sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:316/478)

Kruche ciasto z jogurtem i jeżynami 295

albo je serniki sporadycznie to może się pomylić! Bo to ciasto to taki oszukany sernik bez sera, masa jogurtowa jest jednak lżejsza i mniej kaloryczna od tradycyjnego sernika. Ta pyszna masa jogurtowa z budyniem została zamknięta pomiędzy dwoma warstwami pysznego kruchego ciasta. Na powierzchni jogurtowej masy rozrzucone zostały jeżyny, które barwią w niektórych miejscach strukturę tego ciasta. Ciasto(...)ręcznie siekając wszystkie składniki nożem i szybko je wyrobić, gdyż ciasto kruche „nie lubi” temperatury rąk. Przygotowane ciasto dzielimy na pół, przekładamy do woreczków i wkładamy na ok. 30 minut do zamrażalnika aby stwardniało. Jedną część ciasta wyciągamy i wylepiamy nim dno tortownicy i podpiekamy w piekarniku ok. 15 minut w 180 stopniach C. W międzyczasie przygotowujemy masę jogurtową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z rosą 213

Pyszny, delikatny, klasyka wśród serników. Smacznego! Źródło   Sernik z rosą Składniki spód kruchy: ok. 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego masa serowa: 1 kg sera 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 duży budyń ok.1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju lub masła 2 jajka całe(...)też cukier waniliowy lub aromat, mleko, olej, budyń,  itd. Miksuję. Wylewam masę serową na kruchy spód (nie zapiekałam!). Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 45 minut. Do sześciu białek dodaję cukier i kręcę na sztywną pianę. Po tych 45 minutach pieczenia otwieram piekarnik, nakładam pianę, zamykam i piekę w 180°C ok. 10-15 minut. Uwaga

Smaki Natalii
Sernik na kruchym spodzie II 158

Sernik jest mało słodki. Dla osób lubiących słodsze ciasta proponuję zwiększyć ilość cukru dodanego do masy serowej. Składniki: ciasto: 1/2 kostki margaryny Kasia 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku Dr Oetker 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny(...)masą serową,  wierzch posypałam resztą ciasta. Ciasto piekłam w temperaturze 180 stopni przez 1 g i 10 min, następnie zmniejszyłam piekarnik do 150 stopni i piekłam przez 10 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyłam, uchyliłam jego drzwiczki i pozostawiłam do przestygnięcia. Żeby ciasto było wyższe proponuję użyć blaszki o wymiarach 25x30

Darcia w kuchni
Sernik Karakuł 288

Witajcie :) Dzisiaj zapraszam na przepyszny i mój ulubiony sernik Karakuł .     Połączenie kruchego kakaowego ciasta z masą serową , myyy pycha  :) myślę że ten sernik zadowoli podniebienie nawet najwybredniejszych smakoszy ciast :) Składniki : 3 szklanki mąki  1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao(...)sztywną pianę , dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką. Warstwy : 1. starte ciasto kakaowe 2. masa serowa 3. starte ciasto kakaowe Piec w temperaturze 180 stopni około 45/ 50 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik 3 Smaki 266

Dzisiaj mam przyjemność przedstawić Wam pyszny przepis na serniczek na zimno. Składa się z 3 warstw, czekoladowej, malinowej i śmietanowej. Pyszna, kremowa konsystencja, polecam szczególnie na

Różne smaki w kuchni
Super cytrynowa tarta z gruszkami 180

Dosyć dużo pracy z tym ciastem, ale jest pyszne. Mocno cytrynowa masa, gruszki to daje super smak. Masa cytrynowa – Cytryny sparzyć, wysuszyć. Zetrzeć na tarce

Kuchnia Pokoleń
Kokosowy sernik 227

Dziś miałam naprawdę dziwny dzień.. który na szczęście zmierza ku końcowi, a ja wygodnie siedzę przed telewizorem popijając moją ulubioną zieloną herbatę i odmrażając zmarznięte

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik gotowany z masą wiśniową 175

Zapraszam Was na kolejną wersję sernika gotowanego w nowej, owocowej odsłonie:) Kruche ciasto z bogatą warstwą frużeliny wiśniowej oraz delikatny akcent wiśniowy pod maksymalnie słodką i kremową masą serową.... Wierzch ciasta stanowią biszkopty zalane orzeźwiającą galaretką pomarańczową- być może lepiej pasowała by tutaj wiśniowa( co by dopełnić całości;) ale nie posiadałam  na domowym "stanie";p Bardzo słodkie, najlepsze następnego(...)Gotujemy aż masa zgęstnieje. Do masy dodajemy żelatynę rozrobioną w gorącej wodzie. PIECZENIE KRUCHYCH BLATÓW: jedną część ciasta wykładamy do tortownicy o standardowych wymiarach, nakłuwamy widelcem, pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. drugą część ciasta wykładamy do tortownicy o standardowych wymiarach, nakłuwamy widelcem, smarujemy 4 łyżkami frużeliny wiśniowej( resztę zostawiamy) pieczemy 30-35 minut w temp. 180 stopni

Domowe ciasta
Piernik 192

tylko na święta robi się pierniczki :) Jeśli szukacie inspiracji na inne świąteczne przepisy, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisu z przepisami na świąteczne pierniki , makowca czy pyszny sernik z rosą . Albo możecie iść na całość i obejrzeć wszystkie świąteczne wpisy w zakładce Boże Narodzenie :) Składniki: 3 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 szklanka miodu 2 jajka(...)przesiewamy wszystkie suche. Mieszamy szpatułką lub miksujemy na niskich obrotach miksera aż do uzyskania jednolitej masy (nie dłużej!). Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45-50 minut lub do “suchego patyczka” w temperaturze 170 stopni. Czas, kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać na zrobienie polewy. Pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę podgrzewamy na małym ogniu

Ciastkozercy
Proteinowy torcik z kremem „serowym” limonkowym i szpinakowym ciastem (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 181

świeżego szpinaku -100g szklanki oleju rzepakowego -40 g siemienia lnianego mielonego -200 ml gorącej wody -sok z 1/2 cytryny -1 łyżeczka sody oczyszczonej -1 łyżeczka proszku do pieczenia „Sernik” limonkowy -180g tofu naturalnego -150g mleka sojowego/ryżowego -70g suchej kaszy jaglanej + 150-200g wody -3 limonki (i otarta skórka z jednej lub dwóch(...)mleko roślinne, olej, ksylitol, szpinak, sok z cytryny na gładką masę. Na końcu dodać glutek z siemienia lnianego i znów miksować. 6. Do suchych skąłdników dodać mokre i kilak minut mikserem na wysokich obrotach całość połączyć. 7. Do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia wlać ciasto i piec w 170-80’C ok 40-55 minut. Należy sprawdzać

Candy Pandas
Ciasto Maczek Porzeczkowy 1173

cukru 100g suchego maku 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub 2-3 krople aromatu migdałowego Krem: 550g gotowego sera na sernik 5 łyżek cukru pudru 350g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 galaretki w proszku (użyłam gruszkowej i przezroczystej truskawkowo – waniliowej) 450ml gorącej wody 400g umytej porzeczki bez szypułek(...)jajeczną masę, dodać mak i delikatnie wymieszać szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Obie galaretki przesypać do miski i zalać gorącą wodą (450ml), mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięty

Mała Cukierenka
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 178

andyzowana skórka pomarańczowa kojarzy mi się ze Świętami. Zarówno przed Bożym Narodzeniem jak i przed Wielkanocą dodaję ją do wypieków w hurtowych ilościach. Żadne serniki, makowce, czy baby nie mogą się bez niej obyć. Zapach pomarańczy to kwintesencja Świąt! Najlepsza jest oczywiście ta domowa, która nie zawiera połowy tablicy Mendelejewa, bo do jej przygotowania w zupełnosci wystarczają 3 składniki(...)umyć w wodzie z sodą i octem (to usuwa pestycydy). Odkrój białą część, a resztę skórki pokrój w niewielką kostkę. Przełóż do rondla, wlej wrzątek i gotuj przez 5 minut. Następnie wodę odlej, a czynność powtórz raz jeszcze. Do przegotowanej skórki wlej 100 ml wody oraz cukier i gotuj na małym ogniu, aż woda wyparuje (około 45-60 minut). Odstaw

Food Square
Proteinowy, jagodowy tort serowy (bez glutenu, cukru białego) 262

Dlatego cały zyskał już miano proteinowego ciacha 💪  Nie był planowanym dziełem na bloga, ale jednak efekt końcowy jest nawet uroczy 😍  W ten o to sposób powstał torciko-sernik jagodowy a żeby było śmieszniej udekorowany jest jeżynami 😉     Składniki (śr: 18 cm): Proteinowy, kakaowy biszkopt (śr: ok 15 cm) -4 duże jajka -5-6 łyżek gorzkiego kakao(...)jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy o 15 cm średnicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika

Candy Pandas
Przepis #51 Lekka dietetyczna pianka z truskawkami na biszkopcie kokosowym - bez glutenu 163

głowie: wiedziałam co chcę zrobić ale zastanawiałam się jakich składników użyć by było jak najbardziej zdrowe a jednocześnie smaczne. I tak oto powstało ciasto, które trochę przypomina sernik na zimno chociaż w sumie nie wiele ma z nim wspólnego:) Ciasto jest bez glutenu i laktozy! Jest bardzo lekkie i na prawdę zawiera bardzo mało kalorii. Jedna porcja(...)ubijając. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Energicznie i szybko mieszamy. Przekłada my masę do okrągłej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia. Pianka Żelatynę łączymy z wodą i pozostawiamy na 5 min aby spęczniała. Między czasie białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem

Health-Fit-Life
Sernik z rabarbarem 315

ciasto to taki mój sernikowy hit. Nie zawiera ani grama twarogu a zapewniam,że smakuje wybornie i w niczym nie odbiega od tradycyjnego sernika. Rolę twarogu pełni jogurt grecki i serek waniliowy. Piekłam go już kilkakrotnie,za każdym razem z innymi owocami. Był już z borówkami klik ,nektarynkami i malinami klik ,bananem i gruszką klik .  Teraz postanowiłam wypróbować(...)spód z biszkoptów, wyrównać.  Rabarbar dokładnie umyć,nie obierać,pokroić na kawałki i ułożyć na masie serowej.  Ciasto wstawić do nagrzanego 180 stopni piekarnika . Piec 60 - 70 minut. Po upieczeniu wystudzić i polukrować. Kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania