sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:272/478)

Zapiekanka ziemniaczana. 173

Bardzo smaczna i sycąca zapiekanka ziemniaczana. Robiąc ten przepis wzorowałem się przepisem na ziemniaki ,,Au Gratin". Chciałem robić ziemniaki ,,Au gratin" lecz do głowy mi przyszła

Kuchnia Łukasza
Kostka Sernikowo Śliwkowa Z Procentami 75

pieczenia 1/2 szkl cukru Masa śliwkowa: 250 g śliwek suszonych, nie wędzonych 1 łyżka miodu (ewentualnie) 1 łyżeczka żelatyny 4 łyżki wódki (ewentualnie) Masa sernikowa: 200 g sera na sernik 1/4 szkl cukru 40 g masła 1 jajko kl M 1 i 1/2 łyżki budyniu w proszku 30 ml mleka tarta czekolada na wierzch Masa Śliwkowa 1. Śliwki opłukujemy(...)wraz z cukrem do białości i zwiększenia objętości, następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, kakao i esencją waniliową. Biszkopt pieczemy w 180 stop przez 20-25 minut. Upieczony studzimy i przekrawamy w pół. Wierzchnia warstwę biszkoptu zdzieramy, jeśli tego nie zrobimy masa nie będzie się trzymać biszkoptu. Biszkopt możemy nasączyć słabą czarna herbatą lub woda z dodatkiem wódki

Gotowanie...to proste !
Miodowy serniczek z migdałami 211

produktów do wypieków i innych dań zajrzyjcie do sklepu Yerba MaTe 24  I… nie zapomnijcie spróbować yerby Dawka energii każdego dnia Składniki: 5 czubatych łyżek sera na sernik 2-3 łyżki zimnej śmietanki 30% 1 łyżka płynnego miodu (u mnie lipowy) 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: kilka migdałów – u mnie ze sklepu Yerba MaTe 24 kawałek(...)gęsta można dodać więcej śmietanki. Do szklaneczki wkruszamy nasze ciasto. Następnie nakładamy naszą masę serową. Na wierzch wykładamy posiekane migdały i całość polewamy miodem. Deser warto odstawić na kilka minut w chłodne miejsce i dopiero podać. Smacznego

Słodkie okruszki
Jesienny sernik z marchewką i orzechami 127

Mamy piękną złotą jesień, dlatego dzisiaj na deser podaję sernik w jej kolorach. JESIENNY SERNIK z MARCHEWKĄ i ORZECHAMI Składniki: spód: 450 g ciastek imbirowych lub maślanych 190 g masła masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 g orzechów nerkowca 100 ml śmietany 18% 400 g białej czekolady 2 marchewki (ok.200 g) 150 ml syropu klonowego duża szczypta(...)spód: Ciastka kruszymy na "piasek" i łączymy z rozpuszczonym masłem. Mokrymi ciastkami wykładamy tortownicę (22-24cm), dociskamy do boków i dna, a następnie odstawiamy do lodówki na kilka minut masa serowa: Orzechy nerkowca moczymy w wodzie przez całą noc, potem odlewamy wodę, a orzechy miksujemy w blenderze na gładką masę z dodatkiem śmietany 18%.  Mascarpone ubijamy z ekstraktem

Bon appetit mon amie
Tort dyniowy 147

imbiru 200 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 400 ml oleju 7 jajek 200 g brązowego cukru 600 g pure z dyni Krem: 600 g mielonego gęstego sera na sernik 1,5 szkl. cukru pudru 350 ml kremówki 36% Karmel: 100 g drobnego cukru 40 g zimnego masła 60 ml kremówki 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta gałki(...)mokrymi. Mieszamy chwilę, tylko do połączenia. Przelewamy do tortownicy (o średnicy 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60-75 minut (lub do tzw suchego patyczka). Ser miksujemy krótko z cukrem pudrem. Dodajemy schłodzoną kremówkę i miksujemy do otrzymania gęstego kremu. Cukier wsypujemy do dużego rondelka o grubym dnie, podgrzewamy

Smaki Na Talerzu
Bezkarny wegański sernik 195

już zauważyliście co jakiś czas prezentuję Wam przepisy na bezgluty, tym razem padło na „sernik”, który można jeść bezkarnie, bo nie dość że bezglutenowy to do tego naprawdę niskokaloryczny.   Składniki na tortownicę o średnicy max 26 cm masa „serowa”: 700-800 g batatów/2-3 sztuki (waga ze skórką) 2x 200 g kostki naturalnego tofu(...)Przygotowanie: Bataty pokrój na 5 cm kawałki i umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia skórką w dół. Piecz je w piekarniku nagrzanym do 220 C przez 20 minut, po czym wyłącz piekarnik i zostaw ziemniaki na drugie tyle w wyłączonym piekarniku. W międzyczasie przygotuj resztę. W blenderze zmiel płatki kukurydziane z olejem. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia

greenscarf
Torcik z musem czekoladowym i poziomkami 204

Niezwykle delikatny torcik, z lekkim musem z białej czekolady, na puszystym biszkopcie z poziomkami i galaretką. Smaczna odmiana po sernikach na zimno ;) Nie jest pracochłonny, ani nawet czasochłonny ;) Gwarantuję, że Was zachwyci :) Ktoś się skusi? :) Składniki na biszkopt: 2 jajka 75 g cukru 60 g mąki pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki oleju(...)delikatnie połączyć z masą jajeczną, dodać olej, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 35 - 40 minut, do tzw. suchego patyczka, wystudzić, przekroić na 2 części. Mus z białej czekolady: 100 g białej czekolady 1 łyżka oleju Kujawski z pierwszego tłoczenia 300 ml śmietany kremówki

Domowa cukiernia Ewy
Makownik na migdałowym cieście 323

Sezon przedświąteczny czas zacząć :) U mnie w domu nie wyobrażamy sobie świąt zarówno wielkanocnych jak i bożego narodzenia bez makowca i sernika. Dzisiaj mam dla Was makowca na cieście o posmaku migdałowym. Składniki: ciasto - 300 g mąki pszennej - 300 g masła - 150 g cukru kryształu - 150 g mielonych migdałów - 1 jajko - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa makowa(...)rumu - 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Mąkę mieszamy z cukrem i migdałami. Dodajemy masło, aromat i jajko. Całość zagniatamy na jednolite ciasto i odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie mak zalewamy wrzącym mlekiem wymieszanym z wodą i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystudzenia, następnie odcedzamy na sitku a potem trzykrotnie mielimy

Zainspirowana w kuchni
Sernik Agusi 161

Sernik bez ciasta, bardzo delikatny i smaczny.     Składniki: -1 kg mielonego twarogu, najlepiej zmielić krajankę twarogową -6 jajek -125 g stopionego masła -300 g cukru pudru -budyń w proszku -2 łyżki mąki pszennej -aromat    Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.    Pozostały cukier puder(...)białek i delikatnie mieszamy.    Przekładamy do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.    Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 50-60 minut.    Studzimy, dekorujemy i gotowe. Za przepis dziękujemy Agnieszce a Kindze za wyjątkową, ręcznie malowaną serwetkę :) Smacznego

Maminek kulinarny
Tradycyjne jagodzianki najlepsze 209

mojprzepisna.pl| Tradycyjne jagodzianki najlepsze Nie spodziewałam się, że może być coś lepszego niż jagodzianki z przepisu pani Doroty z Moich wypieków , a jednak może – jagodzianki

moj przepis na
Morele w syropie 125

Korzystając z okazji, że na drzewach zaczęły już dojrzewać morele warto wzbogacić swoje zapasy zimowe o kilka słoików moreli w syropie. Są one idealnym dodatkiem do ciast np. sernik z morelami, natomiast sama zalewa bardzo fajnie sprawdza się po dodaniu do wody jako smaczny napój. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2-3 kg moreli 1l wody 1 kg cukru (adsbygoogle(...)podgrzewały słoiki i można wtedy zalać od razu (chodzi o to aby słoiki nie popękały od różnicy temperatur). Zalewamy nasze słoiki zalewą i dokładnie zakręcamy nakrętkami. Pasteryzujemy przez 15 minut. Po pasteryzacji odstawiamy do wystygnięcia i wynosimy do spiżarni lub piwnicy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto marchewkowe 149

łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 szklanka orzechów/migdałów/rodzynek 4 szklanki startej marchewki (ok. 5 średniej wielkości marchewek) Składniki na polewę: 150 g twarogu na sernik 100 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki na domową masę cukrową Jak zrobić ciasto marchewkowe? Marchewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Bakalie (ja dałam orzechy włoskie, migdały(...)przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni przez ok. 1 godzinę lub do tzw. suchego patyczka (moje piekłam 1 godzinę i 10 minut). W czasie, kiedy ciasto jest w piekarniku, możemy przygotować polewę i ozdoby z masy cukrowej. Żeby przygotować polewę, wystarczy podgrzać na małym ogniu masło, twarożek i cukier. Mieszamy do połączenia

Ciastkozercy
Sernik z dynią i pomarańczą wg. technologii cukierniczej 138

Sernik przygotowałam z książki Technologie produkcji cukierniczej. Po przygotowaniu i spróbowaniu wiem, że dodałabym opakowanie mascarpone.To była próba przedświąteczna. Sernik w smaku i konsystencji ok. Z mascarpone będzie jeszcze lepszy.  Do świątecznego dodam 1,5 kg sera i odpowiednio więcej pozostałych składników. Użyłam: 700 gram tłustego twarogu, zmieliłam sama w malakserze opakowanie cukru ze skórką pomarańczową(...)Dynię piżmową obieramy, kroimy w kostkę ok 1-2 cm. Wkładamy do brytfanny, przykrywamy szczelnie folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu należny uważać ponieważ zbiera się para i można się oparzyć. Pure przekładamy do wyższego naczynia i blendujemy. Studzimy. Ser mielimy w maszynce trzykrotnie lub mielimy w malakserze. Żółtka oddzielamy

AZgotuj!
#5 Najlepszy murzynek 446

słyszę, że ktoś z domowników mówi "a zrobiłbyś jakieś ciasto..." to musi powstać murzynek albo sernik. Ten drugi już gościł na blogu, a teraz powitajcie murzynka! Składniki: kostka margaryny/masła (250g) 3 łyżki kakao 2 szklanki cukru aromat waniliowy 2 pełne szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja cukier puder do posypania lub tabliczka mlecznej czekolady(...)wlewamy masę kakaową i miksujemy. Dodajemy pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy połowę białek i miksujemy tak długo, żeby cała masa się rozluźniła. Następnie dodajemy drugą połowę i miksujemy jeszcze około minuty. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 180-185 stopni (w formie do keksa około 50 minut w moim przypadku). Całość

Taste of imagination

Proponowane wyszukiwania