śledź po - 1000 przepisów (strona:43/67)

Cebula 186

farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach, pastach smakowych itp.zrodlo: wyd. Publicat, "Kuchnia Polska", Ewa Aszkiewicz

Klaudynkowa kuchnia
Torcik marchewkowy z pomarańczowym kremem mascarpone 393

szerokim, płaskim nożem maczanym w wodzie. Udekoruj wierzch ciasta połówkami orzechów. Dobrze jest schłodzić ciasto w lodówce przed podaniem, będzie lepiej się kroić. ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Recenzja książki "Łatwa kuchnia śródziemnomorska" Claudii Roden 181

gotowaniu - myślę, że poradzą sobie z polecanymi przez Caudię Roden recepturami.Łatwa kuchnia śródziemnomorska, Claudia RodenOficyna IMBIROprawa twarda, 128 stron2006Tłumaczenie: Monika Skowyra ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Papryczki pimientos de padron - proste tapas z Galicji 176

miski i posyp solą. Podawaj od razu do hiszpańskiego wina i zajadaj papryczki palcami chwytając za ogonki. Ciekawe, czy trafisz na ostrą czarną owcę?:)***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Turecka sałatka z ciecierzycy, Nohut Salatası 1418

natką pietruszki lub miętą oraz pokruszonym serem feta. Podawaj od razu lub wstaw do lodówki na pół godziny, aby smaki się przegryzły. ***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Empanadas z pieczoną dynią i chorizo 183

Uważaj, aby się nie spaliły, w razie czego zmniejsz ognień pod patelnią. Wyjmij łyżką cedzakową i odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj od razu.***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Penne z pieczonym kalafiorem po sycylijsku 285

wszystkimi sokami i przyprawami z naczynia do zapiekania. Wymieszaj, posyp podprażonymi migdałami i posiekaną natką pietruszki. Ewentualnie dopraw solą. Podawaj od razu. Smacznego!***Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza z brukselką i szynką - zaskakująco pyszna! 216

piekarnika na najniższą półkę i piecz przez ok. 10 min., aż ser się ładnie roztopi. Wyjmij pizzę z piekarnika i podawaj od razu. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 172

zapiekane z masłem czosnkowym i serwowane prosto z patelni Fot. Tapas Fot. Tuńczyk Fot. Ośmiornica w oleju z cebulą Fot. Ośmiorniczka z occie winnym z papryką ostrą Fot. Śledź w oleju Fot. Tradycyjna zupa chlebowa z tymiankiem i jajkiem w koszulce Fot. Ośmiornica na sposób tradycyjny :) czyli podana w gorącym naczyniu, w dużej ilości oliwy, z warzywami Fot. Zupa

Taste Of My Day
Kolorowa bruschetta z pieczoną papryką i o toskańskich kanapeczkach 303

opieczonych kromkach chleba lub bagietki i udekoruj listkami świeżej bazylii. Takie kanapeczki świetnie sprawdzą się na jesiennym przyjęciu, albo po prostu na kolację. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Hiszpańska galaretka z pigwy, dulce de membrillo 192

pergaminem i ułożoną w szczelnym pojemniku. Podobno można ją przechowywać miesiącami. Moją przechowuję już przez 3 tygodnie i wszystko z nią w porządku.   *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
"Farrotto" - risotto z pszenicy farro z grzybami 189

koniec gotowania kaszy.  Na koniec zetrzyj trochę parmezanu i wmieszaj go w farrotto. Rozłóż danie do misek, posyp parmezanem i listkami tymianku. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z pszenicy farro z pieczonymi warzywami i fetą 192

warzywa i pokruszony ser feta. Delikatnie przemieszaj. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Smacznego! Przepis dodaję do Festiwalu Dyni zorganizowanym na blogu Bei: *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti po maltańsku na Światowy Dzień Makaronu 291

dopraw. Gdy makaron się ugotuje, odsącz go z wody i wrzuć na patelnię z sosem. Wymieszaj i rozłóż pomiędzy talerze. Udekoruj listkami bazylii. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Ruchanki i troszkę o kuchni kaszubskiej 337

ziemniaki, szpyrki to skwarki ze słoniny i mleko kwaśne lub jak tu mówią maślonka. Jesienną potrawą była gęsia okraska (czas bicia gęsi).Tradycyjną zupą jest też krupnik z bulwami, śledź solony z warzywami. W Codziennym menu były kiedyś plińce czyli surowe tarte bulwy, golce z samych tartych kartofli kładzione na wodę lub mleko. Wymieniać można by jeszcze długo

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania