kolejnej porcji. Dziękuję Haniu! - zajrzyjcie do Hani na jej czosnkowe przysmaki! WYTRAWNE SCONES Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I CHEDDAREM /na 8 porcji, przepis znaleziony tu - klik / Pyszne, mocno serowe, pełne czosnkowego aromatu i smaku. Na zewnątrz chrupiące, w środku puchato-kremowe. 250 g mąki pszennej 75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
KUCHARNIAwypijanych z ukochanego dużego kubka. Była pora dynii i czas francuskich croissantów moczonych w mocnym espresso. Nieregularnie nastaje sezon na curry, bakłażany i wszystko co pomidorowe. Pora serowa trwa przez cały rok, a czas kawy jest po prostu nieskończony. Sezon na owsiankę zaczął się w dzieciństwie i ma szansę zostać jednym z najdłużej panujących tuż obok kaszy
KUCHARNIApowstał plan, który dzielnie zrealizowałam, a teraz obserwuje uśmiechy znajomych, którzy mogli go skosztować. Sernik nutella nie jest trudny w wykonaniu, należy jedynie pamiętać by zbytnio nie napowietrzyć masy serowej. Zbyt dużo pęcherzyków powietrza spowoduje, że w trakcie pieczenia ciasto urośnie i popęka. Trudniej będzie nałożyć masę śmietanową. Nowy post Sernik nutella pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i RumieńceMargarynę ucieramy z cukrem pudrem stopniowo dodając po jednym żółtku. Do utartej masy dodajemy zmielony ser, budyń śmietankowy oraz ekstrakt cytrynowy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Masę wylewamy na ciasto a na wierzch ścieramy pozostałe ciasto. Pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę
Zainspirowana w kuchniPodgrzewamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszamy i pilnujemy aby ser się nie zagotował. Ser powinien się zupełnie rozpuścić na gładką lejącą masę. 3. Płynną odparowaną masę serową ściągamy z ognia, dodajemy jaja i energicznie mieszamy do zupełnego połączenia. Ser przelewamy do miski lub słoja, odstawiamy do wystudzenia
Apetyczna babeczkaŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE Składniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej
w mojej kuchniprzez praskę, to samo robimy z twarogiem. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, to samo robimy z twarogiem. Cebulkę siekamy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Dodajemy do masy ziemniaczano-serowej, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dobrze mieszamy. Przestudzoną masę wykładamy na płat ciasta francuskiego- rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni. Ciasto z farszem zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Przekładamy do foremki
w mojej kuchnicebulkę z papryką..Na to ułożyć pomidory, Całość zalać masą z jajek i sera,. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minuty, aż masa serowa się zetnie i potrawa będzie lekko rumiana.--można dołozyć mięso ,wędline ---- .Podawać na ciepło Pomidor Danie główne...inspiracja FoodNetwork.com
w mojej kuchniwilgotną ściereczką. Każdą kuleczkę rozwałkować na placuszek, który posmarować nadzieniem. Nadzienie makowe: roztopione masło cukier mak (suchy) Rozwałkowany placuszek smarujemy roztopionym masłem, posypujemy cukrem, a następnie makiem. lub nadzienie serowe: 300 g zmielonego twarożku 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 żółtko 2-3 łyżki miękkiego masła Wszystkie składniki rozetrzeć na gładką masę. Posmarowany nadzieniem placuszek zwinąć
w mojej kuchniKolejna wersja pasztecików tym razem farsz zawijamy w ciasto półfrancuskie- serowe. Moim zdaniem jest to smaczniejszy wariant niż kupne ciasto francuskie, a nie każdy ma czas aby własnoręcznie zrobić ciasto francuskie. Składniki na ciasto: 125g mąki pszennej ( lub zdrowszej mąki orkiszowej), 125g masła, 125g sera twarogowego, 1/2 jajka, szczypta soli, Przesiewamy mąkę na stolnicę, ser mielimy w maszynce
Pudełko rozmaitościżółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 4 łyżki kakao Składniki ugniatamy i chowamy na około 2 h do lodówki. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wlewamy serową masę. Na wierzch tarkujemy ciasto z lodówki. Pieczemy w temperaturze około 200 C przez 1 h. Ps. Ja niestety nie mogłam czekać dwóch godzin, dlatego ciasto nie jest potarkowane
Humanistka w kuchnilane wężyki ] Rozpustne gotowanie : [ drożdżowe faworki , pączki z musem jabłkowym i cynamonowym lukrem , pączki ósemki-precle ] Lidia [ chruściki ] Sama słodycz u Asi : [ oponki serowe ] Kuchnia u Krysi : [ donaty-pączki z dziurką ] Różowa kuchnia: [ faworki z krupczatki ] Z miłości do słodkości : [ kruche faworki ] Moje domowe kucharzenie : [ faworki
Moje domowe kucharzenieMięciutkie serowe mini pączusie z przepisu Nigelli Lawson. Błyskawiczne w przygotowaniu i szybko znikające z talerza :) Składniki: 200 g sera ricotta 2 jajka 75 g mąki łyżka cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli olej do smażenia cukier puder do oprószenia W misce wymieszać ser i jajka na gładką masę
wyzwania kuchennesoku pomidorowym z kukurydzą, ricottą, pestkami dyni autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 540. Budyniowa waniliowa owsianka z pomelo, pestkami dyni, czekoladą, skórką cytrynową autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Pieczona owsianka serowa z bananem autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach 324 autorka: navynut | blog: Navynut 305 autorka: navynut | blog: Navynut 312 autorka: navynut | blog: Navynut 307 autorka: navynut | blog: Navynut 319 autorka: navynut
Chocolate Stop Temptingcukry. Wszystko razem zagniatamy. Blaszkę pokrytą papierem do pieczenia , wylepiamy ciastem .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i podpiekamy ok. 20 minut ( ciasto powinno nabrać lekko złotego koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla ) 4 jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka Piana : 1/2 szklanki
Słodkości i nie tylko