serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:195/428)

KOSTKA BRW-Black Red White 219

Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE 200 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone szklanka cukru pudru 2 łyżki żelatyny PONADTO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe PRZYGOTOWANIE: Spód Ciasteczka pokruszyć na drobne kawałeczki dodać  masło i zmiksować do chwili aż ciasteczka

RAROSSA
tort z mascarpone i malinami 183

czerwonego barwnika spożywczego do uzyskania koloru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Postępujemy tak samo jak przy cieście I. składniki na krem: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g świeżych malin wykonanie: Mascarpone miksujemy, w osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Dodajemy do mascarpone i miksujemy na gładki krem. Dzielimy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z musem z owoców czarnego bzu 230

owoców czarnego bzu i dżemem figowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) spód: 190 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 800 g serka kremowego 500 g serka mascarpone 250 g cukru 350 ml śmietany kremówki (36%) 4 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii mus z owoców czarnego bzu: 120 g owoców czarnego bzu 75 g cukru(...)wymieszać z ciastkami. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie masą ciasteczkową, ugniatając ją dłonią lub spodem łyżki. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. Serek kremowy i mascarpone, cukrem, kremówkę, jajka i wanilię zmiksować na gładki krem, tylko do połączenia składników. Wylać na przestudzony spód. Piec w 180 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z niespodzianką 153

Sernik z truskawkową niespodzianką (na zimno)Składniki:(na formę o średnicy 24 cm)biszkopt:2 jajka80 g cukru45 g mąki pszennej20 g mąki ziemniaczanejmasa serowa:250 g mascarpone600 g serka kremowego250 g jogurtu naturalnego150 g cukru pudru8 listków żelatynygalaretka truskawkowa:650 g truskawek2 łyżki cukru pudru200 ml gorącej wody2 galaretki truskawkowedodatkowo:kolorowe beziki300 g truskawekBiszkopt:Białka ubić na sztywną pianę(...)wymieszać, dosłodzić.Formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą tak, żeby końce wystawały ponad brzegi formy. Galaretkę przelać do formy, ostrożnie wstawić do lodówki, schłodzić przez noc.Masa serowa:Mascarpone, serek i jogurt zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić na parze. Przestudzić.Do ostudzonej żelatyny dodać kilka łyżek kremu, wymieszać. Przelać całość do masy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Owocowy deser wprost ze Skandynawii 169

mogłam oprzeć się tym pysznie zapowiadającym się warstwom. Jest więc idealnie gładki i soczyście czerwony mus truskawkowo-malinowy, jest kwaskowy, wyrazisty kompot rabarbarowy, a do tego wszystkiego kremowy serek z mascarpone i skyra. Ten ostatni to typowo skandynawski produkt, coś pomiędzy jogurtem a serkiem homogenizowanym. W zastępstwie możecie użyć jednego albo drugiego, albo mieszanki tych dwóch. Całość smakuje wybornie, warstwy(...)wody mus z czerwonych owoców: 125 g truskawek 100 g malin 75 g cukru 75 ml wody krem: 500 g skyra (gęstego jogurtu lub serka homogenizowanego) 250 g serka mascarpone 20 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii dodatkowo: 100 g malin 125 g truskawek listki mięty Rabarbar pokroić na kawałki, jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu z jagodami 120

maczaj w kawie i układaj na dnie małych pucharków ( u mnie kieliszki na wino), przełóż masą mascarpone i jagodami. Następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów wcześniej maczanych w kawie wyłóż serek mascarpone i jagody. Na koniec ułóż ostatnią warstwę i udekoruj wierzch kilkoma jagodami.Wierzch tiramisu posyp gorzkim kakao. Smacznego ! Artykuł Tiramisu z jagodami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tiramisuuuuuuuuuu 492

Śnieg za oknem i  brak słońca powoduje, że marze tylko o kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu. 2 serki mascarpone 4 łyżki cukru pudru 400 ml 36 % śmietany 4 żółtka  opakowanie biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej gorzka czekolada Do serków dodać żółtka i cukier, zmiksować. Osobno ubić śmietanę i delikatnie połączyć z masą. Zrobić napar

Humanistka w kuchni
Deser z owocami i kwiatem czarnego bzu 135

małe kwiatki i dodać do galaretki, wymieszać. Rozlać galaretkę do pucharków. Wstawić do zamrażarki co przyspieszy zagęszczenie galaretki. Uważajcie żeby nie zapomnieć, bo Wam zamarznie. Przygotowanie kremu z mascarponeserek lekko utrzeć z cukrem. Galaretkę malinową rozmieszać we wrzącej wodzie. Odstawić do ostudzenia i zgęstnienia, ale nie całkowicie. Za pomocą blendera wmieszać do serka gęstniejącą galaretkę. Wlać tą masę

Kuchnia Pokoleń
Puszysty sernik - delikatny jak piórko 156

Sernik z serkiem mascarpone i śmietaną kremówką należy niewątpliwie do najdelikatniejszych. Jego kremowa konsystencja przywodzi na myśl ptasie mleczko. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Deser a'la tiramisu z jagodami i malinami 112

być zwykłe tiramisu, takie jakie robiła Ola , ale w końcu wyszło w formie deseru. Pysznościowe było :))))) Wersję tiramisu Oli na pewno jeszcze zrobię :))) Składniki na 3 większe porcje: 2 serki mascarpone (po 250g) mleko 2 % (ilość w zależności od tego jakie kto chce gęste) sok z cytryny skórka z cytryny cynamon kakao borówka amerykańska (mrożona) maliny (mrożone) Serek przekładamy

kruche babeczki
Owocowa fantazja, 5 smaków lata 145

truskawek. 2.       Dodatkowo: ·         200g śmietanki 30%, ·         250g serka mascarpone, ·         10 łyżeczek z lekką górką żelatyny, ·         2 łyżki cukru do każdego koloru, lub w/g uznania, można również posłodzić(...)przecieramy przez gęste sito, mają zbyt dużo pestek. Każdy przecier powinien znaleźć się w oddzielnej miseczce. Słodzimy poszczególne przeciery w/g uznania. Ja dodałam po 2 łyżki cukru do każdego. Serek rozrzedzamy śmietanką lekko miksując. Tortownicę smarujemy delikatnie olejem. Można posypać dno i boki wiórkami kokosowymi. Do każdego musu dodajemy po 90g serka zmieszanego ze śmietanką. Nie musimy ważyć. Serek dodajemy

Leśny Zakątek
Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną 77

Krem ten to połączenie mascarpone i kremówki . Idealnie nadaje się do muffinek , przypadł mi bardziej do gustu niż zwykły krem maślany , czy też zwykły krem śmietankowy. Składniki Serek mascarpone 250g Śmietana kremówka 150g Galaretka pół opakow The post Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kurczak w sosie śmietanowym 153

więc jeśli macie taką możliwość to zamieńcie pszenny makaron na pełnoziarnisty. Czas wykonania: 25 min Ilość porcji: 2 Składniki: 300 g fileta z kurczaka 150 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 18 % 200 g makaronu 2 łyżeczka przyprawy do kurczaka ½ łyżeczki pieprzu ziołowego zioła prowansalskie oregano 2 łyżki olej rzepakowego Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę

KuchniaWeDwoje.pl
ciasto kinder country bez pieczenia HIT :-) 5559

100g każda czyli 200g czekolady białej dobrej jakości -2 czekolady mleczne po 100g każda czyli 200g czekolady mlecznej dobrej jakości -1 łyżka kakao -500ml śmietany 30% -250g serka mascarpone -2,5 szklanki pszenicy w miodzie dmuchanej  Dno blaszki wykładamy krakersami. Czekoladę białą roztapiany w metalowej misce nad kąpielą wodną. Studzimy czekoladę. 250ml śmietany 30% ubijamy na sztywno(...)dodajemy cały serek mascarpone-miksujemy. Do całości dodajemy ZIMNĄ czekoladę, dodajemy troszkę i miksujemy i znów troszkę i miksujemy. Do masy dodajemy 2 szklanki pszenicy i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.  Masę wykładamy na krakersy, wyrównujemy i dajemy na nią drugą warstwę krakersów. Czekoladę mleczną roztapiamy nad kąpielą wodną i studzimy. 250ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy łyżkę kakao oraz

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 112

łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem śmietanowy: 330 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fix (można pominąć)* Na warstwę malinową: 3 opakowania galaretki malinowej 500 g malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku(...)Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno wystarczająco usztywnić masę.  Przygotowanie: Biszkopt: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrami na bardzo puszystą, jasną, gęstą masę. Dodać przesiane mąki

My sweet a life