serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:211/428)

Torcik marchewkowy z kremem czekoladowym 115

minut. Następnie obniżamy temperaturę do 180st i dopiekamy 25-30 minut do suchego patyczka. Ciasto schładzamy przed nałożeniem kremu. Krem ·         250g serka mascarpone, ·         200g gorzkiej czekolady, ·         3 łyżki z górką cukru muscovado. Miksujemy serek na puszystą masę. Rozpuszczamy czekoladę

Leśny Zakątek
DESER Z CIASTECZKAMI I JAGODAMI 160

Szybki i orzeźwiający deser.  SKŁADNIKI kilka kruchych ciasteczek o smaku cytrynowym, 100 g serka mascarpone, 100 g jogurtu naturalnego, dżem jagodowy, skórka cytrynowa, jagody WYKONANIE   Serek miksujemy z jogurtem, dodajemy odrobinę dżemu oraz skórkę cytrynową. Na dnie pucharka układamy warstwę ciasteczek. Wykładamy warstwę masy, następnie po łyżce dżemu, warstwę masy. Wierzch dekorujemy jagodami, ciasteczkami i skórką cytrynową

słodki bratek
Owoce z kremem mascarpone 110

serka mascarpone200 ml śmietanki 36%3 łyżki cukru pudruherbatniki – na spódpół filiżanki mocnej kawy – schłodzonejowoce – truskawki, maliny, borówkikakao – do posypania z góry Sposób przygotowania Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. W oddzielnej […] Artykuł Owoce z kremem mascarpone pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Makaron z szpinakiem, chudą szynką oraz orzechami w kremowym sosie z mascarpone – wyjątkowo pyszny i szybki obiad 102

połowę sukcesu. Do mojego makaronu przygotowałam sos z karmelizowanej cebuli, czosnku, szynki oraz szpinaku. Całość zwieńczył kremowy ser mascarpone. Składniki: 500g makaronu (ja użyłam makaronu TAESCHLE) 100g szpinaku 200g serka mascarpone 100g chudej szynki cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka oliwy z oliwek 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich mieszanka sałat Sposób przygotowania: Makaron ugotuj. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj

wysmienity
Tarta z mascarpone i malinami 173

Jedynie musicie pamiętać, aby spód ciasta przygotować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Tarta z mascarpone i malinami – składnik 330 g herbatników maślanych 130g śmietany 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka śmietanfixu maliny 170g masła Tarta z mascarpone i malinami – składnik Herbatniki kruszymy. Możemy wykorzystać blender, pokroić, połamać. Masło roztapiamy w rondelku. Mieszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Letni tort z malinami i masą mascarpone 200

malin dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Studzimy. Gdy masa zacznie tężeć, należy przełożyć nią tort. MASA MASCARPONE: Składniki: 1 litr śmietanki 30% 150 g białej czekolady 1 serek mascarpone Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy do sztywno. Dodajemy mascarpone i przestudzoną białą czekoladę. ZŁOŻENIE TORTU: Wystudzony biszkopt przekroić dwa razy. Możemy lekko nasączyć

psgotujemy
Deser z musem dyniowym i mascarpone. 157

idealna słodycz. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.   DESER Z MUSEM DYNIOWYM I MASCARPONE.           Składniki na 2 porcje: 100 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone około 270 g  musu dyniowego z galaretką pomarańczową kilka ciastek zbożowych z czekoladą mleczną i kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) 50 g suszonej żurawiny

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Mleczna kanapka z lnianym żywym chlebem 140

lniany żywy. Można tez polubić je na Chcę żyć zdrowo   . Ostatnio doskwiera mi brak deserów. Postanowiłam zrobić mleczną kanapkę, bezglutenową i udało się:)  opakowanie Habżyków  opakowanie serka mascarpone 100  ml mleka kokosowego, 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki ksylitolu Serek wyłóż do misy dolej mleczko, ksylitol. Wymieszaj razem. Na koniec dolej rozpuszczoną żelatynę kilku łyżka wrzątku

AZgotuj!
Crumble z malinami i mascarpone 158

brązowego cukru 1 łyżeczka vaniliowej pasty 350 g mąki 100 g migdałów ze skórką, drobno pokrojonych Krem z mascarpone 400 ml śmietanki do ubijania, u mnie 36% 500 g serka mascarpone 80 g cukru pudra, łyżka do posypania 350 g malin, u mnie mrożone, kilka do dekoracji skórka otarta z jednej cytryny Masło (200 g), cukier i mąkę rozcieraj między

codojedzenia
Owoce z kremem mascarpone 115

serka mascarpone200 ml śmietanki 36%3 łyżki cukru pudruherbatniki – na spódpół filiżanki mocnej kawy – schłodzonejowoce – truskawki, maliny, borówkikakao – do posypania z góry Sposób przygotowania Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. W oddzielnej

Pink Envelope
Tort na Każdą Okazję 151

wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut. Zostawiamy do ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż na pół. Krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Serek ucieramy. Do utartego dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się składników. Dzielimy na 3 części. Dodatkowo: frużelina

Made By Mom And Son
Ciasto francuskie ze szpinakiem 147

Wyjątkowo pyszna i prosta przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Szpinak firmy Krokus jest mocno czosnkowy. W połączeniu z serkiem staje się nadzieniem idealnym. Pycha

Emcia Pichci
Pavlova - tort bezowy - z owocami i kremem mascarpone 190

świetnie się prezentują - koniecznie wypróbujcie ten przepis! SKŁADNIKI Beza: 4 białka szczypta soli 200g cukru (drobnego) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 kopiata łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 200 ml śmietanki 36% Owoce (u mnie): 250 g truskawek 100 g borówki amerykańskiej 1 sztuka kiwi kilka listków mięty PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy(...)piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin.  Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami - u mnie truskawki przekrojone na połówki, kiwi pokrojone w plasterki - całość obsypana borówkami i miętą

Moje Kuchenne Rewelacje
Tiramisu bez jaj. 192

śmietaną, więc fuj. Owszem, wersja z żółtkami jest lepsza, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, i tak było przepysznie! :)1 opakowanie serka mascarpone (250g)ok. 200 ml śmietanki 36%kilka łyżek cukru pudrupodłużne biszkoptybardzo mocna kawa (jeśli ktoś lubi osłodzona i z dodatkiem amaretto)kakao gorzkie do posypaniaMascarpone miksujemy z cukrem pudrem

Z butelką mleczka w tle
Deser z mango i domową kruszonką 155

się prezentuje i z pewnością zadowoli każde podniebienie. Smaczne, niskokaloryczne "co nieco". Zawartość pucharka i jego kaloryczność zależy wyłącznie od Twoich preferencji smakowych. Dzisiejszy smakuje bosko, bo mango i serek mascarpone zadbały o super smak. Możesz go jednak przygotować z samym jogutrem greckim lub twarożkiem i dowolnymi owocami. Zazwyczaj do pucharkowych deserów używamy biszkoptów, herbatników lub bezików. Dzisiaj kupnym ciasteczkom(...)pestki, wykroić miąższ, następnie pokroić w kostkę. Wymieszać z 2 łyżkami soku i skórką startą z limonki i 1/2 łyżki cukru mascarpone ubić z mlekiem, dodać jogurt grecki i cukier rozdzielić do pucharków mango, rozłożyć serek i posypać kruszonką. Podawać zaraz po przygotowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Odchudzone tiramisu 144

nieposzerzający nas tak bardzo w pasie. Potrzebujemy: opakowanie dowolnych biszkoptów 3 filiżanki dobrej kawy (biszkopty sporo płynu chłoną) 2 łyżki ekstraktu waniliowego pestki z jednego granatu opakowanie 350 g serka mascarpone opakowanie 150 g jogurtu naturalnego typu greckiego łyżkę cukru kokosowego łyżkę surowego kakao – do posypania. Kawę wlewamy do szerokiego i płaskiego naczynia. Dodajemy do niej ekstrakt waniliowy lub jeśli(...)razem, dodajemy cukier kokosowy lub inny odpowiadający nam słodzik. Zaczynamy składanie. Biszkopty moczymy w kawie i układamy warstwę, na to dajemy jogurt z mascarpone i posypujemy pestkami granatu, na to warstwa biszkoptów i znowu warstwa serka. Dekorujemy pestkami granatu, posypujemy kakao lub startą czekoladą. Odstawiamy do schłodzenia na minimum godzinę. Jeśli nie lubicie granatu to możecie użyć dowolnych owoców. Bardzo

ladykitchen
Rurki z kremem z bitej śmietany i dżemem porzeczkowym. 126

rodzinnego domu, gdzie na każde święta musiały być rurki z kremem budyniowym postanowiłam je odtworzyć. Z taką różnicą ze nie z kremem budyniowym a z bitą śmietaną i serem mascarpone a dodatkowo z dżemem porzeczkowym. Oczywiście dżem czy powidło możecie dodać wedle własnych upodobań. A więc zapraszam! Składniki; 2,5 szkl. mąki pszennej 20 dag margaryny lub masła 1 szkl(...)następnie dodać  śmietanę i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około godzine a w tym czasie przygotować krem i dżem porzeczkowy. Krem; 250 ml kremówki 36% 25 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier i serek i ubijać do połączenia składników. Nie za długo bo może się zdarzyć że śmietana

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybki deser z truskawkami 393

Szybki, jeśli chodzi o przygotowanie ale musi się schłodzić i stężeć przez noc. Prosty w wykonaniu i przepyszny.    Szybki deser z truskawkami 500g serka mascarpone, 2 galaretki w dowolnym kolorze, 1kg truskawek, Wiórki czekolady do przybrania.     Serek miksujemy i dodajemy, wystudzoną galaretkę. Wrzącej wody do galaretki dodajemy mniej niż napisano na opakowaniu. Z reguły 1 galaretka

Leśny Zakątek
Deser truskawkowy z mascarpone à la tiramisu 111

minut, do tego godzinka w lodówce i można częstować gości Spróbujcie naszego deseru truskawkowego z mascarpone à la tiramisu! Składniki: 200 g świeżych truskawek Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru Spód biszkoptowy: 100 g biszkoptów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 kieliszek likieru czekoladowego / wódki Opcjonalnie: naturalny aromat migdałowy – 8 kropel 1 łyżka

Taste and Cook
Tarta z zielonymi szparagami i mascarpone 149

ciasta francuskiego 1/2 pęczka zielonych szparagów 250 g serka mascarpone 2 plasterki startego żółtego sera sól i pieprz Piekarnik nagrzać do 200°C. Ciasto rozwinąć, boki zwinąć do środka tworząc 1 cm rant, całość ponakłuwać widelcem. Przełożyć na dużą blachę do pieczenia. Przygotować szparagi: zielone szparagi mogą mieć zdrewniałą końcówkę. Aby znaleść granicę od której zaczyna się delikatna część(...)odpowiednim miejscu, twardą końcówkę wyrzucić. Szparagi myjemy, ewent. miejsca o fioletowym zabarwieniu obieramy. Grubsze szparagi kroimy na pół.  Na cieście rozsmarowujemy mascarpone i posypujemy żółtym serem. Nastepnie układamy szparagi i delikatnie wciskamy w serek.  Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 15 minut. Inspiracja: klik

Atlas Smaków
Tureckie różane ciastko które zrobisz w 10 minut 252

Opakowanie ciasteczek maślanych Łyżka masła Szczypta mielonego lub rozkruszonego anyżu Szczypta mielonych lub rozkruszonych gozdzików Szczypta mielonego kardamonu 3 cm obranego i drobno posiekanego świeżego imbiru 1 opakowanie małego serka mascarpone 15g cukru z PRAWDZIWĄ wanilią Kilka dużych listków świeżej mięty Szczypta mąki ziemniaczanej Sok z 1/3 małej cytryny 3-4 łyżki konfitury z płatków róży Przygotowanie: 1/ Rozłóż ciastka(...)blaszce tak, by na każde tureckie ciastko przypadały 3 ciastka maślane. Połóż na początku pierwsze. 2/ Wymieszaj mascarpone z cukrem z prawdziwą wanilią i zmielonymi lub rozkruszonymi drobno goździkami. Nałóż serek na pierwsze ciastko i nakryj serek kolejnym ciastkiem 3/ Miętę rozerwij na małe cząstki wrzuć do rondelka, dodaj sok z cytryny, masło i zmielony lub rozkruszony anyż - lekko podgrzewaj

Kuchnia PROzdrowotna
Francuskie naleśniki z kremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki 149

crepes jest właśnie ciasto. Nasze francuskie naleśniki z kremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki to idealny pomysł na lunch, obiad i deser. Cienkie ciasto, słodki, aksamitny krem z serka mascarpone i delikatnie kwaskowy sos z czarnej porzeczki, który rewelacyjnie przełamuje słodkość kremu. Francuskie naleśniki z kremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki można podawać na ciepło (Wtedy krem nieco(...)łyżka cukru – opcjonalnie, w przypadku naleśników na słodo szczypta soli 150 ml zimnego (!) mleka 150 ml zimnej wody (niegazowanej) 3 łyżki masła masło do smarowania patelni   250g serka mascaropone 200 ml kremówki 30% lub 36% 250g czarnej porzeczki (może być mrożona) 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny ok. 60g cukru, najlepiej brązowego (w zależności

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania