trzeba wtedy odstawiać śmietany na 30 min., tylko od razu można połączyć śmietanę z żelatyną. Przepis dodaję do mojej akcji "Włoskie smaki" *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaPlacki smaż przez 2-3 min na stronę, a następnie odsącz na ręczniku papierowym. Placuszki możesz podać z jogurtem naturalnym lub sosem tzatziki. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwabyć miękki. Podawaj z wiejskim chlebem, surówką i białym winem. Pasuje tu również polenta albo ryż. Przepis dodaję do mojej akcji "Włoskie smaki" *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwawarzywa, szczególnie ziemniaki, lekko się zrumienią. Podawaj z chlebem, ewentualnie posypane serem feta. Możesz również potraktować briami jako dodatek do mięsa. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwazwiedzanie toskańskiej tłoczarni oliwy :) Co myślicie o nowoczesnej produkcji oliwy? I gdzie chcecie się wybrać następnym razem: na toskański targ czy na lekcję gotowania? *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwazmywarkę, to bardzo Ci zazdroszczę - wystarczy wygotować w niej słoiki, aby były gotowe do napełniania. Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i OliwaPodoba Ci się ten przepis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwarazie czego sprawdzaj poziom płynu w naczyniu i polewaj nim warzywa od czasu do czasu. Życzę Wam smacznego! Zuzia z Chilli, Czosnek i OliwaPodoba Ci się ten przepis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaprzygotuję łazanki z kapustą (zawsze mnie ciekawił ich fenomen, bo przecież to zwykły makaron) i mini klopsy świąteczne w sosie pieczarkowym. Łazanki z kapustą W międzyczasie podjadać będzie można śledzie z cebulką i suszonymi pomidorami (dla Misia), sałatkę jarzynową, rybę po grecku oraz marynowane pieczarki. Śledzie z cebulką i suszonymi grzybami Sałatka jarzynowa Co do słodkości to tuczyć się będziemy
bastalenaksiążce znajdziemy 48 przepisów, podzielonych na cztery rozdziały odpowiadające kolejnym edycjom programu "Kuchenne rewolucje". Pierwsze wrażenie? Zdjęcia bez szału. Naprawdę zachwyciło mnie tylko jedno. Strona 75:) Śledzie bałtyckie z majerankiem smażone na smalcu jak chrust. Pozostałe jakby robione według jednego szablonu. Najładniej na zdjęciach wyszła chyba sama pani Magda, bo zdjęcia potraw są nijakie. Nie mówię, że są brzydkie(...)metamorfozę we własnej kuchni?" No i wychodzi, że chyba nie jestem, bo wiele dla siebie tu nie znalazłam. Oczywiście są też przepisy fajne, jak np. wspomniane przy okazji zdjęć śledzie. Wypróbuję może sałatkę śledziową poznańską, żeberka duszone w ziołach, sandacza na maśle z koprem, sos pieczarkowo-kalarepkowy (w książce z plackami ziemniaczanymi). No i pewnie zrobię kiedyś kurczaka na butelce
Kraina Tysiąca SmakówLwowa. Znajdziemy tu opowieść o tym, jak na nasze stoły trafił cukier, jak powstały konserwy, a także kto był prekursorem mrożonek. Dowiemy się, które europejskie miasto zbudowano "na ościach śledzi", a także cóż to jest rumbarbarum :) Więc jeśli lubisz sobie poczytać i interesuje Cię historia "kulinarna", to jest to książka dla Ciebie. Ja przyznam się szczerze (chyba mogę
Kraina Tysiąca SmakówGruszka w czekoladzie chodziła za mną od dawna. Od krok od realizacji byłam wczoraj, ale ostatecznie gruszki zamiast w czekoladzie wylądowały w towarzystwie śledzi (i też było intrygująco;)Dziś udało się dobrnąć do finiszu z planowaną od tygodni realizacją. Postanowiłam skorzystać z przepisu Magdy Gessler na gruszkę piękna Helena. Ten trzeci testowany mistrzowski przepis, po wcześniejszej zupie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSzybka propozycja świąteczną sałatkę śledziowa. Właściwie jest to prawie to samo co śledzie w śmietanie, które robię do dawna ale tym razem składniki są pokrojone bardzo drobno a do sosu dodałam curry co podkreśliło smak całej sałatki. Zapraszam, może wykorzystacie w świątecznym menu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwywołanych burczeniem w brzuchu ratowałam się szybkimi sałatkami. Oto jedna z nich: Składniki : 2 filety śledziowe pół papryki pół awokado kilka liści cykorii belgijskich jalapeno sok z cytryny oliwa Śledzie, awokado i paprykę pokroić w kostkę podobnej wielkości. Skropić sokiem z cytryny. Cykorię pokroić w paski. Rozdrobnić jalapeno. Wszystko razem wymieszać. Polać oliwą i podawać. ----- Podobne: Sałatka śledziowa z warzywami
Weekendy w domu i ogrodziemniejszych ogórków konserwowych, 100g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 50g suszonych pomidorów, garść natki pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz, olej, cytryna. Przygotowanie: Śledzie i pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do słoika. Cytrynę sparzyć i ukroić 4 plasterki, włożyć
W kuchni u Monikiskładniki* 6 filetów śledziowych małosolnych* 4 ogórki konserwowe* puszka sałatki meksykańskiej* 1 czerwona cebulka* 3 łyżki oliwy z oliwek* sok z cytryny* sól, pieprzSposób wykonaniaŚledzie wymoczyć
Mix smaku