nich sok. Jajka ubij z 50 g cukru, przelej do garnuszka, dodaj sok z cytryn, podgrzewaj na małym ogdniu, mieszając trzepaczką, aż masa zgęstnieje. Odstaw do ostudzenia, następnie domieszaj serek mascarpone. Wstaw do lodówki. Truskawki umyj, obierz, odłóż część do dekoracji, i pokrój resztę na małe kawałki. Wyłóż krem na roladę bezową, posmaruj ją kremem, pozostawiając
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaktóre dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady BITA ŚMIETANA 250 ml śmietany 30-36% (długo schładzanej) 1 łyżka cukru pudru 1 szklanka pokruszonych bezików
cool and mintylato. *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na nadzienie: 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kremówki łyżeczka kawy waniliowej od tommycafe 4 łyżki rodzynek namoczonych w rumie 2 łyżki posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaminut. Po tym czasie dodajemy do niego soczewicę oraz curry i gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie ściągamy garnek z ognia i wszystko dokładnie miksujemy. Do zupy dokładamy serek mascarpone, podgrzewamy ją aż mascarpone się rozpuści. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dolewamy wodę. Doprawiamy do smaku sola i sokiem z cytryny. Możemy posypać posiekaną kolendrą
Przysmaki Karolkipuder wg uznania1/2 tabliczki gorzkiej czekoladykilka listków mięty do dekoracjiUbijamy na sztywno śmietanę, dodajemy pokruszoną chałwę oraz skórkę i sok z połowy pomarańczy. Nadal przez chwilę miksujemy. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Jeśli deser jest dla nas za mało słodki dodajemy odrobinę cukru pudru. Dekorujemy tartą czekoladą. Dekorujemy listkami mięty, plasterkami pomarańczy. Przed podaniem chłodzimy
Bon Appetit Małgorzatybiszkopty podłużne 200 g borówki amerykańskie 3-4 łyżki cukru Do dekoracji borówki amerykańskie maliny listki mięty Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać porcjami serek mascarpone i delikatnie mieszać. Dodać ubitą kremówkę i wymieszać do uzyskania jednolitej i puszystej masy. Na koniec dodać likier kawowy oraz wlewać cienkim strumieniem namoczoną i rozpuszczoną letnią żelatynę, wymieszać
Ala piecze i gotujetortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 160° przez ok. 50-60 min, do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystygnięcia. Masa: 500g śmietany kremówki 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 czekolada biała 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofali, odstaw do ostygnięcia. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody (tylko tyle(...)Wlej żelatynę do czekolady i połącz do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli całość zacznie się ważyć lub przypominać coś niezbyt apetycznego dolej zimnego mleka lub śmietanki i dalej mieszaj. Śmietankę, serek i cukier puder ubijaj do uzyskania sztywnej masy. Tutaj pisałam jak dobrze ubić śmietanę . Następnie dodaj czekoladę i krótko wymieszaj. Składniki dodatkowe: sok z czarnej porzeczki – nasącz (możesz dodać
Słodki Blogbyć pyszne! Składniki SPÓD 330g ciasteczek oreo 50g masła MASA SEROWA 200g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego (bez cukru) 4 jajka 800g zmielonego twarogu półtłustego (zmielonego minimum dwukrotnie) 500g serka mascarpone otarta skórka i sok z 3 limonek POLEWA 100g białej czekolady 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z limonki otarta skórka z 1 limonki 2 kostki czekolady gorzkiej
Tajemnice Smakusprawdzić i się przekonać pozostaje Wam tylko upiec go i ... rozkoszować się jego smakiem (tortownica średn. 28 cm) Składniki: 400 g sera „Mój ulubiony” 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany kremówki (30%) 60 g mleka w proszku 80 g mąki pszennej tortowej 100 g cukru pudru 6 jajek (dużych) 10 dag suszonej Żórawiny ½ łyżeczki ekstraktu
Kuchnia u Krysiswoją babeczkę dodatkowo oblałam lukrem z cukru pudru i soku z cytryny ale możecie ją spokojnie oprószyć tylko cukrem pudrem. Składniki: 175 g masła 1 szklanka cukru 250 g serka mascarpone 5 jajek 1 łyżeczka esencji waniliowej 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę tak, aby cukier był jak najmniej
My simple kitchenPasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Składniki: 3 jajka 1 czubata łyżeczka serka mascarpone (ok. 25g) 2 czubate łyżeczki majonezu (ok. 50g) 3 duże kawałki suszonych pomidorów w oleju (takich ze słoiczka) (ok. 45g) pół łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz do smaku Pasta jajeczna z […] The post Pasta jajeczna
Kulinarne Przebojeszklanka ciepłego mleka 3 duże łyżki roztopionego masła 3 żółtka 70 g cukru ½ laski wanilii Kieliszek rumu Szczypta soli Olej do smażenia Krem malinowy: ½ litra śmietany 30% 25 dag serka mascarpone ½ szklanki musu z malin 2 łyżki cukru pudru Lukier do dekoracji Kolorowa posypka Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewam do miski, mieszam z suchymi drożdżami, cukrem oraz szczypta soli, dodaję
Wanilia i Kardamonsłodki. Choć jak pewnie już zauważyliście my uwielbiamy słodycz. Z tej ilości składników, wyszło nam z mamą 7 szklanek do kawy latte. Składniki : 250 g serka mascarpone 7 łyżek cukru 0,75 l śmietany kremówki sok z 1 cytryny 600 g truskawek 200 g musli + garść owoców kandyzowanych ( mieszamy z musli) garść zmielonych orzechów garść zmielonych
Lili w kuchnijajka (oddzielnie białka i żółtka) pół szklanki cukru (110g) pół szklanki mąki (90g) pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30% 1 serek mascarpone (250g) 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Dodatkowo 1 kg ładnych świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie : Białka ubić na pianę , wsypywać powoli cukier i nadal(...)Piec ok 20 min w wyłożonej papierem do pieczenia ( tylko dno ) formie w 180'C Wystudzić Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrami waniliowymi, Dodać serek i całość połączyć. Rozsmarować masę na wystudzonym biszkopcie. Truskawki umyć , obrać z szypułek , poukładać dość ściśle na masie śmietanowej. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku . Odstawić do ostygnięcia
Malinowa Kawiarenkałyżek mąki pszennej ( lub5 mąki i 2 kakako) 7 łyzek cukru szczypta soli do białek łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% 3 śmietanfixy 25 dag serka mascarpone cukier puder wg smaku ( jakieś 2 łyżki) dodatkowo: dżem porzeczkowy ( lub inny) 2 galaretki cytrynowe banany 4-5 sztuk ozdoby na wierzchu masa czekoladowa i białą czekolada Biszkopt pieczemy
Takie tam pichcenie