sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:99/501)

Waniliowy sernik z kruszonką 166

kruszonką . Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny. Sprawdzamy patyczkiem drewnianym czy sernik jest już dobrze upieczony. By sernik nie opadł, wyłączamy piekarnik i jeszcze 10-15 minut pozostawiamy w piekarniku, następnie uchylamy drzwiczki i czekamy aż ostygnie. Sernik przechowujemy w lodówce

vaniliowoczekoladowa
Sernik gotowany 424

Ostatnio odkryłam najlepszy sernik na świecie, a mianowicie sernik gotowany o idealnej kremowej konsystencji. Czas przygotowania to zaledwie 10 minut, a reszta to czas chłodzenia. W smaku przypomina sernik pieczony, a nawet powiedziałabym, że jest dużo lepszy. Sekretem na pewno jest tu użyty rodzaj sera "Mój ulubiony" - jak dla mnie najlepszy ser do serników :) Składniki

Aga w kuchni
Sernik ze śliwkami 205

wyłożyć papierem do pieczenia (spód i boki) - do formy przełożyć masę serową, wyrównać - na wierzchu sernika ułożyć w niewielkich odstępach od siebie kawałki śliwek skórką do dołu - owoce lekko wcisnąć w masę serową - formę z sernikiem wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec przez 70-80 minut lub do momentu, aż masa serowa zetnie się na środku (sernik może się lekko

Smakołyki Bereniki
Italian cheesecake 162

się tak w większości typowych polskich domów. Ciasto było czymś ekstra, czymś na co czekało sie cały tydzień. Wypiekiem, który najbardziej zapadł mi w pamięć jest sernikSernik mojej mamy jest bardzo smaczny, i za każdym razem zajadam się nim ze smakiem. Jest też dość "ciężki" - podobnie jak więkość tego typu ciast rodem z naszej ojczyzny(...)spód.Przy pomocy miksera mieszamy wszystkie składniki na masę serową. Powstałą masę wylewamy na spód sernika.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut (wierzch ma się lekko zbrązowić).Po wyjęciu z piekarnika środek sernika będzie sprawiał wrażenie nie do końca ściętego, ale taki ma właśnie być. Odstawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia. Kroimy truskawki na plasterki, układamy

W mojej holenderskiej kuchni
Sernik waniliowy z truskawkami 660

mazista, ale też dość ciężka, dzięki wykorzystaniu własnoręcznie mielonego twarogu. Sernik bardzo dobrze się kroi, należy tylko uważać przy porcjowaniu truskawek. Upiekłam go w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik waniliowy z truskawkami Składniki: ciasto kruche 120g mąki pszennej 60g masła 40g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli masa serowa 600g twarogu przynajmniej dwukrotnie(...)upieczony spód z ciasta kruchego wyłożyć masę serową, wyrównać - na masie serowej w lekkich odstępach od siebie ułożyć truskawki lub ich połówki (przecięciem do spodu) - sernik wstawić do piekarnika, piec 60-75 minut do ścięcia się masy, zwłaszcza na środku  (powierzchnia powinna być sprężysta, a przy lekkim dotknięciu wykałaczką odskakiwać) - z piekarnika wyjąć naczynie z wodą, sernik

Smakołyki Bereniki
Sernik z kulkami makowymi 142

lśniąca. Sernik wyjmujemy na chwilę z piekarnika po 45 minutach pieczenia, rozprowadzamy na nim pianę z białek i ponownie umieszczamy w piekarniku *** *** Zmniejszamy temperaturę do 160’C i pieczemy jeszcze przez około 15 minut – aż pianka się lekko zrumieni *** *** Po tym czasie uchylamy piekarnik i zostawiamy sernik na około 1 godzinę do wystudzenia. Ostudzony sernik

Blog z Apetytem
Sernik królewski 150

Blaszkę(25/30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia,zetrzeć na tarce połowę zamrożonego ciasta na dno blaszki. Wyłożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 180*C.  Po upieczeniu wystudzić i dowolnie udekorować. Ja mój sernik polałam polewą czekoladową i ozdobiłam cukrowymi śnieżynkami

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik na cieście marchewkowym 253

śmietanką i wanilią. Masę wylać na upieczony, ostudzony spód  (fot.3) . Piec przez 15 minut w 175 °C  (grzanie góra-dół). Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 °C  i piec jeszcze przez 90 minut. Przygotować krem na wierzch - mieszając wszystkie składniki w miseczce. Wysunąć sernik z piekarnika, na wierzchu rozprowadzić krem  (fot.4)  i wstawić z powrotem(...)piekarnika. Piec jeszcze przez 15 minut. Studzić pomału - najpierw uchylając drzwiczki piekarnika, a następnie wysuwając kratkę dalej. Ostatecznie wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę. Zimny sernik obkroić nożem, zdjąć obręcz z tortownicy i wstawić do lodówki (bez przykrycia) na całą noc. Udekorować połówkami orzechów włoskich. Źródło: kwestiasmaku.com   drukuj przepis

Świat Ciasta
Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy 169

dziele się z Wami sernikiem królewskim, który dla podkreślenia magi świąt pachnie piernikiem i ukrywa w sobie skórkę pomarańczy ... Bo czy tylko mi pomarańcze przypominają cudowne święta ?  Piernikowy sernik królewski ze skórką pomarańczy    Składniki : 450 g mąki pszennej 2 średnie jajka 3/4 szklanki cukru 200 g masła 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wierzch ścieramy trzecią część ciasta. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy około 40-45 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i dopiekamy do 70 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy do ostygnięcia. Zimny sernik wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Sernik przygotowuję zawsze wieczoru przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Proteinowy sernik ciasteczkowo-orzechowy 169

pieczenia (tylko dno). Formę ze spodem schować do zamrażalnika na 10 minut. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 170 st.C i przygotować masę serową... Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Krótko zmiksować je tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód. Sernik piec(...)st.C przez około 50 minut, aż będzie ścięty (może delikatnie popękać). Po tym czasie wyłączyć piekarnik, otworzyć drzwiczki i pozostawić jeszcze na 10 minut. Potem wyjąć i wystudzić. Polewa orzechowa:  Masło orzechowe wymieszać z miodem i mlekiem do uzyskania gęstej jednolitej polewy o pięknym karmelowym kolorze. Polewą udekorować wystudzony sernik. Wierzch posypać posiekanymi orzechami laskowymi. Sernik schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
Tradycyjny Sernik 55

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjny sernik to mój ulubiony deser. Jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu, z pewnością podbije serca Waszych gości. Ten smaczny wypiek o lekkiej konsystencji wręcz rozpływa się w ustach. Koniecznie musicie go upiec w swoich domach Składniki na spód: 1, 5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 2 żółtka 1/3 kostki masła 1 cukier wanilinowy(...)się zbyt twardy. Ubite białka mieszamy delikatnie z serem. Wykładamy na wcześniej przygotowanie kruche ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni funkcja góra dół przez około 60 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tradycyjny Sernik pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Sernik z serka wiejskiego i jogurtu 235

jajku i miksować do połączenia się składników. Na koniec wlać jogurt i sok z cytryny, wymieszać szpatułką. Masę serową przelać na schłodzony spód ciasteczkowy. 3. Sernik piec w 160 st.C około 80-90 minut bez termoobiegu. Upieczony powinien być sprężysty i ścięty. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i lekko uchylić. Pozostawić w nim sernik do całkowitego ostygnięcia. Ostudzony

Nastoletnie Wypiekanie
Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie – przepis krok po kroku 145

czasu, zmniejszamy temperaturę piekarnika do 160 stopni i pieczemy przez kolejne 30 minut. Góra nie powinno się w tej temperaturze zbytnio przypiec. 21. Po upływie czasu pieczenia, wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki blokując je przed zamknięciem np. korkiem od wina lub drewnianą łyżką. 22. Pozostawiamy sernik w piekarniku na ok 2,5 godziny do wystygnięcia. Po tym czasie wyciągamy(...)jeszcze ok 30 minut. 23. Jeśli piekliśmy go w tortownicy, zdejmujemy obręcz, delikatnie odklejamy papier od brzegów sernika i przykładając na wierz deskę lub duży talerz, przewracamy go wierzchem do góry. Dzięki temu mamy możliwość zdjąć spód tortownicy i odkleić całość papieru ze spodu sernika. Gdy to zrobimy, przykrywamy talerzem i z powrotem przewracamy sernik tak, by był spodem

Okiem Blondynki by McBlondi
sernik twarogowo-jogurtowy z wiśniami... 145

Składniki: ciasto kruche: 1 jajko, mąka pszenna 2,5-3 szklanki, margaryna miękka 15 dag, cukier 1/2 szklanki sernik: jajka 5 sztuk "L", cukier 3/4 szklanki, aromat waniliowy 3 krople, twaróg śmietankowy tłusty 50 dag, jogurt grecki gęsty 2 opakowania (760 gram), budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, wiśnie bez pestek 50 dag w misie robota(...)termoobiegu w misie robota utrzeć żółtka, cukier, aromat do białości, dodać jogurty, twaróg, budyń, kaszę manną i krótko połączyć składniki sernik wyłożyć na podpieczony spód, powkładać wiśnie bez pestek, piec około 50-55 minut w 180C, grzanie góra dół, podawać jak będzie dobrze wystudzony - pyszniutki, wilgotny, aksamitny sernik z wiśniami na kruchym spodzie, pachnie, smakuje wyśmienicie...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK GOTOWANY NA HERBATNIKACH 118

Sernik bez pieczenia w 20 minut. Masa serowa: 500 g twarogu, ½ kostki masła, 2 jajka, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło i ser. Masę

słodki bratek
Sernik 131

cukier i ubijać  do rozpuszczenia cukru, Pianę dodać do masy serowej i dokładnie ale delikatne wymieszać. Wylać na ciasto. Masa serowa jest dość  luźna. Sernik piec około 45-55 minut w temp 180 stopni.Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Źródło - klik

Moje domowe kucharzenie
Placek orzechowo-serowo-jabłkowy – kuchnia podkarpacka 153

ewentualnie bakalie. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość wykładamy na surowe ciasto z orzechami i pieczemy w 175 stopniach C około 60 minut (grzałka góra-dół). Sernik warto piec na niższej półce, by spód się upiekł, a wierzch nie przyrumienił zanadto. Ciasto studzimy. Jabłka ścieramy na tarce i dusimy na wolnym ogniu z cukrem

Trzeci talerz
Sernik ze słonecznikiem 153

Prosty sernik, do zrobienia w 15 minut ;) Dzięki dodatkom w postaci karmelu i słonecznika robi się z niego słodko-słono-chrupiący pyszny deser. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik gotowany z jagodami 145

pszennej 1/3 kostki margaryny Kasia 2 żółtka 1 łyżka śmietany 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagniatamy i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik gotowany: 1 kg sera mielonego (z wiaderka) 2 szklanki cukru 1 margaryna 2 całe jajka 0,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy

Pyszności Słodkości
Sernik brzoskwiniowy na zimno bez pieczenia + film 203

Sernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z serka jest niczego sobie. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Do przepisu dorzucam filmik. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik zebra z makiem 233

pozostałe, ale szczerze polecam ponieważ sernik z makiem to coś pysznego. Mogło by się wydawać że jest to bardzo pracochłonny deser, ale to nie prawda sernik robiłam może z 10 minut a piekł się on 70 minut w 180 stopniach dodam że w tortownicy o średnicy 24 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Czekoladowo-truskawkowy przekładaniec sernikowy 208

Masa serowa: Jajka zmiksować z cukrem, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Masę przelać na schłodzony, ciasteczkowy spód. Piec w 180 st.C około 45-60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. 3. Ganache czekoladowe: Śmietanę podgrzać (nie może się zagotować). Dodać posiekaną, gorzką czekoladę

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik czekoladowy 189

napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami.   Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki! http://tortadellafiglia.com

Wanilia i Kardamon
Lekki sernik z nutą bananową :) 186

wykładamy papierem do pieczenia, gdzie na spód układamy namoczone w mleku biszkopty i na to wlewamy naszą masę serową. Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy sernik i pieczemy ok. 50 minut. Po ostygnięciu obsypujemy go kakao i przyozdabiamy bananem :) SMACZNEGO

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania