sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:103/501)

Sernik kajmakowy 395

ciasto. Każda warstwa wspaniale uzupełnia pozostałe, każdy smak idealnie współgra z innymi. Gratulacje Lisko!! Oryginał można zobaczyć tu. Polecam wielbicielom serników i tym, którzy do serników się dopiero przekonują.Sernik kajmakowy:Spód:50 g orzeszków solonych 80 g ciastek kruchych np. herbatników30 g masła1 łyżka cukru Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.Składniki spodu zmielić w malakserze (niekoniecznie(...)sera i mąkę. Dobrze zmiksować.Masę przełożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 180 st C. Piec 60-70 minut. Po 30 minutach należy sprawdzić stopień upieczenia - gdyby sernik za bardzo się rumienił, trzeba przykryć wierzch folią aluminiową.Wyłączyć piekarnik i ostudzić sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Kiedy zupełnie ostygnie, wyjąć i przygotować

Z butelką mleczka w tle
Świąteczne ciasto z karmelizowanymi jabłkami 275

sernikowej. Masę wylać na ostudzony spód ciasta. Wyrównać (fot.2). Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 170°C (termoobieg) na około 50-55 minut. Po upływie tego czasu piekarnik wyłączyć i otworzyć. Nie wyciągamy sernika z piekarnika! Należy poczekać, aż równomiernie opadnie.Ostatnia warstwa - to warstwa jabłkowa. Jabłka pokroić na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny. W dużym garnku skarmelizować(...)dodać drugą część, wymieszać. Do uprażonych jabłek dodać niewielką ilość masła, wymieszać. Następnie dodać łyżeczkę cynamonu i zmielone orzechy włoskie. Całość wymieszać. Tak przygotowane jabłka wyłożyć na ciepły jeszcze sernik i równomiernie rozsmarować (fot.4). O na tym kończymy przygotowanie ciasta.Ciasto odstawić do przestygnięcia a następnie wyjąć z formy.Źródło: kuchnia lidla

Świat Ciasta
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 157

Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta czekoladowego zatopione w serniku, na kształt rosyjskich wieżyczek cerkwii. Tak tłumaczy pochodzenie nazwy na swoim opakowaniu Dr. Oetker. Skąd tak naprawdę przywędrował przepis jest jednak niejasne. Bardzo popularne w Niemczech i bardzo lubiane(...)mieszać tylko do połączenia składników masę serową wylać do foremki wylepionej czekoladowym ciastem. Odłożone ciasto porwać w rękach na małe kawałki i ułożyć na górze sernika piec w 180`C 60 minut studzić na kratce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek serowy 237

minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych obrotach dodajemy cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz mąkę. Sernik wyciągamy, przekładamy na wierzch pianę i dopiekamy całość jeszcze około 15 minut

Zainspirowana w kuchni
Sernik z makiem. 163

założoną końcówką o drobnych oczkach. Na patelnię wrzucić masło, miód, skórkę pomarańczy i masę makową. Smażyć 15 minut i odstawić by przestygło. Do chłodnej masy makowej dołożyć 2 roztrzepane jajka, cynamon i cukier puder. Zmiksować. Masę wyłożyć na spód do sernika. Ser: 600 g białego sera (najlepiej sobie zmielonego, lub bardzo dobrego jakościowo z wiaderka) 3 jaja 5 łyżek śmietany(...)zamrożoną wcześniej część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku. Najpierw w 180 stopniach przez 15 minut a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie uchylamy drzwiczki i pozwalamy sernikowi powoli stygnąć.  Smacznego! Pozdrawiam, Katarzyna

Poezja Smaków - blog kulinarny
Bożonarodzeniowy sernik pomarańczowo czekoladowy 179

później czekoladową na ciasteczkowy spód i pieczemy w temperaturze 150ºC przez około 50-60 minut w kąpieli wodnej*. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy sprawdzeniu suchym  patyczkiem. W razie konieczności można lekko wydłużyć czas pieczenia. 7. Po wystudzenia dekorujemy sernik. Do szprycy cukierniczej przekładamy serek mascarpone i wyciskamy zgrabne rozetki. Posypujemy wierzch startą czekoladą

vaniliowoczekoladowa
CYNAMONOWY SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 158

minuty, aż masa stanie się gładka. Stopniowo dodawać cukier ciągle miksując na małych obrotach. Wbijać kolejno całe jajka, miksując po każdym ok. 15s. Na koniec zmiksować ze śmietanką. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię. Mus śliwkowy:* Powidła podgrzać w rondelku razem z alkoholem i zmiksować jeśli maja kawałki owoców. Wykładać je łyżeczką na wierzch sernika, starając się ich nie zanurzać(...)zrobić kilka ósemek na powierzchni sernika rozprowadzając mus w fantazyjne wzroki (jeśli zauważymy, że mus zapada się podczas mieszania nie róbmy tego dalej). Włożyć sernik do piekarnika nagrzanego do 180* i piec 15 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120* i piec jeszcze 1h 15-20 min. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do ostygnięcia. Smacznego

chili & sugar
Sernik piernikowy Pawła Małeckiego 205

piekę serników, bo mój mąż za nimi nie przepada, ale w tym roku sobie powiedziałam, że będzie musiał się przyzwyczaić, bo będą częściej, a ten mu bardzo smakował). Sernik jest rewelacyjny z ciastem kruchym na wierzchu, spód piernikowy plus masa serowa, no niebo w gębie jak to się mówi :-). Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" przepisy Mistrza Pawła Małeckiego(...)stopniach (bez termoobiegu) około 50 minut. Ja ciasto piekłam na najwyższej półce w piekarniku, żeby mi się spód nie przypalił.  Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem :-). Smacznego

kruche babeczki
CIASTECZKOWE SERNIKOBROWNIE Z OREO 174

minut i dopiero możemy włożyć ciasto do piekarnika. Do piekarnika, na sam spód, pod blachę z ciastem wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, dzięki temu sernik nam nie popęka. Pieczemy przez 60 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto na 30 minut w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie, piekarnik uchylamy i zostawiamy ciasto na kolejne 30 min. Wyciągamy, studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Sernik gotowany 85

piecz 30 minut w piekarniku w 180 stopni z grzałką góra i dół. Po tym czasie wyłącz piekarnik. Biszkopt wyjmij z piekarnika po ok. 10 minutach. (po 5 uchyl lekko drzwiczki). Składniki na sernik 1 kg sera twarogowego/sera z wiaderka masło – 200 g 3 łyżki drobnego cukru trzcinowego lub ksylitolu 4 jajka 2 budynie waniliowe bez cukru(...)masy i szybko wymieszaj. Zagotuj gęstniejącą masę na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Gotuj ok. 2 minuty, potem zdejm z palnika. Masę serową wyłóż na spód z biszkoptu, przykryj drugą połówką ciasta. Czekoladę połam na kawałki, włóż do rondelka, dodaj masło i podgrzewaj do rozpuszczenia. Sernik polej polewą i posyp płatkami migdałów. Gdy ostygnie włóż do lodówki

Strefa Zdrowego Żywienia
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 155

Ulalka co można zrobić z labnehu, ( tutaj przrpis ) a że dawno nie jadłem sernika, to pomyślałem, że warto poeksperymentować.  Jako baza posłużył przepis na nasz ulubiony bardzo puszysty sernik z rodzynkami, ale zamiast twarogu użyłem 6 dniowego labnehu. Składniki - proporcje na blachę o wymiarach 31 na 21 cm Masa serowa 1 kg tłustego twarogu lub 1 kg twarogu(...)wymieszać.  Masę serową wylać na lekko podpieczony spód lub blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 70-80 minut w temperaturze 160ºC  Jeśli wierzch sernika zbyt szybko się rumieni przykryć go folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik z Reese's 142

dostępne, także u nas w większych marketach). Myślę,że ten bardzo kremowy sernik z kawałkami słodko-słonych czekoladek każdemu poprawi nastrój  w brzydkie jesienne popołudnie. Spróbujcie koniecznie. SERNIK z REESE'S   Składniki:   (forma 24cm) spód:  300 g ciastek czekoladowych  150 g masła masa serowa: 750 g sera (najlepiej już przemielonego,ale nie tego(...)wstawiamy  piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 40 minut. Po tym czasie przykręcamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 20 minut (najlepiej sprawdzić metodą patyczka czy już można skończyć pieczenie) Sernik studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wierzch ostudzonego sernika dekorujemy według uznania

Bon appetit mon amie
Zdrowy sernik z malinami 192

sernik rozpływa się w ustach       a odżywka białkowa podnosi wartość odżywczą i spulchnia całość.... Składniki na blaszkę 24cm, możemy użyć 20cm a sernik będzie wyższy - 250g ricotty - 250g mascarpone - 2 jajka - cukier puder do smaku - 3 miarki odżywki białkowej - kilka kropel olejku waniliowego - 100g malin, może być więcej jak ktoś lubi(...)Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Wszystkie składniki, bez malin mieszamy, wylewamy na spód z migdałów, maliny układamy na serze i wkładamy ciasto do piekarnika. Pieczemy 50 minut w temperaturze 150 stopni, studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Podajemy z sosem malinowym. Smacznego

Wypieki Rene
Sernik dyniowy z błyszczącą polewą czekoladową 154

poziom wyżej ustawiamy tortownicę z sernikiem. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 175 C piekarnika na 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 80 minut. Po tym czasie uchylamy delikatnie piekarnik i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy sernik będzie już zimny ściągamy obręcz i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Polewamy i rozsmarowujemy lekko przestudzoną

Delicious Titbits
Sernik Snickers 203

orzechy i piec jeszcze ok 5 minut, po czym lekko uchylić piekarnik i zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku jeszcze na ok 15 minut (pod wpływem ciepła warstwa orzechowa ładnie przyklei się do sernika, a dodatkowo sernik odpocznie). Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika. 6. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Polać polewą warstwę orzechową. Całość

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania