początek jesieni, wspomnienie minionego lata - torcik (bez pieczenia) z truskawkami i z serkiem mascarpone. Czytaj więcej
Ana Mari's worldSkładniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Biszkopt najlepiej zrobić według przepisu na biszkopt z kakao. Kiedy ciasto ostygnie przygotowujemy krem
prawdziwe jedzenieśmietanki 30% 500 g podłużnych biszkoptów (Lajkonik) 100 g cukru pudru 1 filiżanka kawy espresso 100 g likieru Amaretto 6 łyżek kakao Przygotowanie W salaterce ubić śmietankę 30%. Do serka mascarpone dodać cukier puder i wymieszać. Do masy stopniowo dodawać ubitą wcześniej śmietankę, całość wymieszać. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru. W blaszce wyłożonej papierem lub folią spożywczą ułożyć pierwszą
coolinarnastrefa.blogspot.compewno były miękkie. składniki 10 długich, słodkich papryk farsz: 250 g szpinaku 6 ząbków czosnku 2 małe cebule - drobno posiekana 1 papryczka jalapeno 100 g serka mascarpone garść pietruszki 60 g szynki szwarcwaldzkiej sól, pieprz sos: pęczek pietruszki ok 200 ml wytrawnego, białego wina 1 papryczka jalapeno 1 łyżka oliwy 4- 6 ząbków czosnku oliwa z oliwek(...)czosnek, cebulę, papryczkę i pietruszkę - posiekać. Przełożyć do miski. Odciśnięty szpinak lekko rozdrobnić nożem, dodać do miski. Szynkę rozdrobnić w blenderze. Do farszu dołożyć szynkę, serek, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. Tak przygotowanym farszem nadziać papryki. Można zawiązać szczypiorkiem. Przygotować sos. Rozdrobnić w blenderze pietruszkę, paprykę i czosnek. Wymieszać z oliwą
Stare Garykostki czekolady listki mięty do dekoracji Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji. Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę. Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę. Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini. Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą
Gotuj Sam!Pyszne, francuskie ciasteczka z jagodami i mascarpone. Kruche, delikatne i wręcz przepyszne. Takie ciasteczka przygotowuje się ekspresowo, można je zrobić nawet wtedy gdy goście już nadchodzą. Z przepisu wyszło ich około 8 sztuk(...)SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 200 g jagód lub borówek cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE : Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy
Kulinarne Fantazje Mariolimleka Rozpuszczamy masło z czekoladą i mlekiem, a gdy już się ładnie połączą mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy równomiernie na dno tortownicy (średnica 20 cm). Pianka: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie
Cynamonowe szczęścieminut na małym ogniu, często mieszając. Następnie do gorącej masy wsypać sypkie galaretki, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wylać na ciasto. Ostudzić. Masa śmietanowa: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, 250g jogurtu naturalnego, 2/3 szklanki cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 100g mlecznej lub gorzkiej czekolady. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzątku i ostudzić. Śmietankę ubić
Z miłości do słodkościśmietany kremówkiskórka starta z cytryny350 g jagód30 g ( 3 łyżki) cukru pudru Bardzo dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ( wsypujemy stopniowo). Gdy śmietana będzie sztywna dodajemy serek mascarpone, ubijamy na średnich obrotach aż składniki się połączą na gładki puszysty krem. Na koniec dokładamy drobno startą skórkę cytrynową.Kremem wypełniamy ostudzoną tartę, na wierzchu kładziemy umyte i osuszone
pieprzny smaczekkawałek świeżego imbiru miód sok z 1 cytryny ciasteczka owsiane wykonanie Owoce obieramy ze skórki i miksujemy. Doprawiamy do smaku startym imbirem i sokiem z cytryny. Wszystko według uznania. Serek mascarpone ubijamy wraz z jogurtem. Dodajemy miód - ilość według uznania. Ciasteczka owsiane kruszymy. 2/3 układamy na dnie szklanki, następnie nakładamy warstwę serowo-jogurtową, następnie mus owocowy. Na to nakładamy warstwę
Przysmaki KarolkiOt taki spóźniony prezent na Dzień Mamy :) PRALINKA - MUFFINKA - przepisSkładniki na 3 sztuki:1 gorzka czekolada kilka truskawekserek mascarpone - 200 g3 łyżki cukru pudru3
kolorowotorcikowotruskawek oczywiście można wykorzystać dowolone owoce. składniki: spód brownie 200 g gorzkiej czkolady 200 g masła 6 jajek 200 g cukru 110 g mąki pszennej krem 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30 % ewentualnie cukier do smaku na wierzch 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Czekoladę połamać i przełożyć do metalowej miski. Dodać masło i całość rozpuścić(...)rozsmarować. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 20 minut. Po upieczeniu spód wystudzić. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach wody (750ml). Odstawić do wystudzenia. Serek mascarpne i śmietankę przełożyć do miski i ubić na sztywno. Można sobie dosłodzić do smaku, ja cukru już nie dodawałam bo było wystarczająco słodkie. Krem wyłożyć na upieczony wystudzony spó
Monia miesza i gotujeBlueberry Corner by "jagodzianka" Uwielbiam takie smaki. Połączenie delikatnego mięsa z cukinią i serkiem mascarpone może wydawać się nudne, ale przyprawy i wino cudownie … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki w sosie cukiniowym z mascarpone pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerzrobić na obiad z groszku cukrowego? Hmmm może Tagliatelle z łososiem, serkiem mascarpone i zielonym groszkiem cukrowym ? :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSernik brzoskwiniowo-karmelowy bez pieczenia to kolejna odsłona sernika na zimno. Jest on wyjątkowo kremowy dzięki zawartości serka mascarpone. Smaki karmelowy i brzoskwiniowy uzupełniają się, tworząc delikatną, idealnie słodką całość. Wierzch sernika zwieńczają karmelizowane brzoskwinie, które nadają sernikowi świeżość i lekki, owocowy charakter. Każda z warstw ma nieco inną konsystencję - karmelowa jest mocno kremowa, a brzoskwiniowa bardziej musowa. Obie, dzięki
Smakołyki Bereniki