fajnie. Składniki Składniki na ciasto: 3/4 kostki zimnego masła 1 1/2 szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie
Programista w kuchniilość śmietanki. Do kremu można dodać frużelinę pomarańczową (na blat biszkoptu wyłożyć frużelinę, a na nią krem). Składniki na krem pomarańczowy: 240 ml śmietanki 36%, schłodzonej 120 g serka mascarpone, schłodzonego 180 – 200 g pomarańczowego curdu, schłodzonego, do smaku Składniki na ok 200 g pomarańczowego curdu: 1 jajko (rozm. L) 1 żółtko 50 – 60 g cukru lub, do smaku
Słodki PomysłSzybka przekąska którą zrobisz ekspresowo. Potrzebujesz tylko – ciasta francuskiego, serek mascarpone, jogurt, wędzonego łososia, szczypiorek, sól, jajko do posmarowania. Ciasto francuskie trzeba posmarować roztrzepanym jajkiem i pokroić na kawałki. Upiec według przepisu na opakowaniu. W tym czasie gdy ciasto sie piecze mieszasz serek z 1 łyżką jogurtu i dożą szczyptą soli. Łososia kroisz w kostkę, część wmieszasz do serka
harrisaopakowanie Śnieżki 2 opakowania galaretki cytrynowej 1 opakowanie rurek spirytus dowolne ozdoby Na sam początek przygotować masę śmietanową. Śmietanę ubić, gdy już będzie dość ubita dodać serek mascarpone, śmietan fix, Śnieżkę i galaretkę cytrynową w proszku. Dzięki galaretce, masa nabierze super orzeźwiającego smaku. Każdy blat z osobna nasączyć spirytusem. Na dolny 1/2 słoiczka dżemu Łowicz i przykryć
Gotuję TestujęLekko cytrynowy deser z serka mascarpone z musem z truskawek. Chłodny i orzeźwiający. 250 g sera mascarpone 0,5 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki wody 5 łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody
Bullioobtoczenia Sposób przygotowania: Czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści zdejmujemy w ognia i nieco studzimy, tak by czekolada nie była gorąca. Dodajemy serek mascarpone i wódkę i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Chłodzimy w lodówce przez około 1-1,5h. Gdy masa stężeje formujemy trufle i obtaczamy w kakao. Chłodzimy w lodówce
Pyry na Gazłyżki masy sernikowej dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, wlewamy do masy i szybko mieszamy. Przelewamy na herbatniki i odstawiamy na około 2 godziny. Masa adwokatowa: - 250ml śmietanki 30%, - 200g serka mascarpone - 150 ml adwokatu - 4 kopiaste łyżeczki żelatyny - czekolada mleczna do posypania Przygotowanie: Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach gorącej wody i odstawiamy. Śmietanę miksujemy aż zrobi się gęsta, następnie
Kulinarne życieLekko cytrynowy deser z serka mascarpone z musem z truskawek. Chłodny i orzeźwiający. 250 g sera mascarpone 0,5 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki wody 5 łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody
Bulliooddzielnie żółtka i białka) - 3-4 łyżki cukru pudru - kakao - mocna kawa - amaretto wg uznania Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Połączyć z białkami. Na dno pucharków ułożyć jedną warstwę biszkoptów i polać mocną kawą rozpuszczalną wymieszaną z amaretto, tak aby biszkopty były delikatnie nawilżone kawą. Ułożyć
CookYourselfSkładniki: Biszkopt: 3 jajka 6 łyżek cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao cukier waniliowy Masa: 300 g serka mascarpone 150 g schłodzonej śmietanki kremówki 30% ok. 4-5 łyżek cukru pudru czubata łyżka żelatyny-fix w proszku galaretka wiśniowa Polewa: 70 g czekolady gorzkiej (lub pół
Słodka StronaLekko cytrynowy deser z serka mascarpone z musem z truskawek. Chłodny i orzeźwiający. 250 g sera mascarpone 0,5 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki wody 5 łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody
Bulliomigdałow do uprażeniaok 300 gr truskawek Rozpuszczamy na małym gazie czekoladę z niewielką ilością śmietany. Ubijamy kremówkę. Dodajemy ropuszczoną I schłodzoną czekoladę. Ubijamy.W drugiej misce ubijamy serek mascarpone. Po ubiciu łączymy ze śmietaną. Na pierwszym placku rozmarowujemy ok 1/3 masy. Nakładamy truskawki I przykrywamy ciastem.( Zostawiamy 3-4 do dekoracji )Wracamy do ubijania, dodając wiórki kokosowe. Po wymieszaniu
Smaki Edytywyszła mi mamałyga - bo sosu było trochę za dużo w stosunku do kaszy;) Ale to nic, zjadłam z wielkim smakiem. Danie z gatunku: została mi porcja sosu pomidorowego, resztka serka mascarpone i kilka pieczarek - jak to wykorzystać? Długo nie myślałam;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowymasy serowej, wymieszać, dodać jeżyny wymieszać, delikatnie. Masę przelać na ciasteczkowy spód, wyrównać, wstawić do lodówki, na czas aż masa stężeje, u mnie 30 min. Masa jeżynowa: 250 g serka mascarpone 150 g jeżyn 1-2 łyżki cukru (opcjonalnie, zależy od słodkości jeżyn, ja nie dodawałam) 1 łyżka żelatyny namoczona w 2 łyżkach zimnej wody 100 g jeżyn do posypania
moj przepis naPyszny świąteczny torcik o smaku cynamonowo-korzennym, przekładany powidłami śliwkowymi, delikatnym i aksamitnym kremem na bazie serka mascarpone, śmietanki kremówki oraz cynamonu. Nasączenie biszkoptu sokiem z pomarańczy doskonale wypełnia korzenny smak całego tortu. Tort cynamonowy z powidłami śliwkowymi -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcik