sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:271/478)

Sernik z mango i białą czekoladą 138

Sernik jest fenomenalny w smaku! Jest niebiańsko kremowy, lekki jak chmurka i bajecznie słodki! Obiecuję zakochasz się w smaku tego ciasta! A pomyśleć, że kiedyś nie znosiłam piec serników. Spód: 75 g masła 200 g ciastek oreo Masa serowa: 1 kg waniliowego twarogu 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 40 g budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)ciastka połączyły się z masłem. Mokrą masą ciastkową wykładamy spód tortownicy o średnicy 24 cm. Tortownicę wcześniej smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód). Wstawiamy na kilka minut do lodówki. Masa serowa: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180*C (bez termo obiegu). Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.  Do misy miksera wykładamy ser z wiaderka, dosypujemy cukier

VioletoweKucharzenie
Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką 179

Kruszonką Składniki: Ciasto: 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 120g mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru 150g schłodzonego masła 2 żółtka Krem: 250g serka mascarpone 250g gotowego sera na sernik 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 500g owoców jagodowych (użyłam borówki, jeżyn, czarnej porzeczki, malin) Kruszonka: 4 łyżki cukru (użyłam jasnego brązowego(...)Dodać żółtka, wymieszać łyżką i następnie zagnieść rękoma ciasto (ciasto można również przygotować w robocie kuchennym). Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 60 minut. 2. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i podsypując odrobiną mąki, rozwałkować na wielkość blaszki 25x30cm (blaszka wyłożona papierem do pieczenia) i ciasto przełożyć do blaszki, wyrównać jeśli trzeba. Ciasto ponakłuwać widelcem

Mała Cukierenka
BŁYSKAWICZNE CIASTO SEROWE Z BRZOSKWINIAMI 141

doskonale wiecie serniki to moja popisówka! Ten ulubiony Castingowy robi furorę zarówno wśród Was, jak i mojej rodziny i znajomych. Dziś mam dla Was przepis na kolejny! Tym razem ciasto serowe połączyłam ze słodkim serowym nadzieniem i brzoskwiniami – wyszło genialnie! Ciasto swoją konsystencją przypomina coś pomiędzy sernikiem a zapiekanką – koniecznie spróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: CIASTO: * masło(...)przez sitko. Masło siekamy z mąką, cukrem i szczyptą soli, dodajmy zmielony twaróg i szybko zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na kształt prostokąta, składamy w kopertę i ponownie rozwałkowujemy na prostokąt. NADZIENIE: Obrane brzoskwinie kroimy w plastry. Ser biały ucierany z żółtkiem, skórką startą

Ostra na Słodko
Ciasto z jeżynami, masą serową i kruszonką 166

pokojową. Ciasto : 200 g miękkiego masła 190 g cukru 4 jajka 250 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Na wierzch : 400 g śmietankowego sera (jak na sernik ) 300 g śmietanki kremówki 36% 1 i 1/2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru , taki na 500 ml 80 g cukru jeżyny 200 g ( w oryginalnym przepisie 1200 g rabarbaru(...)śmietanką kremówką, budyniem w proszku i cukrem, na jednolitą masę. Przygotowanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać mikserem ustawionym na wysokie obroty przez około 3 minuty Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać ją do jajecznej masy, wymieszać

Proste Potrawy
Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie 136

Słodki serniczek do kawy w dwukolorowej wersji. Sernik jest delikatny i wilgotny, natomiast jego spód bardzo chrupiący. Ciasto podałam na porcelanie  JESIEŃ PORCELANA BOGUCICE Spód: 100 g orzechów laskowych 130 g orzechów włoskich 100 g masła Masa serowa: 5 jajek 16 g cukru waniliowego (1 opakowanie) 0,5 szklanki cukru pudru 250 g chudego twarogu w kostce(...)Orzechy mielimy na strukturę bułki tartej. Masło roztapiamy w rondelku. Przelewamy do orzechów, wszystko mieszamy ze sobą. Wilgotną masą wylepiamy tortownicę o średnicy 24 cm. Formę wstawiamy na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Jajka ubijamy na żółtą pianę. Stopniowo dosypujemy cukier puder oraz cukier waniliowy. Następnie dokładamy twaróg z kostki (wcześniej gnieciemy go widelcem) oraz wiaderkowy. Delikatnie dosypujemy budyń

VioletoweKucharzenie
Desernik bananowy z mascarpone- na zimno 5127

zamarzyło mi się coś lekkiego i równocześnie słodkiego, a z tęsknoty za słońcem- coś słonecznego, to przypomniałam sobie o owym 'bananowcu'! :) I tak powstał lekki i kremowy desernik- zamiast sernika- gdyż zamiast sera wykorzystałam mascarpone, ze  zmiksowanymi bananami, otulony cytrynową galaretką i plasterkami bananów. Słodki w sam raz (o ile użyjecie bardzo dojrzałych bananów, w razie potrzeby należy dodać(...)łyżka * żelatyna- 20 g/4 płaskie łyżeczki (+ 100 ml wody) Dodatkowo: * banany- 2 szt. * galaretka cytrynowa- 1 szt. Żelatynę wsypać do rondelka, zalać zimną wodą i odstawić na kilka minut- do napęcznienia, a następnie podgrzać (nie gotować!), aż się rozpuści i lekko ostudzić. Mascarpone wraz z bananami, cukrem trzcinowym oraz waniliowym przełożyć do malaksera i zmiksować dokładnie na jednolitą i gładką

Kraina Miodem Płynąca
Niebiańskie sernikobrownie 229

Największą  popularnością na blogu cieszą się przepisy na brownie, a że ja całym sercem jestem również przy sernikach, postanowiłam to połączyć i stworzyć ciasto dwa w jednym! Jest obłędne! Mocno czekoladowy smak idealnie przełamuje delikatność sernika. Jest nie za słodkie, mięciutkie i wilgotne. Słodycz dla każdego, zwłaszcza na poprawę humoru w gorszy dzień! :) Niebiańskie sernikobrownie Składniki na masę(...)mikrofalówce) czekoladę. Nie przestraszcie się, że coś jest nie tak - ciasto jest gęęęęste! Około 3/4 ciasta przekładamy do foremki posmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną. Pieczemy 10 minut w temp. 170 st. Po czym przelewamy bardzo delikatnie na podpieczony spód masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu, zmielonego) 1 olejek waniliowy 1 łyżka budyniu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Sernik czekoladowo-śliwkowy 164

zakochać w smaku jeśli jest on trafiony w mój gust. Ten który dziś widzicie jest po prostu mega obłędny z czekoladą i śliwką oraz kruchym spodem stanowi rewelacyjny smak. Sernik jest mazisty i rozpływa się w ustach. Zapraszam... Składniki: spód 400 g ciasteczek digestive (czyli ciasteczek pełnoziarnistych) 150 g rozpuszczonego masła Masa: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej(...)Ciasteczka rozkruszyć na drobne okruszki i połączyć z jeszcze ciepłym, rozpuszczonym masłem. Masą wyłożyć spód blachy 26x37. Wyrównać i docisnąć masę i wstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut. 2. Śliwki pokroić w małą kostkę, namoczyć ok. 3 godz. wcześniej- w rumie lub w wodzie. Następnie namoczone śliwki wraz z amaretto podgrzewać na małym ogniu kilka minut, aż się lekko

Kubki smaku
Serniczki z czereśniami i bezą 149

Zamiast sernika proponujemy małe serniczki z dodatkiem smażonych czereśni, z lekką bezą.     Składniki na ciasto: -20 dkg mąki -20 dkg masła -5 dkg cukru pudru -1 żółtko (białko wykorzystamy do bezy) -1 łyżka zimnej wody     Składniki masy serowej: -0,8 kg twarogu -4 żółtka (białka wykorzystamy do bezy) -3/4 szklanki cukru -5 dkg masła(...)schłodzenia. Mielimy twaróg. Odsączamy czereśnie. Żółtka ucieramy z cukrem i wanilią. Dodajemy zmielony twaróg, mąkę ziemniaczaną, roztopione masło i miksujemy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy na kilka minut. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Wykładamy nimi foremki. Na dno każdej foremki nakładamy czereśnie. Wypełniamy masą twarogową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 30 minut

Maminek kulinarny
Morelowo mi! 195

przykład w lodach. A w serniku to sama poezja.  Spróbujecie...? Morele i ich kuzynki do kuchni zaprosiły również Ania , Emilia i Mirabelka . Koniecznie sprawdźcie, co przygotowały! Sernik rozmarynowy z morelami  Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 45 g cukru pudru 1 łyżeczka drobno posiekanych igiełek rozmarynu 100 g zimnego masła(...)rozmarynem. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. W tym czasie zagotować kremówkę z rozmarynem. Zdjąć z palnika, ostudzić. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrąg większy niż średnica tortownicy. Wyłożyć nim formę, formując dość wysokie brzegi. Gęsto ponakłuwać widelcem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagodowy sernik na zimno 252

Sezon na jagody:)  i desery :) Jagodowy sernik na zimno  SKŁADNIKI: spód :  150 g mąki 0,5 op. proszku do pieczenia 70 g cukru 1 jajko 75 g masła 1 łyżka kakao masa jagodowa: 3 szklanki jagód umytych i osączonych  40 g żelatyny 1/3 szklanki wody 330 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 300 ml serka homogenizowanego(...)łyżeczki cukru pudru 1 szklanka jagód Masło przeznaczone na spód roztopić, ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko zagnieść i podzielić na pół. Ciasto pozostawić na 30 minut w zamrażarce/lodówce. Po tym czasie wylepić spód wysmarowanej masłem i oprószona bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok 20 minut. pozostawić do ostygnięcia

MarciochaKucharzy
Sernik czekoladowy 149

twarogu homogenizowanego Sernik bez pieczenia z mrożonymi owocami Sernik na zimno z truskawkami Sernik z ziemniakami Sernik z mleka z porzeczkami Sernik bez sera Sernik z gruszkami Składniki: 80 dag zmielonego sera 3 jaja 2 łyżki masła 2 czekolady gorzkie 2 czekolady białe ¾ szklanki cukru 5 dag orzechów włoskich 20 dag herbatników 1 opakowanie(...)połowę z jasną. Do tortownicy włożyć ciemną masę serową , po czym rozłożyć ptasie mleczko i przykryć jasną masą serową . Wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec około 50 minut

Tradycyjna Kuchnia
Śmietanowiec w lekko kawowym cieście 195

Dzisiaj na blogu sernik bez sera, ciasto śmietanowe zwane śmietanowcem. A dookoła śmietanowej masy bardzo kruche ciasto kakaowo-kawowe. Wnętrze "sernika" jest delikatniejsze w smaku niż sernik na twarogu, lecz nie tak delikatne jak się spodziewałam. W planie mam już upieczenie wersji śmietanowca z owocami. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 2/3 szklanki kawy cappuccino (proszku(...)opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (każde po 40 g) Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Włożyć obie porcje do zamrażarki na ok. 45 minut. W tym czasie białka ubić na sztywno z solą, pod koniec dodać cukier i cukier migdałowy, łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Powinna powstać gęsta, błyszcząca piana. Do piany dodać przesiany

Czerwień i błękit
Sernik pomarańczowy 131

Dalszy ciąg wykorzystywania pomarańczy. Słodki, puszysty sernik, za oknem śnieg, a na talerzu wiosna! ;) Składniki: Spód czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 50 g brązowego cukru 1 duże jajko 100 g mąki Masa serowa: 1 kg sera półtłustego trzykrotnie mielonego 200 g cukru 4 duże jajka 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta z 2 pomarańczy(...)brązowy cukier i cały czas mieszając czekamy aż się rozpuści. Dodajemy jajko i mąkę i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Masa serowa Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce i ubijamy mikserem (bądź mieszamy rózgą) do połączenia się składników. Wylewamy na spód

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 151

mąki" z herbatników. Kopiastą łyżke masy odkładam do dekoracji, pozostałą cześć przekładam do formy i rozprowadzam dokładnie dociskając do dna i brzegów. Podpiekam 1 170 stopniach przez 15 minut. Kremówkę wlewam do garnka wraz z krówkami,  podgrzewam na małym ogniu ż do momentu całkowitego rozpuszczenia się krówek i powstania jednolitej masy.  Ser wkładam do misy miksera i miksuję(...)serowej. Miksuję caość przez chwilę. Na podpieczony spód nakładam masę krówkową, a na nią masę serową. Odstawiam do zastygnięcia (ser powinien być ścięty, ale nia tak gęsty jak w serniku na zimno). Przed podaniem dekoruję tartę okruszkami pozostałych herbatników

Magiczna kuchnia Darii
Podwójnie wiśniowy sernik na zimno 192

powstał ten sernik bez pieczenia. W masie serowej mamy wspomnianą konfiturę, wierzch natomiast stanowi frużelina wiśniowa - stąd sernik podwójnie wiśniowy ;). Wykonałam go na spodzie z czekoladowych ciastek. Sernik jest kremowy, kwaskowy od wiśni, po prostu bajeczny :). A najlepsze w nim jest to, że możemy go przygotować o każdej porze roku, nie tylko w sezonie na wiśnie, bowiem(...)ciastek, dobrze wymieszać. Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyrównać łyżką lekko dociskając. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki, poza śmietaną kremówką, powinny być w temperaturze pokojowej. Żelatynę zalać wodą, odstawić na 10 minut do napęcznienia. W naczyniu umieścić zmielony twaróg, jogurt grecki, cukier puder oraz ekstrakt z wanilii i zmiksować do połączenia. Dodać konfiturę

Opowieści z piekarnika
Kruche ze śliwkami 165

rozwałkowaną większą część ciasta  połówki śliwek (skórką do dołu) pianę z białek startą na tarce mniejszą część ciasta.  Pieczemy w temperaturze 170 st. przez 60-70 minut (w trakcie pieczenia można przykryć ciasto z wierzchu papierem do pieczenia).  Smacznego! - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/10/kruche-ciasto-ze-sliwkami-i-beza.html#sthash.csSCOFEP.dpuf   Kiedyś czytałam artykuł ortoreksji, czyli obsesji na punkcie odchudzania. Oczywiście wpadłam(...)smakuje, a mąkę pszenną zamienię na razową. A tak zwyczajnie, chcę pocelebrować chwilę... sama, z mężem, z przyjaciółką. I chcę czuć smak, który dobrze znam 9czyli klasycznego pączka, sernika, kruchego ciasta z owocami).  No :) Stąd przepis na kaloryczne, mocno glutenowe ciasto.  W dodatku z dodatkiem nabiału i z potrójną porcją cukru (jest w cieście, w kruszonce i wiadomo

bistro mama
Pudding śniadaniowy 83

Nie tylko na śniadanie, choć zacząć dzień taką pysznością, to sama przyjemność. Klinek chudego twarogu (250g) miksujemy z dwoma żółtkami. Dodajemy słodziwo wedle uznania. Ja dodałam

Kucharzyca
Ciasteczka cynamonowe 139

tradycyjne, bo przecież trochę przyjemności w tym czasie nikomu nie zaszkodzi (i trochę cukru także). Poza tym na świątecznym stole pojawią się na pewno ciasta: w planach mamy sernik, makowiec i piernik. Do tego sałatki, ryby, mięsa i oczywiście pierogi i krokiety. Ciasteczka cynamonowe 50 g mąki jaglanej 100 g mąki orkiszowej 50 g mielonych migdałów (mąki migdałowej(...)części. Każdą z nich rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinaj ciasteczka o dowolnych kształtach i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Przed podaniem udekoruj je w dowolny sposób. Smacznego Artykuł Ciasteczka cynamonowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
WIELKANOCNE MAZURKI, BEZCUKROWE Z KREMEM DAKTYLOWO-ORZECHOWYM I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 106

zblendowanie daktyli z masłem orzechowym. Mazurki polałam gorzką czekoladą osłodzoną miodem, ozdobiłam wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów.  Mazurek to jedno z obowiązkowych ciasto na świątecznej liście wypieków, obok sernika i babki tworzy mój ulubiony wielkanocny zestaw. . SKŁADNIKI NA KRUCHY SPÓD: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki maki pełnoziarnistej 100 g. mielonych migdałów kostka masła  (200 g.) 2 łyżki(...)pieczenia, formuje kształt jajek, pamiętając o zagięciu boków wkładam do lodówki na ok. pół godziny przed upieczeniem nakłuwam ciasto w kilku miejscach widelcem piekę w 180 stopniach 15 minut SKŁADNIKI NA KREM DAKTYLOWO - ORZECHOWY ok 40 sztuk suszonych daktyli (wcześniej  zalewam  je wrzątkiem, powinny się moczyć ok. 30 minut) ok 4 łyżki wody z daktyli 4 łyżki masła

Upiecz sobie babeczkę
Jogurtowiec truskawkowy 286

zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i słoiczków. A serniczek przepyszny idealny na upały. składniki: 1000 g jogurtu naturalnego 5 łyżek cukru 700 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny małe biszkopty do wyłożenia formy Jogurt naturalny(...)rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus i połączyć z wystudzoną galaretką, odstawić. Do rondelka wlać mleko, wsypać żelatynę, odczekać kilka minut aby napęczniała. Następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Jogurt naturalny przełożyć do miski. Dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować

Monia miesza i gotuje
Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy 133

trzy... ;)) od serca są na miejscu i wywołują uśmiech. Tym razem wersja pomarańczowa, z nutką wanilii, płatkami czekoladowymi i delikatnym spodem z dodatkiem mojego ulubionego karobu.  Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 60 g oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka sproszkowanego karobu(...)pomarańczy do dekoracji: płatki czekoladowe Decorada Delecta Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić w miarę równomiernie ciasto. Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut w 180 stopniach, przestudzić.  Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol, skórkę z pomarańczy i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki

FitKot
Babka twarogowa pieczona w keksówce. 144

Znalazłam ten przepis w mojej starej gazecie. Zaciekawił mnie bo niby to sernik, a tak dużo mąki. Byłam ciekawa smaku. Konsystencja lekko wilgotna. Smak zupełnie inny jak wszystkie Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boki również. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Powoli dodawać twaróg na przemian z mlekiem i mąką. Wlać płynne masło.Dodać rodzynki(...)mniejsza jak 35 cm x 15cm. Można również upiec w kwadratowej formie, następnie pociąć na kawałki. Wlać ciasto do dużej keksówki. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 przez 5 minut, następnie zmniejszyć do 180 C i piec 50 minut. Zostawić w formie, aż całkowicie ostygnie. Polać polewą lub lukrem

Kuchnia Pokoleń
O tym, dlaczego mam fajnego Tatę. I sernik. Zielony 174

delikatna nuta cynamonu. Spód jest kruchutki, bardziej przypomina ciasteczkowy niż klasyczny kruchy. Masa serowa jest cudownie kremowa, delikatna, a jednocześnie ciężka. Coś wspaniałego! Ja nie potrafię się oderwać... Sernik z białą czekoladą i zieloną herbatą matcha (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 75 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 1,2 łyżeczki cynamonu(...)matcha (proszek) Mąkę przesiać, wymieszać z migdałami, cukrem, cynamonem i solą. Dodać zimne masło, posiekać, a następnie zagnieść. Wysypać na spód tortownicy, dokładnie ugnieść. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piec w 170 st. C. przez 15 minut. Ostudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Połowę kremówki zagotować, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Zalać kremówką posiekaną czekoladą, wymieszać do jej rozpuszczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z truskawkami 155

Składniki: Ciasto:  4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżka wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 250 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru (można dodać dowolną ilość w zależności od preferowanej słodkości masy) 5 łyżeczek żelatyny skórka otarta z 1 cytryny  Dodatkowo(...)mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, zdejmujemy papier. Masa serowa: Twaróg przekładamy do miski. Dodajemy cukier puder i skórkę z cytryny. Miksujemy aż do połączenia składników. Śmietanę kremówkę ubijamy

My simple kitchen
Sernik brzoskwiniowy 533

kolejny serniczek z książki siostry Anastazji "100 nowych ciast". Sernik dobry, wilgotny. Takie właśnie serniczki lubię najbardziej...:) Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej). Ja upiekłam taki: 4 jajka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 szklanka mąki tortowej: 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać cukier kryształ(...)mąkę z proszkiem do pieczenia (przesiane przez sito) i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 25x35 cm i piec w temperaturze 175 0 C około 15-20 minut.  Składniki na masę serową: 1,5 kg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru kryształu; 12 jaj; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 1 łyżka mąki ziemniaczanej

In my kitchen
Serniczki expresowe 250

Jednym z moich ulubionych ciast jest sernik. Bez względu na rodzaj czy formę, po prostu uwielbiam się nim delektować. Dziś przedstawię Wam jego mini wersję, w najprostszej i do tego bardzo szybkiej postaci. Często jest tak, że w lodówce mam kostkę białego sera, która aż się prosi, żeby ją wykorzystać... Składniki: 250 g sera twarogowego chudego (może być również(...)miski. Ser musi być miękki i wilgotny. Łączymy ręka na jednolitą masą. Przelewamy do papierowych foremek na muffinki. Zapełniamy około 1/2 każdej foremki. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut (aż serniczki zaczną się rumienić z wierzchu). Studzimy chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie na kratce. Dowolnie dekorujemy np. cukrem pudrem i odrobiną sosu wiśniowego . Smacznego

Słodkie okruszki
Ciasto brzoskwiniowe z kaszy manny 439

kaszy manny jest niezwykle łatwe i szybkie. Swoim smakiem pozytywnie zaskoczy nawet tych , którzy tego typu ciast nie darzą wielkim zamiłowaniem! A niektóry na pewno pomylą to ciasto z sernikiem ! SKŁADNIKI: ( tortownica 16 cm ) CIASTO: * mąka – 120 g * jajko – 1 szt * cukier – 50 g * masło – 50 g MASA : * budyń śmietankowy – 3 łyżki * mleko(...)drugiej dodajemy budyń. Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę. Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę. Rozbełtane jajko mieszamy ze śmietaną i dodajemy do masy z kaszy. Dokładnie mieszamy. Dodajemy brzoskwinie i delikatnie jeszcze raz mieszamy. CAŁOŚĆ: 1/4 ciasta odkładamy , resztą wylepiamy

Ostra na Słodko
Słodko-kwaśna 158

coś z budyniu, ale jednak jest delikatniejszy. Coś w rodzaju kremu, ale to jednak nie ta konsystencja. Curd jest świetny do naleśników, jako nadzienie do babeczek, idealny jako wykończenie sernika. Standardowo - kojarzy mi się z cytrynami, ewentualnie pomarańczami. Widziałam jednak na blogach, że dziewczyny eksperymentowały z nim na różne sposoby. Ten z żurawiny jest wyjątkowo udany - choć następnym razem zmniejszyłabym(...)świeżej żurawiny 60 ml wody 30 g masła 110 g cukru 2 jajka Żurawinę umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż popęka - około 10 minut. Masę przetrzeć przez sitko. Z powrotem przełożyć do garnka, dodać cukier i masło. Podgrzewać, aż masło i cukier się rozpuszczą. Jajka ubić, powoli dodawać do masy, cały czas mieszając.  Gotować na średnim

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania