ewentualnie bakalie. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość wykładamy na surowe ciasto z orzechami i pieczemy w 175 stopniach C około 60 minut (grzałka góra-dół). Sernik warto piec na niższej półce, by spód się upiekł, a wierzch nie przyrumienił zanadto. Ciasto studzimy. Jabłka ścieramy na tarce i dusimy na wolnym ogniu z cukrem
Trzeci talerzProsty sernik, do zrobienia w 15 minut ;) Dzięki dodatkom w postaci karmelu i słonecznika robi się z niego słodko-słono-chrupiący pyszny deser. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaapszennej 1/3 kostki margaryny Kasia 2 żółtka 1 łyżka śmietany 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagniatamy i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Sernik gotowany: 1 kg sera mielonego (z wiaderka) 2 szklanki cukru 1 margaryna 2 całe jajka 0,5 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier wanilinowy
Pyszności SłodkościSernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z serka jest niczego sobie. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Do przepisu dorzucam filmik. Czytaj więcej
Pychotkaaapozostałe, ale szczerze polecam ponieważ sernik z makiem to coś pysznego. Mogło by się wydawać że jest to bardzo pracochłonny deser, ale to nie prawda sernik robiłam może z 10 minut a piekł się on 70 minut w 180 stopniach dodam że w tortownicy o średnicy 24 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaMasa serowa: Jajka zmiksować z cukrem, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Masę przelać na schłodzony, ciasteczkowy spód. Piec w 180 st.C około 45-60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. 3. Ganache czekoladowe: Śmietanę podgrzać (nie może się zagotować). Dodać posiekaną, gorzką czekoladę
Nastoletnie Wypiekanienapowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami. Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki! http://tortadellafiglia.com
Wanilia i Kardamonwykładamy papierem do pieczenia, gdzie na spód układamy namoczone w mleku biszkopty i na to wlewamy naszą masę serową. Do nagrzanego piekarnika na 180 stopni wkładamy sernik i pieczemy ok. 50 minut. Po ostygnięciu obsypujemy go kakao i przyozdabiamy bananem :) SMACZNEGO
Zdrowie na języku :Pjuż mój kolejny "idealny" sernik, który jest równy jak stół i nie posiada jakiegokolwiek pęknięcia. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i bardzo szybkie, ponieważ wystarczy zaledwie 5-7 minut, aby wstawić go do piekarnika. Poza tym ciasto smakuje naprawdę obłędnie. Lekko mleczny posmak, wilgotna i zwarta struktura oraz jednocześnie delikatność w smaku sprawiają, że ciężko powstrzymać się(...)napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.) Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce
Di gotujePierwszy raz robiłam sernik z ekologicznego sera i kaszy jaglanej. Ser jest wspaniały. Sernik z kaszą jeszcze lepszy. Jednak ser robi ogromną różnicę. Podraża koszty, ale jest tego wart. 1 kg sera białego twarogowego ekologicznego szklanka suchej kaszy jaglanej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 - do 9 żółtek (zależy od wielkości jaj) szklanka cukru/ ksylitolu 1 łyżeczka(...)przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą ok 2 cm ponad kaszę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Po tym czasie wyłącz gaz i pozostaw kaszę pod przykryciem na kilka minut,aby sypka i miękka. Wystudź. Sernik jaglany: Żółtka ubij z cukrem/ksylitolem na puch. Do masy dodawaj po łyżce na zmianę wystudzonej kaszy jaglanej
AZgotuj!Favorite Bardzo pyszny serniczek, znalazłam ten przepis w starej gazetce z przepisami małokalorycznymi. Jest to sernik dla osób które muszą ograniczać słodkie, a uwielbiają słodkości. Jeśli ktoś nie musi uważać na kalorie to można do masy serowej dodać dwie łyżki cukru pudru Forma okrągła o średnicy 20 cm. Spód ciasta – zbożowe ciasteczka pokruszyć,dodać zmielone migdały, wlać(...)esencję waniliową, syrop klonowy. Dokładnie wszystko wymieszać, musi powstać gładka masa. Wylać masę serową na podpieczony spód. Obsypać jagodami. Nagrzać piekarnik do 240 C i piec sernik w tej temperaturze przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 110 C i piec jeszcze 30-35 minut. Ciasto po naduszeniu musi mieć konsystencję gąbki i sprężynować. Zostawić w formie do całkowitego
Kuchnia Pokoleńdnie ułożyć pałki kukurydziane w polewie czekoladowej sernik na zimno wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, dodać ziny serek waniliowy i mikserem miksować z 4 minuty, wsypać drażetki kakaowe i łyżką wymieszać sernik wyłożyć na pałkach, wygładzić wierzch, rozłożyć pozostałe pałki, ułożyć plastry gruszek, delikatnie wcisnąć w sernik galaretki gruszkowe wsyapąc do 900 ml gorącej wody
W Mojej Kuchni Lubiępomysł tego sernika wpadłam kupując czekoladę truflową. Pomyślałam, że skoro na Święta ma być sernik, to może by tak tym razem spróbować nowego. Pierwszy raz piekłam sernik "z głowy" (możecie wierzyć lub nie, ale naprawdę nie korzystałam z żadnego przepisu:)), a wyszedł przepyszny i równy jak stół! Po raz pierwszy wyszedł mi aż tak równy! I jestem(...)folią aluminiową (błyszczącą stroną do środka) i wstawiamy do piekarnika. Uwaga: piekarnik powinien być jeszcze ciepły po zapiekaniu spodu, ale na nowo włączamy dopiero po wstawianiu sernika ustawiając na 180 stopni. Po 20 minutach temperaturę zmniejszamy do 160-165 stopni i pieczemy przez 1 godzinę. Na koniec jeszcze raz zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i pieczemy jeszcze 20 minut. Studzimy
Kolorowy Przepisownikdnem szklanki, tak żeby dokładnie przylegała do dna i była równa. Foremkę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiekłam 10 minut. Odstawiłam do lekkiego ostudzenia. Masa serowa : – 1 kg sera na serniki (użyłam Piątnica) – 5 mniejszych jajek (lub 4 duże) – 3/4 puszki kajmaku (można dać cały) – 5 łyżek drobnego cukru – 2 łyżki(...)folią i wstawiania ich bezpośrednio do naczynia z wodą). Pieczemy 15 minut w 170 stopniach, a następnie przykręcamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy jeszcze 60 minut. Po tym czasie wyłączmy piekarnik ale ciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również
Relaxtimeochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić w otwartym piekarniku, a następnie włożyć do lodówki na całą noc. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej wraz z kakao, polać boki
Kraina Miodem Płynącasernik w niczym już nie odbiega os tamtego. Nie pęka, jest kremowy, delikatny i rozpływa się w ustach. Te piekłam w maleńkich tortownicach. Ale składniki podam na duży sernik. Na samych żółtkach. W następnym wpisie podam przepis na wykorzystanie białek i nie będzie to beza:) 3 opakowania po 500 gr twarogu półtłustego President w tzw. kiełbasce czyli folii(...)formy i piec w 180 stopniach przez 50- 60 minut. Dla jeszcze delikatniejszego efektu piec w kąpieli wodnej. Jeśli ktoś lubi biały sernik można go piec do momentu ścięcia się sera. Ok 3-40 minut. Ja wolę te troszkę podpieczone. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia w piekarniku. Karmel Na patelnie wlej sok z pomarańczy i kostki lub sypki
AZgotuj!