Deser na śniadanie lub kolację? Ależ bardzo proszę! 4 porcje: 150 g jogurtu skyr 150 g masy kajmakowej 200 g twarożku grani ok. 200-250 g
KucharzycaLody czekoladowe są moje ulubione! Najlepiej smakują przygotowane z dobrej jakości gorzkiej czekolady, z mleczną są nie mniej dobre, ale tylko gorzka czekolada pomaga odkryć prawdziwy
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Biszkopciki dla dzieci Dziś przepis na biszkopciki, mało słodkie, mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Idealne dla dzieci na deserek, można je też wykorzystać
moj przepis naSkładniki: ciasto kruche 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny, zimnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 jajek Składniki
PychotkaaaSkładniki: masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 3 jajka 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 cukier
Luźna Kuchniapołączenie obu smaków. Ciasto jest stworzone z dwóch mas: serowej i makowej, które w połączeniu tworzą pyszny deser i dodatek do kawy. Zasmakuje nawet tym, którzy nie lubią ani sernika ani makowca. U mnie seromakowiec jest w wersji bez spodu i polewy, ale można go przygotować również na spodzie z herbatników lub ciasta kruchego i oblać lukrem. Pycha! Składniki Masa(...)Węglowodany: 24,4 g Przygotowanie Masa makowa Mak wsypujemy do garnka i zalewamy mlekiem (około 3 cm powyżej poziomu maku). Zagotowujemy i gotujemy przez około 40 minut na małym gazie pod przykryciem. Co jakiś czas mieszamy. Rodzynki siekamy na mniejsze kawałki. Można je namoczyć wcześniej. Ugotowany mak należy teraz przepuścić przez maszynkę 2-3 razy. Jeśli nie mamy maszynki
Analiza SmakuŚnieżny puch to ekspresowy, puszysty, lekki, szybki deser na zimno, bez pieczenia. To tak proste ciasto z twarogu, w zasadzie sernik na zimno, że składniki zapamiętasz w chwilę a wykonanie to jedynie zmiksowanie składników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego(...)łyżki masła 3 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych Składniki mam w temp. pokojowej (oprócz śmietanki 30%, ta ma być mocno schłodzona, można ją przed użyciem na kilka minut włożyć do zamrażalnika). Szklanka ma pojemność 250 ml. Forma o wymiarach: 28 x 24 cm. Można użyć plus minus większej lub mniejszej. PRZYGOTOWANIE: 500 ml wody zagotowuję i odstawiam na blat
Zasmakuj Kuchnijakiego słonecznika-jest to słonecznik BIO Polskie Młyny. Polecam Wam go bardzo gorąco, smakuje wspaniale, ma piękne, duże ziarna i cudowny aromat :) Jest to produkt bardzo wysokiej jakości. Sernik składa się z kilku świetnie współgrających warstw-lekkiego biszkoptu, masy serowej z dodatkiem czekoladowej kawy Cappuccino, bananów,warstwy śmietanowo-kakaowej oraz z korony prażonego słonecznika :) Wszystko smakuje cudownie, gorąco(...)błyszczącą pianę, następnie dodajemy żółtka i znów miksujemy. Na koniec przesiewamy mąkę-miksujemy. Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i pieczemy na złoty kolor około 15 minut w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy. SŁONECZNIK Do garnka dajemy masło, cukier oraz mleko-podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy. Wsypujemy słonecznik, mieszamy. Wszystko przekładamy na dużą blachę piekarnikową
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuOryginalny, smaczny, orzeźwiający i lekki torcik owocowy. Biała warstwa sernika na zimno, arbuzowy mus galaretkowy i delikatny biszkopt. W sam raz na upalne dni:) Jeśli użyjemy gotowych biszkoptów też będzie smacznie i jeszcze szybciej. Pomysł zaczerpnięty ze starego numeru gazetki "Przyślij przepis". Użyłam pół na pół serka waniliowego i naturalnego, ciasto było mniej słodkie. Arbuzowy mus potrzebuje dość dużo czasu(...)cukrem na puch. Delikatnie wmieszać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 25 minut. wyjąć, wystudzić, delikatnie zdjąć obręcz, odkleić papier z boków i spodu biszkoptu, ponownie umieścić całość w blaszce. Żelatynę zalać niewielką ilością wody. Arbuza pokroić w ok 1 cm kostkę (pestki
6nieboZiemniaki są coraz popularniejszym dodatkiem, już nie tylko do obiadu ale także do pieczywa a nawet deserów. Znamy pączki z ziemniakami, kluski z ziemniakami a nawet sernik z ziemniakami. A ja dzisiaj przedstawiam przepis na chleb z dodatkiem ziemniaków. Popularny był on w dawnych czasach w moim regionie- na Żywiecczyźnie. Wtedy dodatek ziemniaków do chleba był częsty, zaoszczędzano(...)uformować bochenek, oprószyć odrobiną mąki i ułożyć na blaszce do pieczenia. Odczekać jeszcze pół godziny a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec około 15 minut, następnie zmniejszyć grzanie do 180*C i piec jeszcze około 20 minut. Chleb będzie upieczony kiedy skórka od spodu będzie twarda
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto, które nie wymaga mielenia sera, a jest równie smaczne. Upiekłam go na imieniny męża, bardzo się starałam i na szczęście nie opadł tak jak to zwykle bywa z sernikami :) Do masy śmietanowej dodałam brzoskwinie z puszki, ale można dodać inne owoce lub owoce suszone: rodzynki, czy żurawinę. Ciasto wychodzi nie za słodkie, ale smaczne. Warto dodać owoce, które(...)krótko zagniatać. Podzielić na 2 części. Jedną zafoliować i wstawić do lodówki, drugą cienko rozwałkować. Ciasto przełożyć do blaszki i podpiec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i przestudzić. W tym czasie przygotować masę. Składniki na masę: 3 opakowania śmietany 18% ( op.400 g.) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe łyżeczka proszku
Niebieski kubek z kawadorzuciłam margarynę i również podgrzałam. Następnie dorzucam mielone orzechy i mieszam razem z żółtkami. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić na nim ciasto. Piec ok 15-20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. Wyjąć i odstawić całą blaszkę na kratkę studzącą. Jogurty miksujemy razem z żółtkami, dynią i cukrem. Następnie kolejno dodajemy budyń w proszku i pozostałe(...)już zacznie gęstnieć i matowieć, dolewamy odrobinę śmietanki, by sos był płynny. Trudno określić ilość. Mieszamy i gotujemy dopóki nie z ciemnieje do koloru toffi. Ciepłym polewamy nasz sernik i gotowe
Karczma Honoriettyjeszcze bowiem dzielnie trzymają się na krzaczkach. W ostateczności można śmiało wspomóc się owocami mrożonymi, truskawkami na przykład, które do poziomek zbliżone są chyba najbardziej. I jeszcze jedno - sernik jest malutki; tak jak wspomniałam, zużyć chciałam ostatnie zapasy. Polecam więc od razu podwoić ilość składników i upiec w większej formie - jest tak pyszny, że taki malutki tylko rozbudzi apetyty(...)najniższych obrotach. Na końcu partiami wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st. C. przez 15 minut. W tym czasie zmiksować serek, kremówkę, cukier, jajko, ekstrakt i mąkę na gładką masę, tylko do połączenia składników. Masę serową wylać na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć poziomki. Piec
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKolejny przepis wypróbowany z bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko(...)proszek do pieczenia, zagnieść na jednolite ciasto. Wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 24 cm, posypując wierzch mąką, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 20 minut. 2. Do rondelka wlać 2 szklanki (500 ml) Kubusia, wsypać cukier, zagotować. Do kubka wlać 200 ml soku Kubuś, wsypać oba budynie, wymieszać. Zagotowany sok zestawić z palnika, mieszając wlać
Na Ciasteczkowych Papierachprzepyszne!!! Czego dowodem jest to, że już go nie ma! Polecam każdemu spróbować to lekkie, delikatne kremowe ciasto, być może zakochacie się w nim tak jak ja? Składniki na sernik jogurtowy pieczony na tortownicę o średnicy 28 cm. CIASTO: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g cukru 1 łyżka startej skórki cytrynowej(...)Jedną częścią wykładamy blaszkę (ja najpierw wyłożyłam ją papierem do pieczenia) i wkładamy do lodówki. Drugą część ciasta zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Po około 30 minutach zabieramy się za przygotowanie nadzienia. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Białka ubijamy z solą na sztywna masę. Do sporej miski przekładamy kolejno jogurt, śmietanę, mąkę, cukry
Rozpustne gotowanie