sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:313/478)

OMLET INACZEJ: rolada! 209

No uwielbiam omlety, nie lubię nudy! Cały czas wymyślam, jakby tu inaczej podać mój kochany przysmak. Ostatnio zakochałam się w mące kukurydzianej. Uwielbiam jej smak i

fitolarun.blogspot.com
COFFEE SWEETS 31 kcal ''czekoladka'' 171

Witajcie! A kto by nie chciał czekoladki do kawki, która ma zaledwie 30 kcal? Czasami chwilka przyjemności znaczy więcej niż tysiąc słów. Moja chwila przyjemności skończyła

fitolarun.blogspot.com
sernikowiec jogurtowy bez tłuszczu... 168

Składniki: 4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 800 ml jogurt wiśniowy gęsty, 2 opakowania budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik „Słoneczne mango” 130

Żaden sernik nie ma tak pięknego koloru jak ten, a to za sprawą dodania pulpy z mango. Smakuje pysznie, jest aksamitny, wilgotny, zniewala delikatnym i subtelnym smakiem. Na kruchym spodzie, ciężko odmówić sobie dokładki. Polecam! Składniki na blaszkę : 25/30 cm Kruchy spód: 25 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1 pełna  łyżka(...)proszkiem do pieczenia , dodać śmietanę, żółtko oraz pokrojone na kawałki zimne masło. Całość zagnieść na jednolite kruche ciasto. Ciastem wylepić dno blaszki wyłożonej pergaminem, ponakłuwać widelcem i podpiec 10/15 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku. Gdy ciasto się podpieka zrobić masę serową: Wszystkie składniki do przygotowania masy muszą mieć pokojową temperaturę. Masło umieścić  w misce wsypać cukier

Wanilia i Kardamon
Serniczki w kruchych tartaletkach 158

ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki kukurydzianej pół szklanki cukru pudru 15 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 2 jajka pół szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii(...)mąkę kukurydzianą, ser i ekstrakt waniliowy i dokładnie mieszamy. 4. Do pieczenia: Tartaletki napełniamy masą serową. 5. Pieczenie: Następnie pieczemy je w temperaturze 160 stopni przez około 50-55 minut do ładnego zrumienienia się. Jeszcze ciepłe wyjmujemy z foremek. Ciasteczka piekłam 10 minut w temperaturze 180 stopni. 6. Podanie: Gotowe podajemy. Smakują i ciepłe i zimne. Można udekorować ciasteczkami. Smacznego

Izabelawkuchni
Sernik z ajerkoniakiem i kawałkami czekolady 154

Zdecydowanie nie dla dzieci ;) Z kawałkami czekolady, smakuje po prostu dobrze a może nawet i lepiej ;) Łatwy do zrobienia, żałuję, że nie mogę pokazać Wam zdjęcia w przekroju, ale sernik brałam ze sobą na spotkanie u przyjaciół, tam też wszystkim smakował ;) Spróbujcie i Wy, polecam! Składniki na spód: 190 g ciastek pełnoziarnistych 60 g roztopionego masła Ciastka i masło(...)długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na końcu dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Piec w temperaturze 150 stopni przez około 60 - 75 minut. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
ciasto "styropian" z malinami 266

mówią "do trzech razy sztuka" i za trzecim wyszło  idealnie. Śmiało może konkurować z sernikiem, tylko biały kolor trochę go zdradza, bo smakowo jest jak sernik. Na pewno jest lżejszy i mniej kaloryczny. Jak dla mnie mógł być ciut bardziej słodki ale znowu mąż twierdzi że taki jest lepszy. Słodkość to jak wiadomo kwestia gustu:) *foremka25(...)Delikatnie wmieszać pianę z białek.  Schłodzone ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i podpiec przez 10 minut. Wyjąć z pieca, rozsmarować konfiturę na cieście i wylać masę jogurtową. Na wierzchu ułożyć maliny (mrożonych nie rozmrażać) i zetrzeć resztę ciasta. Piec w 180*C około godziny. Po wystudzeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na spodzie kakaowym z owocami i bezą 177

Pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza, dlatego proponuję do kawy sernik na spodzie kakaowym z wiśniami, jagodami i bezą :) Spód: - 300 g mąki pszennej - 4 żółtka (białka zostawić do bezy) - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 200 g masła - 2 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 3 łyżki kakao Do miski przesiewam przez sito mąkę, dodaję cukier puder, kakao oraz proszek(...)cytryny - wiśnie mrożone - jagody mrożone Na początku mielę ser dwa razy wraz z masłem (dodaję na przemian ser i masło). Do miski dodaję żółtka oraz cukier i miksuję parę minut. Następnie mieszam zmielony ser i masło z ubitymi żółtkami wraz z cukrem. w małej miseczce mieszkam proszek do pieczenia, mąkę raz budyń. Delikatnie wsypuję proszki przez sitko i mieszam drewnianą

Receptura smaku
Malinowa tarta 150

malin - 2 galaretki malinowe - 700ml wrzątku na dwie galaretki (w chłodne dni można dać więcej wody) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja zrobiłam więcej ciasta do sernika jagodowego , więc miałam już gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce(...)Wyjmujemy ciasto, wykładamy nim formę włącznie z bokami (ciasto, które zostanie zamrażamy), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy dwie galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem 138

liście moich słabości (nie będę udawać, że jest inaczej) ;) Jakże mogłoby ich zabraknąć w tym przepisie? Natomiast kruchy spód jest absolutnie genialny i polecam go również do serników i innych bezglutenowych ciast. Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 40 gram blanszowanych migdałów 1 małe ziarno tonki (opcjonalnie) 1 łyżka oleju migdałowego tłoczonego na zimno (ewentualnie można zastąpić innym orzechowym) 1 łyżka(...)foremki (4 małe o średnicy 9 cm) zarówno dno, jak i ścianki. Nakłuwamy ciasto widelcem (na płaskiej powierzchni dna), wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i wyciągamy spody z foremek. W międzyczasie przygotowujemy krem - mielimy migdały i bób tonka w młynku na mąkę, a następnie mieszamy z quinoą i pozostałymi składnikami

Quinoa Raz!
Wiosenna szarlotka z budyniem na łaciatym biszkopcie 134

znudzą i pasują na każdą okazję - sernik i szarlotka. Pomysł na kolejną wersję szarlotki zrodził się niedawno przy okazji Wielkanocy i postanowiłam go w końcu zrealizować. Mamy serniki pieczone i te na zimno, a ciasta z jabłkami głównie występują w tej pierwszej wersji. Ta propozycja jest trochę inna, lekka i świeża, w sam raz na wiosnę :) Wiosenna szarlotka(...)średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia(sam spód). Wylać połowę ciasta na tortownicę, a do reszty dodać karob i wymieszać. Wylać na jasne ciasto. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni(sprawdzić stan ciasta drewninym patyczkiem). Przestudzić. Warstwa budyniowa: 1 duży budyń Delecta 3 łyżki ksylitolu 750 ml mleka Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu - w cześci mleka

FitKot
Ciasto z kaszy manny z owocami 213

już kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny . Zarówno te na zimno , jak i te wymagające pieczenia. Zwykle robi się je błyskawicznie , a w smaku przypominają ulubione sernik. W moim domu goszczą często i zwykle znikają do ostatniego okruszka! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto ze słodkimi winogronami. Kruche ciasto , masa z kaszy manny i owoce(...)drugiej dodajemy budyń. Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę. Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut. Winogrona kroimy na połówki. Rozbełtane jajko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do masy z kaszy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy owoce i delikatnie jeszcze raz mieszamy. CAŁOŚĆ: 1/4 ciasta odkładamy , resztą wylepiamy

Ostra na Słodko
Sernik królewski 1798

przechowywać parę dni w lodówce( u mnie 3), tylko zyska na smaku.... Zastanawiam się skąd nazwa”królewski”? Nie mam pojęcia.... chyba dlatego, że oblednie smakuje, prawdziwie po królewsku...   Sernik królewski Składniki na blaszkę 23x33 cm: Kruche ciasto:   200 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki 180 g masła 160 g cukru pudru 2 żółtka 4 łyżki gęstej(...)cukru wanilinowego 2 łyżki proszku budyniowego  waniliowego lub śmietankowego bez cukru  rodzynki ¾ szklanki Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Rodzynki zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 15 minut. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, kolejno dodajemy po jednym żółtku,   miksując po każdym dodaniu. Następnie stopniowo dodajemy twaróg i dokładnie miksujemy, do połączenia składników

Mia Cucina Sofieta
Ciasto z kaszy manny z musem truskawkowym i truskawkami. 254

ciasto jest fajną alternatywą dla serników na zimno, które w pewnym momencie się przejadają. Nie za słodkie, bardzo truskawkowe, mega sycące, idealne nawet na śniadanie, nie mówię już, że jako dodatek do  kawy na tarasie w upalny dzień .... Składniki: 2 opakowania herbatników np. petitków 1 litr mleka 200 g masła   3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)formy wykładamy herbatnikami. W garnku umieszczamy mleko z cukrami i masłem. Należy to zagotować. Do gorącego dodajemy szklankę kaszy manny i znów  zagotować i tak około minuty lub dwóch trzymamy na ogniu, mieszając, do otrzymania gęstej kaszy. Gorącą kaszę wylewamy na herbatniki i wyrównujemy. W jeszcze ciepłą kaszę trzeba powciskać truskawki które nam zostały, i zalewamy to przestudzonym musem

Malinowe Pocałunki
Jagodowy sernik na zimno 148

To jest bardzo normalne, że mam jagody - mrożę. W tym roku zamroziłam bób (musi być obgotowany), kurki i szparagi (muszą być zblanszowane), jagody i poziomki. No

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania