sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:351/501)

SERNIKOBROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 287

I kolejny fantastyczny przepis dla wielbicieli serników , brownie czy też innych ciast czekoladowych.Delikatne czekoladowe ciasto ala murzynek , połączone z obłędną serową masą i soczystymi brzoskwiniami.Fantastyczna całość

Ostra na Słodko
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 413

Święta bez piernika?! O nie nie!Tak być nie może!Oprócz serników ( TU macie ich mnóstwo! ) zawsze jest też piernik!Dziś mam dla Was przepis na fantastyczny piernik –  taki , który robi się błyskawicznie … nie trzeba nastawiać go kilka tygodni przed … i smakuje fenomenalnie!A zapach podczas pieczenia unosi się w całym domu.Dodatek orzechów laskowych … prażonych migdałów(...)masło , mąkę , cukier i sodę i pozostałe przyprawy do piernika dokładnie ze sobą miksujemy.Dolewamy mleko i dodajemy powidła śliwkowe – mieszamy.Wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy ok. 45 minut / 200 C ( z termoobiegiem ).Studzimy.Wystudzony dekorujemy przygotowanym lukrem … podprażonymi na suchej patelni orzechami i migdałami oraz suszoną żurawiną i perełkami.Pycha!Smacznego!Ps. lukier oczywiście można przygotować samemu

Ostra na Słodko
Makowiec na kruchym spodzie 198

Lubię makowce. Jak dotąd nie odważyłam się na jego samodzielne przygotowanie z góry zakładając, że to zadanie przerośnie moje ograniczone, "wypiekowe" możliwości. Jednak na ostatnich zakupach

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą 118

czekoladą nie będzie pewnie jedynym ciastem nas świątecznym stole. Jeśli szukacie innych pysznych przepisów na ciasta lub dania Wielkanocne, to gorąco zapraszam! Polecam przepis na mazurek z orzechami , sernik puszysty czy też żurek z jajkiem. Więcej przepisów znajdziecie na górze strony, klikając w „Okazje”, a następnie „Wielkanoc”, jest tam pełen zestaw! Smacznego ! Print Babka drożdżowa(...)drożdżami. Do miski miksera przesiać mąkę, dodać cukier , sól, skórkę z cytryny , jajka , wymieszane drożdże z wodą i miękkie masło . Ciasto wyrobić przy pomocy końcówki typu hak przez kilka minut na średnich obrotach. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę lub do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto z miski na podsypany

SprawdzonaKuchnia.pl
Serowe mini pączki 459

takie służy naszej diecie w sposób szczególny i żarcie tego cuda na kilogramy jest usprawiedliwione zdrowotnie, możemy zacząć produkcję. Potrzebujemy: 600 g sera półtłustego, zmielonego 3x lub sera na sernik 4 spore jajka 100 g cukru około 400 g mąki pszennej uniwersalnej 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki proszku do pieczenia skórkę otartą z jednej cytryny sok z jednej cytryny(...)Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ser, jajka i cukier ucieramy na jednolitą masę. W Tefal Companion – zakładamy nóż do wyrabiania, ustawiamy obroty 7 i ucieramy około minuty. Dodajemy partiami mąkę przesianą z solą i proszkiem do pieczenia. W Tefal Companion robimy to na obrotach 5. Dodajemy alkohol, skórkę z cytryny i sok. Mieszamy do połączenia. Około

ladykitchen
Ślimaczki francuskie z chałwą i orzechami wg Aleex 179

tych wyjątkowych dni. Porządki każda z nas zrobi we własnym zakresie, ale w wyborze świątecznego menu będę mogła Wam trochę pomóc. Pierwszy przepis, który możecie wykorzystać, już znacie. To sernik z czekoladowym kajmakiem, który piekłam na Dzień Kobiet. W ciągu kolejnych dni będą pojawiać się na blogu propozycje dań i wypieków świątecznych. Może spośród nich wybierzecie coś dla siebie(...)pokroić na plastry o wysokości 4 cm. 6. Ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 7. Posmarować każde ciastko jajkiem rozkłóconym z mlekiem. 8. Piec około 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. 9. Ostudzić na kratce. 10. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

W mojej kuchni
Krajanka makowa-makowa panienka 958

moja koleżanka napisała na FB, że Szwedzi nie wiedzą co tracą jeśli jeszcze nie jedli makowca. Uwielbiam tradycyjny makowiec drożdżowy . Jest to ciasto, które u mnie zawsze konkuruje z sernikiem. Jak mam ochotę na obydwa to piekę seromak . Krajanka makowa Składniki: prostokątna forma 32 cm x 25 cm Spody makowe 200 g maku, zmielonego i suchego 100 g zmielonych migdałów(...)wymieszaj delikatnie za pomocą szpatułki do ciasta. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia i wylej masę makową. Wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 25 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij ciasto i ostudź. Ugotuj dżem z żurawiny, wody i cukru. Gotuj przez 25 minut. Dżem będzie naturalnie gęsty. Jeśli będzie za bardzo gęsty dodaj więcej

codojedzenia
SER W CIEŚCIE MURZYNKOWYM MAŁA BLACHA 204

też modyfikowałam, w oryginale do sera były dodane wiórki kokosowe, tu z nich zrezygnowałam. Kakaowe ciasto wykorzystałam nawet do zrobienia mojego ulubionego ciasta  USTA ADAMA . Wracając do sernika jest bardzo prosty i szybki do wykonania, więc jak najdzie nas ochota na ciasto do kawy ten przepis będzie idealny, a smak..... tego nie da się opisać. Po prostu trzeba spróbować(...)najpierw wylewamy ciasto, a następnie wykładamy łyżką ser. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 150 st. C termoobieg lub 170-180 st. C ustawienie góra dół ok 50-60 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. PRZEPIS NA DUŻĄ BLACHĘ  KLIK

Pani na deser
Panzanella 171

podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć(...)Pomidory kroimy w dowolne kawałki, cebulę w piórka. Anchois, oliwę i ocet miksujemy na sos i dodajemy do pomidorów. Mieszamy. Dokładamy bazylię i grzanki. Panzanella najlepsza jest po 20 minutach, jak chleb naciągnie pysznym sosem. Dobrze schłodzić ją w lodówce, wtedy jest idealna na upały. Post Panzanella pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Panzanella 238

podsuszyć na patelni, ale umówmy się, kto przy zdrowych zmysłach odpala w taki upał cokolwiek? Wyjątkiem była moja niedoszła teściowa, która z uporem maniaka rozpoczynała pieczenie ciasta drożdżowego i serników, jak na polu zaczynało być powyżej 30 stopni ciepła. Jej synuś, a mój ówczesny narzeczony, pasjami wymagał ode mnie smażenia mielonych, jak były tropiki za oknem. To się musiało skończyć(...)Pomidory kroimy w dowolne kawałki, cebulę w piórka. Anchois, oliwę i ocet miksujemy na sos i dodajemy do pomidorów. Mieszamy. Dokładamy bazylię i grzanki. Panzanella najlepsza jest po 20 minutach, jak chleb naciągnie pysznym sosem. Dobrze schłodzić ją w lodówce, wtedy jest idealna na upały. Post Panzanella pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Bananowy sernik na zimno z nutką cytrynową - zdrowiej być nie może 205

na zimno. Jednak nie na tym polega jego niezwykłość. Jest on w 100% wykonany ze zdrowych produktów, bez użycia cukru. Więc tutaj dobra wiadomość dla wszystkich łasuchów- bananowym sernikiem z mojego przepisu będziecie mogli zajadać się bez obawy o niezdrowe kalorie. Nic dziwnego, przepis opiera się głównie na twarogu i bananach, które są stosunkowo niskokaloryczne. Kremowa konsystencja oraz intensywny(...)wybrać jak najmniej płynny twaróg. Im bardziej płynny tym dłużej zastyga, a co za tym idzie potrzeba więcej żelatyny.   Przygotowanie: Żelatynę zalej wodą i odstaw na 10 minut do napęcznienia. Następnie umieść ją na palniku i i podgrzej cały czas mieszając, do całkowitego rozpuszczenia. Pamiętaj, by NIE DOPROWADZIĆ ŻELATYNY DO WRZENIA, gdyż wtedy straci właściwości żelujące! Zdejmij z palnika

Smiling Shrimp
Sernik przekładany - Pokusa Pameli 260

powiedzcie, że nie brzmi obiecująco? Pokusa Pameli - hmmm... Warstwowy sernik z dodatkiem budyniu, przekładany kruchym ciastem waniliowym i posypany wiórkami kokosowymi. Przygotowanie nie jest skomplikowane. Ciasto jest dosyć słodkie w smaku, ale do kawki wyśmienite :). Jedyny warunek, dla osiągnięcia wyśmienitego efektu - to fakt, że przed podaniem musi odstać całą noc w lodówce, żeby wszystkie warstwy dobrze się przegryzły(...)rozmiarze 23 x 39 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Każdą część ciasta rozwałkować do rozmiaru formy, a następnie upiec ją (osobno) w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Po upieczeniu ciasta studzimy (fot.1) . Biały twaróg (drobno pokruszony), jajka, cukier i masło przełożyć do garnka  (fot.2) , dokładnie wymieszać i zagotować na małym ogniu, aż do momentu, gdy masa

Świat Ciasta
Wielka Brytania: Dyniowo-orzechowe muffiny 184

wypróbować nowy przepis. Powstały zatem muffiny dyniowo-orzechowe, które rzucę na pierwszy ogień w Festiwalu Dyni, ciasteczka dyniowe z czekoladowymi kropelkami, które niestety nie wyszły tak, jak powinny, sernik dyniowo-fistaszkowy oraz babka czekoladowo-dyniowa. Wszystko przepyszne i absolutnie godne polecenia. Ciasteczka wypróbuję jeszcze raz, tylko tym razem poeksperymentuję nieco z ilością mąki i znacznie mocniej odsączę masę dyniową(...)każdą w 3/4 napełnić ciastem, a wierzch posypać siekanymi orzechami. Z podanej ilości ciasta udało mi się upiec 15 muffinek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 25-30 minut, do suchego patyczka. Smacznego! Dzisiejszy odcinek sponsorowany przez Festiwal Dyni

Przepysznik - BLW i nie tylko
Seromak. Seromakowiec bez spodu. 7031

ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta czy herbatników. Zdecydowanie do przygotowania nie tylko od święta! Składniki: Masa makowa: 900 g gotowej masy makowej z puszki 2 jajka 100 g mielonych migdałów 70 g kokosu *opcjonalnie dwie łyżeczki aromatu migdałowego(...)Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z masłem (i ewentualnie z cukrem). Następnie dodać ser, mleczko lub śmietanę, skórkę pomarańczową, budyń w proszku i ubijać na wolnych obrotach około minutę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Masę serową wylać na warstwę makową i piec w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok 70 minut. Jeśli

Ze smakiem i z pasją
Piernik z orzechami w czekoladowej polewie 155

Piernik chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami. Może poza niezniszczalnym sernikiem, który jest u nas pieczony na wszystkie większe okazje i święta. W domu także zagapiliśmy się i nie było już czasu na robienie piernika staropolskiego, musiał wystarczyć taki oszukany.  Przepis z książki "Boże Narodzenie. Kuchnia świąteczna" Marzeny Wasilewskiej Składniki: 50 dag mąki 20 dag miodu(...)soli na sztywną pianę, orzechami i skórką pomarańczową.Dno i boki formy wyłożyć papierem do pieczenia i napełnić ją ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st.C. Po 50 minutach sprawdzić patyczkiem ciasto, jeśli jest suche, wyłączyć piekarnik i pozostawić piernik jeszcze 5 minut w piekarniku.Polewa: tabliczka mlecznej czekolady 2 łyżeczki kakao odrobina mleka Wykonanie: Czekoladę połamać na kostki

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania