dziurki mniejszym kieliszkiem. Oponki zanurzamy w rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron. Wyciągamy oponki, gdy się tylko zezłocą (ok. 1,5 min.). Układamy na papierowym ręczniku. Usmażone oponki serowe dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego
kulinarnyJaTłusty Czwartek tuż tuż, więc czas na wybór smażonych słodkości. Poniżej zestawienie sześciu bardzo smacznych potraw. 1. Pączuszki serowe : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/paczuszki-serow… 2. Koreańskie smażone drożdżowe naleśniki z syropem orzechowym : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/koreanskie-droz… 3. Faworki-Chrusty : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/chrusty-faworki… 4. Pączki mojej Babci : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/paczki-babci-fe… 5. Róże karnawałowe : http://przepisy-aleksandry.blogspot.co.uk/…/roze-karnawaowe… 6. Oponki
Przepisy AleksandryMusaka Zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym. Polski pyszny rosołek :) Kolejne tradycyjne danie czyli - gulasz drobiowy z pomidorami i groszkiem podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami. Spaghetti bolognese. Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami
Kolejny blog o gotowaniuwariacjach smakowych: ze startym serem, z posiekaną cebulą, oliwkami czy orzechami. Można również połączyć pół na pół mąkę pszenną z razową. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję podstawową, choć robiłam też serową, ale niestety nie uchowało się nic do zdjęć końcowych – za szybko zniknął… Chlebek jest najsmaczniejszy pierwszego dnia, ale jest bardzo kruchy i raczej nie nadaje się do tradycyjnych
UgotujmyTo.pldałam 40g) Ciastka rozdrobnić, dodać stopione masło, dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (boki przesmarowane masłem). Rozłożyć równomiernie na całym spodzie. Wstawić do lodówki. Masa serowa: - 1kg sera twarogowego (użyłam twaróg mielony Piątnicy) - 100g miękkiego masła - 5 dużych jajek - 1 szklanka ksylitolu (lub cukru) - 1 proszek budyniowy waniliowy (lub śmietankowy) - 16g ksylitolu z prawdziwą wanilią
Smaczne Zdrowegładkiej masy. Dodawać powoli ser, kaszę i mąkę. Ciągle miksując dodać miąższ z wanilii, proszek do pieczenia i kakao. W osobnej misce ubić na sztywno białka. Bo masy serowej dodać delikatnie ubite białka i delikatnie przemieszać. Przelać do blaszki (ja użyłam okrągłej o średnicy 23 cm). Oczywiście blaszka wyłożona papierem do pieczenia. Ja piekłam prawie 2 godziny
ClauditteMissCookingpodpiec na złoty kolor. Ser: Żółtka utrzeć z cukrem na puch, nie przerywając ucierania dodawać po łyżce twarogu, śmietanę skórkę z cytryny oraz ekstrakt z wanilii. Gładką masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Na warstwę sera układamy "skubane" kawałki ciasta. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. Smacznego
Zapiski Młodej Żonywykładamy papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podpiekamy spód w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut. Podpieczony spód smarujemy powidłami, następnie wylewamy masę serową oraz na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Całość pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 170 stopni
Mania GotowaniaCebulowo- serowe bułeczki? Czemu nie;) Oto one;) Jak dla nas w oryginale za mało cebulki, dlatego ja użyłam jej zdecydowanie więcej, oprócz tego przepis leciutko zmodyfikowałam. Bułeczki są pyszne i bardzo łatwe do przygotowania. Idealnie pasują na kolację czy też śniadanie. Podczas pieczenia unosi się po całym mieszkaniu nieziemski zapach cebuli i ziół. Oryginalny przepis pochodzi ze strony
Krakowskie smaki AniKolejno stopniowo dodawać serek mascarpone i serek śmietankowy, ciągle miksować. W między czasie w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i delikatnie ją przestudzić. Gdy czekolada przestygnie wmiksować ją do masy serowej. Na sam koniec ubić na sztywno śmietanę kremówkę i dodać ją do masy, wymieszać do połączenia składników. Gotową masę czekoladową wylać na zamarazniętą masę śmietankową, zamrozić. Sos borówkowy: 250 gram
Krakowskie smaki Aninaszym serniku spód jest według przepisu Karinki i jest rewelacyjny a masę serową wykonaliśmy według przepisu Oli i również jest rewelacyjna. To połączenie dało sernik idealny. Składniki na spód: -szklanka ( 250 ml ) płatków owsianych -1/2 szklanki miodu -3 łyżki mąki pszennej -8 dkg masła Składniki na masę twarogową : -80 dkg twarogu -10 dkg margaryny
Maminek kulinarnychce i ile się i na pewno nie pójdzie "w boczki" (: Tradycyjnie w tym dniu wszyscy jedzą pączki jednak jak zwykle ja muszę się wyłamać i zaproponować Wam "Oponki serowe", domowej roboty których smak na pewno pamiętacie z dzieciństwa. Składniki (na ok 15-18szt) : 250 g mąki pszennej 250 g twarogu półtłustego 100 g cukru 1 cukier waniliowy
Mechanik w kuchniodbiegają zbytnio od letnich okazów. Beza z truskawkami to mój ulubiony deser. Słodkie, kruche blaty, soczyste owoce i kremowy, aksamitny krem. Wszystko ze sobą współgra idealnie! Zawsze korzystałam z serowego kremu, ale tym razem połączyłam go z białą czekoladą. To musiało się udać! Składnika : 6 białek (wielkość M) 300 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego jabłkowego 1 łyżka
Słodkie Przyjemnościgorzkiej czekolady Ciastka wymieszać z roztopionym masłem. Twarożek, wanilię, jajka, cukier zmiksować na gładką masę. Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Na dno każdej wysypać ciasteczka, na to nałożyć masę serową. Piec około 25 minut w temperaturze 160ºC. Aby uzyskać dołeczki konieczne do nałożenia nadzienia, serniczki wyciągnąć z piekarnika zaraz po upieczeniu. Chodź to wbrew sztuce pieczenia serników, tym razem zapadnięcie
KUCHARNIA