moja ma wymiary 23,5 cm na 35,5 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem: 500 g serka mascarpone 330 ml śmietany 30% 10 cukierków michałki kwaśny dżem (u mnie porzeczkowy) Zimny serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera i ubijamy do zgęstnienia, następnie dodajemy pokruszone lub starte
Cynamonowe szczęściedodatkiem soli, dodać cukier, mąkę, wymieszać dokładnie, dodać rozpuszczony olej, chwilkę wymieszać. Ciasto powinno być o konsystencji gęstej śmietany. Rozgrzewamy patelnię i pieczemy małe placuszki. SOS do placuszków 1/2 serka mascarpone 1 banan 2 jabłka cynamon 1 łyzeczka masła orzechy, rodzynki, żurawina do dekoracji Serek miksujemy z bananem. Jabłka obieramy i wrzucamy do rondelka na rozpuszczone masło, dusimy dodając cynamon
harrisaCiasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieDodajemy podsmażonego pora i cebulkę. Całość mieszamy, gotujemy kwadrans. Doprawiamy solą, pieprzem, wrzucamy serek. Całość miksujemy. Podajemy z kleksem śmietany i natką. *w oryginalnym przepisie zamiast serka ziołowego był serek mascarpone, a także bazylia suszona i oregano Artykuł Zupa z suszonych pomidorów z ziołowym serkiem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniałyżka cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku) 250 g mascarpone czerwony barwnik spożywczy Śmietankę ubić do gęstości z cukrem waniliowym i pudrem. Dodać serek mascarpone, wszystko ubić na sztywno. 2-3 czubate łyżki kremu przełożyć do woreczka z tylką gwiazdką, do reszty kremu dodać barwnik i dokładnie wymieszać. Przełożyć do woreczka z tylką okrągłą
Słodkie inspiracjeminut do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne i przekroić na dwa blaty KREM MASCARPONE: zimną śmietanę ubijać mikserem, gdy zacznie sztywnieć wsypać cukier puder i wanilinowy, dodać serek mascarpone i ubić wszystko na sztywno jeden blat posmarować grubo dżemem z aronii (użyłam swojej roboty) lub jaki dżem lubisz, krem podzielić na 3 części i jedną rozsmarować na dżemie
W Mojej Kuchni LubięSkładniki na nadzienie wiśniowe: 700 g świeżych wiśni 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki wody Składniki na krem śmietankowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy(...)się rozgotować. Upieczony spód zostawiamy do przestudzenia. Na spód przekładamy wystudzone nadzienie wiśniowe, całość wkładamy do lodówki lub zamrażarki na czas przygotowania kremu. Do misy miksera przekładamy śmietanę i serek mascarpone, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę, wyrównujemy
CiastkozercySkładniki na nadzienie wiśniowe: 700 g świeżych wiśni 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki wody Składniki na krem śmietankowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji Tarta z wiśniami – jak to zrobić? W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie(...)się rozgotować. Upieczony spód zostawiamy do przestudzenia. Na spód przekładamy wystudzone nadzienie wiśniowe, całość wkładamy do lodówki lub zamrażarki na czas przygotowania kremu. Do misy miksera przekładamy śmietanę i serek mascarpone, jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta możecie dodać też cukier puder. Miksujemy aż śmietana i serek się połączą, a cały krem będzie miał sztywną konsystencję. Przekładamy na schłodzoną tartę, wyrównujemy
Ciastkozercyulubionego dżemu (u mnie wiśniowy)opakowanie biszkopcikówkilka kostek czekoladycukierki cukiernicze do dekoracjimozna dodac żelki oraz ciasteczkawiórki kokosowe do dekoracji100 ml esencji z kawy6 łyżek likieru czekoladowego albo kawowegoKrem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie wymieszać z dżemem(...)układamy po parę biszkopcików i nasączamy je kawą oraz likierem. Na nasączone biszkopciki układamy krem. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi (czekoladę trzemy na tarce), cukiereczkami, wiórkami kokosowymi oraz dżemem.deser z mascarpone
Bon Appetit Małgorzatyprzepisie najdłuższą czynnością jest powstrzymywanie się, żeby nie wyżreć mango zanim trafi do deseru. Składniki na 2 porcje: duże, dojrzałe mango 100 g ciastek zbożowych opakowanie serka mascarpone lub jogurtu greckiego łyżka miodu i jeszcze odrobina do dekoracji Jak przygotować deser z mango? Ciastka kruszymy tłuczkiem do mięsa nie wyjmując ich z foliowego opakowania, żeby się(...)rozsypały lub mielimy blenderem. Serek lub jogurt mieszamy z łyżką miodu. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Pestkę wyrzucamy. Układamy warstwowo połowę mango, połowę okruchów z ciastek i połowę mascarpone. Powtarzamy, tak żeby uzyskać po 2 warstwy każdego składnika. Ostatnią warstwę dekorujemy kawałkiem mango i odrobiną miodu. Artykuł Filipiński deser z mango pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneCzas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem czekoladowo - orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku(...)oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascaropne przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone. Następnie dodajemy powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec dodajemy orzechy. Nasączenie Do wody
Wędrówki po kuchnichmurką. A, że mi się spieszyło i nie mogłam wejść i rozkoszować się ich smakiem, to postanowiłam je odtworzyć. Są wspaniałe. Kruchy spód, krem na bazie śmietany kremówki i mascarpone z cytrynowym lemon curd, pyszna słodka beza, którą możecie przygotować dzień a nawet dwa dni wcześniej. Niebo w gębie. Idealny deser na wiosnę. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej(...)kulkami ceramicznymi. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 10 minut, do zezłocenia. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem cytrynowy: lemon curd (całość + 2 łyżki do dekoracji) 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki Mascarpone ucieramy z lemon curd. Śmietanę ubijamy na sztywno. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy ją do serka utartego z lemon curd. Delikatnie mieszamy szpatułką
Made By Mom And Sonpoleca się na letni deser SKŁADNIKI Spód: 100 g biszkoptów, 60 g masła Krem jasny: 250 g mascarpone, 150 g śmietany 36%, 2 żółtka, 3 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki cukru pudru, Krem tiramisu: 100 g śmietany 36%, 100 g serka homogenizowanego, 100 g czekolady o smaku tiramisu, 1 czubata łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 150 g podłużnych biszkoptów, mocna kawa(...)przygotowaną masą wykładamy na dno tortownicy lekko dociskając. Chłodzimy 30 min w lodówce. Krem jasny; żółtka ucieramy z cukrem, śmietanę ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Żółtka łączymy z serkiem mascarpone, śmietanką i żelatyną. Wlewamy cienką warstwę kremu, układamy wokół obręczy tortownicy podłużne biszkopty, resztę biszkoptów namaczamy w kawie i układamy na masie, zalewamy resztą kremu, odstawiamy do stężenia. Krem tiramisu
słodki bratekbezglutenowych biszkoptach Nutri Free. Lekki, mocno owocowy i naprawdę bardzo smaczny. Najbardziej zasmakował dzieciom. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI: 700 g jogurtu greckiego 200 g śmietanki kremowej 30% 250 g serka mascarpone 100 g ksylitolu lub drobnego cukru 30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny, borówki, maliny, truskawki) 2 galaretki malonowe(...)truskawkowe Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie o średnicy 26 cm) wyłóż biszkoptami. Jogurt, mascarpone i śmietankę umieść w misie miksera i zmiksuj. Dodaj cukier. Ubijaj przez kilka minut by masa zgęstniała. Żelatynę rozpuść bardzo dokładnie w 1/3 szklanki gorącej wody. Do żelatyny dodaj
Kuchnia bezglutenowagotowania 45 min Czas przygotowania 2 hr 45 min Biszkopt 7 jajek 127 g mąki tortowej 45 g mąki ziemniaczanej 203 g cukru szczypta soli Krem orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Krem kokosowy 200 ml mleka kokosowego 100 ml śmietany kremówki(...)biszkoptu odcinamy wierzch i kroimy na 4 równe blaty. Krem orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascaropne przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone. Następnie dodajemy powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec dodajemy orzechy. Krem kokosowy
Wędrówki po kuchni