wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy 3 łyżki kremówki, mieszamy i łączymy powoli z resztą kremówki a następnie kremówkę łączymy z serkiem mascarpone. Na wystudzony biszkopt przekładamy połowę masy białej, na nią przekładamy malinową galaretkę a na wierzch pozostałą białą masę. Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki
Zainspirowana w kuchnibądź amaretto * pół szklanki cukru * 4 łyżki cukru pudru * kakao Przygotowanie : Zaparzoną kawę studzimy i dolewamy likier. Dokładnie sparzamy jajka.Z żółtek i cukru pudru ubijamy kogel mogel. Dodajemy serek mascarpone. Ubijamy białka ze zwykłym cukrem. Ile cukru damy tak słodki będzie deser. Delikatnie łączymy obie masy. Moczymy biszkopty w kawie z alkoholem ( bądź w samej kawie ) i układamy
Magiczne Życie Martyczekolada wręcz rozpływa się w ustach, a ja odpływam. Sami się przekonajcie, bo warto. Sernik czekoladowy z pomarańczą składniki: 200 g zbożowych ciastek czekoladowych 80 g masła 250 g serka mascarpone 250 g twarogu śmietankowego 120 g cukru trzcinowego 3 jajka 200 g gorzkiej czekolady 1 pomarańcza wykonanie: Ciasteczka mielimy na "piasek". Masło należy roztopić i połączyć z ciastkami. Tortownicę
Przysmaki Karolkibiszkoptów podłużnych kakao ok.1 szklanka mocnej kawy 2 -3 łyżki likieru Sambuca Wykonanie: Żółtka z cukrem ubić / na parze/ na gładką, puszystą masę. Połączyć z serkiem mascarpone. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Kawę wystudzić i połączyć z likierem Biszkopty zanurzać krótko w kawie i układać jeden obok drugiego w naczyniu
Zakamarki mojej kuchnipaszka biszkoptów Gorzkie kakao PRZYGOTOWANIE: 1. Żółtka wybijamy do miski. 2. Dodajemy cukier, cukier waniliowy. 3. Ucieramy nad gorącą kąpielą wodną. Odstawiamy do wystudzenia. 4. Do przestudzonych żółtek dodajemy serek mascarpone – po łyżce, stopniowo ucierając (ser powinien mieć temp. pokojową). 5. Gotową masę wkładamy do lodówki. Ja włożyłam na całą noc, a deser składałam na drugi dzień
Marcepanowa kuchnialodówki. -Syrop: Do rondelka wlać wodę i cukier, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia , dodać rum i wymieszać. Polewa czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wymieszać na gładko z serkiem mascarpone. Przeciąć ciasto ,każdy krążek na 3 części Do formy włożyć krążek ciasta zmoczyć obficie syropem, wlać około 2 łyżki kremu na wierzch,przykryć krążkiem ciasta nasączonym syropem ,krem ,oraz
w mojej kuchniBezglutenowe, proste i przepyszne Tiramisu w świątecznej odsłonie. Klasyka w najlepszym wydaniu. SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mocnej czarnej kawy 50 ml amaretto lub brendy ok. 150 g biszkoptów Savoiardi Nutri Free kakao do posypania czekoladowe gwiazdki do ozdoby Żółtka utrzyj dokładnie z cukrem. Stopniowo dodawaj serek cały czas miksując
Kuchnia bezglutenowasklepowy batonik. Moja tortownica ma 26 cm średnicy. Potrzebujemy: około 200 g herbatników 660 ml śmietanki kremówki 200 g serka, ja użyłam serka "Mój ulubiony" ale może też być serek mascarpone 2 tabliczki czekolady (ja użyłam mlecznej i gorzkiej) 3 i pół szklanki pszenicy preparowanej w miodzie (Nestle Kangus lub biedronkowy odpowiednik) Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na dnie układamy
MamaOskarkazaszkodziło w jego wyglądzie, a nawet zieleń podkreśliła truskawki. Podobno smakował! Składniki : * 6 jajek * 1,5 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * litr kremówki * serek mascarpone * łyżka cukru pudru * zielony barwnik spożywczy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * truskawki * kiwi * wiórki czekoladowe Przygotowanie : Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać
Magiczne Życie Martypołączeniu z jogurtem i ciastkami oreo. Wersja mini prezentuje się bardzo efektownie, zaś zimny kremowy smak urzekł moje podniebienie od pierwszego kęsa ! :) SKŁADNIKI na ok. 12 sztuk serek mascarpone - 250 gram jogurt naturalny - 150 gram 1 białko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru ciastka oreo - 250 g PRZYGOTOWANIE Mascarpone, jogurt, cukier, biały środek z ciastek oreo
Mój Smak na ŻycieJeśli chcemy zrobić szybki, dość efektowny i smaczny deser to wykorzystajmy gotowe kruche babeczki. Można już teraz je kupić i przygotować np. na nadchodzące święta Bożego
Proste Potrawyporcje)250g borówek - tu amerykańska 50g bezy200g śmietany kremówki1 łyżka cukru pudru1/2 łyżeczki cukru waniliowego 125g serka mascarpone1/2 łyżeczki soku z cyrtynylistki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy z cukrami.Dodajemy mascarpone z cytryną i delikatnie mieszamy. Bezę
Moje Kuchenne Rewelacjebyło. Ponieważ w powietrzu czuję już jesień :( Składniki:1 szklanka mąki gryczanej1 szklanka mleka1 jajko1 łyżka oleju + do smażenia1 szczypta soli1 szklanka boróweksok z połowy limonki250 g serka mascarpone lub ricottyok. 2 łyżki cukru pudrukilka jeżyn do dekoracjiWymieszaj mąkę, mleko, jajko i łyżkę oleju ze szczyptą soli w misce i lekko ubij. Ciasto powinno być bez grudek. Rozgrzewamy patelnię
Bon Appetit Małgorzatyłyżka syropu waniliowego 250ml gorącej kawy (np. rozpuszczalna od Pizca del Mundo- dwie łyżeczki na 250ml wrzątku) Na krem 10g płatków róży 100g cukru szczypta kwasku cytrynowego 250g serka mascarpone Nagrzewamy piekarnik do 175*C. Mieszamy mąkę, cukier, kakao, sodę i sól. Dodajemy jajka, maślankę, rozpuszczone masło i syrop waniliowy. Mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy kawę i nie przejmujemy(...)studzimy- dopiero ostygnięte wyjmujemy z formy. Kiedy jest całkiem zimne przekrawamy je na pół. Przygotowujemy krem- płatki róż ucieramy z cukrem i kwaskiem cytrynowym do otrzymania "różowego cukru". Dodajemy serek i jeszcze chwilę ucieramy. Rozkrojone ciasto smarujemy serem po środku i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. I JEMY!!! Kremik- dobrze przełamuje czekoladowość ciasta Nie dekorowaliśmy go z góry bo szkoda
les mirabellesjarmużu pół tabliczki gorzkiej czekolady Misę do lodów k w którym będziemy robili lody wkładamy do zamrażalki na 24 godziny. Jarmuż blendujemy razem z cukrem. Do miski wkładamy zimny serek mascarpone a także jogurt grecki i ubijamy przez ok 4 minuty. Dodajemy cukier z jarmużem oraz startą czekoladę i dokładnie mieszamy. Wkładamy masę do misy i kręcimy lody przez
Kuchnia w oparach