ser biały - 9461 przepisów (strona:488/631)

Sernikobrownie z owocami i malinową pianką 154

Garść świeżych malin Garść świeżych borówek Pianka malinowa: 1 galaretka malinowa 150ml wrzątku 250g twarogu sernikowego President z mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże owoce, listki mięty i białe perełki do dekoracji Sposób przygotowania Brownie: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Jajko ubijamy na puch z cukrem. Do gładkiej masy wolnym strumieniem wlewamy czekoladę, mieszamy. Mąkę przesiewamy(...)uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy na blaszkę, której spód wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 170⁰C na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sernik. Sernik: Żółtka, cukier, ser oraz esencję waniliową miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy. Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli i delikatnie łączymy ją z masą twarogową. Dodajemy także obtoczone i pozbawione

Kuchnia w czekoladzie
Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami 134

Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami  Składniki: 1 Camembert de Normandie (dla jednej osoby) 2 gruszki 1 garść prażonych migdałów 1 garść roszponki

Wino Francja Kuchnia
Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami 189

Pieczony normandzki camembert z gruszką, miodem i migdałami  Składniki: 1 Camembert de Normandie (dla jednej osoby) 2 gruszki 1 garść prażonych migdałów 1 garść roszponki

Wino Francja Kuchnia
Jeżynowe pierogi z serem 213

Pierogi z serem to klasyk i smakuje o każdej porze roku. Dzisiejsze pierożki otulone różowym ciastem idealne są na letnie dni, najlepsze w porze owocowania jeżyn. Do ciasta pierogowego zamiast wody użyłam właśnie soku z jeżyn stąd ich cudowny kolorek. Jeżyny to prawdziwa skarbnica antyoksydantów i warto wykorzystać je w każdej jadalnej formie. Zaręczam, że z kolorowym ciastem współpracuje się(...)dużo bardziej przyjemnie, a gotowe pierożki radują nie tylko oko. Jeśli nudzi Cię lepienie białych pierogów, zapraszam na kolorowa odmianę. Wielbiciele pierogów na słodko będą zachwyceni. Pierogi podałam z jogurtem posłodzonym  różanym cukrem (przepis tutaj ). Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 300 g mąki orkiszowej 700 3/4 szklanki jeżyn + 1/3 szklanki wody+1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 łyżeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makowiec świąteczny. Świąteczna strucla z makiem 263

znika. Wszystkie wypieki na bazie uniwersalnego przepisu Crazy Dough , są pyszne, zarówno te słodkie jak i wytrawne. Poza sezonem świątecznym piekłam ciasto ucierane ze śliwkami , drożdżówki z jagodami i serem , ciasto z rabarbarem , a we wrześniu królowała zakręcona drożdżówka ze śliwkami i kruszonką . Jak upiec pyszny makowiec świąteczny zawijany z lukrem królewskim? Ciasto: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży(...)proszku do pieczenia 100 ml ciepłej wody 180 g jogurtu naturalnego Nadzienie: 2/3 – puszka maku lub mak przygotowany wg przepisu na łazanki z makiem Dodatki: siekane migdały, groszki białej i gorzkiej czekolady Lukier: cukier puder (ok. 2/3 szklanki) miksujemy z 1 białkiem Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do misy wraz z solą i proszkiem do pieczenia, mieszamy, dodajemy drożdże wymieszane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świderki z ricottą 184

Szybko zrobione, a jeszcze szybciej zjedzone.Pomysł na takie świderki znalazłam  tutaj.  Świderki dodaję do akcji Ciasto na niedzielę ..Razem ze mną udział w

Moje domowe kucharzenie
Zapiekanka makaronowa z białą kiełbasą 156

łyżka smalcu 1 łyżeczka suszonego majeranku pieprz Sałatka: ok. 150 g pomidorków rzymskich mini garść świeżego szpinaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki oleju aromatyzowanego czosnkiem 1 łyżka białego octu winnego pieprz, sól Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w plasterki, czosnek przeciskamy przez praskę, natkę drobno(...)stanie się lekko złota dodajemy kiełbasę. Smażymy przez 3 - 4 minuty po czym dodajemy czosnek i majeranek, chwilę smażymy. Zawartość patelni przekładamy do odcedzonego makaronu. Dodajemy natkę, śmietanę, ser (3 łyżki wcześniej odkładamy) i pieprz, dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy odłożonym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut (zapiekamy

Czary - gary w kuchni
Podsumowanie akcji "Na moim obrusie potrawa z amarantusem" 187

Kotlety z kalafiora w amarantusowej panierce z Mirabelkowego bloga Mirabelki   Amarantusowo-nerkowcowe ciasteczka z kremem twarogowo-truskawkowym z bloga Healthy Dreams Natalii Wegańskie amarantusowe ciastka kiwi z morwą białą i orzechami macadamia z bloga Healthy Dreams Natalii   Batoniki amarantusowe z bloga Delicious Titbits Asi W. Kulki zdrowia z amarantusem i awokado z bloga Jazzowe Smaki Pauliny Gruszeckiej Schabowy(...)bloga knife&spoon Kasi i Beaty Koktajl truskawkowy z wanilią, miodem, cynamonem i amarantusem z bloga Ewa kuchennie Ewy Z mojego bloga w akcji brały udział: Drożdżówki z serem i amarantusem Amarantusowe sezamki Ciastka "Bogactwo minerałów" Strucla z rabarbarem i amarantusem Naleśniki amarantusowo-orkiszowo-owsiane   Pieczone jabłka z amarantusem Amarantusowe roladki warzywne Amarantusowa polenta z pieczarkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Jasny sos do zapiekanek, warzyw i mięs. Beszamel po raz pierwszy 136

przepis ściągnięty z bloga Smaczny Kąsek . Składniki (na 400-500 ml sosu): 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 400 ml mleka (w przepisie oryginalnym 500 ml) sól, pieprz biały,  mielona gałka muszkatołowa Przygotowanie: Mąkę podsmażamy na maśle na jasnozłoty kolor (2-3 minuty wystarczą). Rozprowadzamy powoli wlewanym mlekiem - cały czas mieszając. Mój Mąż zrobił to przy użyciu trzepaczki, która(...)wrzenia cały czas mieszając. Gdy sos zgęstnieje wyłączamy.   Sos ma bardzo delikatny smak lecz jest dość ciężki. Nie należy więc przesadzać z jego spożyciem. Pysznie smakuje z żółtym serem, więc będzie stanowił dodatek idealny do wszelkiego rodzaju zapiekanek

Kuchnia po mojemu
SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. 193

piekłam sernik długo, acz w niskiej temperaturze. Dzięki temu spękania są niewielkie. SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. / całkiem nowy przepis na podstawie TEGO ;/ na blaszkę 20x 25 cm 1 kg białego twarogu 4 jajka szklanka cukru kryształu szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 opakowania herbatników Blaszkę wyścielam folią aluminiową, na dnie układam(...)ubijam następnie na pianę, dodając pod koniec ubijania połowę cukru kryształu. Dzięki temu białka będą lśniące, zwarte i trwalsze niż zazwyczaj. Żółtka ucieram z pozostałym cukrem kryształem. Dodaję pokruszony ser (można zmielić, jeśli ktoś nie lubi drobinek sera w cieście), mleko, cukier puder i miksuję bardzo dokładnie. Do masy delikatnie, przy pomocy  szpatułki, wmieszałam białka. Masę podzieliłam na dwie

W kuchni Karmel-itki
Zupa czosnkowa z Francji czyli Le Tourin Faceta w Kuchni 84

Jedne regiony wykorzystują tłuszcz z gęsie do smażenia czosnku, w innym regionie jest to oliwa lub masło. Podanie zupy też różni się od regionu, po ugotowanie można posypać ją serem Gruyère i zapiec w piekarniku, gdzie indziej na gotową zupę wlewa się odrobiną wina czerwonego wyrywanego. Jedno co łączy La Tourin, to prostota jej wykonania, grzanki lub dwu-trzy dniowe(...)Składniki ✅ 10-12 ząbków czosnku ✅ 1-2 cebule ✅ 1-3 łyżki oliwy z oliwek ✅ 25 g masła ✅ 1-2 łyżki mąki ✅ 1-1/5 Litra wody ✅ 2 żółtka ✅ 2 biała z jaj ✅ 1 łyżka octu winnego czerwonego ✅ Sól ✅ Pieprz świeżo zmielony ✅ Bagietka 🛠️ Przygotowanie 🛠️ Rozgrzej rondel o grubym dnie. 🛠️ Wlej oliwę i dodaj masło. 🛠️ Wrzuć cebulę pokrojoną w dość małą kostkę

RafalCook
Zapiekanka makaronowa z łososiem i jarmużem 110

łososiem i jarmużem – Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne (może być również pełnoziarnisty) 160 ml śmietanki 30% 2 garście jarmużu 10 pomidorków koktajlowych 100 g gorgonzoli 1 kulka białej mozzarelli 150 g wędzonego łososia sól, pieprz szczypta papryki chili 1 łyżka masła   Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Odcedzić i ponownie przełożyć od garnka razem z łyżką masła i jarmużem(...)oraz szczyptą papryki chili. Następnie makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego. Następnie do garnka wlać śmietankę, połowę startej na tarce mozzarelli i gorgonzolę. Pogrzać na małym ogniu i poczekać aż sery się rozpuszczą. Na makaronie układać kawałki wędzonego łososia oraz połówki pomidorków koktajlowych. Można delikatnie wymieszać je z makaronem. Wszystko posypać pozostałą mozzarellą i zalać sosem serowym. Piec 15-20 minut

Pasja Smaku
Wegański bekon z grzybów portobello 164

portobello to po prostu pyszne grillowane grzybki, które dzięki marynacie z wędzonej słodkiej papryki i sosu BBQ smakują “bekonowo” :).   Grzyby portobello to bardziej mięsista odmiana dobrze znanych nam białych pieczarek. Mają one dużo większe od nich kapelusze – ja zwykle kupuję paczkę 400 g składającą się z 3 pieczarek. Im większe świeże grzyby, tym większe kawałki naszego wegańskiego bekonu(...)razie wątpliwości polecam zajrzeć tutaj po więcej informacji na temat ich wartości odżywczych. Ten wegański bekon wybornie smakuje solo albo na kromce świeżego chlebie, świetnie dopełnia kanapek z serem wegańskim czy z pastą buraczaną, wzbogaca też smak burgerów. Na spotkaniach rodzinnych robi po prostu furrorę i zawsze znika w mgnieniu oka ze stołu Jednym słowem jest to smakołyk uwielbiany przez

Lamarida.pl
Babka serowa 104

Wilgotna dzięki serkowi, pachnąca cytryną, długo zachowuje świeżość. A do tego jest naprawę szybka w przygotowaniu. Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki , zmniejszyłam tylko ilość cukru i zwykły biały cukier zamieniłam na cukier brzozowy tzw. ksylitol (znacznie zdrowszy, warto poczytać). Polecam!     Babka serowa   Składniki:   200g mąki pszennej 125g masła lub margaryny w temperaturze(...)pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli   Dodatkowo: lukier lub cukier puder do dekoracji   Wykonanie:  Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie dodajemy ser i miksujemy do połączenia składników. Wbijamy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu. Do masy dodajemy sok i skórkę z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą, solą. Dodajemy do utartych składników

Smak mojej kuchni
Makaron z łososiem – w kremowym sosie 216

Wlewamy śmietanę kremówkę, wrzucamy posiekany koper.   Gotujemy razem około 3-4 minut, dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia, wsypujemy starty na drobnej tarce parmezan. Mieszamy całość, czekamy aż ser się rozpuści i całość zgęstnieje. Sosu nie solimy – wędzony łosoś jest już wystarczająco słony. Dodajemy do sosu ugotowany wcześniej makaron, całość dokładnie mieszamy, żeby równo rozprowadzić sos po makaronie(...)pełny obiad dla dwóch dorosłych głodomorów. Smak można porównać z powodzeniem do carbonary – sos jest kremowy i delikatny, z wyraźnym smakiem dymu z wędzonego na zimno łososia. Kieliszek zimnego, białego półwytrawnego wina i jest pysznie! SKŁADNIKI 150g wędzonego na zimno łososia 250ml śmietany 30% – kremówki ½ szklanki startego parmezanu łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu 2 łyżki masła 2 łyżki kaparów

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania