sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:104/501)

Sernik obłędnie kokosowy ;) 2946

się w ustach, na wierzchu delikatna pianka z kokosem... Ciasto iście anielskie ;) Przepis wpadł mi do głowy, gdy przeglądałam mój stary zeszyt z przepisami, gdzie znalazłam przepis pod tytułem "Sernik z wiórkami". Dodałam trochę modyfikacji i tak oto powstało moje ciacho ;) Polecam! ;) Blacha 24x24cm Składniki: Kruchy spód: 2 szklanki mąki 3/4 margaryny 2 żółtka 4 łyżki cukru(...)mieszamy delikatnie łyżką. Pianę wykładamy na upieczony sernik, wyrównujemy, wierzch posypujemy odrobiną wiórek. Ciasto wkładamy ponownie do piekarnika na około 20 minut. Pieczemy aż piana będzie ładnie zarumieniona. Studzimy w blasze, wyjmujemy dopiero jak sernik będzie zimy. Chłodzimy w lodówce.SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
SERNIK NA ZIMNO BANANOWO-TRUSKAWKOWY 277

Rewelacyjny sernik na zimno o smaku truskawek i bananów truskawkami z delikatną jak puch pianką truskawkową. Sernik fantastycznie pachnący owocami. SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA TRUSKAWKOWA 500g sera 300 g jogurtu naturalnego 400 g umytych, obranych truskawek 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru MASA BANANOWA(...)Pianka truskawkowa Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody odstawić do stężenia. Gdy galaretka zacznie żelować białka ubić na sztywno, dodać żelującą galaretkę i miksować około 5 minut aż pianka zacznie gęstnieć. Na sernik przełożyć gęstniejącą piankę, wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Przed podaniem ciasto udekorować truskawkami. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką 188

nadaje się on na wyjątkowe okazje (jak np. zbliżające się Boże Narodzenie). Masa z twarogu jest wyjątkowo puszysta i lekka, a to za sprawą piany z aż 10 białek! Sernik rośnie wysoki i nie opada, a że jest podzielny i pieczony w dużej formie, to wystarczy dla wielu łakomczuchów :) Gorąco polecam! Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki(...)delikatnie wcisnąć kruszonkę w masę (dosłownie parę milimetrów). Sernik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60-70 minut. Po 20 minutach pieczenia wierzch ciasta przykrywamy folią aluminiową, by wiórki się nie przypaliły. Po upieczeniu sernik studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika. Potem przechowujemy w chłodnym miejscu lub lodówce ok. 4-5 dni. Smacznego

MyCookBook.pl
Sernik czekoladowo-kokosowy 138

Czas czytania: 2 min Sernik czekoladowo-kokosowy Jeszcze zdążyłam przed świętami z nowym przepisem na sernik . No bo jak mogłoby nie być sernika na święta! Pewnie jest część osób, która lubi przełamać tradycyjne rodzinne menu czymś nowym 😉 Na przykład sernikiem z egzotyczną nutką kokosa . Mam nadzieję, że spodoba się Wam sernik w tym wydaniu. Ciemne czekoladowe ciasto(...)może być w nim żadnych dodatków typu mąka, guma, substancje zagęszczające itp. Sernik czekoladowo-kokosowy robi się szybko , więc spokojnie jeszcze zdążycie upiec go na Wielkanoc . Wesołych Świąt Kochani! Print Sernik czekoladowo-kokosowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Fantastyczny sernik z nutą kokosową, bardzo łatwy Course Desery Cuisine Polska Keyword twaróg, wiórki

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik wiedeński 144

stopni. W tej temperaturze sernik pieczemy ok. godziny, a następnie obniżamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy jeszcze przez ok. 40 minut.  Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik na ok. pół godziny. Uchylamy drzwiczki i zostawiamy na 1-2 godziny.  Można polać polewą czekoladową.  Smacznego

bistro mama
sernik waniliowy na biszkoptach pieczony... 172

mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia białą czekoladę stopić w kąpieli wodnej, wylać na sernik i posypać posypką - piekłam sernik waniliowy

W Mojej Kuchni Lubię
Szybki sernik 219

pół godziny a samo przygotowanie zajmuje niespełna 15 minut – tak więc po godzinie można delektować się ulubionym sernikiem. Jego jedyną wadą jest fakt, że z podanych poniżej składników ciasta wystarczy do jednej kawy. Za pierwszym razem jak go przygotowałam to wraz z moimi dwoma […] The post Szybki sernik appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Świąteczny sernik z brzoskwiniami i piernikowym kajmakiem 373

mąką blacie i wykładamy nim blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i podpiekamy nasz spód do zezłocenia (około 15-17 minut). Uwaga! Po wyjęciu spodu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni (w takiej będziemy piec sernik). Przygotowujemy masę serową (w czasie, gdy podpiekamy spód): Uwaga! Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Masło miksujemy(...)syropu). Krótko mieszamy. Naszą masę wykładamy na podpieczony spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, obserwujemy ciasto, sernik powinien zacząć lekko odstawać od brzegów i mieć mocniej zarumieniony wierzch). Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na zimnym cieście rozsmarowujemy nasz

Słodkie okruszki
Ciasto Natalia 211

się na niego przepis, to znajduje się i czas i okazja na jego wykonanie. Tym bardziej, że to ciacho było do domu, na małe przyjęcie. Powiem tyle: uwielbiam przekładane serniki z przepisów s. Anastazji i bardzo Wam polecam słodką Natalię;) Przepis na blachę 22x 26cm. Składniki na ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki(...)pieczenia. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 równe części. schładzamy w lodówce przez godzinę. Wykładamy do dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy po 30 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na sernik orzechowy: 600 g sera dwukrotnie zmielonego 200 g zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru 5 jaj 1 budyń śmietankowy 150 g margaryny Margarynę ucieramy z cukrem

Domowe ciasta
Sernik z musem śliwkowym 171

środkowej części piekarnika i piec przez 15 minut w 175 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy sernik będzie całkowicie wystudzony, można wówczas wyłożyć na nim mus śliwkowy. Mus śliwkowy Jeśli przygotowujemy sami szybkie(...)powidła: śliwki wypestkować, pokroić i smażyć w garnku często mieszając przez ok. 15 - 20 minut, zmiksować blenderem na gęstą pastę (ok. 180 gotowej pasty), dokładnie ostudzić przed połączeniem ze śmietanką. Żelatynę wymieszać z sokiem w garnuszku, odstawić na 10 minut, następnie podgrzewać przez ok. 2 minuty na małym ogniu cały czas mieszając aż żelatyna się rozpuści, odstawić z ognia. Śmietankę

KUCHNIA POLSKA
Sernik marcepanowy z solonymi migdałami 195

z całego serca. Aksamitnie serowy z wyraźną, charakterystyczną nutką marcepanu, wzbogacony dodatkiem prażonych w soli morskiej migdałów. Rozpływa się w ustach :) Spód: 300 g ciasteczek pół kostki masła Sernik: 500 g twarogu 350 g marcepanu 3 jajka szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii Polewa: 50 g marcepanu kartonik śmietany 18% pół szklanki cukru2 łyżki masła(...)wykładamy na wierzch sernika.       Migdały spryskujemy oliwą, obsypujemy łyżeczką soli morskiej i prażymy rozłożone na blasze piekarnika przez 20 minut w 200 stopniach (jak w tym przepisie). Studzimy i układamy na wierzchu sernika. No i jak taki kawałeczek ma sprawić, że będziemy ustatysfasy? :( Od razu kroić po ćwiartce!      Poprzedni właściciele mieszkania zostawili mi całkiem

sama złodycz
wyborny sernik z wiśniami,polewą kakaową z szybkowara... 188

cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach - dobrze ubite jajka to podstawa udanego sernika. Do jajek dodać twaróg Sernikowy z Mascarpone Président , wsypać kaszkę, budyń, śmietanę w proszku i mikserem połączyć składniki z 1 minutę na najwyższych obrotach. Umyte, wydrylowane wiśnie, połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i dodać do masy serowej, łyżką wymieszać . Formy(...)małe puszki po kukurydzy lub inne podkładki aby formy nie stały na dnie garnka w wodzie. Do form w szybkowarach ostrożnie wlać masę serową prawie do brzegu, najlepiej serniki przygotować wieczorem i zostawić w otwartych szybkowarach do rana, folią nakryć formy tak aby nie przylegały do masy serowej, wlać wodę po 2 szklanki do garnka. Formy wyjąć z szybkowarów

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone 346

białą czekoladą i migdałami to wytworny deser dla wszystkich fascynatów tego połączenia. Dzięki dodaniu mascarpone sernik jest delikatny, aksamitny i wyjątkowy w smaku.   Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone - Składniki:500 g serka mascarpone200 g białej czekolady150 ml śmietany kremówki 36% 4 jajka150 g cukru pudru1 łyżka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanejcukier(...)mąkę i wszystko zmiksować. Wlać czekoladę i dokładnie wszystko wymieszać. Boki tortownicy wysmarować tłuszczem i przelać przygotowaną masę serową.Piec w temperaturze 150 stopni przez 60 minut, po czym wyłączyć piec i pozostawić sernik na kolejną godzinę.Gdy ciasto wystygnie, białą czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto, a wierzch posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami

Słodka Strona
Keto sernik z matchą (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 301

okazuje się, że to dobry pomysł. Zresztą spróbujcie i oceńcie to sami! I koniecznie dajcie znać jakie są Wasze wrażenia! Pseudosernik z matchą Wariacja na temat sernika na zimno, czyli keto sernik zrobiony z kalafiora! To warzywo świetnie sprawdza się jako zamiennik nabiału, także w słodkich wyrobach(...)razem w towarzystwie matchy, która oprócz koloru dodaje także walorów smakowych. Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Japońska Keyword sernik , torcik Porcje 10 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 8 minut Czas oczekiwania 1 godzina Składniki Spód 3/4 szklanki mąki migdałowej 2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szczypta soli himalajskiej lub morskiej Masa "serowa

Modern Cave Girl
Sernik z kokosem 267

szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez 5 do 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 190° C. Po zapieczeniu spodu, wyciągamy formę i całość studzimy. Teraz należy przygotować masę sernikową. Twaróg wymieszać z utartym masłem lub margaryną. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru(...)fot.2). Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta z piekarnika - najlepiej jak by wystygło przy lekko uchylonych drzwiczkach

Świat Ciasta