serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:204/428)

Kremowy omlet z ricottą i zielonym groszkiem 171

Przepis autorski (mój). Uwielbiam serek mascarpone oraz ricottę i jak mam w lodówce - serki te jem po prostu łyżką. Tym razem odrobinę ricotty zachowałam do omletu, który zawsze robię, gdy mam tylko okazję. Jest przepyszny, taki delikatny - wprost rozpływający się w ustach. Idealnie komponuje się ze słodkawym zielonym groszkiem i ostrością szczypiorku. Zresztą sami spróbujcie! Inny, bardziej tradycyjny omlet znajdziecie

Di gotuje
Domowy Serek Topiony 185

całkowicie się rozpuści i nie będzie miał grudek ( będzie miał konsystencje gęstego, gładkiego sosu ) gdy to już nastąpi przelewamy szybko zawartość patelki, do przygotowanego wcześniej naczynia ( np. pudełeczko po serku mascarpone lub czymś innym). 3. Aby na wierzchu serka nie utworzył się kożuch, kładziemy kawałek folii spożywczej i delikatnie dociskamy ją tak aby przylegała do serka. Zamykamy wieczkiem i odstawiamy

Gotowanie...to proste !
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 177

takich samych form 20 cm, gdyż zapewniam, że są przydatne a ciasta z nich wychodzą obwodem mniejsze, ale wyższe i się pięknie prezentują. Krem kawowy: 2 x 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 80 g cukru pudru 4-5 łyżek mocnej przestudzonej kawy (4 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 4 łyżkach wrzącej wody) Śmietanę ubijamy(...)sztywno. Krem mascarpone ucieramy z cukrem i kawą. Do utartego serka dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy blat ciasta. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierz dajemy kolejną 1/3 kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Ostatnią część kremu wykładamy na boki. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Dodatkowo: kilka

Made By Mom And Son
Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 436

stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc.   Krem:   250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura   Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Wykładamy na ostudzony sernik. Polewamy kuwerturą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Made By Mom And Son
Krem szparagowy z mascarpone i zielonym groszkiem 165

białe, bardziej delikatne w smaku, i przygotowałam pyszny krem o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Aby uzyskać taką idealną konsystencję po zmiksowaniu zupy dodatkowo przetarłam ją jeszcze przez sito i zaprawiłam serkiem mascarpone, który idealnie się skomponował z białymi szparagami. Uwielbiam ten serek i to nie tylko w deserach. Poza tym mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka

Wiem co jem
Makaron kokosowy z serem mascarpone 252

również do regularnego odwiedzania bloga! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1,5 garści ugotowanego makaronu typu małe kolanka (z pszenicy durum bądź razowy) 1,5 łyżki serka mascarpone 0,5 łyżki oleju kokosowego kilkanaście borówek amerykańskich Pół małego banana Ksylitol lub cukier do posłodzenia Listek melisy do dekoracji Przygotowanie: 1/ Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy ugotowany makaron(...)mieszamy. Dodajemy mascarpone oraz słodzimy do smaku. Mieszamy aż do połączenia się serka z makaronem 2/ Przekładamy do miseczki dodajemy borówkę i banan oraz melisę. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Lody truskawkowo-bananowe -za niedługo mamy dzień dziecka więc dzieciaki się ucieszą 197

sezon na truskawki na banany więc praktycznie mówiąc użyłam moje ulubione smaki,ale można je zmieniać .Są bardzo proste do zrobienia i szybko się je robi . składniki 1 mały serek mascarpone ja akurat miałam taką końcówkę co mi została , 150 g truskawek zmiksowanych z jedną łyżką miodu i 1 kopiatą łyżką serka ,wcześniej truskawki umyć i oczyścić 1 banan obrać

Moje Wyroby
Sernik z truflami i wiśniami 154

mojej ręki.  Składniki: (na tortownicę 18cm) SPÓD: 150g ciasteczek owsianych 100g rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 750g sera twarogowego Emilki od Mlekomy 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 250g serka mascarpone od Mlekomy 10 cukierków trufli 2/3 szklanki wiśni z syropu lub kompotu 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (ja dodałam pudding) Przygotowanie: SPÓD: Ciasteczka zmielić w blenderze, połączyć z rozpuszczonym(...)przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, dobrze docisnąć. Na czas przygotowywania masy serowej schować do lodówki. MASA SEROWA: Do miski przełożyć 750g serka Emilki, dodać jajka i cukier, zmiksować. Dodać budyń i mascarpone, króciutko zmiksować do połączenia składników. Następnie dodać pokrojone w mniejsze kawałki trufle i odsączone wiśnie,wymieszać łyżką lub szpatułką. Przelać na schłodzony spód (masy będzie prawie

Cakes By Kejt
Czekoladowe Mini Serniczki 175

troszkę więcej. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Krem śmietankowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. okrągłą napełniamy kremem

Made By Mom And Son
Serniczek jak chmurka i historia pewnego pieska 201

porządku dziennego, żeby tydzień później znów się zdziwić. W końcu powiedziałam: dość! I zrobiłam sernik. W cenie wyjątkowo okazyjnej zakupiłam dwa opakowania mascarpone, więc podstawa była. Do tego jogurt - żeby nieco zrównoważyć cały tłuszcz zawarty w serku. Użyłam jogurtu bardzo light, czego normalnie nie robię, bo wychodzę z założenia, że słodkie ma być słodkie i pyszne, i lepiej zjeść jeden(...)zmiksowaniem dwóch propozycji - z gazet Pieczenie jest proste, nr 1/2011 oraz Pieczenie jest proste, nr 4/2011.Jogurtowy sernik z mascarpone i borówkami amerykańskimi (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive60 g masłamasa serowa:250 g serka mascarpone500 g jogurtu waniliowego (0,1%)50 g cukru2 łyżeczki ekstraktu z cytryny6 płatków żelatyny300 g borówek amerykańskichdodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Porzeczkowiec 233

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo serek twarogowy i dokładnie mieszamy.  Masa śmietanowo- serowa: 500 ml śmietany kremówki 36 % 3.5 lyżki cukru pudru cały serek mascarpone 250 gram Wykonanie: Śmietanę wraz z cukrem i serkiem umieszczamy w misie miksera i miksujemy aż masa stanie się zwarta.  Do nasączenia:  3/4 szklanki likieru porzeczkowego bądź

Krakowskie smaki Ani
MUFFINY KAKAOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 163

ekstraktu z wanilii garść ulubionych orzechów Składniki na krem: 200g śmietanki kremówki 100g mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 20-30g cukru pudru jajka czekoladowe do ozdoby Wykonanie kremu: serek mascarpone oraz masło orzechowe ,mieszamy ze sobą, odstawiamy śmietanę kremówkę   ubijamy na sztywno razem z cukrem do masy z serka oraz masła orzechowego dodajemy ubitą śmietanę ,całość dokładnie mieszamy

Słodkie zapomnienie
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 173

Składniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru(...)wyłączamy piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami i miętą

KUCHNIA POLSKA
Ptysie z jagodowym serkiem i czekoladą ruby 143

kolorowych dań, ale takich, które nie zawierają sztucznych barwników. Do przyrządzenia tego deseru użyłam tylko naturalnych składników. Ptysie to w zasadzie tylko mąka, masło i jajka, do „zafarbowania” serka mascarpone użyłam jagód, natomiast czekolada ma swój naturalny kolor. Tak, tak, różowy :) Wszyscy wiedzą, że mamy trzy podstawowe rodzaje czekolady: gorzką, mleczną i białą. Natomiast jakieś dwa lata temu(...)masło 250 ml wody 5 jajek szczypta soli nadzienie: 500 g mascarpone 3 łyżki jagód (użyłam mrożonych) dodatkowo: 120 g czekolady ruby suszone płatki malwy Jagody miksujemy z mascarpone na gładką masę. Odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Masło z wodą i szczyptą soli doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i wsypujemy przesianą mąkę. Energicznie mieszamy drewnianą łyżką

Mienta blog
Cytrynowe muffinki z lemon curd 136

Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie przygotować krem  Krem cytrynowy: 300 ml śmietany kremówki 36 % 125 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru  1 łyżka lemon curd Serek mascarpone rozmieszać, śmietanę upić z cukrem pudrem, dodać mascarpone i lemon curd,wymieszać. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i za pomocą dużej tylki ( ok 1 cm) nałożyć na babeczki. Muffinki

Z Marcepanem