sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:108/501)

Sernik dyniowy z Oreo na zimno 142

dyni. - Wersja na zimno, bez pieczenia! - Prosty w przygotowaniu - Na spodzie z ciasteczek Oreo - W klimacie Halloween Musisz spróbować - jest przepyszny! Czas przygotowywania:  30 minut Czas chłodzenia: minimum 2 h Ilość porcji:  sernik na 10-12 osób (średnica

AniaGotuje.pl
SERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" 907

kuszących, rozpływających się w ustach musów z gorzką, mleczną i białą czekoladą, na bazie serka naturalnego, mascarpone i kremówki. Bez pieczenia, do przygotowania w 15 minut, potem pozostaje nam już tylko czekać, aż sernik się schłodzi. Jego słodycz przełamałam malinami i borówkami, oczywiście o tej porze roku mrożonymi.    Zrobiłam go w małej formie, 18 cm, dzięki czemu

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 191

masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika przez(...)minut, po czym wyjmujemy go i studzimy dalej na kratce. Gdy ciasto całkowicie wystygnie wstawiamy je do lodówki. Dekoracja: Zimną śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, przekładamy do rękawa cukierniczego zakończonego tylką z okrągłym otworem i wyciskamy na powierzchni sernika kółeczka (mogą być jedno przy drugim lub w niewielkich odstępach; mniejsze bądź większe). Na koniec posypujemy wierzch gorzkim kakao. Sernik

MyCookBook.pl
Sernik cytrynowy z borówkami 420

posiekać- dodać skórkę z cytryny i żółtko, zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić przez 30 minut w lodówce- piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni- tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, dno tortownicy wylepić równo schłodzonym ciastem- ciasto nakłuć gęsto widelcem, podpiec w piekarniku przez około 20 minut, ostudzić- temperaturę piekarnika obniżyć do 160 stopni, na dno wstawić szerokie naczynie z gorącą wodą(...)wyłożyć gęsto obok siebie połowę borówek, na owoce wylać masę serową (będzie dość rzadka)- na wierzchu masy ułożyć gęsto koło siebie pozostałe borówki- sernik wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach przez 70-85 minut do momentu ścięcia się masy (wierzch będzie ścięty i sprężysty)- studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach- po ostudzenie sernik wyjąć z formy

Smakołyki Bereniki
Sernik Krakowski 205

dobry ;) Zamiast kratki na moim serniku zawitały tulipanki :D A o to przepis: Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 125 g masła, zimnego 8 g cukru wanilinowego 1 jajko Wszystkie składniki połączyć razem, szybko zagnieść i wyrobić ciasto. Owinąć folią spożywczą, lekko spłaszczyć, włożyć do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ze schłodzonego(...)minut w temperaturze 170°C. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez noc. Przygotować lukier : 1 cytryna  150 g cukru pudru 1 białko ​ Z cytryny wycisnąć sok, dodać puder i białko, utrzeć. Jeśli będziemy uważać, że jest zbyt rzadki, gęstość można regulować cukrem pudrem (jeśli zbyt gęsty - można dodać odrobinę wody). Schłodzony sernik posmarować lukrem

Motylkowa Kuchnia
Sernik lekki jak chmurka 1982

serową. Formę z ciastem wstawić do większej formy, do której wlać gorąca wodę. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut w temp. 180stC, następnie temperaturę zmniejszyć do 140stC i piec jeszcze 40 minut. Masa serowa na środku powinna być ścięta. Sernik studzić w piekarniku 1h przy uchylonych drzwiczkach, a następnie pozostawić do całkowitego ostudzenia na blacie. Przed podaniem można

Obiad gotowy
Sernik mocno kokosowy (pieczony) 197

dodatkiem soli i cukru). (Cukier wsypać w połowie ubijania.) Dodać wiórki i mąkę. Wszystko razem dokładnie (i delikatnie) wymieszać i przełożyć (równomiernie)  na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika - na 20 minut. Po ostudzeniu (przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika) wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). (Przed podaniem wierzch oprószyłam cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi

Di gotuje
Bezglutenowy sernik kawowy 184

kremową śmietanką. Sernik smakuje rewelacyjnie, koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: Spód: 2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki cukru 4 łyżki rozpuszczonego masła Masa serowa: 700 g twarogu na serniki  300 g serka mascarpone  1 szklanka cukru brązowego  5 jaj 300 ml kwaśnej śmietany 2 łyżki likieru kawowego 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/4 szklanki gorącej wody(...)zbytnio nie napowietrzać masy. Masę serową wylej na podpieczony spód, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 minut. (Ja piekłam na termoobiegu).  Po upieczeniu sernik wsadź do lodówki na całą noc. Na drugi dzień, śmietankę kremową ubij na sztywno z cukrem pudrem. Posmaruj boki sernika i obłóż płatkami migdałowymi. Wierzch sernika

Kuchnia bezglutenowa
Sernik biało - czerwony 333

już łyżką z wyrobioną masą . Blaszkę nasmarować margaryna i posypać bułka tartą, masę wyłożyć do blaszki ,wyrównać , wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40-50 minut ,do"suchego patyczka" Wyjąć i studzić na kratce. Sernik : Piekarnik nagrzać do 180 stopni , do miski wrzucić wszystkie składniki i krótko wymieszać na średnich obrotach ,tylko do połączenia składników żeby nie napowietrzać masy(...)szczelnie owinąć folią aluminiową bo sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Na dużą blaszkę nalać wrzątek albo nagrzewać piekarnik już z wodą na blaszce ,masę serową wykładamy do ofoliowanej blaszki ,wyrównujemy górę i wkładamy do piekarnika na blaszkę z wodą ,obniżamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 50 minut tam aby wierzch był ścięty , studzimy przy lekko

Wypieki Rene
Sernik z musem truskawkowym i bezami 175

przez 6-8 minut. Kiedy spód się zarumieni wyjąć formę z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia (fot.1) . Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 160°C. Twaróg, jajka, cukier puder i śmietankę przełożyć do misy miksera. Dokładnie wymieszać, do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę serową przełożyć na kruche ciasto  (fot.2)  i piec przez około 50-60 minut. Upieczone ciasto pozostawić(...)rozmieszaną w kubeczku, mąkę ziemniaczaną z wodą. Ciągle mieszając podgrzewać, do momentu aż masa zacznie robić się gęsta. Jeszcze ciepłą masę rozłożyć równomiernie na serniku  (fot.3) . Odstawić do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować bezę. Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 110°C. Białka i cukier ubić na średnich obrotach, do otrzymania gładkiej i lśniącej konsystencji. Masę przełożyć

Świat Ciasta
Sernik krakowski 422

wielką radością je piekę. Sernik krakowski jest chyba najbardziej popularnym sernikiem w Polsce i jest dostępny chyba w każdej cukierni. Od kilku dni chodził za mną ciężki mokry sernik z rodzynkami, pomyśleć, że w dzieciństwie wyciągałam rodzynki z ciasta i odkładałam na bok. Dzieciom również nie przeszkadzały rodzynki Powiem szczerze, wyszedł idealny i zniknął w mgnieniu oka. Składniki(...)żółtkiem. Piec około 50 – 60 minut w temperaturze 170°C. Lukier: - białko; - sok z cytryny; - pół szklanki cukru pudru Wycisnąć sok z cytryny, dodać puder i białko, utrzeć. Jeśli będziemy uważać, że jest zbyt rzadki, gęstość można regulować cukrem pudrem (jeśli zbyt gęsty – można dodać gorącej wody). Wystudzony sernik posmarować lukrem. Smacznego function load(url, callback

dom-agi.pl
Sernik "Snickers" 260

przygotowany spód. Batoniki pokroić w małe kawałki i pozatapiać równomiernie w masie serowej. Podobnie zrobić z masą kajmakową nakładaną małą łyżeczką.  Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec 20 minut a następnie skręcić temperaturę do 145 stopni C i piec jeszcze przez godzinę. Sernik sprawdzić wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków czy jest upieczone

Pyry na Gaz
Sernik jagodowy pod bezową chmurką 295

prawie najniższej półce w piekarniku umieścić szczelne naczynie, w naczyniu umieścić tortownicę, nalać wrzącej wody do połowy wysokości tortownicy. Piec 55 minut w 160 st. Piec do momentu aż środek sernika będzie ścięty,ale cały sernik będzie lekko galaretowaty. Jeżeli nie macie możliwości pieczenia w ten sposób, można naczynie w wrzątkiem umieścić na dolnej półce w piekarniku, a formę

moj przepis na
Sernik amaretto 375

spód i całość szybko zagniatamy. Pamiętajmy o tym, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo ugniatać. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy na to to schłodzony spód, pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Następnie zabieramy się za masę serową. Mikserem ubijamy ser z cukrem aż będzie kremowy, następnie dodajemy po jednym jajku(...)wierzch. Migdały kroimy na mniejsze kawałki, byleby nie za drobno, przekładamy do rondelka i dodajemy resztę składników, gotujemy przez 5 minut aż cukier się roztopi i wszystko zgęstnieje, pozostawiamy na kilka minut do ostygnięcia i kładziemy na wierzch sernika. Całość wstawiamy do lodówki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Puchaty sernik 268

ostrożnie wylewamy masę serową. Pieczemy 10 minut w tem 180 st. C, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy jeszcze 55 minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż ostygnie (wtedy nie opadnie). Ja swój posypałam po wierchu rodzynkami, ale jeśli chcecie je dodać to leiej wymieszajcie je z serową masą :) Smacznego

Cynamonowe szczęście