serowe - 4000 przepisów (strona:168/267)

Wegetariańskie lasagne 193

Miałam ochotę na lasagne. Ale nie miałam ochoty gotować ragu. Zrobiłam zatem bezmięsne lasagne, bardziej pomidorowo-serowe. Do pomidorów użyłam jarzynek drobno krojonych, mrożonych. Składniki -płaty lasagne -sos pomidorowy -mix warzyw mrożonych ugotowanych wcześniej na parze sos beszamelowy. Jak wykonać? Sos beszamelowy jest prosty do przygotowania -masło roztopiłam w rondelku, dodałam mąki i podsmażyłam, mieszając dało mi to taką jakby

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z brzoskwiniami 159

sernik na zimno kojarzy mi się z truskawkami, ale postanowiłam zmienić to przyzwyczajenie i zrobić górę brzoskwiniową. Zobaczcie efekt. A oto przepis. Składniki Spód: - około 200 g biszkoptów Masa serowa: -500 g gęstego jogurtu naturalnego lub serka homogenizowanego o smaku waniliowym -250 ml śmietanki kremówki 36% schłodzonej -4 łyżki cukru lub cukru waniliowego -2,5 łyżki żelatyny lub inny środek

dom-agi.pl
Sernik 196

wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód: - 25 dag ciastek ( u mnie 15 dag petit bure i 10 dag kruchych, bez cukru) – 100 g masła; Masa serowa: - 80 dag twarogu; - 250 g śmietany 18%; - 5 jajek; - szklanka cukru; – dwa opakowania cukru wanilinowego; – łyżka mąki ziemniaczanej; Polewa krówkowa: – 3 większe mleczne krówki; - 1-2 łyżki mleka Polewa

dom-agi.pl
Tort na roczek – tort motyl 174

Jeszcze takie roczne dziecko nie może jeść tradycyjnych tortów z bitą śmietaną czy masą maślaną, więc musiałam stworzyć coś innego. Postanowiłam wykorzystać sprawdzony przepis na ciasto jogurtowe oraz masę serową podpatrzoną u Marty . Przepis był strzałem w dziesiątkę. Dwie roczne dziewczynki wsuwały tort z wielkim apetytem, a i starsze dzieci skusiły się na niego z ciekawości. Tułowie motyla wykonane

dom-agi.pl
Rzymska zapiekanka 432

Uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki, robi się je stosunkowo prosto, a smak jest niesamowity. Najczęściej wprawdzie przyrządzam zapiekanki serowe, ale tym razem skusiłam się na zapiekankę z ziemniakami. Dobrze, że wszyscy domownicy podzielają mój zapał do zapiekanych dań, dużej ilości sera i oczywiście mięsa. Rzymska zapiekanka, którą dzisiaj Wam przedstawiam równie smaczna byłaby z makaronem, ale na pewno smak byłby inny

dom-agi.pl
Babka twarogowa 195

/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/babka-twarogowa/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('20fe33910e780245351329320f3b01c8').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: babka twarogowa babka serowa z 2 jajek na oleju The post Babka twarogowa appeared first

dom-agi.pl
Strucla z serem, truskawkami i brzoskwiniami 196

umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponacinać z lewej i prawej strony, zostawiając nie przecięty środek, na plastry o szerokości około 2 cm. W środku umieścić nadzienie serowe oraz truskawki po czym całość posypać brązowym cukrem. Strucle zapleść układając na jej wierzchu naprzemiennie paski z prawej i lewej po czym przykryć folią spożywczą i odstawić do wyrastania

dom-agi.pl
Sernik FIT na otrębowym spodzie 308

proszku do pieczenia 2 łyżeczki fruktozy(opcjonalnie) 2 łyżki karobu/kakao 4 łyżki jogurtu naturalnego Wszystko mieszamy i pieczemy w okrągłej formie mniej więcej 10 minut w 190 stopniach. Masa serowa: 300 gramów serka homo naturalnego 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru) 300 g truskawek Galaretkę zalewamy 300 ml gorącej wody, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy z serkiem

Powiedz dietom nie
PRL-owskie ptasie mleczko, czyli wspomnienie dzieciństwa 394

garnku. połowę masy czekoladowej wylewamy na wyłożoną folią spożywczą tortownicę, odstawiamy do lodówki, jak stężeje wykładamy zieloną masę i z powrotem do lodówki. Czynności powtarzamy i po trzeciej serowej warstwie wlewamy pozostałą polewę. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny. Smacznego:) P.S. na spód również rewelacyjnie nadają się pokruszone z masłem herbatniki lub biszkopty polane mlekiem:) banalnie proste

Luźna Kuchnia
Sernik puszysty 204

mieszamy z masłem, śmietaną i mąką Żółtka ucieramy z cukrem, obie masy łączymy ze sobą Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie dokładamy do masy serowej. Pieczemy ok 60 minut w temp 180'C. Smacznego

Luźna Kuchnia
Pierogi RUSKIE 281

obieramy, kroimy w kosteczkę ziemniaki zgniatamy widelcem lub tłuczkiem jeśli posiadacie, mieszamy z serem margarynę roztapiamy na patelni, wrzucamy cebulę, podsmażamy na złoty kolor podsmażoną cebulkę wrzucamy do masy serowej, doprawiamy solą i pieprzem ciasto wałkujemy, wycinamy pierożki, wrzucamy na osoloną, gotującą się wodę z odrobiną oliwy Podajemy gorące z wody, lub podsmażamy na przykład z cebulką SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Paluszki krabowe w chlebku 216

posiekaną pietruszką i serem żółtym. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wlewamy 1/3 masy serowej, układamy połowę pokrojonych paluszków krabowych oraz marchewki. Zalewamy warstwą ciasta i ponownie układamy resztę paluszków i marchewki i znowu zalewamy pozostałością ciasta. Pieczemy w 180 C przez około

Zainspirowana w kuchni
Ravioli z łososiem i twarogiem 225

Macie ochotę? Jeśli zrobicie naprawdę małe pierożki to można podać zarówno jako samodzielne danie albo np. z kremową zupą tak jak zrobiłam to w przypadku Zupy pomidorowej z pomidorowo-serowymi ravioli ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Babka serowa z owocami kandyzowanymi 144

Ciasto godne polecenia. Bardzo smaczna babka serowa o delikatnym pomarańczowym smaku. Trudno doszukać się smaku sera, a właśnie dzięki niemu babka jest wilgotna i nie za słodka.  Składniki: 5 jajek 40 dag mąki 25 dag masła 25 sera białego (zmielonego) 1 pomarańcza 20 dag cukru pudru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu

Salonik smaków
Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 317

Dziś kolejny przepis z okazji "Studenckich Wtorków". W menu, pachnący tymiankiem i pomarańczą kurczak z serowym nadzieniem. Do nadzienia użyłam podlaskiego specjału- Sera Korycińskiego. Jest to ser podpuszczkowy, produkowany w gminie Korycin na Podlasiu. Ser można dostać w wersji z dodatkami ( zioła, czosnek) jak i bez. W przepisie użyłam sera z dodatkiem czosnku, ale tak do jedzenia najbardziej przypadł

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania