sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:233/339)

Twarogowe gofry 102

Dlaczego warto przygotować twarogowe gofry? Lubicie gofry? Ja i moje maluchy je uwielbiamy. Dziś przygotowałam ulubioną wersję mojej córeczki. Pyszne twarogowe gofry. Kilka prostych składników, wspaniały

Słodkie okruszki
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 112

mojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo

moj przepis na
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2223

mojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo

moj przepis na
Deszczowy maj. I sernik zamiast słońca 130

mazisty, pełen kontrastów, które wspaniale się uzupełniają. Delikatny za sprawą mascarpone, który nadaje sernikom nadzwyczajnej, wyjątkowej struktury. Poezja smaku. Koniecznie spróbujcie, jeśli tylko będziecie mieli pomarańcze i figi. Sernik pomarańczowy z suszonymi figami Składniki: (na formę o średnicy 20 cm) spód: 80 g niesolonych orzeszków ziemnych 125 g herbatników maślanych 80 g masła masa figowa: 200 g suszonych(...)minut, a następnie podpiec w 180 st. C. przez 10-12 minut. Ostudzić. Figi drobno posiekać. Wymieszać w małym garnku z sokiem z pomarańczy i goździkami, dodać cynamon. Gotować na małym ogniu przez 10 minut, lub dopóki większość soku nie odparuje. Ostudzić. Serek utrzeć ze skórką i cukrem na puszystą masę. Dodać mascarpone, zmiksować. Po jednym wbić żółtka, dokładnie miksując

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Letnio, czereśniowo, lawendowo... 189

się śmieją... A do tego waniliowa nuta, która choć ulotna, to jednak ma znaczenie. Gwarantuję, że zakochacie się w tym serniku bez pamięci. Szkoda, że dopiero w przyszłym roku... Sernik czereśniowy z lawendą i wanilią Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 2 łyżki kakao 75 g masła masa serowa: 500 g czereśni(...)masy serowej. Czereśnie, cukier i lawendę włożyć do garnka. Laskę wanilii przeciąć na pół, dodać do garnka wyskrobane ziarenka i strąk. Wlać wodę. Podgrzewać, aż wiśnie puszczą sok, następnie gotować przez 10 minut pod przykryciem. Odcedzić sok, gorący wymieszać z namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatyną. Ostudzić. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać serek, zmiksować. Powoli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowy kompot 177

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Malinowa rolada na Dzień Babci i Dziadka 111

Malinowa rolada na Dzień Babci i Dziadka 21 i 22 stycznia, to wyjątkowe dni. W tych dniach obchodzimy święto ukochanych babć i dziadków. Czy jest coś

Słodkie okruszki
Podsumowanie Owsiankowej Akcji. 218

kuchni..Owsianka z granatem autorka: Edyta Szczerbicka | blog: Zafascynowane.. Owsianka z jagodami goji autorka: Edyta Szczerbicka | blog: Zafascynowane.. Owsianka z piekarnika autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! | blog: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! 467. Nocna, kokosowa owsianka autorka: Patryszja | blog: Jagodziana Coffee 546. Dyniowa owsianka z kaki, granatem, pestkami dyni, tahini autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 551. Jabłkowa owsianka ze smażoną(...)blog: justa kitchen kokosowa ryżanka z borówkami autorka: justa_kitchen | blog: justa kitchen owsianka no.24. pawlikowska autorka: justa_kitchen | blog: justa kitchen Pomarańczowa owsianka autorka: Pattka89 | blog: Pasja Patki Sernik light - na przekór karnawałowi... autorka: Szczypta Słodyczy | blog: Szczypta Słodyczy Owsianka super prosta :) autorka: justyna.pasiek | blog: JemyPijemy Pieczona marchewkowa owsianka autorka: truetastehunters | blog: true taste hunters Malinowy twarożek

Chocolate Stop Tempting
Placek orzechowo-serowo-jabłkowy – kuchnia podkarpacka 165

Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą serową. Całość wykładamy na surowe ciasto z orzechami i pieczemy w 175 stopniach C około 60 minut (grzałka góra-dół). Sernik warto piec na niższej półce, by spód się upiekł, a wierzch nie przyrumienił zanadto. Ciasto studzimy. Jabłka ścieramy na tarce i dusimy na wolnym ogniu z cukrem(...)ciasta są wzorki z kakao zrobione za pomocą szablonu. W zakładce KUCHNIA PODKARPACKA znajdziecie więcej przepisów na ciasta warstwowe tego typu Kruszonka lasowiacka Placek różany Placek przemyski Placek z gotowanym serem i jabłkami Przekładany placek z jabłkami

Trzeci talerz
Dżem z czerwonej porzeczki 146

możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Dżem  z czerwonej porzeczki(...)gorący przekładamy do wyparzonych słoików. Dokładnie dokręcamy, stawiamy do góry nogami, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wystygnięcia. Jeśli uznamy, że jednak dżem jest za rzadki gotujemy go przez kolejne 60 minut i dopiero wtedy wkładamy do słoików

Kulinarne przygody Gatity
Wyniki V konkursu urodzinowego bloga Aleex 136

kolejnych zmagań. Ot, życie. Niezmienna pozostała moja kuchnia. Nie zawsze mogę jej poświęcić tyle czasu, ile bym chciała. Zawsze jednak lubię w niej być, przyjmuję w niej najbliższych, gotuję, piekę, smażę, przygotowuję nowe dania dla nas i naszych znajomych. Chwile przy kuchennym stole z filiżanką kawy, płomieniem świecy, cichą muzyką i zapachem pieczonego ciasta, spędzone na rozmowie z przyjaciółką(...)Głównym Testerem (Dario), Testerami – Członkami (Młodym i Gwiazdeczką) oraz po wypróbowaniu w mojej kuchni jednego przepisu, Naczelny Kucharz (ja) ogłasza ostateczne wyniki: 1 miejsce – Ania Anika za przepis na SERNIK STRACIATELLA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 2 miejsce – Ania za przepis na SERNIK Z KOKOSOWĄ NUTĄ, MALINAMI I MALINOWYM GANACHE 3 miejsce – Aneta za przepis na ZRAZY Z PŁATKÓW OWSIANYCH

W mojej kuchni
Prosty miodownik z masą budyniową 189

Pyszne ciasto, którego wersji jest niemalże tyle co sernika. W tej wersji wystarczy je upiec 2-3 dni przed jedzeniem. U mnie prosto, tradycyjnie. Trzy kruche spody i budyniowo-maślany krem. A na wierzchu polewa kakaowa o karmelowym posmaku. Mniam. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji(...)łyżki masła ü   5 łyżek cukru ü   1 łyżka kakao ü   3 łyżki wody Przygotuj: garnuszek dużą blaszkę  papier do pieczenia Zaczynamy od przygotowania kremu. Gotujemy budyń , według instrukcji na opakowaniu, z tym, że dodajemy szklankę cukru . Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowanie ciasta zaczynamy od rozgrzania piekarnika na 180°C. Masło rozpuszczamy z miodem i studzimy. Mąkę

Bazując na smaku
50 tygodni - Jabłkowe crumble z migdałami i płatkami owsianymi 117

Moja dzisiejsza propozycja jest równie smaczna co zdrowa. Przyznam, że jest to jedno z lepszych crumble jakie jadłam, a crumble obok sernika to moja wielka miłość i słabość. W końcu crumble to esencja wszystkiego, co w cieście najlepsze, czyli owoców i kruszonki. W wypadku tego przepisu kruszonka jest chrupka i wyśmienita, jabłka natomiast są delikatne i leciutko skarmelizowane. Idealny sposób(...)bądź śmietankowe Jabłuszka obrać i wykroić gniazda nasienne, pokroić je w plasterki i wrzucić do garnka razem z łyżką wody i dwiema łyżkami cukru (bardzo dobrze sprawdza się brązowy). Gotować ~20minut, aż jabłuszka nieco zmiękną, ale wciąż zachowają swój kształt. W tym czasie przygotować kruszonkę. W misce zmieszać mąkę z cukrem i cynamonem oraz zmielonymi płatkami migdałowymi, dodać zimne masło

Przepysznik - BLW i nie tylko
Sernik 224

niedzielne popołudnie , na poprawienie sobie humoru przed poniedziałkiem :) proponuję sernik. Przepis pochodzi ze zbiorów p.Krystyny Magdziak. Ciasto 1/2 kg mąki 3 łyżki śmietany 3 żółtka 1 szkl. cukru pudru kostka masła 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 150 g masła 250 g cukru pudru 1 budyń waniliowy ( bez cukru ) 2 jajka(...)temp. 200 st. C. 2. Masa Rozpuśc w garnku masło z cukrem. Dodaj ser , rozmieszany z mlekiem budyń i rozbite widelcem jajka. Doprowadż do wrzenia i od tego momentu gotuj jeszcze ok. 5 minut , ciagle mieszając. 3. Placki przełóż gorąca masą. Wstaw do lodówki na pare godzin do zastygnięcia. Najlepszy jest na następny dzień :) SMACZNEGO

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania