radości pomyliłam ricottę z mascarpone.. 300 g mąki pszenna bądź tortowa 200 g margaryny do pieczenia 4-5 łyżeczek cukru pudru 1 żółtko tabliczka białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 2 szklanki malin 1 szklanka borówek amerykańskich Z mąki, margaryny, cukru i żółtka zagniatamy kruche ciasto. Wkładamy je do lodówki na 30 minut
Pora na poraktórą połączymy z kremowym mascarpone :). Na wierzch kostki kokosa, granat i bita śmietana i gotowe!. Zapraszam :) Porcja na 4 krakersy Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 4 krakersy 2 łyżeczki serka mascarpone 2 łyżeczki tahini 1 łyżeczka ksylitolu lub cukru drobnego kilka suszonych kostek kokosa kilka kulek granatu bita śmietana Przygotowanie: 1/ Mieszamy mascarpone z tahini i cukrem na jednolity krem
Kuchnia PROzdrowotnapianę, dodać ostrożnie i wymieszać całość Piec w temp.170-180 stopni C, około 20 - 25 min.- do suchego patyczka. Piekłam w foremce o średnicy 22 cm. Składniki na krem : 1 serek mascarpone 1 opakowanie śmietany 36% - 500 g 2-4 łyżki cukru pudru - według uznania zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania Przygotowanie kremu : Połączyłam serek, śmietanę i cukier - ubiłam
Proste Potrawylubię z kremem z mascarpone i białej czekolady ze świeżymi truskawkami. Jako, że nie ma jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks – uwaga bomba kaloryczna! ;) Słodki krem z dodatkami - 250g serka mascarpone - tabliczka białej czekolady - jeden banan - garść orzeszków ziemnych i pistacjowych - kilka groszków kokosowych w czekoladzie - 300g masy kajmakowej o smaku orzechowym Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym
Sajkofanka smakuFormę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać masę i wyrównać. Piec 40-50 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć wystudzić. Krem : 250 g serka mascarpone 600 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając go po łyżce pod koniec ubijania. Dodać serek
Chocolate Muffin BlogKolejna pyszna odsłona schabu - tym razem w delikatnym i kremowym, aczkolwiek wyrazistym w smaku sosie z serka mascarpone i musztardy. Aż żałuję, że wcześniej nie robiłam w ten sposób mięsa bo jest prosto i na prawdę pysznie! SKŁADNIKI: 6-7 plastrów schabu 1/2 szkl bulionu 250g mascarpone 4 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 4 łyżki ostrej musztardy
Kto ugości moich gości?się na nią koniecznie. ROLADA BEZOWA Z MALINAMI Beza 4 białka 230 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Nadzienie 300 ml śmietany kremówki 180 g serka mascarpone maliny Białka ubić na sztywną pianę i dodawać stopniowo cukier, aż masa bezowa zacznie się błyszczeć. Pod koniec dodać mąkę i ocet. Blachę do pieczenia ( 40×35 ) wyłożyć(...)kilka minut, następnie odwrócić ją górą do dołu na czysty papier do pieczenia. Zdjąć delikatnie papier na którym piekła się beza i pozostawić ją do całkowitego ostygnięcia. Śmietankę i serek zmiksować na gęstą i puszystą masę. Wyłożyć na ostudzony placek bezowy, poukładać na wierzchu maliny i z pomocą papieru zwinąć dość ciasno roladę. Zawiniętą w papier przechowujemy w lodówce nawet
Pieguskowa Kuchniadodając rozpuszczoną żelatynę. Mascarpone miksujemy z jogurtem wlewamy brzoskwinie, mieszamy całość i wykładamy na ostudzone ciasto. Na wierzchu układamy warstwę herbatników. Masa śmietankowa: 330 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak aby ją przykryła) i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zimną śmietanę ubijamy
Cynamonowe szczęściePOZOSTAŁE: 250 g mascarpone 100 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g mieszanki owoców najlepiej kwaśnych: maliny, truskawki, porzeczki, wiśnie (u mnie mrożone) Serek mascarpone wymieszać ze śmietanką, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Owoce jeśli są mrożone lekko podgrzać, następnie zblendować , uzyskamy konsystencję musu (nie słodzić). Można mus przetrzeć przez sito jeśli nie chcemy
Mój pomysł naPączuszki serowe Składniki: 250 g serka mascarpone 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszki do pieczenie szczypta soli olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Serek dobrze wymieszać z jajkami. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do masy serowo-jajecznej. Dodać sól. Dobrze wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przestudzone
Żarłoczekkremówki 150 g mascarpone 3 listki żelatyny Cukrowe kwiatuszki do dekoracji Sposób przygotowania: Żelatynę rozpuszczamy jak w przepisie na opakowaniu do płynnej konsystencji. Dobrze schłodzoną kremówkę, łączymy z zimnym serkiem mascarpone i miksujemy do uzyskania gęstego kremu, nie przerywając miksowania wlewamy cienkim strumieniem adwokat oraz płynną żelatynę. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i wyciskamy z kremu rozetki do czekoladowych
Wanilia i Kardamonsuszonymi pomidorami (na 4 osoby ) 50 dkg piersi z kurczaka 10 pomidorów suszonych w oliwie ( ze słoiczka ) 3 ząbki czosnku 1 cebula 5 łyżek serka mascarpone makaron 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Cebulę i czosnek obieramy i kroimy, czosnek w plasterki, cebulę w kostkę. Pierś z kurczaka kroimy w kawałki
Kuchnia na wzgórzugalaretki.Ciasto przeciąć na 3 części,nasączyć i na pierwszy blat wylać galaretkę z malinami.Przykryć drugim blatem,nasączyć,wsadzić do lodówki. Masa straciatella: 1 l śmietany 36% 1 serek mascarpone czekolada deserowa lub gorzka śmietan-fix 4 łyżki cukru pudu Mocno schłodzoną śmietanę ubić,dodać cukier puder i śmietan- fix. Na samym końcu dodać serek mascarpone.Można
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 350 g świeżego lub mrożonego szpinaku 200 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 2 łyżki serka mascarpone sól pieprz łyżka masła olej do smażenia Przygotowanie: Fileta z kurczaka oczyszczamy z błonek i lekko rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz wlewamy jogurt i dodajemy serek . W osobnym naczyniu rozgrzewamy masło i umieszczamy szpinak. Doprawiamy
Symfonia smakowa