porcje)250g borówek - tu amerykańska 50g bezy200g śmietany kremówki1 łyżka cukru pudru1/2 łyżeczki cukru waniliowego 125g serka mascarpone1/2 łyżeczki soku z cyrtynylistki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Śmietanę ubijamy z cukrami.Dodajemy mascarpone z cytryną i delikatnie mieszamy. Bezę
Moje Kuchenne Rewelacjebyło. Ponieważ w powietrzu czuję już jesień :( Składniki:1 szklanka mąki gryczanej1 szklanka mleka1 jajko1 łyżka oleju + do smażenia1 szczypta soli1 szklanka boróweksok z połowy limonki250 g serka mascarpone lub ricottyok. 2 łyżki cukru pudrukilka jeżyn do dekoracjiWymieszaj mąkę, mleko, jajko i łyżkę oleju ze szczyptą soli w misce i lekko ubij. Ciasto powinno być bez grudek. Rozgrzewamy patelnię
Bon Appetit Małgorzatyłyżka syropu waniliowego 250ml gorącej kawy (np. rozpuszczalna od Pizca del Mundo- dwie łyżeczki na 250ml wrzątku) Na krem 10g płatków róży 100g cukru szczypta kwasku cytrynowego 250g serka mascarpone Nagrzewamy piekarnik do 175*C. Mieszamy mąkę, cukier, kakao, sodę i sól. Dodajemy jajka, maślankę, rozpuszczone masło i syrop waniliowy. Mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Dodajemy kawę i nie przejmujemy(...)studzimy- dopiero ostygnięte wyjmujemy z formy. Kiedy jest całkiem zimne przekrawamy je na pół. Przygotowujemy krem- płatki róż ucieramy z cukrem i kwaskiem cytrynowym do otrzymania "różowego cukru". Dodajemy serek i jeszcze chwilę ucieramy. Rozkrojone ciasto smarujemy serem po środku i przykrywamy drugim kawałkiem ciasta. I JEMY!!! Kremik- dobrze przełamuje czekoladowość ciasta Nie dekorowaliśmy go z góry bo szkoda
les mirabellesjarmużu pół tabliczki gorzkiej czekolady Misę do lodów k w którym będziemy robili lody wkładamy do zamrażalki na 24 godziny. Jarmuż blendujemy razem z cukrem. Do miski wkładamy zimny serek mascarpone a także jogurt grecki i ubijamy przez ok 4 minuty. Dodajemy cukier z jarmużem oraz startą czekoladę i dokładnie mieszamy. Wkładamy masę do misy i kręcimy lody przez
Kuchnia w oparachmięsa mielonego z indyka 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 opakowanie Spaghetti Bolognese „ Naturalnie Smaczne! ” 1 puszka krojonych pomidorów 24-30 makaronowych muszelek conchiglioni 100 g serka mascarpone kawałeczek parmezanu lub grana padano garść świeżych listków bazylii oliwa z oliwek sól, pieprz do smaku * PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Delikatnie podsmaż i podziel
Food SquareBrioszka to francuskie ciasto śniadaniowe ze stosunkowo dużą ilością jajek i masła. W tym przepisie część masła zastąpił serek mascarpone. Dla mnie po prostu pyszna chałka. Chałki uwielbiam i sporo już zebrałam przepisów na to pyszne drożdżowe pieczywo. Pasiasta gości po raz pierwszy. Lekka, maślana z cudownym czekoladowym posmakiem. Idealna na leniwe, zimowe śniadanie lub podwieczorek. Polecam! Składniki na czekoladowy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki zwykłego cukru (250 g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego (lub soku z cytryny) krem 1 opakowanie śmietany 30% (200 g) 200 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego do przełożenia i dekoracji 250 g świeżych malin cukier puder *blacha o wymiarach 20 x 40 cm Na samym początku przygotować "biszkopt" bezowy
Ugotowaćwiększości degustujących. :-) Niezbyt słodki, bo takie właśnie lubimy. Biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 1/4 szklanki cukru pudru 2 śmietan fixy 1 tabliczka mlecznej czekolady Owocowy wierzch: 2 kiwi 100g czerwonych winogron 3 mandarynki 1 nieduży granat 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka
Szefowa kuchniupieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 1 słoiczek dżemy brzoskwiniowego z kawałkami owoców 1 galaretka brzoskwiniowa 10 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy
Domowy Smak Jedzeniaspróbowaniu niektórych nie można było oderwać od tych małych, słodkich kuleczek...Dla wszystkich Pań, które szykują coś dobrego w dzisiejszym dniu...Trufle ze śliwką Składniki: 250 g serka mascarpone 100 g śliwek suszonych1 1/2 łyżeczki brązowego cukru1 łyżeczka miodu2 tabliczki gorzkiej czekolady3/4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie:Śliwki pokrój w drobną kostkę. W kąpieli wodnej (władam
Lawendowe Nieboduże desery)300 g słodkiej śmietanki 30 lub 36%250 g serka mascarpone3-4 łyżki cukru pudruok. 80 g biszkoptówniewielka ilość mlekaok. 400 g dowolnych owoców, najlepiej mieszanki np. borówek, poziomek, truskawek, malin itp.Desery Owocowe Tiramisu - Sposób przygotowania:Kremówkę ubijamy, a następnie partiami dodajemy mascarpone ciągle mieszając. Na końcu łączymy z cukrem pudrem. Do kieliszków lub pucharków na przemian
Słodka Stronapyszna i tak szybko zniknęła, że nie trzeba było długo czekać, aż znów przyjdzie mi smak na tego typu ciasto. A że miałam do pilnego zagospodarowania niecałe opakowanie serka mascarpone, więc pomyślałam, żeby to jakoś z chęcią na szarlotkę połączyć. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyczekolady mlecznej płaska łyżka kakao 0,5 szklanki cukru pudru 3 średnie banany Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i mieszamy łyżką z wyjętym wcześniej z lodówki serkiem mascarpone i kakao. Śmietanę ubijamy na sztywną masę (pod koniec ubijania dodajemy cukier puder). Po ubiciu przekładamy ją do czekoladowej masy i delikatnie mieszamy łopatką do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy
Symfonia Smakówkubka cukru 0,5 kubka cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka tartych goździków 0,5 kubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy(...)startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę wylewamy do wyłożonej papierem keksówki Pieczemy w temperaturze 180*C na złoty kolor około 40 minut Po upieczeniu studzimy, rozcinamy na pół serek, skórkę z cytryny i sok mieszamy, masą przekładamy ciasto połowę soku wlewamy do rondelka, gotujemy, w drugiej połowie mieszamy budyń, dolewamy do gotującego się soku, dosypujemy galaretkę i mieszamy
Luźna Kuchniaprzygotowaniu. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu do spaghetti (400 g) 2 opakowania wędzonego boczku pokrojonego w kostkę (300 g) 1 średniej wielkości cebula 1/2 opakowania serka mascarpone (125 g)* 2 łyżki startego sera gran gusto 2 jajka sól, pieprz do dekoracji 1/2 pęczka natki pietruszki * mascarpone można zastąpić 200 ml śmietany 30% Makaron ugotować
Ugotować