serka Mascarpone 100 g jagód 2 łyżki cukru pudru4 ciasteczka digestive (mogą być herbatniki) Jagody myjemy wrzucamy do miski (3 zostawiamy do dekoracji) i miksujemy blenderemDo zmiksowanych jagód dodajemy serek i wszystko razem dalej mieszamy blenderemDosypujemy cukier puder i znów mieszamy Gotową masę
Klaudynkowa kuchniadrzwiczkach piekarnika.Wierzch:200 g mascarpone100 g białej czekolady1 łyżka cukru pudrupłatki świeżego kokosa z około połówki orzechaCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka mascarpone. Dodać cukru i wszystko razem wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzony sernik. Ozdobić płatkami kokosa, które można otrzymać, krojąc orzech obieraczką. Sernik można podawać od razu lub po kilku godzinach
Food Squarelight) 80 g cukru pudru 80g = ok 7 łyżek 2 łyżki kawy instant 1 łyżka gorącej wody Instructions Rozpuszczam kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiam do przestygnięcia. Serek mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną kawę, umieszczam w jednym naczyniu. Najpierw mieszam składniki łyżką lub silikonową szpatułką, aż do połączenia. Do powstałej masy wlewam śmietanę i miksuję, aż masa będzie jednolita
SmartBake.plPiernik: 280 g cukru 300 g mąki 200 g margaryny (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki kakao 8 jajek 2 płaskie łyżeczki sody opakowanie przyprawy do piernika Dodatkowo: 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Wymiary formy 33 cm x 24 cm. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą i białą masę. Dodajemy żółtka i dobrze ucieramy. Przesiewamy mąkę z kakao
PatiGotujecukru a pomarańcza nadaje im ciekawego smaku. Najlepiej smakują na ciepło, posmarowane masłem lub dżemem. Składniki: 2 szklanki mąki 50 g masła 120 ml śmietany 36% 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy sok z polówki pomarańczy 2 łyżeczki proszku do pieczenia czarny sezam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy na małe kawałki, dodajemy do mąki
Delusional Trinewlewamy do kubka i mieszamy do rozpuszczenia cukru. Połową płynu nasączamy spód ciasta. Drugą część zostawiamy do nasączenia wierzchu. Krem 350 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru sok z 1/3 cytryny 1 śmietan fix - ostateczność przy upałach maliny Śmietanę ubijamy na sztywną masę (nie za długo by nie powstało masło). Dodajemy
Emskie Smakiuzupełniają tworząc idealną całość. Słodkich Walentynek Kochani! Składniki: 4 jajka 9 łyżek cukru 9 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany kremówki 8 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady Wykonanie: *Białka oddzielamy
Z Majeczką w kuchnipotrójnie, a może nawet i poczwórnie gorąco, zróbcie sobie zimny okład od środka. Przed nami trzy najlepsze miesiące. Tę gorączkę trzeba sobie rozłożyć w czasie… Składniki: 500 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki 36% 200 g chałwy (najlepiej na wagę, ale może być też w batonikach) 4 łyżki pasty sezamowej (tahiny) 1 łyżka sezamu 1 łyżka siemienia lanianego truskawki
GRUBY WAŁEKDelikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować. Babeczki ozdobione uroczymi jajeczkami idealnie wpasowują się Wielkanocny klimat w prosty sposób tworząc piękne, świąteczne mini wypieki. Wielkanocne Babeczki z Jajeczkami - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia
Słodka Stronakrótkiej przerwie wracam do Was z prostym i mega czekoladowym kremem na bazie serka mascarpone. Początki wiosny zamiast przynieść dawkę porządnej energii, całkiem rozładowały moje akumulatory. Inspiracji na nowe posty – zero, natomiast wolne dni spędziłam na książce lub przed serialem. W końcu udało się przełamać i tak powstał ten deser, gdzie czekolada musiała […] Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone
Pink EnvelopeDelikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne babeczki z delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować. Babeczki w postaci uroczych różyczek to propozycja idealna na przyjęcia okolicznościowe, romantyczne kolacje, a także chrzciny, komunie a nawet przyjęcia weselne gdzie również nie powstydzą się swoim wyglądem. Muffinki/Babeczki Waniliowe - Składniki: Ciasto: 300 g mąki
Słodka Stronamieszkaniu. Zaraz potem dolaczyl do niego zapach podgrzanej konfitury malinowo-jezynowej. W tym momencie juz wiedzialam, ze bedzie to przepyszny tort. Tort czekoladowy z malinamiprzepis na biszkoptskladniki: 500g serka mascarpone 3 jogurty naturalne 200g czekolady gorzkiej (70% kakao) 1 lyzka cukru pudru 50g malin mrozonych lub swiezych 4 lyzki konfitury malinowo-jezynowej wykonanie:Czekolade topimy w kapieli wodnej i zostawiamy
Przysmaki Karolkiporcja ok 500 ml. Składniki ok 20 g listków bazylii - duża doniczka bazylii 4 łyżki ksylitolu 370 g jogurtu naturalnego 0% 140 g serka mascarpone sok z 1/2 limonki skórka otarta z limonki do podania brzoskwinia - po 1/2 na porcję Przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika
Stare Garyfajnie. Składniki Składniki na ciasto: 3/4 kostki zimnego masła 1 1/2 szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już w poprzednim przepisie
Programista w kuchni