ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników. Do garnka nalewamy wody
4stronykuchni.plMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 50-60 dag świeżych grzybów (wcześniej obgotowanych) - u mnie borowiki i podgrzybki, sól, pieprz świeżo mielony, opakowanie serka mascarpone (250 g), pęczek natki pietruszki, odrobina tymianku, łyżka masła. Przygotowanie: Wcześniej podgotowane grzyby kroję na mniejsze kawałki, podsmażam na maśle z dodatkiem soli około 8-10 minut. Dodaję
JejKuchniaBardzo prosty przepis Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 szklanka śmietany 30 % 1 opakowanie 250g serka mascarpone 1/2 czekolady bialej startej na tarce przygotowanie Ja mam rurki metalowe więc smarowałam je margaryną, ciasto francuskie wcześniej pociąć na paski i nawijamy na skos na rurki. Jak już mamy rurki obklejone ciastem francuskim to smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w mocno nagrzanym
Moje Wyrobymieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango winogron oraz borówki mieszamy, przekładamy na zastygnięty spód. Wstawiamy
Podróż w kulinariaTrufle kokosowo-czekoladowe. Przepisy Thermomix. Składniki na 20 trufli: 200 g białej czekolady 150 g serka mascarpone 50 g wiórków kokosowych do masy 100 g wiórków kokosowych do obtoczenia 1 łyżka likieru kokosowego (można pominąć) Thermomix przepisy. Trufle kokosowo_czekoladowe. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy połamaną na kostki czekoladę, nastawiamy Thermomix czas 4 min/temp. 80 stopni/obr.2. Roztopioną czekoladę pozostawiamy
Themo przepisyaromatyczna. Tak smakuje lato! Składniki na biszkopt: 4 jajka 110 g cukru/ksylitolu 70 g mąki orkiszowej jasnej 30 g mączki ziemniaczanej 25 g kakao Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 3 lyżki likieru Amaretto dodatkowo: wiśnie cukier puder do posypania Wykonanie: białka jajek ze szczyptą soli ubić na sztywno. Pod koniec
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!waniliowego 2 g proszku do pieczenia pół łyżeczki octu 1,5 łyżki oleju Olej polski nasączenie: sok z 1 cytryny 10 g cukru dodatkowo: 1 kg malin 400 g serka mascarpone 330 ml kremówki cukier puder 2 łyżeczki żelatyny 2 czerwone galaretki Wykonanie: biszkopt: *Białka ubić na sztywno, dodać cukry, następnie dodawać po trochu żółtka wymieszane z łyżeczką octu, ciągle
Z Majeczką w kuchnioleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób przygotowania: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy po kolei żółtka. Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Po łyżce dodajemy
Pyry na GazSkładniki: ( na naczynie o wym. 21cm x 16cm) 150g malin, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka kakao, 4 łyżki amaretto (30ml), 500g serka mascarpone, 250ml śmietanki 30%, 50g cukru pudru, 150g podłużnych biszkoptów. Przygotowanie: Kawę rozpuszczalną zaparzyć w szklance wody ( szklanka 250ml) i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wymieszać z amaretto. Śmietankę ubić na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodawać
W kuchni u Monikicukier, 1 szkl olej, 1/2 szkl kakao, 3 łyżki soda oczyszczona, 2 łyżeczki dżem wiśniowy, 3 duże łyżki przyprawa do piernika, 1 duża łyżka Składniki na krem serek mascarpone, 250g cukier puder, 1 kopiasta łyżka kakao, 1 łyżka Przygotowanie Mleko, olej i dżem mieszamy razem, dodajemy przesianą mąkę i resztę składników. Dokładnie wszystko mieszamy, przelewamy do formy keksowej
Gotowanie moimi oczamiMINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300-350 g makaronu, 30 dag pieczarek, mała cebula, 2 ząbki czosnku, opakowanie pomidorów krojonych, 3 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki masła, sól, pieprz ziołowy, bazylia, szczypta curry, szczypta pieprzu cayenne, papryka słodka, cukier, 1/2 pęczka natki pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie. Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę
JejKuchniaczekolady 2 szczypty ciemnego kakao * średnio palona mieszanka Arabik i Robusty o intensywnym i głębokim aromacie Przygotowanie: Łyżeczkę kawy rozpuszczamy dokładnie w 100 ml wody, studzimy. Do miski przekładamy serek mascarpone, dolewamy naszą kawę i miksujemy krótko do połączenia składników. Następnie dodajemy cukier puder do smaku, znów chwilkę miksujemy, próbujemy. Na dno każdego wykładamy słomkę ptysiową, którą wcześniej łamiemy/lekko
Słodkie okruszkimięso, dodać masło, cebulę i czosnek pokrojone w drobną kostkę. Przesmażyć i dodać kurki. Podlać wodą i gotować 15-20 minut. Pod koniec gotowania włożyć do sosu kurczaka, dodać serek mascarpone i przyprawić do smaku. Posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami
Magiczne Życie Martysuche. Połączyć zawartość obu misek i miksować na wolnych obrotach. Piec około 50 minut (do suchego patyczka), 180 stopni. Tortownica o średnicy 23 cm Krem: Kremówkę ubić, dodać serek mascarpone i miksować do połączenia się składników. Jeśli chcesz usztywnić krem to możesz dodać agar agar lub żelatynę. Z ciasta odkroić górę (zostawiając ok 1 cm spodu
lady-och-mistrzyni.blogspot.comciasta. Zawinąć w folię i schować do lodówki na 30 min. W tym czasie przygotować krem - schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone i ubijać do momentu połączenia się składników, pod koniec dodać sok malinowy. Krem przełożyć do lodówki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość ok. 5 mm i wycinać
pink envelope