sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:351/501)

Ciasto miodowe z serem 696

Pyszne ciasto miodowe z serem to idealny deser dla osób, które lubią smak miodu. Łatwe do wykonania, po upieczeniu niezbyt słodkie i przyjemnie wilgotne od sera

Kuchcik gotuje
Serniki zapiekane 97

Bardzo smaczne i proste w wykonaniu serniczki. Znakomicie sprawdzą się na ciepłe śniadanie, podwieczorek, a po wystudzeniu możemy je zabrać do szkoły lub pracy.  Przepis

Przepisy Mikołaja
Serowo-brzoskwiniowe babeczki 142

Dzisiejsze pichcenie zaowocowało babeczkami serowymi z brzoskwiniami. Tak prawdę powiedziawszy są to serniczki w postaci babeczek :) Składniki: - 500 g zmielonego sera białego - 4 łyżki masła

Zainspirowana w kuchni
Serniczki błyskawiczne z kaszą manną, bez masła i budyniu. 192

  Witajcie :) Na dworze zimno i wietrznie na osłodę dnia mam dla Was pyszne błyskawiczne serniczki. Nie potrzeba do nich wielu składników. Bez masła i budyniu

Sama słodycz i szczypta chili
MORELOWE SERNICZKI Z PATELNI 214

Składniki na 1 porcje: 100 g chudego twarogu - polecam twaróg naturalny Pilos z Lidla (kostka 200 g) 4 łyżki płatków owsianych (ok. 40 g) 1 płaska

Vroblewska-fitlife
Sernik na zimno bez pieczenia 124

Przepyszny delikatny serniczek. Można go zrobić na biszkoptach lub samodzielnie upiec biszkopt. Ja mam tym razem na biszkopcie, ponieważ nie dostałam w sklepie biszkoptów. To zależy

Kuchnia Pokoleń
Sernik chałwowy na spodzie z ciastek 114

sernik z dodatkiem chałwy. Dostałam od znajomego jakiś czas temu chałwę, która przywiózł z podróży. Lubię czasami kawałek jej zjeść, ale wiadomo, że za dużo się nie da. Kiedyś moja mama robiła sernik z wykorzystaniem właśnie tego składnika, więc musiałam go powtórzyć w swojej kuchni. Takim sposobem wyszedł dość ciężki i zbity, ale za to bardzo smaczny sernik(...)połączenia składników. Następnie pokruszoną chałwę i ubite jajka. Wszystko dokładnie mieszamy, ale nie za długo.   Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy ciasto i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu nie wyjmujemy od razu, zostawiamy przy uchylonych drzwiczkach na przynajmniej godzinę. Następnie stawiamy w chłodnym miejscu i gotowy do spożycia najlepiej przetrzymywać w lodówce.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Biszkopt czekoladowy z masą serową i orzechami 142

wyłożoną papierem do pieczenia, rozprowadzamy równomiernie, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy 35 minut na funkcji góra-dół. Po upieczeniu zostawiamy uchylone drzwiczki piekarnika przez 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy blachę z ciastem i pozostawiamy do wystudzenia. Kiedy biszkopt się studzi robimy masę serową: do garnka dajemy ser i ½ szklanki mleka, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków(...)przykładamy trzecim plackiem, dociskamy, wykładamy trzecią część masy, rozprowadzamy równomiernie, posypujemy okruszkami biszkopta. Ciasto zostawiamy na kilka godzin, żeby masa zastygła. Smacznego :)) biały ser, twaróg, orzechy włoskie, budyń waniliowy, sernik

Bułka z Chlebem
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 110

kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział mi szef kuchni w Restauracji i Hotelu Mansor, Grzegorz Sebastian, którego porady możecie przeczytać w poście Jak przygotować wigilijną kolację Domowa konfitura z żurawiny(...)Gotować do chwili rozpuszczenia się cukru mieszając od czasu do czasu (takie postępowanie pozwala lepiej wydobyć aromat przypraw). Dodać 4/5 umytej żurawiny. Gotować na małym ogniu około 25- 35 minut mieszając i delikatnie ugniatając żurawinę, po czym dodać pozostałe owoce i wiśniówkę i gotować kolejne 10-15 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Gorącą konfiturę z żurawiny przełożyć do słoików

Cztery Fajery
Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) 386

przepyszne ciasto  i bardzo żałuję,  ż e tyle lat zwlekałam z jego przygotowaniem. Ciasto nazywa si ę  "migliaccio", jak dla mnie to trochę taki "oszukany" sernik, gdyż składa si ę  z kremowej ricotty, kaszki semolino, jaj, mleka, odrobiny masła , wanilii i cukru. Tych kilka prostych składników tworzy bardzo delikatne ciasto, lekkie jak puch, wilgotne(...)skórkę z cytryny i ziarenka z laski wanilii. Do gotującego si ę  mleka stopniowo wsypujemy kaszkę semolino. Nie przerywając mieszania, gotujemy ok. 3-4 minut na małym ogniu. Gdy kaszka wchłonie wszystkie płyny i stanie si ę  g ę sta, zdejmujemy z gazu, odstawiamy do wystygnięcia. **** Per preparare il migliaccio, iniziate

La grande e la piccola cuoca
SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE 258

razem mam dla Was przepis na pyszny sernik na kruchym cieście. Taki niby klasyczny, a zarazem jeden z lepszych serników jakie jadłam. Niesamowicie delikatny, rozpływający się w ustach. Sernik , do którego powracać będziecie z wielką przyjemnością! Koniecznie spróbujcie!   SKŁADNIKI: ( duża blacha ok. 30x 24 ) CIASTO: * mąka – 500 g * cukier puder – 200 g * żółtko(...)możemy to zrobić mikserem. Dodajemy ubitą pianę z białej i mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Ciasto rozwałkowujemy na blachę, wylewamy masę serową, przykrywamy drugą , rozwałkowaną połową ciasta. Pieczemy ok. 50-55 minut / 180C. Całkowicie studzimy. Smacznego

Ostra na Słodko
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 200

kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział mi szef kuchni w Restauracji i Hotelu Mansor, Grzegorz Sebastian, którego porady możecie przeczytać w poście Jak przygotować wigilijną kolację Domowa konfitura z żurawiny(...)Gotować do chwili rozpuszczenia się cukru mieszając od czasu do czasu (takie postępowanie pozwala lepiej wydobyć aromat przypraw). Dodać 4/5 umytej żurawiny. Gotować na małym ogniu około 25- 35 minut mieszając i delikatnie ugniatając żurawinę, po czym dodać pozostałe owoce i wiśniówkę i gotować kolejne 10-15 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Gorącą konfiturę z żurawiny przełożyć do słoików

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto pomarańczowe - bez glutenu, bez tłuszczu 170

widać - zupełnie niepotrzebnie, gdyż wyszło mi z tego coś całkiem ładnego i na dodatek pysznego. Wyraźna słodycz łączy się z delikatną goryczą pomarańczy. to coś pomiędzy najlepszym, domowym sernikiem, a pomarańczową babką -  wilgotne, kremowe, a mimo to pozbawione glutenu i dodatku tłuszczu.  Składniki: 2 pomarańcze 100 g ryżu basmati 100 g mąki jaglanej  opakowanie kisielu cytrynowego(...)cytryny. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plastry pomarańczy z dodatkiem miodu.  Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30-40 minut. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Uwaga! Po upieczeniu najlepiej odczekać 1-2 godzinki do przestygnięcia, w przeciwnym razie będzie się rozpadać. smacznego

Kuchnia Ellie
Kruche ciasto z serem i truskawkami 113

podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, aby nie przywierało do blatu. Wyłożyć nim blachę i wyrównać kształt do brzegów formy. Ciasto nakłuć równomiernie widelcem. Piec 30 minut w temperaturze 160°C. Po wyjęciu z piekarnika, na podpieczony spód wylać masę serową. Ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać kruszonką. Kruszonkę należy rozrywać między palcami. Wstawić do piekarnika. Temperaturę

Bullio
Kruche ciasto z serem i truskawkami 1923

podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, aby nie przywierało do blatu. Wyłożyć nim blachę i wyrównać kształt do brzegów formy. Ciasto nakłuć równomiernie widelcem. Piec 30 minut w temperaturze 160°C. Po wyjęciu z piekarnika, na podpieczony spód wylać masę serową. Ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać kruszonką. Kruszonkę należy rozrywać między palcami. Wstawić do piekarnika. Temperaturę

Bullio
Kruche ciasto z serem i truskawkami 328

podsypywania ciasta 150 g zimnego masła 100 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru Masa serowa (składniki w temperaturze pokojowej): 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (jak do serników) 2 jajka 50 g masła 100 g cukru cukier waniliowy (16 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 100 g mąki 60 g cukru 60 g masła Dodatkowo: 500 g truskawek, cukier(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, aby nie przywierało do blatu. Wyłożyć nim blachę i wyrównać kształt do brzegów formy. Ciasto nakłuć równomiernie widelcem. Piec 30 minut w temperaturze 160°C. Po wyjęciu z piekarnika, na podpieczony spód wylać masę serową. Ułożyć pokrojone w ćwiartki truskawki i posypać kruszonką. Kruszonkę należy rozrywać między palcami. Wstawić do piekarnika. Temperaturę

Bullio

Proponowane wyszukiwania