ser biały - 9461 przepisów (strona:383/631)

Sernik z białą czekoladą i borówkami-zamiast borówek-żurawina 154

petitków 90 g masła 1 łyżka esencji waniliowej wierzch ciasta 300 g borówek ( ja mam żurawinę ) 1 limonka masa serowa 1 kg sera tłustego twarogu zmielonego 5 jajek 1 budyń waniliowy 1 szklanka kryształu 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka śmietany kremówki 1 limonka wykonanie spód – ciasteczka rozdrobnić w blenderze, dodać do nich stopione masło. Wymieszać i przełożyć

Moje Wyroby
Tarta z kurczakiem 110

zjecie ze smakiem. Tarta z kurczakiem to bardzo kruche ciasto i delikatne wnętrze, gdzie kawałki kurczaka, groszek i marchewka skąpane są w białym kremowym sosie, a tym sosem jest nic innego tylko doskonały beszamel. Beszamel z serem jaki wykonałam do tego dania zyskuje głębię smaku i polepszenie jego struktury właśnie poprzez dodanie do niego sera, ja dodaję odrobinę wędzonego sera

MamaOskarka
Kotlety kalafiorowe z kurczakiem 140

smaku bardzo pyszne! Proste składniki i obiad może być różnorodny i smaczny. 1/3 główki kalafiora 300 g fileta z piersi kurczaka 1 biała cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 50 g żółtego sera Sól Pieprz 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka Kalafior gotujemy z delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem 185

smaczny przepis. Makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem możecie zrobić sobie również do “pudełka” do pracy Zobacz też: Makaron z białą kiełbasą i pomidorami Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami Sałatka makaronowa z serem feta i granatem Przepis na makaron z sosem pomidorowym i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki pojedyncza pierś

Kuchnia Bazylii
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1106

bardziej smakuje w połączeniu z frytkami i surówką z czerwonych buraczków. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Pieczarki 3 szt. Cebula biała ½ szt. Papryka czerwona świeża ¼  szt. Olej do smażenia Sól i pieprz do smaku Ser żółty starty 2-3 łyżki Bułka tarta do panierki Kardamon mielony do smaku Jajko 1 szt. Wykonanie: Fileta opłukać, osuszyć, posypać solą

Tradycyjna Kuchnia
Italian Pasta Cooking Class we Florencji. 108

najwyższe jakości. Każda potrawa smakowała przecudownie! <3 Apple Balsamic Vinegar - cudowny smak. Polecam! Oryginalny Balsamic Vinegar di Modena Nie jestem fanką białego wina, ale to lokalne wino to prawdziwe cudo! Oto dania, które przyrządziliśmy: Karmelizowany ser kozi z grillowaną cukinią i Balsamic Vinegar Pasta z bazyliowym pesto. Mezzelune nadziane ricottą i szczypiorkiem na kremie z żółtej papryki. Tagliatelle

DominikaDolci
Cebula faszerowana po żmudzku 133

razu mnie zaciekawił. Co prawda faszerowanej cebuli nie robię często, ale jak już to było to mięsne nadzienie z odrobiną żółtego sera. Tu jednak całkowita nowość, farsz z fasoli. Jak pisze Autor. cebula może być biała lub czerwona, fasolka również, Można nafaszerować białą cebulę białą fasolą, a czerwoną  czerwoną fasolą uzyskując tym samym dwie interesujące i inaczej wyglądające przekąski

Gosia gotuje
PATISONY FASZEROWANE WARZYWAMI 123

szalotka 1 cebula dymka 6-7 pieczarek 1/2 strąka czerwonej papryki 6 suszonych pomidorów w oleju 1/2 puszki białej, drobnej fasoli 1 łyżka kaparów 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz olej w którym były suszone pomidory A jak to zrobić: Patisony umyć, osuszyć, odciąć delikatnie górę i wydrążyć. Środek oprószyć solą i pieprzem, odstawić

Kuchnia w opałach
Klasyczny grecki gyros 186

porcje - 1 porcja 430 kcal) 500 g piersi z kurczaka 4 łyżki oleju rzepakowego 1/2 opakowania przyprawy gyros 1 średnia biała cebula 1 zielona papryka 330 ml śmietany 18% 1 łyżka keczupu 100 g sera feta dobrej jakości 2 łyżki posiekanej natki pietruszki kilkanaście oliwek - mogą być zielone i czarne PRZYGOTOWANIE Przyprawę do gyrosa łączymy z olejem i mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka taco i "Dom w Toskanii" 177

sałata rzymska lub lodowa 500 g mięsa mielonego (użyłam mięsa z indyka) świeża kolendra pół łyżeczki ziaren kolendry pół łyżeczki ziaren gorczycy białej 5 ziaren pieprzu sól awokado czerwona fasola z puszki czerwona cebula czerwona papryka ser cheddar papryczka chilli pomidorki koktajlowe nachos serowe ewentualnie łyżka gęstej śmietany olej do smażenia Dressing łyżka soku z limonki 3 łyżki oliwy szczypta

Weekendy w domu i ogrodzie
Tartaletki ze szpinakiem i riccotą 117

składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej tortowej 150 g masła 1 jajko sól nadzienie: szpinak mrożony 400 g 2 ząbki czosnku sól, biały pieprz 1 mała pierś z kurczaka 200 g serka ricotta 4 plasterki żółtego sera 2 jajka wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto i na około 45 minut przełożyć do lodówki. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Na patelni

Ania i Marcin gotują
Lasagne z kurczakiem i trzema serami. 174

lazanii  Lubella 80 dag mięsa z piersi lub udek kurczaka (pokrojone w drobną kostkę lub zmielone) 3 ząbki czosnku 1 cebula biała 2 czerwone słodkie papryki 2 puszki pomidorów krojonych w zalewie własnej 3 kulki sera mozzarella — około  500 g ser ricotta 700 g żółty ser do posypania np. parmezan - 350 g pęczek pietruszki 2 jajka

Poezja Smaków - blog kulinarny
SCHABOWE ROLADY Z SEREM, SZYNKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 194

często zmieniając tylko farsz.  Na blogu znajdziecie  roladki schabowe z szynką parmeńską i brokułami ,  duszone roladki ze schabu z białą kiełbasą ,  rolady ze schabu a'la zrazy , a dziś zapraszam na rolady nafaszerowane serem, szynką i suszonymi pomidorami.  Baaardzo nam smakowało ;-)  Składniki: 800g schabu bez kości 3 plastry żółtego sera 3 plastry szynki

Walijskie Pichcenie
Calzone w wersji mini 195

ciepłego mleka łyżeczka soli można dodać ulubione zioła Farsz: 25 dag pieczarke 2 papryki 3 duże czerwone cebule (mogą być białe) 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę (można zamarynować np.w jogurcie) 1 szklanki sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach pulpa pomidorowa/koncentrat/ostatecznie ketchup sól, pieprz ulubione zioła - u mnie bazylia i ogromna ilość tymianku Do dzieła!!! Składniki

sierotka maRysia w kuchni
Mini tarty francuskie z cukinią i bakłażanem 171

gotowego ciasta francuskiego (w rolce), 3- 4 łyżki pomidorów krojonych (mogą być gotowe, lub świeże zmiksowane), 1 łyżka ajvaru ostrego, 1 duża biała cebula, 150 g bakłażana, 100 g cukinii, 2 łyżki kapary, 50 g startego sera żółtego np. bursztyn, parmezan, pęczek szczypiorku, szczypta cukru, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, przyprawa do grillowanych warzyw, sól do smaku, olej rzepakowy

Moniki Smakołyki
Pomidorowa sałatka z młodą kapustą, szpinakiem i oliwkami 112

kapustą i oliwkami Składniki: 1 duży pomidor, najlepiej malinowy 2 garście szpinaku baby 2 łyżki czarnych, drylowanych oliwek 1 szklanka poszatkowanej młodej, białej kapusty 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka octu balsamicznego 50 g sera z niebieską pleśnią Przygotowanie: Pomidora kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy szpinak , poszatkowaną kapustę i natkę pietruszki. 1 łyżkę oliwek kroimy

Moja smaczna kuchnia
Pomidorowa sałatka z młodą kapustą, szpinakiem i oliwkami 162

kapustą i oliwkami Składniki: 1 duży pomidor, najlepiej malinowy 2 garście szpinaku baby 2 łyżki czarnych, drylowanych oliwek 1 szklanka poszatkowanej młodej, białej kapusty 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka octu balsamicznego 50 g sera z niebieską pleśnią Przygotowanie: Pomidora kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy szpinak , poszatkowaną kapustę i natkę pietruszki. 1 łyżkę oliwek kroimy

Moja smaczna kuchnia
Risotto z brązowymi pieczarkammi 152

mnie numerem jeden, ale naprawdę daje rade! :) Polecam :) SKŁADNIKI (3-4 porcje) 300g ryżu arborio 1 l bulionu warzywnego 80 ml białego wina 2 nieduże cebule 3-4 ząbki czosnku 20 niedużych brązowych pieczarek 50g sera grana padano lub parmezanu 1 łyżka masła natka pietruszki pieprz sól oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną

DefinicjaSmaku
Zupa cebulowa z grzankami serowymi 97

chwaląc się, udało mi się to doskonale, Madzia była zachwycona.  Na zupę: 500 g cebuli 1 litr bulionu wołowego 250 ml białego wytrawnego wina 100 g masła 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz Na grzanki: bagietka ser Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. A potem każdą ćwiartkę na plasterki. I tak pokrojoną cebulę dusimy przez 1 godzinę na maśle

Marder&Marder Manufacture
Risotto z botwinką 210

zamiast kaszy czy ziemniaków. Ale to już wersja dla tych, którzy bez mięsa nie wyobrażają sobie obiadu. :-) 200g brązowego ryżu 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina 1 pęczek botwinki 1 duża cebula 100ml śmietanki 12% 100g żółtego sera 1 łyżka posiekanego koperku do posypania sok z 1/2 cytryny 1 litr bulionu warzywnego sól, pieprz 1. Z botwiny odkrawamy buraczki, obieramy

Szefowa kuchni
Hamburgery wołowe z czereśniami w domowej bułce z ketchupem czereśniowym 200

posiekanych czereśni -sól, pieprz, papryka czerwona słodka -mozzarella w plastry pokrojona -sałata -ogórek zielony, ogórek kiszony, pomidor w plastry pokrojone -por część biała posiekana w wiórki Bułkę do hamburgerów przekrawamy na pół na górnej połówce układamy ser i obie polówki wkładamy do piekarnika; termoobieg, 180 stopni 5 minut. Mięso wyrabiamy z czereśniami, bułką tartą i przyprawami. Formujemy 4 duże

BaRepas
Grillowana rolada z kurczaka ze szpinakiem i figami 178

słodkie owoce do sałatki dodamy to oryginalne połączenie smaków uzyskamy.  Składniki: 2 filety z kurczaka, papryczka chili, bardzo małe cebulki (biała, czosnkowa, czerwona), 1 mała cukinia, 2 garście świeżego szpinaku, świeży tymianek, 4 plasterki sera żółtego, oliwki zielone nadziane czosnkiem, sól, pieprz do smaku, 1 łyżeczka cukru brązowego, 1 łyżeczka syropu z agawy, figi indyjskie, physalis, oliwa z oliwek

Moniki Smakołyki
Wiosenna sałatka na krakersach 584

zdjęć ciast i słodkości.  I tak, na stole wylądowały przekąski: SŁODKIE: - tort czekoladowo-miętowy - sernik kajmakowy - ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady - deserki z granolą i malinami - kokosanki - blok czekoladowy WYTRAWNE : - sałatka z gruszką, serem pleśniowym i żurawiną - carpaccio z buraka z fetą i orzechami - sałatka na krakersach z sardynkami - tortille pokrojone na kawałki (różne wsady) - rolada szpinkakowa

bistro mama
Pizza z oliwkami 100

szennej 30g drożdży 2 płaskie ły ż eczki so li   4 łyżki oleju 2 łyżeczki cukru ok 250ml ciepłej wody 250g białych pieczarek kilka plast rów wędliny - ulubionej mały koncentrat pomidorowy kilka oliwek kostka żółtego sera o regano, sól, pie prz, słodka i ostra papryka Przygotowanie:    Mąkę przesiać do dużej misk i, wlać olej . Drożdże wymieszać

Gaździnka warzy
Konfederacka 4. Uwielbiam ... 140

czerwonym risotto (z papryką i pomidorami) – autor: Bartek Płócienniak Jagnięciną nowozelandzką z morelowo-pikatnym chutneyem, kaszą gryczaną i sosem z koziego sera z miętą – autor: Bartek Płócienniak Makaronikami z kremem cytrynowo-bazyliowym, truskawkami i białą czekoladą – autor: Fabrice Boulahouache      * Całkiem możliwe, że jedno albo i wiecęj zamieszczonych tu zdjęć nie jest mojego autorstwa - po zgraniu

KUCHARNIA
Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu 146

Białe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki   bułeczki,  mogą być  z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym dżemem...  Są przepyszne. Przepis z tej strony   ,bardzo polecam! Składniki na 16 bułeczek: 325 ml letniego mleka 50 g roztopionego masła 1,5 łyżeczki majonezu 500 g mąki pszennej 50 g cukru

w mojej kuchni
Zapiekany omlet ze szparagami 160

składników ale i tak wyszedł tak dobry, że na pewno do niego jeszcze wrócę. Przepis na 3 porcje. Składniki: 6 szparagów białych lub zielonych 5 jajek 3 łyżki kwaśniej śmietany 18 % 2 łyżki startego żółtego sera ( dałam ser gouda ) 6 cienkich plastrów boczku 1 łyżka suszonego majeranku 4 listki świeżej bazylii sól, pieprz do smaku. Sposób wykonania: Szparagi umyć

Na słodko lub wytrawnie
Łaciaty sernik 230

mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 3 białka, 3 żółtka, 4 łyżeczki rozpuszczalnej kawy, łyżeczka sody. Przygotowanie:   masa serowa: Zmielony ser przekładamy z wiaderka do miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składniki  się dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej

Aga w kuchni
69. Zieleń pod chmurką: czyli lasagne z bobem! 275

prostokątnego makaronu lasagne 3 ząbki czosnku pęczek świeżej natki pietruszki + kilka listków do dekoracji niepełna garść świeżych listków mięty 1/4 szklanki białego, wytrawnego wina (opcjonalnie) 2 łyżki masła do podsmażania 250 ml śmietanki 30% 100g sera feta świeżo zmielona sól (odrobina), pieprz, szczypta ostrej i słodkiej papryki, szczypta suszonego imbiru i kurkumy Sos beszamelowy (wg. receptury Julii Child

Symfonia Smaków
10. Marshmallow na kruchym, orzechowym spodzie, czyli panna Tarta z piankami pod cytrynkami! 148

Kolejno schłodzoną śmietankę ubijamy na najwyższych obrotach miksera do uzyskania stałej, zwartej konsystencji – nie dodajemy do niej cukru pudru, ponieważ pianki i białe michałki same w sobie są bardzo słodkie. Ubitą śmietanę wkładamy do lodówki. Schłodzony ser mascarpone przekładamy do miski, z lodówki wyciągamy schłodzoną bitą śmietanę i delikatnie, partiami  łączymy ją z mascarpone. Po uzyskaniu gładkiej i jednolitej

Symfonia Smaków
62.Szparagi pod puszystą chmurką: czyli zapiekane szparagi pod łososiową "pierzynką"! 190

sztuk) filet z łososia (ok.400g) 2 żółtka 2 ząbki bardzo drobno posiekanego czosnku garść posiekanych listków świeżej bazylii 1/5 szklanki białego, półwytrawnego wina garść startego parmezanu parmigiano reggiano (lub grana padano lub zwykłego żółtego sera) 60g masła garść posiekanych listków bazylii 3 łyżeczki cukru, szczypta soli + łyżka masła do gotowania szparagów sól, pieprz, gałka muszkatołowa, sok z cytryny

Symfonia Smaków
Na spotkanie z jesienią 101

powrocie do domu czeka na nas zupa. Ciepła, jesienna, cebulowa.  Francuska zupa cebulowa składniki: 500g cebuli 1 ząbek czosnku 200ml białego wina 750ml bulionu warzywnego sol, pieprz tymianek 3 łyżki oleju grzanka czosnkowa tarty ser zółty - użyłam sera Gouda wykonanie: Cebule kroimy w piórka. Wrzucamy ja na rozgrzany olej do garnka z grubym dnem. Smażymy często mieszając, by się

Przysmaki Karolki
SAŁATKA ZE SZPINAKU Z GRUSZKĄ, SŁONECZNIKIEM I SEREM CAMEMBERT. 220

wydobyć orzechowy smak. Ser camembert kroję w plasterki, a te na połówki. Na talerzu układam połowę szpinaku, pokrojoną jedną gruszkę, pokrojoną połowę sera camembert. Posypuję połową prażonego słonecznika. Wszystko polewam odrobiną oleju lnianego. Świetnie pasuje tu białe, półwytrawne wino i świeże pieczywo. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
C - Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką 167

doznania smakowe zdecydowanie przewyższyły wzrokowe;) Filet ze szpinakiem pod białą pierzynką     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka              1 opakowanie szpinak mrożony             1 opakowanie sera feta

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Chrupiące placuszki ryżowe 299

obiadu woreczek ugotowanego ryżu więc na szybko na podwieczorek powstały małe chrupiące placki. składniki: 1 woreczek ugotowanego ryżu ( użyłam  białego  Sonko) 2 jajka 1 łyżka szczypiorku 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 garść startego sera żółtego do smaku sól morska olej do smażenia Do miski wsypać ugotowany ryż i wbić dwa jajka, dodać posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać. Potem

Monia miesza i gotuje
Mielony na gnieździe 130

nazajutrz po upieczeniu będą tak samo pyszne :) Składniki: Dla 4 osób: 1 opakowanie makaronu "Gniazda" np Międzybrodzki ok 35 dkg mięsa mielonego z łopatki lub szynki 1 cebula biała 3 małe ząbki czosnku kilka listków świeżej bazylii ok 20g papryki czerwonej ok 20g papryki zielonej 4 łyżki oleju smakowego z papryką ostrą, pomidorem i bazylią 1 łyżeczka suszonego oregano(...)serem oraz oprószamy ostrą papryką. Wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika i pieczemy ok 30 minut- do zrumienienia sera. W tym czasie przygotowujemy sos a'la salsa, który idealnie pasuje do tej potrawy: Z pomidorów usuwamy szypułki wraz z białą częścią. Kroimy na małe kosteczki, dodajemy przecier i przyprawy. Stawiamy na małym ogniu i cały czas mieszamy

Kuchnia w czekoladzie
SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKA I RYŻU + FILMIK 283

smaku. Polecam.  SKŁADNIKI :  2 woreczki ryżu, ugotowane i ostudzone  1 puszka tuńczyka w oleju 100 g sera żółtego tartego  6 jajek ugotowanych i ostudzonych 1/2 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 1/2 część pora, biała sól, pieprz do smaku  2 łyżki ketchupu  4-5 łyżek majonezu(...)Następnie rozkładamy pokrojony por, doprawiamy do smaku.  Jajka trzemy na tarte jarzynowej - żółtka osobno i białka osobno.  Sałatkę polewamy ketchupem i smarujemy majonezem, na ro wysypujemy tarty ser, również można jeszcze posmarować majonezem i rozsypujemy Białka i  żółtka. Na koniec dekorujemy pokrojonym koperkiem lub szczypiorkiem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Przepis #195 🎉 Serowe babeczki z makiem - bez glutenu 188

okazji zbliżającego się sylwestra mam dla Was propozycję na serowe babeczki z makiem. Jeśli zostało Ci trochę maku i sera to z powodzeniem można to wykorzystać do przygotowania sylwestrowych słodkich przekąsek.   Babeczki są bez glutenu i białego cukru a do tego niskokaloryczne oraz bogate w białko. Sprawdzą się także jako II śniadanie czy deser.  Zachęcam Was także(...)Ebook Wartości odżywcze na całość: 918 kcal w tym: B: 77 g; W: 89 g; T: 24 g.  Czas wykonania: 40 minut Składniki (10-12 babeczek) - 250 g sera twarogowego  - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (bez glutenu) - 2 łyżki miodu lub ksylitolu  - 2 łyżki mąki kokosowej  - 1 łyżka mąki kukurydzianej  - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Health-Fit-Life
689. Idealne serniczki z patelni, z ricotty. 134

lekko kokosowe ricottowe serniczki z patelni  z białą czekoladą i malinami Znalazłam proporcje i składniki idealne na serniczki z patelni, bo wcześniejsze próby kończyły się klęską albo nie do końca tak jak miało być, tym razem zdecydowanie się udało.  Wróciłam, przynajmniej na tą chwilę, niedługo kolejny wyjazd, z jednej strony wyczekuje go z niecierpliwością, z drugiej odwlekałabym(...)Przepis: 150 ricotty 15g mąki kokosowej  30g mąki + do obtoczenia płaska łyżeczka kaszy manny jajko coś do posłodzenia aromat, szczypta soli  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Ser, jajko i mąkę kokosową mieszamy i odstawiamy na trochę do lodówki(ja to zrobiłam wieczorem). Dodajemy resztę składników i smażymy kilka minut na rozgrzanej patelni (lekko przetartej masłem/oliw

More food, love and dreams
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 97

orkiszowej i dałam więcej porów. Wykorzystałam też całe ciasto a nie 2/3. Quiche z duszonymi porami i kozim serem   Składniki na ciasto: 250g mąki orkiszowej albo gryczanej (może też być pszenna) 150g zimnego masła jajko sól Nadzienie: 3 pory (białe i jasnozielone części) 2 łyżki masła 4-5 jajek  4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% 4 łyżki gęstego

Moja Mama Gotuje
Sernik czekoladowy na zimno babci Basi 148

codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. SKŁADNIKI : 50 dag sera twarogowego z wiaderka, 0.5 szkl. pudru cukru, 3 łyżeczki cukru waniliowego, 300 ml kremówki 30 %, 100 gram czekolady gorzkiej Wedel lub Goplana, 100 gram czekolady mlecznej Wedel lub Goplana, 100 gram czekolady białej Wedel lub Goplana, 1/3 szkl. wody, 3 łyżeczki żelatyny. herbatniki .   Sposób przygotowania

Pysznosci Babci Basi
Bavette z boczniakiem i pasternakiem 158

Same kapelusze, z cebulą, pasternakiem wysmażyłam, na ostro 😈 doprawiłam, makaronu dodałam i z świeżą pietruszką oraz serem wymieszałam.  Dla grzybowych 🍄 smakoszy, to danie idealne 🍝, dodatkowo w przygotowaniu, ekspresowe ⌛ i banalne. Składniki na 2 porcje: 1 garść makaronu Bavette n 13 Barilla, 1 biała cebula, 250 g boczniaków ostrygowatych, 1 duży pasternak, ok. 4 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku

Moniki Smakołyki
Mini serniki z białą czekoladą i mascarpone 169

dodajemy do nich stopione masło. Dokładnie łączymy ze sobą, a powstałą mieszanką wykładamy 16 papilotek do muffinek. Nakładamy po 1 łyżeczce. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia. Pozostałe składniki na sernik, a więc oba sery, cukier, wanilię i jajka miksujemy. Pamiętajmy by nie miksować zbyt długo aby nie napowietrzać masy serowej. Na końcu dodajemy stopioną czekoladę

Przysmaki Karolki
Nadziewane cebule 144

polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na nadziewane cebule. 4 łyżki bułki tartej 2 żółtka 2 łyżki owoców Goji 2 łyżki sera Parmezan 1/4 łyżeczki pieprzu 1 pierś z kurczaka 2 suszone pomidory w oliwie plus 4 łyżki oliwy 6 białych cebul 1 łyżeczka soli Nadziewane cebule Jak przygotować nadziewane białe cebule. Cebule obrać, wyciąć środek. Pozostawić tylko dwie zewnętrzne warsty

mecooks
ZUPA CEBULOWA Z KIEŁBASĄ 106

cebul 1 ząbek czosnku 1,5 litra bulionu 1 szklanka białego wina 1 łyżka mąki ok. 250 g kiełbasy wędzonej 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka kminku mielonego liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz 8 kromek bagietki 4 plasterki sera żółtego Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy(...)lekko zbrązowieje. Zalewamy białym winem i dusimy aż większość wina odparuje. Następnie zawartość patelni przenosimy do garnka z gorącym bulionem. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 20 min. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze ok. 10 min. Przyprawiamy pieprzem oraz solą. Podajemy z grzankami z żółtym serem, wcześniej przygotowanymi w piekarniku

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z kurczakiem i szpinakiem 122

rzepakowego  1 Łyżka sosu sojowego ciemnego (opcjonalnie) Sałatka:  50 g makaronu drobnego typu ryż  10 dag sera żółtego w kawałku  3 ogórki konserwowe duże lub 4 mniejsze  3 garście szpinaku świeżego liście  1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka kopru świeżego  Sos:  2 łyżki Majonezu tradycyjnego  3 łyżki ketchupu dowolnego(...)Mieszam. Odstawiam do lodówki na ok 15 minut.  3. Międzyczasie gotuję makaron według instrukcji . Odcedzam. Studzę.  4. Szpinak myję a następnie kroję w drobne paski .  5. Ser oraz ogórki kroję w drobną kostkę.  6. Koper oraz por siekam drobno.  7.Po upływie 15 minut smażę mięśo na rumaino . Studzę.  8. Wszytskie składniki sałatki wraz

Gotowanie Patki
PAPPARDELLE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I GORGONZOLĄ 300

obiad, jak i kolację! Łatwo, szybko, pysznie! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron pappardelle – 250 g * szynka parmeńska – 90 g * ser gorgonzola – 50 g * cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * śmietanka 30% – 200 ml * mielony pieprz czarny i biały * mielona papryka słodka * suszona bazylia * oliwa z oliwek – do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki. Na oliwie(...)przesmażamy ok. 2-3 minuty. Zalewamy śmietanką, doprawiamy pieprzem, papryką i suszoną bazylią, a następnie gotujemy ok. 3 minuty. Wrzucamy pokrojoną w kostkę gorgonzolę i podgrzewamy do rozpuszczenia sera. Wrzucamy ugotowany al dente makaron, podgrzewamy podajemy gporące! Smacznego

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania