stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia:200 ml śmietanki kremówki250 g serka mascarpone2/3 szkl. cukru pudrutruskawkicukier puder do posypaniaKremówkę ubić z cukrem. Dodać mascarpone - połączyć.Truskawki pokroić.Ptysie przekrajać, napełniać serkiem, posypać truskawkami i znowu wyłożyć porcję serka. Przykryć.Posypać cukrem pudrem Smacznego
kolorowotorcikowozmieni nieznacznie wysokość biszkoptu, ale nie ma to większego znaczenia. Pieczemy 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa: 330 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 150 g serka mascarpone łyżka cukru pudru łyżeczka żelatyny plus niewielka ilość wody Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i wstawiamy na 20 s do mikrofalówki, aby się rozpuściła. Można ją również zalać wrzątkiem(...)jest o wiele prostszy i bardziej efektywny. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru, dolewamy rozpuszczoną żelatynę (nie może być gorąca) cały czas mieszając. Dodajemy mascarpone i dobrze mieszamy, aby śmietana i serek się ze sobą połączyły. Poncz: filiżanka mocnej czarnej herbaty Ponadto: Przygotowana wcześniej galaretka w odcieniu czerwieni (truskawkowa), bądź fioletu (owoce leśne), można foremkami do ciastek
MamaOskarkasztuk)spód:65 g ciastek digestive10 g wiórków kokosowych30 g masłamasa serowa:200 g serka kremowego150 ml mleka kokosowego60 g cukru2 białkadodatkowo:250 ml śmietany kremówki100 g serka mascarpone10 truskawek5 łyżek chipsów kokosowych2,5 łyżeczki cukru kokosowegokwiaty:1/2 świeżego ananasaPrzygotować kwiaty:Ananasa obrać, pokroić na jak najcieńsze plastry: 2-3 mm grubości. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Suszy(...)równo z formą.Piec w 130 st. C. przez 30-35 minut.Ostudzić w zamkniętym piekarniku.Ostudzone serniczki schłodzić w lodówce przez 3-4 godziny.Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone. Wyłożyć na serniczki, udekorować truskawkami, kwiatami z ananasa i chipsami kokosowymi, posypać cukrem kokosowym.Podawać zaraz po udekorowaniu.Smacznego!A teraz pora zacząć upodabniać się do człowieka, bo za chwilę muszę
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieczenia 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mielonego maku BackMit Blat kokosowy 3 białka 100 g cukru 150 g kokosu Kresto Krem 1 litr kremówki 0,5 kg mascarpone 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fix dżem brzoskwiniowy do posmarowania migdały płatki Kresto do posypania Przygotowanie:Biszkopt: białka ubić na sztywno. Dodawać porcjami cukier i po 1 żółtku(...)papierem do wypieków. Piec 15 min w 180 st. Wyjąć i wystudzić.Krem: Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, śmietan fix i zmiksować do połączenia się składników. Serek mascarpone przełożyć do naczynia i zmiksować. Do serka dodawać porcjami ubitą kremówkę i mieszać łyżką (nie miksować).Biszkopt przekroić wzdłuż. Placek posmarować dżemem i krem, położyć blat kokosowy, posmarować kremem
Ala piecze i gotujemielenia kawy :) 55 g cukru pudru 100 g zimnego masła lub margaryny 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka cukru waniliowego Krem amaretto z białą czekoladą: 300 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 70 ml amaretto kilka kropli soku z cytryny Bita śmietana: 250 ml śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny na 1 łyżkę wody 1 łyżeczka cukru pudru(...)temperaturze 200 stopni. Ciasto ostudzić przed nałożeniem nań kremów. Po ostudzeniu, nałożyć konfiturę malinową na cały spód. Wstawić całość do lodówki. Krem: 1. Mascarpone dokładnie zmieszać z amaretto za pomocą miksera. 2. Gdy serek uzyska gładką konsystencję dodać sok z cytryny 3. W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę 4. Dodać białą czekoladę do masy mascarpone i dokładnie wymieszać mikserem
KreatywnePinygniazd nasiennych) 1/2 szkl wody 4 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki cynamonu 2 galaretki agrestowe 1/2 szkl słodkiej śmietanki 30% (można pominąć) Masa waniliowa: 250 g mascarpone 3 czubate łyżki śmietanki 36% lub serka homogenizowanego naturalnego (ja kupiłam w Lidlu) 2 łyżki cukru z wanilią Piernik: Masło/margarynę rozpuścić w garnku (większym - będzie w nim robione całe ciasto), dodać(...)spód keksówki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta, na to połowę jabłek, przykryć drugą połową piernika i wylać resztę jabłek. Odstawić do lodówki do stężenia. Krem waniliowy: Mascarpone, serek/śmietanę i cukier waniliowy zmiksować. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na wierzch szeroką gwiazdkową tylką. Oczywiście zamiast wyciskać szprycą można krem po prostu rozsmarować po wierzchu i posypac dla ozdoby
Kto ugości moich gości?serka. Niebo w gębie! To mój własny przepis na czysty, lekki sernik. Ważne tylko, aby twaróg nie był zmielony, lecz rozgnieciony. Składniki: 300g twarogu półtłustego 250g sera ricotta 250g serka mascarpone 100g masła miękkiego 4 jajka 1 pomarańcza (sok + starta skórka) 1 cytryna (sok + starta skórka) 1 limonka (sok + starta skórka) 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej Wykonanie(...)Masło, jajka i serki powinny być w temperaturze pokojowej. W dużej misce utrzeć masło na puch. Dodać żółtka jajek, białka oddzielić do osobnego naczynia. Do masy maślano-żółtkowej dosypać cukier, porządnie zmiksować. Dodawać po kolei sery, mascarpone, ricottę oraz rozgnieciony widelcem twaróg półtłusty. Z cytrusów zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok. Dodać do masy. Na sam koniec wlać esencję waniliową. Białka
Raj dla Podniebieniapiec 40 minut w piekarniku w temperaturze 170 stopni. Top 5 najzdrowszych letnich przepisów z mojego bloga: Spring Rollsy z borówkami i mascarpone Składniki: 8 arkuszy papieru ryżowego opakowanie serka mascarpone 250 g opakowanie borówek Przepis Arkusz papieru ryżowego włożyć na chwilę do ciepłej wody. Po wyjęciu z wody odłożyć na deskę, na środku ułożyć owoce (garstkę) i czubatą łyżkę
Ugotowane pozamiataneciasto przygotować do nałożenia masy, ja przekroiłam tak aby warstwa na dole była grubsza, górna warstwa ciasta to nałożone odkrojone cienkie plastry. Składniki na masę 300g śmietanki 30% 500g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie Do serka dodać cukier puder, miksować do połączenia składników, dolać powoli śmietanki. Miksować aż stanie się puszysty. Na ciasto wykładamy masę oraz płatki zielonego
Kurnikowobarwnika możemy użyć soku z buraka. Ścieramy buraka na tarce i wyciskamy sok. To najprostszy sposób, o którym słyszałam. Krem śmietankowy możemy usztywnić, dodając serek mascarpone (100 ml kremówki zamieniamy na 100g serka). Możemy też dodać śmietan-fix. W Stanach Zjednoczonych popularnym ciastem jest również ‘White Cake’. Różni się
Słodki Pomysłleśne doskonale z nim współgrają. Spód z chrupiącego musli to strzał w dziesiątkę – idealnie pasuje do sernika i galaretki. Sernik z mascarpone na spodzie z musli: 500 g serka mascarpone 25o g ricotty 200 g śmietany kremówki 30% 5 dużych jajek 1 szklanka białego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g musli Ba! 5 owoców leśnych 80 g rozpuszczonego
Poezja smakumleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: żelki robaki Babeczki: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy
Czerwona Porzeczkaczerwonego barwnika w proszku jajko 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki cukier waniliowy łyżka białego octu winnego 2/3 łyżeczki sody Masa z mascarpone: 150 ml śmietanki kremówki 30 % 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: czekolada W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę
Czerwona Porzeczkałyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek itp.) 25 g cukru Krem mascarpone: 75 g miękkiego masła 120 g serka mascarpone 420 g cukru pudru Przygotowanie: 1. Maślana baza herbatnikowa: Masło rozpuścić w garnuszku. Herbatniki zmielić w malakserze lub drobno pokruszyć przy pomocy wałka. Wymieszać je z masłem oraz golden syropem
Nastoletnie Wypiekaniecukrze. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 10-15 minut, do zrumienienia. Krem: 250 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietankę z serkiem umieścić w misce. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Pod koniec ubijania dodać cukier. Nadziewać wystudzone rurki. Rurki bez nadzienia możemy przechowywać
kulinarnyswiatdomi