zaręczam, że z czarną porzeczką to jest mistrzostwo świata!!! 😋 Bo porzeczka nadaje temu ciastu nie tylko kwasowości, ale i przepysznego aromatu. Polecam gorąco wszystkim amatorom serników - pyszna namiastka sernika, o zmniejszonej kaloryczności 😉 Góra ciasta podczas pieczenia niestety zawsze delikatnie mi pęka 😟, i nie potrafię odkryć dlaczego ... jednak ni ma żadnego wpływu na smak ciasta ... Składniki na kruche ciasto(...)budynie, i skórkę cytrynową. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód ścieramy na tarce, na oczkach 2/3 schłodzonego kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200st na 10 minut. Po tym czasie na podpieczony spód wykładamy nasze owoce. Na owoce wylewamy masę jogurtową. Na masę ścieramy na tarce pozostałą część kruchego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Walijskie PichcenieIdealne połączenie czekoladowego brownie z gęstym i słodkim, orzechowo-cynamonowym sernikiem . Wegańskie, zrobione na bazie płatków jaglanych i puree z dyni piżmowej. W sam raz na jesienno-zimowe popołudnie. Skusisz się? Składniki: 1 dynia piżmowa 2 szklanki płatków jaglanych 1 szklanka płatków owsianych szklanka mleka sojowego 1,5 szklanki cukru (może być inny dowolny zamiennik jak np. ksylitol(...)powstałej masy łączymy z płatkami owsianymi, olejem kokosowym, kakao i podsypujemy mąką. Tak powstałym spodem wkładamy spod wcześniej natłuszczonej formy (u mnie tortownica o średnicy 14cm), podpiekamy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie na podpieczony spód wylewamy masę "dyniowo-sernikową" i delikatnie rozprowadzamy. Pieczemy kolejne 30-35 minut. Ostudzone ciasto podajemy ze stratą
Kuchnia EllieInternet skrywa wiele ciekawy przepisów, a specjalistką w ich wyszukiwaniu jest Madzia :) Tym razem postanowiliśmy przygotować szybką – bo można ją przygotować w 25 minut zupę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest w stanie przenieść na wyższy level w zasadzie każdy wypiek czy deser. Pomyślcie o jakmkolwiek słodyczu i dodajcie “z jagodami”. Prawda, że lepiej?Mój hit to sernik z jagodami , ale pyszne są też najzwyklejsze jagodzianki , babeczki , muffinki z kremem jagdodowym czy pierogi na obiad. Brakowało tylko jednej pozycji: ciasto z jagodami! Tegoroczny sezon zaczynam zatem(...)ucieramy z resztą cukru, masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno rosnąć około 40 minut i podwoić swoją objętość. W tym czasie możemy przygotować kruszonkę . Wyrośnięte ciasto (można już do środka dodać garść jagód) przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy jagodami i kruszonką
Ciastkozercyciasta. Należy do serników ciężkich, wilgotnych i łatwych w przygotowaniu. Ja tym razem skorzystałam z przepisu, który znalazłam na blogu sio-smiutki , ponieważ zaciekawił mnie troszkę inną recepturą. Sernik wyszedł bardzo fajny i polecam na wszelkie okazje. Składniki: (blacha 20x30) Ciasto: 400 g mąki 200 g rozpuszczonej margaryny 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki kakao 1 cukier waniliowy(...)papierem do pieczenia zetrzeć na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta. Wyłożyć masę serową i zetrzeć pozostałe ciasto na wierzch. Piec w temp około 170 stopni około 40 minut, a następnie zmniejszyć temp. do 160 stopni i piec jeszcze 20 minut. Studzić w zamkniętym piekarniku. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościjabłek . Można podawać je na obiad, jako samodzielne danie lub jako słodką przekąskę czy podwieczorek. Często robię je wtedy, gdy nie mam co zrobić z twarogiem pozostałym przy pieczeniu sernika. Sernikowe placuszki to danie, którym zachwycą się i starsi i młodsi (mój mały synek zjadł ich ogromne ilości). Minusy tego dania? Ciągle chcesz więcej i więcej... Składniki: 50 dag białego(...)złocisty kolor. Sernikowe placki podajemy na ciepło. Placuszki przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Wspaniale smakują także polane kwaśną śmietaną. Ilość porcji: ok. 15 placuszków Czas przygotowania: ok. 45 minut Koszt przygotowania
Pobite gary BarbaryPyszne, lekkie, bezglutenowe serniczki upieczone w formie do muffinek. Delikatne, o smaku lekko waniliowym i przełamane smakiem owoców. Koniecznie spróbujcie - są doskonałe. SKŁADNIKI: spód: 70 g
Kuchnia bezglutenowaTo taki klasyk, który wiele osób lubi. Połączenie brzoskwiń i masy serowej to małżeństwo idealne, konsystencje, struktury, smaki wspaniale się uzupełniają, a jeśli dodamy do tego
Cakes By Kejttrochę wpadek. Pisząc ten przepis mam świetny humor. Razem z Mariuszem stworzyliśmy film jak go robiłam, więc zapraszam do przepisu i do obejrzenia filmu. Składniki na spód i górę sernika: 300 g mąki pszennej 150 g masła błonnik kakaowy( może być kakao) 3 łyżki ksylitol 100 g( cukier brzozowy lub zwykły) żółtko 1 szt proszek do pieczenia pół łyżeczki kefir(...)miksujemy z 5 minut.Ubijamy białka ze szczypta soli i dodajemy ksylitol małymi porcjami cały czas miksując. Ubite białka przekładamy do zmiksowanego sera,najpierw połowę i miksujemy 2-3 minuty i teraz druga połowę i tez 2-3 minuty miksujemy. Na końcu dodajemy budyń, dosłownie chwila i mamy gotową masę. Przekładamy masę serową do formy , lejemy na nasz spód z ciasta
Różowa kuchniaLekki biszkopt z dodatkiem maku, delikatna i zarazem puszysta masa serowa oraz pyszna domowa konfitura. Całość wieńczą chrupiące płatki migdałowe. Ciasto idealne na Święta, urodziny i
Z miłości do słodkościmojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami Ciasteczka z kaszy gryczanej, płatków owsianych, bakalii. Nafaszerowane błonnikiem. Możecie je dowolnie modyfikować, byle tylko zachować
moj przepis namojprzepisna.pl | Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami Tort gotowy w 15 min O ile wcześniej upieczecie biszkopty. Na szczęście upieczony biszkopt pięknie się mrozi, więc jak goście
moj przepis naSkładniki: 2 op serka Ricotta ( 400g) 2 jajka 1 kieliszek dobrej jakości mocnego alkoholu 0,5 kubka brązowego cukru 1 kubek puree z dyni 1 op
Luźna KuchniaKilka dni temu przypadkowo odkryłam przepis na (dotychczas) najlepsze ciasteczka! Koniecznie musicie zrobić. Nadal banalnie proste ale tym razem niebanalnie pyszne! No i inne w smaku
fitolarun.blogspot.comparę lat i jeszcze nigdy nie zawiódł. Serniczek jest puszysty, kremowy, nie opada, a kakaowy spód i czekoladowa polewa w niebanalny sposób równoważą słodycz masy serowej. Pychotka!!! Składniki na sernik Agnieszki CIASTO: 25 dag mąki pszennej 125g margaryny 4 łyżki cukru pudru kakaowego 1 żółtko 1 jajko całe 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg twarogu(...)Masa ma konsystencję mleka i tak ma być. Na przygotowany spód ciasta wylewamy masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 50-60 minut (aż się ładnie zarumieni). Po tym czasie wyjmujemy ciasto i zostawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto już przestygnie przygotowujemy polewę. W małym garnku rozpuszczamy składniki polewy i jeszcze ciepłą polewamy ciasto
Rozpustne gotowanie