sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:270/478)

Sernik pieczony w kruchym czekoladowym cieście, niebo w gębie 301

robocie kuchennym, ale bez niego też można, po prostu szybko zagnieć i podziel na dwie części, zawiń w folię spożywczą i do lodówy lub zamrażary na dwie godziny. Sernik : WSZYSTKO W TEMP. POKOJOWEJ - 2 kilo tłustego twarogu mielonego min. 2 razy - 10 jaj - 375 g masła - 2 szklanki cukru pudru - 2 cukry wanilinowe - 40 g budyniu śmietankowego Włącz piekarnik(...)papierem do pieczenia. Zetrzyj przygotowaną wcześniej jedną cześć ciasta na dno blachy, wyłóż na nią masę serową i na wierzch zetrzyj drugą część ciasta. Piecz przez min.65 - 70  minut w 170°C. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym 196

zimno, a dziś zrobiłam sernik na zimno na biszkopcie. Pyszne ciasto  podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice  z kolekcji    JESIEŃ - PORCELANA BOGUCICE Sernik porzeczkowy z musem truskawkowym Składniki : Biszkopt jajka - 6 szt cukier - 6 łyżek mąka - 6 łyżek proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Masa serowa : ser biały w kostce - 0,5 kg żelatyna(...)ubitych białek dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Blachę o wymiarach (40x24) wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec ok.25 minut w 175 stop, ostudzić. Masa serowa : Do miski wyłożyć ser, dodać jogurt i cukier, blenderem zmiksować. Porzeczki oszypułkować, opłukać, dodać do sera, zblenderować. Żelatynę rozpuścić w gotowanej wodzie, lekko przestudzić

Kuchnia Danusi
Torcik winogronowy z masą serowo-budyniową 200

budyniem waniliowym czy ciasto a'la sernik na zimno. Więc zdecydowałam się połączyć oba skladniki i tak oto powstała - moim skromnym zdaniem - bardzo udana masa w smaku przypominająca sernik, ale nieco delikatniejsza i kremowa :) Już teraz wiem, że w przyszłości jeszcze niejednokrotnie ją wykorzystam :) Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki(...)lśniącą bezę. Następnie (również partiami) wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem tortownicy i pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie wyjmujemy je z formy, zdzieramy papier, kładziemy na talerz i ponownie zakładamy tortownicę.  Masa: Z 500 ml mleka, 2 łyżek cukru

My simple kitchen
Babka serowa z rodzynkami 200

dodatek sera. Jednak mojej mamie i mężusiowi bardzo smakuje więc może znajdzie więcej zwolenników. składniki: 350 g mąki, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 250 g sera jak na sernik może być mielony lub też z wiaderka 2 jajka 200 g margaryny lub masła 100 g cukru pudru 2 garście rodzynek kilka kropel aromatu rumowego 5 kopiastych łyżek śmietany(...)aromat rumowy. Formę na babkę natłuścić i posypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy, ciasto wyrównać zwilżoną łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 50 minut. Po wystudzeniu dowolnie udekorować, u mnie biała polewa czekoladowa i kolorowa posypka

Monia miesza i gotuje
Pyszny sernik 222

wyobrażam sobie Świąt bez sernika. A ten jest rewelacyjny. To mój faworyt - tradycyjny z rodzynkami i na kruchym cienkim spodzie. Polecam! Składniki (na blaszkę 24x36 cm): ciasto: 1 czubata szklanka mąki (może być trochę więcej) 85 g masła / margaryny 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru cukier waniliowy ser: 1,25 kg sera białego (zmielić(...)wykonania: 1. Zrobić kruche ciasto: sypkie produkty przesiać, posiekać z zimnym tłuszczem, dodać żółtka i zagnieść ciasto. Schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. 2. Rodzynki zalać wrzątkiem, po 10 minutach odcedzić. 3. Zrobić masę serową: żółtka utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym do białości, stopniowo dodawać zmielony 3-krotnie ser i miękkie masło lub margarynę. Następnie dodać olejek i budyń

Kuchnia domowa Ani
Sernik tradycyjny z kandyzowaną skórką pomarańczy 258

można jeść jeszcze na ciepło - mniam! Do przygotowania użyłam domowej roboty kandyzowanej skórki pomarańczy . Przepis na sernik znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! Składniki na klasyczny sernik: 1 kg twarogu z wiaderka 200 g masła 150 g cukru 4 duże jajka 50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy(...)połączenia składników. Dodajemy bakalie i mieszamy. 2. Formę do pieczenia 23 cm wykładamy papierem do pieczenia (chyba, że używacie silikonowej formy, wtedy pomijamy). Wlewamy serową masę. Pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiach. Smacznego

My Culinary Art
Poświąteczne śniadanie - bułeczki na jogurcie 199

znalazłam bardzo obiecującą ofertę wakacyjną, co napawa mnie ogromnym optymizmem.  A co do jedzenia... Brzuchy pewnie macie pełne żurku, białej kiełbasy, szynek najróżniejszych, sałatek, babek, mazurków i serników. Dlatego dzisiaj zaproponuję Wam coś zupełnie nieświątecznego, bez czego jednak większość śniadań się nie obejdzie - pieczywo.  Miałam akurat w domu jogurt naturalny, i potrzebowałam bułeczek na śniadanie. Na blogu(...)masła dodatkowo: 1 jajko 15 g sezamu Mąkę przesiać do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać cukier i zalać połową mleka. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie do zaczynu dodać resztę mleka, jogurt, jajko i sól. Zagnieść ciasto. Masło rozpuścić i przestudzić, dodać do ciasta. Wyrobić. Ciasto ma być gładkie, może się delikatnie lepić. Odstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik czekoladowy z masą wiśniową 169

Adresowany do miłośników bardzo czekol adowych, wytrawnych wypieków. Sernik na pewno zaspokoi apetyt na czekoladę nawet najbardziej wymagających czekoholików J Dla mnie idealne połączenie: czekolada plus wiśnie…     SERNIK CZEKOLADOWY Z MASĄ WIŚNIOWĄ Składniki: Masa sernikowa: ·          500 g twarogu sernikowego(...)cukrami.   Masło kroimy w kostkę, dodajemy do mąki i siekamy nożem, do połączenia się składników Dodajemy rozmącone jajko i szybko zagniatamy. Ciasto wstawiamy do zamrażarki na 10-15 minut. Piekarnik nagrzewamy do 180°C . Ciasto podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Przekładamy do formy. Nakłuwamy widelcem, wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nie kamyczki (można użyć również grochu czy fasoli

Mania Gotowania
Seromakowiec 595

Jeżeli lubicie sernik i makowiec a macie dylemat, które ciasto upiec, to ta propozycja będzie dla Was. Takim kompromisem jest seromakowiec. Może to ciasto jest pracochłonne i czasochłonne, ale efekt i smak bez wątpienia ten trud wynagrodzi. Kruche i delikatne ciasto w połączeniu z wilgotną masą makową i serową to bogactwo smaków, które zadowoli każdego łasucha(...)seromakowiec jest połączeniem kilku przepisów. Ciasto kruche upiekłam takie, jak na kruchy placek morelowo budyniowy . Masę serową wykorzystałam, z niewielkimi zmianami, z sernika wiedeńskiego . Masę makową – tu się wykpiłam, bo tym razem „uszlachetniłam” gotowca. Serniki (górną warstwą seromakowca jest sernik) przeważnie dekorowane są czekoladą lub posypwane cukrem pudrem. Tym razem skorzystałam z „podpowiedzi” Doroty i seromakowiec ozdobiłam

mojewypiekiinietylko
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą 455

wypieków. Dziś ciasto o kruchym spodzie i bardzo słodką bezą,której słodycz przełamana jest kwaskowatymi porzeczkami.  Dla mnie pycha:) Polecam również inne moje pyszności z czerwonymi porzeczkami:  sernik na zimno   drożdżówka     bułeczki  ciasto:  250 g mąki tortowej 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 200 g masła(...)użyłam kwadratową o wym. 25/25 cm) wysmarować masłem. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki,ponakłuwać widelcem,wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i podpiec na złoty kolor ( ok. 20 minut). Wyjąć i przestudzić. Białka ubić ze szczyptą soli na pianę dodając stopniowo cukier. Piana musi być sztywna i lśniąca. Na koniec dodać mączkę ziemniaczaną. Porzeczki wymieszać z cukrem i mączką

Kolorowa kuchnia Elki
TRUSKAWKOWA ZEBRA NA ZIMNO - SERNIK 147

innym razem owocowy lub czekoladowy. Jako, że mamy wiosnę przygotowałam sernik na zimno, którego wnętrze przypomina namaszczenie zebry. Różowy kolor ciasta jest truskawkowy, a biały to klasyczny sernik na zimno. Składniki: SPÓD CIASTA 1/4 kostki Palma firmy Bielmar 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA(...)solą. Na sam koniec wlać rozpuszczoną Palmę firmy Bielmar. Ciasto przelewamy do tortownnicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok 40 minut (patyczkiem sprawdzamy czy patyczek jest suchy). Jak spód ciasta wystygnie przygotowujemy masę serową: Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę zalać zimną wodą. Gdy napęcznieje podgrzewamy w kąpieli wodnej

Kuchnia w oparach
Zupa krem z dyni z imbirem,  gałką muszkatołową i... z grzankami 197

dodatkami. Czasami kupuję większą ilość dyni i robię z niej duży słoik musu i wtedy wymyślam co z niego zrobię. Tak było i tym razem. Z części puree upiekłam sernik, natomiast z pozostałej ugotowałam zupę krem, którą zjedliśmy z wielkim apetytem. Za oknem deszcz i zimno a na stole miseczka gorącej rozgrzewającej zupy... Składniki: 300 g  puree(...)kawałka otrzymałam 2 pełne łyżki startego imbiru. Na rozgrzane na patelni masło wrzuciłam posiekaną cebulę i imbir. Wymieszałam i dołożyłam puree z dyni. Smażyłam na średnim ogniu około 5 minut. Bulion zagotowałam i przełożyłam do niego zawartość patelni.   Gotowałam jeszcze około 7-10 minut. Przyprawiłam solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Wlałam śmietanę. Zmiksowałam blenderem. Zrobiłam grzanki. Kromki

Kuchnia u Krysi
Sernik wiedeński 194

będę się wiele rozpisywać tylko powiem klasyczny sernik bez spodu, czyli  lekki, puszysty uwielbiany przez wszystkich sernik wiedeński.  Gorąco polecam! Składniki: 1 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 6 jajek 100 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Miękkie masło utrzeć z cukrem(...)delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C i pieczemy przez 1 h i 20 minut. Po upieczeniu pozostawić na kilka minut w zamkniętym piekarniku, następnie lekko uchylić i pozostawić do wystudzenia. Po całkowitym ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Torcik serowy 135

jestem wtedy chyba bardziej kreatywna. Wymyślam, próbuję i jem takie ilości słodkiego, że no właśnie.... muszę później poćwiczyć. Tym razem zaczęłam od najzwyklejszego biszkopta. A, że lubię serniki no to poszło dalej i powstał całkiem dobry torcik. Powstał wczoraj, a dzisiaj już prawie go nie ma. I co znowu trzeba poćwiczyć. Składniki: na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka(...)ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Na wolnych obrotach miksera dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać do tortownicy. Piec w temp. 170°C przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić. Twaróg, masło, jajka i cukier podgrzewać w rondelku. Gdy wszystkie składniki się połączą zagotować. Masę rozdzielić do dwóch rondelków

Pysznie & Pięknie
Torcik jabłkowo- serowy 152

Idealne połączenie najbardziej lubianych ciast : szarlotki i sernika. Pycha! Składniki na ciasto: 20 dag mąki tortowej 14 dag masła 8 dag cukru pudru 2 jajka 4 łyżeczki rumu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 75 dag jabłek Składniki na masę serową: 25 dag tłustego białego sera 5 dag masła 8 dag cukru pudru 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego(...)Ciasto rozwałkować, przenieść na przygotowaną blachę i podpiec na złoto. Ser dokładnie zmielić, masło utrzeć z cukrem, dodać jajko, śmietanę, budyń i cukier waniliowy. Następnie całość ucierać około 20 minut na jednolitą masę. Na podpieczonym spodzie wyłożyć jabłka, a na nie masę serową, którą smarujemy rozmąconym jajkiem ze z łyżką śmietany. Włożyć torcik do piekarnika nagrzanego do 160 stopni

Tradycyjna Kuchnia