ciasto do tortownicy i pieczemy ok. 45 minut w 160 stopniach.C. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem. Jeśli będzie mokry dopiekamy jeszcze ok 10 minut. Krem: 500 ml mascarpone lub serka naturalnego opakowanie sera feta 200 ml schłodzonej śmietanki kremówki otarta skórka z cytryny (ok. pół łyżeczki) Kremówkę ubijamy. Mascarpone lub serek naturalny miksujemy na gładko z fetą. Następnie dodajemy
AZgotuj!oblepi patyczek podczas sprawdzania. Do przygotowania kremu potrzebujemy: • 250 g mascarpone • 200 ml śmietany 36% lub 30% • ekstrakt waniliowy • 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie kremu: • Śmietankę ubijamy na sztywno. • Serek mascarpone ucieramy z cukrem i ekstraktem waniliowym. • Za pomocą łyżki dodajemy śmietanę do masy serowej i delikatnie mieszamy. • Upieczone i wystudzone ciasto smarujemy obficie kremem i posypujemy cynamonem
KUCHNIA POLSKAlekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę równomiernie wykładamy na kruche ciasto. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Serek miksujemy z ziarenkami wanilii, dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy do połączenia
Domowy Smak Jedzeniagodziny. Krem: 100 ml śmietany kremówki 5 łyżek sera mascarpone 100 g białej czekolady,rozpuścić ,przestudzić Śmietanę ubijamy na sztywną pianę,ale nie za długo . Dodajemy po łyżce serek mascarpone i ubijamy do połączenia się masy .Na koniec czekoladę ,mieszamy wszystko razem i rozsmarowujemy na przestygniętym biszkopcie.Zwijamy ,dekorujemy dowolnie .Smacznego
Ladylaura.cukru niż dania, które jemy każdego dnia. Coś, co sprzyja wytwarzaniu endorfin z racji tego, że jest słodkie i niezdrowe. Desery takie smakują wybornie przy użyciu śmietanki 30% lub serka mascarpone i dodatkowego cukru. Postanowiłam, że nie będę, aż tak nadwyrężać naszej codziennej diety i deser przygotuję na bazie serka śmietankowego, bez dodatku cukru, zaś w zamian użyję banana. Efekt
Be Fit Be Strongsłodzenia. Dla kogo: dla dzieci dla tych, którzy trzymają korpusy od babeczek na czarną godzinę dla fanów owocowych mas Składniki: mieszanka owocowa (mrożona) 450g lub świeże owoce 375g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (opcjonalnie) kandyzowane czereśnie (opcjonalnie) Wykonanie: Owoce rozmrozić i odsączyć z soku. Zmiksować blenderem dodając serek. Owoce można zmiksować na gładką masę lub pozostawić kawałki owoców. Spróbować
Mania Wypiekaniadeser podany np. w pucharkach. Połączenie kremu mascarpone oraz biszkoptu nasączonego kawą z amaretto, w każdej formie smakuje rewelacyjnie. SKŁADNIKI ; (tortownica 22 cm) Biszkopt 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto kakao Upieczony wystudzony biszkopt przeciec na 3 blaty. Cukier oraz żółtka utrzeć
RAROSSAformy o wymiarach 25x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 40 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Przekroić na 2 blaty. Krem dyniowy: 500 g serka mascarpone 400 g puree z dyni 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 30 ml wody Serek i puree z dyni powinny być schłodzone. Żelatynę
kulinarnyswiatdomioderwać wzroku od jej tarty. Potem jak możecie się domyśleć poszło szybko. Wizyta w Biedronce, zapakowanie ko koszyka kilku fig, mascarpone i do domu. Niedziela? No to co! Upiekłam. Wyszło fajnie, bo spód jest niesłodki i taki żytni, a serek wzbogaciłam sobie kremówką, oczywiście słodki i figi, a cały smak podbiły pojawiające się gdzieniegdzie jeżyny. Jest to coś innego(...)kolejne 30 minut, Potem widelcem podziurkowałam spód i piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 15 minut. Odstawiłam do wystudzenia. Dodatkowo: świeże figi świeże jeżyny Krem : 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki umieściłam w misce i wszystko razem miksowałam do momentu, w którym mieszadła pozostawiały wyraźny ślad na kremie
Blondynka Gotujesilikonowe. Wypełniamy – czym kto lubi – bitą śmietaną, masą ze śmietany i mascarpone… owocami… i nie tylko. Wybór jest ogromny.Foremki z białej czekolady wypełniłam masą z ubitej śmietany z dodatkiem serka mascarpone, cytryny (trochę soku i skórki) i ozdobiłam wiśnią z syropu oraz „supełkiem” ze skórki cytrynowej. Foremki to podstawa bardzo szybkiego i prostego deseru. Mogą być z białej czekolady
mojewypiekiinietylkoprzypaliła. Zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Krem do tortu:- 250g mascarpone- 300ml kremówki- 150g masy karmelowej "krówki"- 100g orzechów włoskich- 10 daktyli , pokrojonych na kawałkiWymieszać masę karmelową z serkiem mascarpone. W drugim naczyniu ubić kremówkę. Następnie połączyć obydwie masy, na końcu dodając pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i pokrojone daktyle. Całą masę wyłożyć na dolny krążek i przykryć drugim
Smaczne ZdroweTarta z kremem mascarpone i brzoskwiniami... Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem: 500 g serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany 30% Dodatkowo: Dowolne owoce Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny(...)formy brzegi ciasta. Nakłuwamy widelcem aby ciasto nam nie urosło i wkładamy do lodówki na 40 min. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min. Serek mieszamy z cukrem pudrem mikserem na najniższych obrotach, dosłownie chwilkę, w drugiej misce ubijamy śmietanę na sztywno, następnie dodajemy ją do serka i znów miksujemy na najniższych obrotach lub mieszamy łyżką
Pelusiowa Kuchniakakao, 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jagodowy: 500 ml serka waniliowego 1/2 szkl. jagód, 2 łyżki żelatyny Krem michałkowy: 1 szkl. śmietany 36%, 100 g serka mascarpone, 1 śmietan-fix, 6 białych michałków, 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: likier do nasączenia, 2 michałki, 2 kostki czekolady WYKONANIE Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z proszkiem(...)stopni. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy likierem. Krem jagodowy: żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Serek miksujemy z jagodami, następnie dodajemy wystudzoną żelatynę. Wylewamy na ciasto, przykrywamy 2 plackiem Krem michałkowy: cukierki rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietankę, dodajemy cukier, usztywniacz i mascarpone. na końcu dodajemy cukierki, delikatnie mieszamy. Kremem smarujemy ciasto. Wierzch posypujemy czekoladą i rozdrobnionymi cukierkami
słodki bratekkawy ale czemu by nie do kremu :) Składniki na ciasto Z tego przepisu Składniki na krem (bardzo podobne jak z powyższego przepisu z lekkimi zmianami) 250 g sera mascarpone 200 g śmietanki 30 % 30-40 g cukru 2 galaretki w różnych kolorach 2 x 250 ml wrzątku sok z cytryny (ok 2 łyżeczek do smaku) 2 łyżeczki syropu Amaretto(...)Zostawiamy do przestudzenia (ja się tak zabierałam za to ciasto że galaretki czekały 2 dni w lodówce). Biszkopt przyrządzamy zgodnie z tym przepisem (ważne by dobrze wystudzić biszkopt). Serek mascarpone ucieramy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem soku z cytryny (możemy pominąć i po prostu wymieszać wszystkie składniki razem). Ubitą śmietanę łączymy z serkiem i dodajemy syrop
Piekielna Kuchnia Patitego ciastka jest nim zachwycony. Warstwa jasna jest bardzo lekka i ma lekko słodki smak, natomiast warstwa czekoladowa jest mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady gorzkiej 65 g cukru pudru 3 łyżki mleka
Gotuj z AgnesŚwietny przepis na oponki z mascarpone . To bardzo szybkie do usmażenia oponki, które zrobisz z kilku składników i bez potrzeby użycia miksera. Domowe oponki z serka mascarpone są puszyste, rumiane, wilgotne.. Serdecznie zapraszam też po przepis na oponki wiedeńskie oraz domowy lany chrust
AniaGotuje.plpodprażyć wcześniej na suchej patelni, aż będą złotobrązowe. Mascarpone więc jest zarezerwowane na wyjątkowe okazje, w moim domu więc na urodziny. Tiramisu kokosowe / 5 porcji Składniki: 500 g serka mascarpone 300 g biszkoptów, okrągłych lub podłużnych 4 jajka 5 łyżek cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 50 ml amaretto lub rumu 1/2 szklanki wiórków kokosowych szczypta soli Przygotowanie: Zaparzamy kawę
Moja smaczna kuchniaprzykrycia na blacie kuchenym. SKŁADNIKI BEZA 4 białka (L) w temp. pokojowej 250 g drobnego cukru do wypieków KREM 250 ml śmietany 30% (długo schładzanej) 250 g serka mascarpone 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z ½ laski wanilii SOS TRUSKAWKOWO-WANILIOWY 200 g truskawek pokrojonych w drobną kostkę 2 - 3 łyżki cukru 2 łyżki soku(...)Odstawiamy do calkowitego ostygnięcia. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. W drugiej miseczce krótko (około 1 minutę) ubijamy mascarpone z rozpuszczoną kawą (możemy użyć rózgi, którą ubijaliśmy śmietanę) i ziarenkami wanilii. Ubitą śmietankę w trzech porcjach dodajemy do serka i delikatnie mieszamy starając się nie zniszczyć delikatnej struktury masy. Na paterze układamy płaski blat bezowy, wykładamy połowę kremu, układamy
cool and mintykroimy na małe trójkąciki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 min. składniki na krem: 110 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: dowolna konfitura wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz rozmiksowany serek i miksujemy na gładki krem. Ciasteczka podajemy na ciepło
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 8 łyżek granoli owocowe 2 banany sok z cytryny 2 łyżki miodu 4 łyżki konfitury owoce leśne 300 ml śmietanki 30% 100 gram serka mascarpone 50 gram płatków migdałowych Wykonanie: Do wysokich pucharków na samym dnie wsypujemy granoli owocowe, przekładamy ubitą śmietanką z dodatkiem serka,na to wykładamy zmiksowane banany z dodatkiem soku z cytryny oraz miodem, wykładamy kolejna
kgwjanczewoopakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru 250 g sera mascarpone 1 opakowanie śmietan-fix WYKONANIE Krem: W misce ubić żółtka wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać serek mascarpone i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko ubić. Włożyć do lodówki. Muffinki: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, formy do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać
Passions hobbies lifeserowej, zmiksowałam krótko i masę serową wlałam na spód ciasteczkowy do obręczy i do miseczki. Wstawiłam do lodówki. Po około 2 godzinach masa stężała. MASA ŚMIETANOWO - PORZECZKOWY: 125 g serka mascarpone cukier puder 1 łyżka musu z czarnej porzeczki (zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu uzyskania
Blondynka Gotujeprzygotowaną masę. Piec przez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka w temperaturze 160 stopni. Z podanych proporcji osobno upiec 3 biszkopty. Składniki masa: 5 00 gramów serka mascarpone 100 ml kremówki 36 % 80 gramów drobnego cukru 100 gramów gorzkiej czekolady Wykonanie: Kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmiksować serek wraz z cukrem, wymieszać do połączenia się składników
Krakowskie smaki AniPrzygotowujemy syrop do nasączenia ciasta : 6 łyżek rozpuszczalnej kawy rozpuszczamy w około 500 ml przegotowanej , lekko posłodzonej wodzie, dodajemy około 100 ml alkoholu Przygotowujemy krem do przełożenia biszkoptu : 3 serki mascarpone po 250 gram szklanka śmietany tortowej 36 % około 3 łyżek cukru pudru Ubijamy śmietanę z cukrem , dodajemy kolejne opakowania serków, ubijamy na jednoltą masę Pierwszą część biszkoptu nasączamy
Proste PotrawyPoncz: 1/3 szklanki nalewki z wiśni, 1/4 szklanki wody. Nalewkę zmieszać z wodą. Ponczem nasączyć wszystkie trzy blaty biszkoptu tuż przed przekładaniem kremem. Krem do przełożenia tortu: 500g serka mascarpone, szklanka cukru pudru, szklanka śmietanki 30%, laska wanilii, konfitura z wiśni. Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru. Serek utrzeć z resztą cukru pudru
Z miłości do słodkości