zeszłym tygodniu otrzymałam do testowania produkty marki Prymat... W skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia
IMPRESJA SMAKUsery włóż do miski, dodaj śmietanę i dobrze ugnieć na jednolitą masę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Dołóż do masy serowej. Dodaj posiekane włoskie orzechy i pokrojone drobno suszone pomidory. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO
Kredowe Menusamo czekoladę, również odstawić do przestudzenia. Serek wiejski zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie połączyć w misce z jogurtowo-serową masą, dodając żelatynę. 1/4 masy przełożyć do innego naczynia, połączyć z kakao i czekoladą mleczną. Pozostałe 3.4 wymieszać z rozpuszczonymi batonikami i zagęszczonym mlekiem. Nakładać kolejno warstwami
Kuchnia ElliePrzepyszny obiad- sos serowy z kurczaczkami goujons- stanie się z pewnością hitem Waszych stołów. W naszym domu już nikt nie chce jeść kupnych kurczaczków goujons. Są delikatne, dobrze doprawione z lekko chhrupiącą skórką- po prostu rozpływają się w ustach....Polecam i zachęcam do sprawdzenia przepisu. Zaczynamy : Składniki na sos: 250 gr pieczarek 400 ml gęstej śmietany 80 gr gorgonzoli
Smaki Edytyzłoty kolor z obu stron. Po usmażeniu wykładam je na tackę, wyłożoną papierowym ręcznikiem. Gdy pączusie ostygną, posypuję je cukrem pudrem. Następnie zrobiłam PĄCZKI SEROWE Składniki: 800 g mąki 800 g twarogu mielonego 300 g cukru 1 małe opakowanie proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego 6 jaja ½ łyżeczki soli Olej do smażenia
Zdrowo i kolorowobudyniem Drożdżówki serca z chałwą Faworki vel chrusty Maślane rogaliki Karnawałowe róże Pączki z serka homogenizowanego Rogaliki drożdżowe Rogaliki drożdżowe z powidłami Rurki z kremem (bitą śmietaną) Serowe oponki
Aga w kuchnitemp. pokojową ). Dodajemy cukier , kremówkę , mąkę ziemniaczaną , wanilię i na końcu ser , cały czas miksując do powstania gładkiej masy. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową . Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160 C przez ok. 50 - 55 minut. Wierzch serniczka powinien być sprężysty i ścięty. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Trufla: Śmietankę podgrzewamy do momentu
Słodkości i nie tylkoCiasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera (u mnie z wiaderka) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy przełożyć do garnka. Gotować około 5 minut
Szefowa kuchnioraz szczyptą soli. Dodać ser i dalej ubijać na wolnych obrotach. W oddzielnych naczyniach ubić na sztywno kremówkę z cukrem pudrem oraz pianę z białek ze szczyptą soli Masę serową połączyć z mąką ziemniaczaną, budyniem, proszkiem do pieczenia oraz płatkami migdałów. Całość wymieszać delikatnie z bitą śmietaną oraz z pianą z białek. Wlać do wyłożonej wcześniej herbatnikami blachy
kgwjanczewomnie nie może zabraknąć przepisu na najlepsze pączki! Są już wiedeńskie … muffiny pączkowe … jest chrust … pączusie serowe i kilka innych, fantastycznych, karnawałowych przysmaków. Teraz pora na klasyczne pączki. Domowe, babcine … Przepis dostałam od Babci , a kiedy żyła smażyła je w ogromnych ilościach i obdarowywała całą rodzinę w Tłusty Czwartek. ( potem jeszcze po Tłustym Czwartku robiła mamie
Ostra na Słodkozakupu możecie dowiedzieć się pod tym linkiem : www.ser-korycinski.pl Pierwszą myślą co by tu zrobić były pierogi. I tu był to strzał w dziesiątkę, pierogi są super a to dzięki serowi. Teraz ser leży w lodówce i dojrzewa, ciekawa jestem jak zmieni się jego smak i konsystencja. Już nie mogę się doczekać a w głowie rodzą się nowe pomysły
Ewa w kuchnirozpuścić czekoladę za pomocą kąpieli wodnej(ta metoda jest częściej polecana). Następnie do rondelka dodajemy herbatniki z orzechami i dokładnie mieszamy. Przekładamy do pucharków. Teraz musimy przygotować nasza serową masę. Mascarpone mieszamy z sokiem cytryny oraz cukrem pudrem. Przekładamy do naszych pucharków. Brzoskwinie miałam tylko w puszcze, dlatego wrzuciłam je wszystkie do blendera,dodałam sok z pomarańczy i zmiksowałam
Chocolate Stop Temptingstrony. Gotowe pieczarki przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika aby utrzymać ich ciepło aż do momentu podania (choć zimne są również dobre). Podaję z sosem czosnkowym albo serowym. Tak przygotowane pieczarki mogą stanowić ciepłą przekąskę, ale mogą być również elementem wegetariańskiego obiadu. U mnie pojawiają się na obiad w towarzystwie kaszy bulgur i surówki. Smacznego
Magiczna kuchnia DariiCześć ! Dziś przedstawiam Wam przepis na kalafiora ,który znalazłam w sieci o tutaj . Sos serowy smakuje znakomicie i na pewno wykorzystam go w innych kombinacjach. składniki pół opakowania makaronu ( ok.250g) mały kalafior 100 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g sera cheddar szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Kalafior gotujemy
Cukier&Puderpieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. 2/3 masy czekoladowej wykładamy na dno blachy (masa będzie gęsta), wyrównujemy. Ser miksujemy z jajami, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, łyżką mąki. Masę serową wylewamy na masę czekoladową, na wierzch łyżką nakładamy pozostałe ciasto czekoladowe. Całość dekorujemy truskawkami. Pieczemy przez ok. 50 minut, studzimy w otwartym piekarniku. Smacznego kochani
Cukier&Puder