić informację o wszystkich festiwalach i wydarzeniach związanymi z Food Truckami. Moja poprzednia relacja z Żarcie Na Kółkach - Wybieram Mistrzów . I oczywiście najważniejsza informacja, Mistrz i podium 2 Mistrzostw Burgerowych
Parowar Faceta