sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:109/501)

Świąteczny sernik z brzoskwiniami i piernikowym kajmakiem 299

mąką blacie i wykładamy nim blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i podpiekamy nasz spód do zezłocenia (około 15-17 minut). Uwaga! Po wyjęciu spodu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni (w takiej będziemy piec sernik). Przygotowujemy masę serową (w czasie, gdy podpiekamy spód): Uwaga! Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Masło miksujemy(...)syropu). Krótko mieszamy. Naszą masę wykładamy na podpieczony spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto, sernik powinien zacząć lekko odstawać od brzegów i mieć mocniej zarumieniony wierzch). Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na zimnym cieście rozsmarowujemy nasz

Słodkie okruszki
Ciasto Natalia 138

się na niego przepis, to znajduje się i czas i okazja na jego wykonanie. Tym bardziej, że to ciacho było do domu, na małe przyjęcie. Powiem tyle: uwielbiam przekładane serniki z przepisów s. Anastazji i bardzo Wam polecam słodką Natalię;) Przepis na blachę 22x 26cm. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki(...)pieczenia. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 równe części. schładzamy w lodówce przez godzinę. Wykładamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy po 30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na sernik orzechowy: 600 g sera dwukrotnie zmielonego 200 g zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru 5 jaj 1 budyń śmietankowy 150 g margaryny Margarynę ucieramy z cukrem

Domowe ciasta
Sernik z musem śliwkowym 123

środkowej części piekarnika i piec przez 15 minut w 175 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy sernik będzie całkowicie wystudzony, można wówczas wyłożyć na nim mus śliwkowy. Mus śliwkowy Jeśli przygotowujemy sami szybkie(...)powidła: śliwki wypestkować, pokroić i smażyć w garnku często mieszając przez ok. 15 - 20 minut, zmiksować blenderem na gęstą pastę (ok. 180 gotowej pasty), dokładnie ostudzić przed połączeniem ze śmietanką. Żelatynę wymieszać z sokiem w garnuszku, odstawić na 10 minut, następnie podgrzewać przez ok. 2 minuty na małym ogniu cały czas mieszając aż żelatyna się rozpuści, odstawić z ognia. Śmietankę

KUCHNIA POLSKA
Sernik marcepanowy z solonymi migdałami 150

z całego serca. Aksamitnie serowy z wyraźną, charakterystyczną nutką marcepanu, wzbogacony dodatkiem prażonych w soli morskiej migdałów. Rozpływa się w ustach :) Spód: 300 g ciasteczek pół kostki masła Sernik: 500 g twarogu 350 g marcepanu 3 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii Polewa: 50 g marcepanu kartonik śmietany 18% pół szklanki cukru2 łyżki masła(...)wykładamy na wierzch sernika.       Migdały spryskujemy oliwą, obsypujemy łyżeczką soli morskiej i prażymy rozłożone na blasze piekarnika przez 20 minut w 200 stopniach (jak w tym przepisie). Studzimy i układamy na wierzchu sernika. No i jak taki kawałeczek ma sprawić, że będziemy ustatysfasy? :( Od razu kroić po ćwiartce!      Poprzedni właściciele mieszkania zostawili mi całkiem

sama złodycz
wyborny sernik z wiśniami,polewą kakaową z szybkowara... 138

cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach - dobrze ubite jajka to podstawa udanego sernika. Do jajek dodać twaróg Sernikowy z Mascarpone Président , wsypać kaszkę, budyń, śmietanę w proszku i mikserem połączyć składniki z 1 minutę na najwyższych obrotach. Umyte, wydrylowane wiśnie, połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do masy serowej, łyżką wymieszać . Formy(...)małe puszki po kukurydzy lub inne podkładki aby formy nie stały na dnie garnka w wodzie. Do form w szybkowarach ostrożnie wlać masę serową prawie do brzegu, najlepiej serniki przygotować wieczorem i zostawić w otwartych szybkowarach do rana, folią nakryć formy tak aby nie przylegały do masy serowej, wlać wodę po 2 szklanki do garnka. Formy wyjąć z szybkowarów

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone 283

białą czekoladą i migdałami to wytworny deser dla wszystkich fascynatów tego połączenia. Dzięki dodaniu mascarpone sernik jest delikatny, aksamitny i wyjątkowy w smaku.   Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone - Składniki:500 g serka mascarpone200 g białej czekolady150 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka150 g cukru pudru1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanejcukier(...)mąkę i wszystko zmiksować. Wlać czekoladę i dokładnie wszystko wymieszać. Boki tortownicy wysmarować tłuszczem i przelać przygotowaną masę serową.Piec w temperaturze 150 stopni przez 60 minut, po czym wyłączyć piec i pozostawić sernik na kolejną godzinę.Gdy ciasto wystygnie, białą czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto, a wierzch posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami

Słodka Strona
Keto sernik z matchą (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 232

okazuje się, że to dobry pomysł. Zresztą spróbujcie i oceńcie to sami! I koniecznie dajcie znać jakie są Wasze wrażenia! Pseudosernik z matchą Wariacja na temat sernika na zimno, czyli keto sernik zrobiony z kalafiora! To warzywo świetnie sprawdza się jako zamiennik nabiału, także w słodkich wyrobach(...)razem w towarzystwie matchy, która oprócz koloru dodaje także walorów smakowych. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Japońska Keyword sernik , torcik Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 8 minut Czas oczekiwania 1 godzina Składniki Spód 3/4 szklanki mąki migdałowej 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szczypta soli himalajskiej lub morskiej Masa "serowa

Modern Cave Girl
Sernik z kokosem 216

szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez 5 do 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 190° C. Po zapieczeniu spodu, wyciągamy formę i całość studzimy. Teraz należy przygotować masę sernikową. Twaróg wymieszać z utartym masłem lub margaryną. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru(...)fot.2). Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta z piekarnika - najlepiej jak by wystygło przy lekko uchylonych drzwiczkach

Świat Ciasta
Prawdziwy sernik wegański 167

naprawdę wielu nieudanych próbach nareszcie udało mi się zrobić prawdziwy sernik, nie z jakiś dziwnych kasz, orzechów tofu i innych wegańskich wynalazków tylko z sera uzyskanego z mleka sojowego! Jest obłędny w smaku, na tyle że do zdjęć nie doczekał się całkowitego wystudzenia Składniki na 600 g wegańskiego serka twarogowego: * 200 ml soku z cytryny (użyłam gotowego, ale oczywiście(...)wypełnić ją do połowy gorąca wodą. Piec w temp. nie przekraczającej 180 C (170-180) minimum 1,5 godziny uzupełniając wodę (zaglądać co 30 minut), na środkowej półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika sernik może się delikatnie ruszać, ale musi być ścięty na górze. Dokładnie wystudzić sernik i włożyć do lodówki na kilka godzin (ja doczekałam tylko

greenscarf
Sernik cytrynowy z karmelem i prażonymi orzeszkami ziemnymi 175

otwierania piekarnika. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch sernika dekorujemy po całkowitym przestudzeniu ciasta. Masę krówkową podgrzewamy lekko ze śmietanką w małym rondelku, ciągle mieszając. Ciepłą wykładamy na wierzch sernika. Orzechy i płatki migdałowe wrzucamy na suchą patelnię i podprażamy przez kilka minut. Prażone orzechy i płatki od razu wykładamy na polewę karmelową. Sernik najlepiej smakuje schłodzony

Raj dla Podniebienia
Sernik śmietanowy 156

Prosty sernik bez spodu, pieczony z warstwą kwaśnej śmietany, mazisty, rozpływajacy się w ustach-to wyjątkowo pyszne ciasto, ubogi w składniki , potrzebny nam będzie tylko miska i blender. Wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Składniki: 75 dag półtłustego twarogu 4 jajka ¾  szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy -70 g 300 ml śmietany kremówki Warstwa(...)Wylać masę serową do wyłożonej papierem do pieczenia –szczelnie ! tortownicy o  śr 26 cm. Włożyć do nagrzanego do 160*c piekarnika. Piec 55 minut. Kwaśną śmietanę wymieszać z przesianym cukrem pudrem, wyjąc gorący sernik z piekarnika rozsmarować śmietanę temp w piekarniku zwiększyć do 180*c i piec jeszcze 12-15 minut, studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż będzie

Wanilia i Kardamon
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 117

pestek, a następnie wszystkie  składniki masy dokładnie połączyć na jednolitą konsystencję. (Całość miksować jedynie do połączenia się składników.) Masę przelać na ciasteczkowy spód. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 60 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzony przy uchylonych drzwiczkach piekarnika wstawić do lodówki. Przygotować wierzch. Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody i po lekkim ostudzeniu dokładnie

Di gotuje
Sernik bez sera z jogurtu naturalnego 138

jogurtową. ( Masa jest dość rzadka więc blaszka musi być szczelna) Sernik pieczemy przez godzinę w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, następnie wyłączamy i pozostawiamy sernik z uchylonymi drzwiczkami przez 15 minut. Po tym czasie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ( wcześniej nie wyjmujemy z blachy). Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooka

Kulinarne przygody
ciasto z kokosem i owocami 150

masę wyłożyć na surowy spod ciasta ,na masę poukładać borówki,maliny. Na wierzch starkować pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180° około 45-50 minut. Ciasto w smaku przypomina ciut sernik ciut batony bounty. Dla  fanów kokosa idealne. Moj mąż nie lubi kokosa ,a ciastem się zajadał

mojej kuchni
ciasto z kokosem i owocami 113

masę wyłożyć na surowy spod ciasta ,na masę poukładać borówki,maliny. Na wierzch starkować pozostałą część ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180° około 45-50 minut. Ciasto w smaku przypomina ciut sernik ciut batony bounty. Dla  fanów kokosa idealne. Moj mąż nie lubi kokosa ,a ciastem się zajadał

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania