Idealnie na upalne dni, aby zaspokoić drobny głód. Doskonale nadaje się na przyjęcie dla gości. Bardzo delikatne i niskokaloryczne. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 250g (1 kostka) twarogu 1 budyń waniliowy aromat 3 morele Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy budyń, rozgnieciony twaróg i aromat. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Na wierzch układamy połówki moreli. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smaczne... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...