serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:199/428)

Ciasto kakaowe z cukinią i kremem mascarpone 163

żeby napęczniała. Następnie zalać wrzątkiem i wymieszać. Wrzącej wody wlać tyle żeby tylko można było rozmieszać żelatynę. Ostudzić i poczekać aż zacznie tężeć. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę. Serek mascarpone z cukrem delikatnie ubić, tyle tylko żeby napowietrzyć. Dodać po łyżce ubitej śmietany i wymieszać. Na koniec dodać maliny i ponownie wymieszać. Dodać tężejącą żelatynę do kremu i dokładnie

Kuchnia Pokoleń
Ravioli ze szparagami, mascarpone i gorgonzolą! 122

pomysł na to danie. Do ravioli użyłam sezonowych szparagów zielonych, korzystam póki są dostępne nasze polskie. Aby fajnie podbić smak ravioli, jak i samych szparagów, dodać im kremowości użyłam serka mascarpone i serka gorgonzola.  Ravioli podałam z palonym masłem z przyprawami i podsmażonymi główkami szparagów, odrobina słodkiej śmietanki, kilka gałązek lubczyku i parmezanu na wierzch, mamy danie(...)ciasto, ponieważ ma właściwości strukturotwórcze, dlatego zawsze też dodajesz szczyptę soli do piany z białek ;-) NADZIENIE DO RAVIOLI: - pęczek szparagów zielonych (mogą też być białe) - 2 łyżki sera mascarpone - 2 łyżki gorgonzoli - sól, dobra przyprawa,  Szparagi :  usuń zdrewniałe części, odetnij główki i odłóż na bok, resztę posiekaj nożem lub mikserem Do szparagów dodaj resztę składników i wymieszaj

SMYKWKUCHNI
Malinowe cudo 346

wylać na upieczone ciasto kruche. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotowanie masy białej – śmietanę ubić na sztywną masę, dodawać powoli cukier ciągle mieszając. Dodać po łyżce serka mascarpone, mieszać już delikatniej. Wlać esencję waniliową, wymieszać. Wyłożyć masę na gęstą galaretkę. Położyć masę bezową i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Torcik różany 220

nasączenia przygotowuję: - 100ml przegotowanej letniej wody - 2 łyżki ulubionej nalewki ( u mnie z kwiatów czarnego bzu) - 2 łyżki rumu  Krem do przełożenia:- 200ml śmietanki kremówki 30%- 250g kremowego serka mascarpone- 4 łyżki cukru pudru - 2 łyżki rumu W miseczce ubijamy śmietankę na gładką masę. Następnie dodajemy po łyżce mascarpone, cały czas miksując. Na koniec dosypujemy cukier do smaku

Sajkofanka smaku
Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską 147

pory zawsze robiłam klasyczne serniki na zimno, czyli mielony serek z wiaderka ucierałam czy też mieszałam z dodatkiem - zależnie od wersji - serka mascarpone, jogurtu naturalnego czy śmietanki kremówki. Ostatnio  w jednej z gazet kulinarnych wypatrzyłam taki oto słodko-słony sernik i postanowiłam go przetestować w mojej kuchni. Troszkę zmieniłam proporcje - 3/4 puszki słodzonego  mleka to dla mnie zbyt(...)borówek amerykańskich Wykonanie: Żelatyna namaczamy w 1/4 szklanki wody, następnie delikatnie podgrzewamy w mikrofali, uważając, aby woda się nie zagotowała. Odstawiamy do wystudzenia. W misce ubijamy serek i mascarpone, a następnie powoli wlewamy mleko, dalej ubijamy. Zimną żelatynę hartujemy 3 łyżkami masy serowej, wlewamy ją do miski z masą cały czas miksując. Następnie wrzucamy około 250 g borówek, dalej miksujemy

Kulinarne przygody Gatity
Letnia rolada z owocami 169

ciasto na przygotowaną ściereczkę bawełnianą, którą można wysypać mąką kokosową. Zwijamy ciasto w rulon. Pozostawiamy tak zawinięte ciasto na około godzinę.     W międzyczasie robimy krem owocowy. 250g serka mascarpone, szklankę malin, cukier do smaku lub miód. Miksujemy składniki. Minęła powiedzmy godzina. Jeśli ciasto jest jeszcze ciepłe, dajemy mu chwilę, aby jeszcze przestygło w pozycji zwiniętej. Delikatnie odwijamy ciasto

Leśny Zakątek
Dutch Baby – pieczony omlet naleśnikowy wg Aleex 101

minut aż boki wyrosną i się zezłocą. 7. Omlety wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem. 8. Udekorować je owocami i serkiem. Opcjonalnie można podawać je też z konfiturą, serkiem mascarpone lub serkiem homogenizowanym. Smacznego

W mojej kuchni
Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 106

zimno, inspirowany włoskim koktajlem brzoskwiniowym z winem prosseco. Sernik Bellini brzmi jak polsko- włoski romans, podobnie jak Twaróg Président z którego został przygotowany sernik: Twaróg Sernikowy z Mascarpone ❤️ Dodatek serka mascarpone do twarogu sprawia, że sernik jest jeszcze bardziej delikatniejszy i kremowy w smaku, czym samym jeszcze smaczniejszy! 👌 Włoskie dania znane są z prostoty, tak też jest w przypadku sernika

Kraina Miodem Płynąca
Rolada z truskawkami 137

upieczeniu jeszcze ciepły biszkopt wyłożyć na bawełnianą ściereczkę, zdjąć papier do pieczenia i razem ze ściereczką zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: 400g serka mascarpone 400g serka waniliowego, homogenizowanego Opcjonalnie 2-3 łyżki cukru pudru w zależności jak słodkie lubimy Wykonanie: Oba serki dobrze razem zmiksować na gładki krem, opcjonalnie można dodać cukru pudru

W garach u Gosi
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 682

budyń śmietankowy z białą czekoladą (linia premium od Delecty) 1 cukier smak migdałowy od Delecty 1/2 szkl. cukru (najlepiej drobnego do wypieków) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik: 250g serka mascarpone 250g serka ricotta 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 jajko Krem: Smak krówka od Delecty około 300ml zimnego mleka Dekoracja: posypki z linii Decorada

Kolorowy Przepisownik
CIASTO CZEKOLADOWE 115

żółtka,wystudzoną masę a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Piec w tortownicy lub małej kwadratowej blaszce ok 40 min w 180stC.   Masa:   1 serek mascarpone nutella Serek wymieszać z nutellą.Dodać jej według uznania.Jeśli wolimy słodką masę można dać połowę lub 3/4 słoika.Wystudzone ciasto przecinamy na dwie części i smarujemy masą.Dekorujemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Red velvet cake 126

jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej - 1 słoiczek (ok.30ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu (użyłam firmy Wilton) *masa: - 500ml śmietanki kremówki 36%, bardzo zimnej - 1 szklanka cukru pudru - 375g serka mascarpone - 375g serka kremowego lekko słonego np.Philadelphia lub podobnego Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy minimum 25cm posmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia wypuszczonym poza obręcz tortownicy. Papier

CookYourself
Tort Wielkanocny 160

jajek  3/4 szklanki cukru  2/3 szklanki mąki pszennej 1/3szklanki kakao Masa marshmallow:  300g pianki  750g cukru pudru  3 łyżki wody Masa serowa:  400g serka mascarpone  150g serka waniliowego  sok z 1/2 cytryny ( jak ktoś nie przepada za cytryną można ją pominąć, masa nadal będzie pyszna) Pracę nad tortem zaczynamy od upieczenia biszkoptu

Kolizje Smaków
W oczekiwaniu na snieg 163

kremem z mascarponeskladniki: 350g gorzkiej czekolady 110g cukru + 75 g do bialek 150g masla 1/4 filizanki espresso 4 jajka 35g kakao 50g maki 75g rodzynek Krem z mascarpone: 350g serka mascarpone 1 czubata lyzka cukru pudru 50ml Amaretto wykonanie:Rodzynki zalewamy 2 lyzkami Amaretto i pozostawiamy na godzine.W kapieli wodnej rozpuszczamy czekolade, maslo, cukier i kawe. Pozostawiamy chwile do przestygniecia

Przysmaki Karolki
ŚWIĄTECZNE CIASTO MARCHEWKOWE 158

Pyszne ciasto marchewkowe z korzenną, świąteczną nutą, to za sprawą cynamonu, przyprawy piernikowej, orzechów i pomarańczy. Do tego przepyszna polewa z serka philadelphia z mascarpone i masła. To wszystko razem czyni to ciasto wprost bajecznym. Meeega wilgotne, pyszne. Bardzo godne polecenia. Inspiracją był przepis na świąteczny torcik marchewkowy , ja dopasowałam ilości na niedużą blaszkę, o wym.28x23cm (dół) , przygotowywałam ciasto(...)pieczemy ok.45 minut (do suchego patyczka), na programie z termoobiegiem. Blachę wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa: - 220g serka philadelphia ja miałam 125g serka+ 95g mascarpone - 75g miękkiego masła - 100g pudru (można dać więcej, dla mnie było idealnie) - 2-3 szczypty soli przy dodatku mascarpone - orzechy i wiórki kokosowe do dekoracji Ubijamy chwilę serek z mascarpone z solą

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania