serowe - 4000 przepisów (strona:174/267)

10 najpopularniejszych przepisów w 2014 roku 241

mnie zaglądacie. W tym roku też zapraszam Was serdecznie do mnie, mam nadzieję, że znajdziecie tu wiele kulinarnych inspiracji. :-).Oto lista dziesięciu najchętniej oglądanych przepisów:Numer 1Najprostszy sos serowy do makaronuNumer 2Domowa vegetaNumer 3Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowymNumer 4Polędwica z szynkowaraNumer 5Wędzona domowa pasztetowa-wątrobiankaNumer 6Sos szpinakowy do makaronuNumer 7.Czerwony barszcz wigilijny na zakwasieNumer 8Sałatka z ryżem,kurczakiem

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z białym serem 196

później. Ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka - ja to robiłam kubkiem do herbaty :)Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów.Gotowe pierogi gotujemy we wrzącej wodzie około 2 minut od wypłynięcia na powierzchnie.Podajemy z kleksem śmietany z dodatkiem cukru waniliowego.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Drożdżówki z serem 164

"Sobota! Jak to dobrze brzmi. Dla wielu z Was oznacza to błogie leniuchowanie. Strasznie Wam tego zazdroszczę. Ja dziś wybieram się na cały dzień do pracy

Słodkie Przyjemności
Ravioli truskawkowo-miętowe 198

mogłam się powstrzymać, na obiad koniecznie musiałam przygotować coś z ich dodatkiem. Mając mało czasu ale duże chęci przygotowałam ravioli z miętą i truskawkami. Nietypowo, ravioli raczej jest serowe, mięsne, albo warzywne, to prawda, ale dlaczego Włosi nie robią owocowych smaków? Ja zrobiłam i zapraszam :)"Składniki:5 szklanek maki2 szklanki gorącej wody2 łyżeczki masłajajkoDodatkowo:400 g truskawek3 łodyżki z listkami

Słodkie Przyjemności
Mini serniczki z nektarynkami 206

ciągle miksując. Kolejnym krokiem jest dodanie cukru i cukru waniliowego oraz wymieszanej mąki pszennej i ziemniaczanej.W oddzielnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Do białek dodajemy po łyżce masy serowej - mieszamy dużą łyżką, tak aby stracić jak najmniej pęcherzyków powietrza.Do małych foremek na babeczki wkałdamy papierowe papilotki, w które następnie kruszymy biszkopty, na które wylewamy ciasto do 3/4 wysokości

Słodkie Przyjemności
Aksamitne serniczki z malinami 179

miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy śmietankę i jajko i dalej miksujemy. Kolejnym krokiem jest dodanie ekstraktu goździkowego i oliwy orzechowej.Pod koniec miksowania dosypujemy mąkę i mieszamy.Masę serową przekładamy do foremki na babeczki wyłożonej papilotkami. Na wierzch każdej babeczki układamy kilka sztuk malin. Wstawiamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 130`C.Pieczemy około 35 minut.Studzimy w formie, następnie wstawiamy

Słodkie Przyjemności
Pierogi z serem i jagodami 156

nadzieję, przyjemne klasowe spotkanie po latach. Na pewno będzie się działo! A biorąc pod uwagę fakt, że za oknem temperatury iście późno wiosenne, zapraszam Was na pierogi jagodowo-serowe. Nigdy ich nie odmówię, zawsze będę miała ochotę na dokładkę. Macie tak samo?Składniki:280 g mąki +/- łyżka2 żółtka1/2 szklanki ciepłej wody2 łyżeczki masłasólDodatkowo:400 g jagódłyżka cukrułyżka śmietany400 g białego

Słodkie Przyjemności
Naleśniki na serwatce z twarogiem malinowym 173

nadzienie: Do miski wrzucamy ser, dodajemy cukier i maliny. Wszystko dokładnie rozgniatamy, w razie potrzeby dodajemy czubatą łyżkę śmietany (aby masa się złączyła)Usmażone naleśniki smarujemy przygotowana masą serową, zawijamy w trójkąty i ponownie podsmażamy na roztopionym maśle z dodatkiem oleju.Układamy na talerzu, polewamy śmietaną i posypujemy cukrem pudrem.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Migdałowe serniczki z kajmakiem 239

mieszamy ser z wanilią, mąką i zmielonymi migdałami. Obie masy łączymy.Do foremek na muffiny wkładamy papilotki, na ich dno wysypujemy po łyżeczce płatków migdałowych - lekko ugniatamy. Gotową masę serową wylewamy do wcześniej przygotowanych papilotek i wstawiamy do rozgrzanego do 170`C piekarnika. Pieczemy około 30 minut.Po tym czasie na wierzch upieczonych serniczków nakładamy po łyżeczce kajmaku, rozsmarowujemy i posypujemy

Słodkie Przyjemności
Gnocchi serowe w sosie pomidorowym. 223

Po Świętach w lodówce ogrom produktów, które w myśl zasady, że nic nie powinno się zmarnować trzeba wykorzytać.Jednym z tych produktów jest puree ziemniaczane, które

BaRepas
Babeczki z serowo - śmietankowym nadzieniem i owocami 204

wylepić warstwą schłodzonego ciasta. Piec ok 15-20 min w 180st. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier (pół szklanki). Zmiksować delikatnie na małych obrotach miksera z mascarpone. Masą serową napełniać babeczki, udekorować owocami. Przed podaniem można włożyć do lodówki aby masa stężała. Można posypać cukrem pudrem i udekorować listkami mięty

happycreatiff.blogspot.com
Pierś z kurczaka z kapustą i grzybami na dwóch kaszach 179

talerze.Dodałam kurczaka z kapusta i grzybami i marchewką. Polałam sosem i winegretem Monini classico.Całość posypalam ziarnami.Danie bardzo zdrowe, sycące ale zarazem bardzo lekkie.Lekko grzybowy smak w sosie serowym z nutą winegretów Monini....zapytajcie dzieci !Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto miodowe z masą serową 192

Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.SKŁADNIKINa ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka miodu1 szklanka olejuok 3/4 szklanki cukru1 szklanka herbaty czarnej4 jajka2 łyżeczki  sodyprzyprawa do pierników.Masa serowa:2 jajka1 szklanka cukru20 dag margaryny 3 łyżki maki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/3 szklanki mleka1 kg białego seraWYKONANIEWszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić.Piec na blaszce wyłożonej pergaminem

W kuchennym oknie Ewy
Kolanka z falbanką 184

sezamparmezanoliwa z oliwek OlitaliaUgotuj makaron al dente, odcedz i dodaj oliwy z oliwek. Wyciśnij sporo sera topionego Gouda prosto z saszetki. Roztopi się i powstanie taki fajny serowy sosik, który otuli nasz makaron.Dodaj szczypioru , oliwy z oliwek.Mieszaj.Wyłóż na talerz.Posyp czarnym sezamem i sporą ilością orzechów włoskich.Zetrzyj po wierzchu parmezan.Szybko, aromatycznie i pysznie !Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Jagodowy sernik na zimno 214

następnie wsypać 150 g jagód i wymieszać łyżką. Całość wyłożyć na biszkopty, wyrównać i wstawić do lodówki.Rozpuścić 2 pozostałe galaretki w 800 ml wody i wystudzić.Na masie serowej rozłożyć pozostałe jagody, można użyć do dekoracji też innych owoców, które akurat mamy, a następnie wylać zimną, lekko tężejącą galaretę.Wstawić do lodówki na ok. 4 godziny do stężenia

Mix smaku